A vendéglátás nemes hivatás, művészi gyakorlása megalapozott, széles körű ismereteket is feltételez. A Tisztelt Olvasó ezen ismeretek egyik fontos alapművét tartja kezében. Miért fontos e mű alapos ismerete? A magyar gasztronómia egyik nagy egyénisége, egy legendás név viselője, Gundel Imre írja: „… óvatosan tölts egy pohár szőlőízű Kéknyelüt a halhoz, egy-vagy két? – pohárka múltba révedező Egri bikavért a libamájhoz, egy-két kortynyi, szerelmes tanácsokat sugaló szürkebarátot a szárnyasokhoz, a tésztához pedig egy icike-picike pohárka sokoldalú Akalai muskotályt, amelynek élvezete közben e sorok írójában mindíg Bach zenéje csendül fel, még ha játszik is a cigány. Végül a gyümölcsöt locsold meg Tokaji aszuval, a királyok borával, a borok királyával. A finom ízek, így a remek ételek és szép borok harmóniájáról (és itt megint Gundel Imre sorai jutnak eszembe: ("Szárnyaló íz-hegedűversenyek és illat-gobelinek") a lényeget fejezi ki neves erdélyi borász kortársunk, Csávosy György… (tovább)
A borkezelés mestersége 0 csillagozás
Kívánságlistára tette 1
Hasonló könyvek címkék alapján
- Jens Priewe: Új borvidékek ·
Összehasonlítás - Szőke Lajos (szerk.): Bioszőlő, biobor ·
Összehasonlítás - Feyér Piroska: A szőlő- és bortermelés Magyarországon 1848-ig ·
Összehasonlítás - Kristen Harnisch: A borász lánya 86% ·
Összehasonlítás - Töttős Gábor: A szekszárdi szőlő és bor ·
Összehasonlítás - Trish Morey: A szerződés ára 77% ·
Összehasonlítás - Tattay Levente: A bor és az agrártermékek eredetvédelme ·
Összehasonlítás - Mészáros Gabriella – Nagymarosy András – Rohály Gábor: Borkollégium bortankönyv 1. ·
Összehasonlítás - Csoma Zsigmond – Magyar László András: Magyar füves- és gyógyborok ·
Összehasonlítás - Bíró Lajos: A szőlő és a bor ősi magyar titkai ·
Összehasonlítás