Förköli Gábor (szerk.) · Gintli Tibor (szerk.) · Inzsöl Kata (szerk.)

Hétfő ​este a Ménesi úton 0 csillagozás

tizenhat beszélgetés kortárs írókkal
Förköli Gábor – Gintli Tibor – Inzsöl Kata (szerk.): Hétfő este a Ménesi úton

Ennek a könyvnek nincsen fülszövege.

Róluk szól: Spiró György, Bartis Attila, Grecsó Krisztián, Dragomán György, Kemény István, Esterházy Péter, Háy János, Karafiáth Orsolya, Balázs Attila, Tellér Gyula, Parti Nagy Lajos, Krasznahorkai László, Vámos Miklós, Márton László, Ferdinandy György, Tóth Krisztina

Tartalomjegyzék

>!
232 oldal · ISBN: 9789638959652

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

metálos


Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 3


Népszerű idézetek

cassiesdream>!

Csavarogtam, részegeskedtem, a világ legjobb irodalmát olvastam, és sokáig távol tartottam magam a nőktől, hogy a szellemem ép maradjon.

170. oldal (Krasznahorkai L.)

1 hozzászólás
cassiesdream>!

Magyarország az egyik legzártabban gondolkodó ország.. Mindegy, hogy ki milyen pártállású: nehogy azt higgyük, hogy a liberálisok aztán ihaj-csuhaj, látják, hogy mi van a világban. Egyáltalán nem. … A társadalom úgy be van merevedve, hogy az indiai kasztrendszer tényleg a kutya töke hozzá képest.

106-107. oldal (Háy J.)

cassiesdream>!

…beteges gyerek voltam, és hát ilyenkor az ember elkezd olvasni, és előbb-utóbb úgy érzi, hogy ez egy jó pálya, hogy jó dolog lehet írónak lenni. Ez egy nagy tévedés, de hát mire az ember belátja, addigra megöregszik.

5. oldal (Spiró Gy.)

cassiesdream>!

Nagy metálos voltam, s vagyok a mai napig. Írás közben mindig zenét hallgatok. Metált most már csak írás közben. Az utóbbi három hónapban vikingmetált hallgattam. (…) Volt egy időszak, amikor chilei anarchista punkot hallgattam. Az a lényeg, hogy ne zavarjon a szöveg.

64. oldal (Dragomán Gy.)

Kapcsolódó szócikkek: metálos
cassiesdream>!

…néha ér meglepetés, kaptam már ponyvát ajándékba. Arra volt már példa, hogy valaki azt mondta, hogy én vagyok a kedvenc írója, és íme a másik: erre elhozza nekem ajándékba Az alkimistát.

44. oldal (Bartis A.)

cassiesdream>!

…ma már azok is elvesztették az öniróniájukat, akiknek eddig volt a térségben, például a csehek.

14. oldal (Spiró Gy.)

cassiesdream>!

Az ember azt hiszi, ha sokat olvas, abból megtanulja, hogy hogyan kell írni. Szó sincs róla! Az ember csak a saját kárán tanul meg írni, rengeteg elrontott mű kell ahhoz, …

13. oldal (Spiró Gy.)

cassiesdream>!

A sikeres emberekről nincsen mondanivalóm. … Móricz Zsigmondtól tanultam, hogy ez egy nagyon jó műfaj, olyan embereknek adni a szót, akik nem tudják elmondani az életüket.

224. oldal (Ferdinándy Gy.)

cassiesdream>!

…nem célja A gyerek-nek, hogy az elmúlt ötven év magyar történelmét ábrázolja, nem célja, hogy az alkoholizmus stádiumait felvázolja. Bár meg kell jegyeznem, hogy a legjobb kritika a Xanadu-ról az Addiktológia Szemlében (valójában Addiktológia, 2008/2. 183-187. o. – a szerk.) jelent meg, messze fölülmúlta az összes irodalmi kritikát.

100. oldal (Háy J.)

cassiesdream>!

Kicsit eluntam azt, hogy az írások folyton saját létjogosultságukat, megírhatóságukat járták körbe. Durván leegyszerűsítve, … azt képzelem, hogy újra lehet történetet is írni, persze mindazzal a háttértudással, ami megkerülhetetlen. Hogy tudjuk mindazt, ami a posztmodern irodalomban a történettel történt. De mégiscsak mintha kiment, és egy másik ajtón visszajött volna a történet.

210. oldal (Tóth Kriszta)


Hasonló könyvek címkék alapján

Hafner Zoltán (szerk.): Krasznahorkai beszélgetések
Rónai Egon: Húzós
Bérczes László: A mezsgyén
Baló Júlia: Púder
Kő-Szabó Imre: 85 mini történet riportokba ágyazva
Aczél Judit (szerk.): Ne félj!
Pentelényi László (szerk.): Arcok iskolája
Szántó Erika: Az élet íze – hetvenen túl
Baló Júlia: Rejtély
Benkő Samu: „A legszebb élet, amit magamnak el tudtam képzelni”