Megúszós ​kaják 9 csillagozás

Fördős Zé: Megúszós kaják

Ezt a könyvet, azt hiszem, pont nektek raktam össze. Nektek, akik szerettek főzni és keresitek az újabb és újabb inspirációkat, de nem tudtok minden alkalommal órákat tölteni a konyhában. Szívesen lepnétek meg valami jó ötlettel a családot, de nem akartok mindig különleges alapanyagokra vadászni. Nektek, akik nem elkummantani akarjátok a főzést, csak meg akarjátok úszni a nagy rumlit, a várakozást, a bonyolultabb lépéseket, az extra hozzávalókat, és a sok mosogatást. Mert még szeretnétek játszani egyet a gyerekkel. Vagy kinyitni egy üveg bort, leülni nyugisan és megnézni egy filmet. Vagy társasozni a haverokkal. A könyvben 84 kipróbált, pik-pak összedobható és mégis isteni finom étel receptje található, mindegyikkel megúszható a nagy felfordulás és learatható minden babér. Főzzetek sokszor, de ne sokáig! És persze, azért még mindig PACAL FOREVER, gyerekek!

>!
Lunchbox, 2017
208 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786150000305

Most olvassa 2

Várólistára tette 14

Kívánságlistára tette 53

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
meseanyu MP
Fördős Zé: Megúszós kaják

Első átlapozás után olyan érzésem volt, hogy nem lesz ez jó nekem semmire, de aztán még egyszer átbogarásztam, és észrevettem jó pár érdekességet, ötletet, amit használni tudok és fogok is szerintem. A képek is nagyon szépek, és az egész könyv megjelenése vonzó, laza. Egyetemistáknak, főzni tanulóknak különösen jó lehet, a régi motorosok viszont azért először lapozzanak bele, hogy lássák, nekik mit tud nyújtani.

>!
Baráth_Zsuzsanna P
Fördős Zé: Megúszós kaják

Elvből nem veszek a kezembe celebszakácskönyvet (drága gasztromán életem drága perceit nem pazarlom tökéletesen átlagos receptekre, csak azért, mert olyan valaki mosolyog a címlapon, akit elég gyakran előfordul a médiában), Fördős Zét viszont bírom (pontosabban a Street Kitchent, egyéb tévéshow-kat, amelyekben szerepet vállalt, nem nézek), úgyhogy ezt a darabot beszereztem. Nem bántam meg, mert pontosan azt hozta, amit a címben ígért, vagyis viharsebesen összeállítható ételeket, amelyekben van egy pici csavar, ami miatt nem érezzük úgy, hogy már megint csak tucatkaját sikerült összedobnunk vacsira/ebédre időhiány miatt. Nem a konyhaművészet csúcsa, viszont praktikus darab, bármikor elő lehet kapni, ha valami gyorsat és finomat akarunk alkotni magunknak vagy a családnak. Szeretem, ha valaki önazonos, ezért nagyon tetszett, hogy a könyvbe is sikerült átmenteni azt a laza stílust, amely Zé védjegye, nagyon fel tud dobni egy-egy rövidebb poénos bevezető egy talán nem annyira érdekes receptet. A könyv hanulata is nagyon Zés lett, minden elismerésem a fotósé, a borító is nagyon jól el lett találva, természetesen a fényképek gyönyörűek és ínycsiklandozóak. Az ár nem annyira baráti (5.990 Ft), de ugye a nevet meg kell fizetni, és jön a karácsony, egyszer az évben rá lehet szánni ennyi pénzt Zére. Aki ismeri a szerző stílusát, tudja, mire számíthat, aki nem, nos, nyugodtan tehet vele egy próbát, mert gyors és egyszerű recepteket talál benne, amolyan rockandroll üzemmódban tálalva, amelyekkel hétköznapra valók ugyan, mégsem unalmasak.
A teljes kritika itt olvasható:
http://jusandcalzone.blog.hu/2017/12/15/konyvajanlo_for…

>!
Rencsu
Fördős Zé: Megúszós kaják

Egy baja van a könyvnek. Nincs időm mindent kipróbálni. :D

>!
Evelyn_Carnahan
Fördős Zé: Megúszós kaják

Tetszett! Fél csillag levonás csak azért, mert a recik nagy részét már ismertem!


Hasonló könyvek címkék alapján

A Street Kitchen bemutatja: Fördős Zé a konyhában
Benke László: Laci Bácsi receptgyűjteményéből IV.
Benke László: Laci bácsi receptgyűjteményéből II.
Benke László: Laci bácsi receptgyűjteményéből I.
Mindnyájunk szakácskönyve
Mary Berry: Desszertek
Bernáth József: Így főz Bernáth József stílusosan, lezseren
Szatmári Ferenc: Főzelékes Feri
Serényi Zsolt: A tetovált séf
Dobozy László: Sütés-főzés hegyen-völgyön vízparton