A ​horka (A Hadak Útja 4.) (Fekete Horka 3.) 21 csillagozás

Fonyódi Tibor: A horka

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Farkas ​fia Levente, a magori nép első horkája újabb kihívások elé néz. Miután a nyék törzs élén megszilárdította politikai és katonai hatalmát, a kumamaróti táltosokkal szövetkezve a testvértörzsek hódoltatására készül. Magoriföldön testvérháború készülődik… A koholt vádak alapján rabságba vetett Varsány megszökik Budaken börtönéből. A tudun csatalovasságának nagyhorese a mén titkosszolgálat ügynökeinek segítségével próbál egérutat nyerni; egyetlen reménye az életben maradásra, ha időben átjut az avar-magori határon. A hatalom mámorától megrészegült Levente és a túszként kezelt Csillavér között egyre feszültebb a viszony. Budaken lánya nagy veszélynek teszi ki magát, amikor a régi szeretőjénél, a hatalmi ranglétrán egyre feljebb kapaszkodó Dérnél keres vigasztalást. A Jenő törzset legyőző horka a tarján ellen vezeti a töményt. Ez a háború semmiben sem hasonlít az előzőre, a szakrális hatalmat gyakorló kendét csak fondorlattal lehet behódolásra kényszeríteni… A tarján elleni… (tovább)

Horka címen is megjelent.

Eredeti megjelenés éve: 2005

>!
Gold Book, Debrecen, 2015
keménytáblás · ISBN: 9789634263814
>!
Kalandor, Budapest, 2005
304 oldal · ISBN: 9789639557246

Kedvencelte 2

Várólistára tette 12

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

kokaiakos>!
Fonyódi Tibor: A horka

Tipikusan az a könyv, ami az elején nem tetszett ( talán azért is, mert az előzményeket nem olvastam), de mikor a végére értem úgy éreztem, hogy el kell olvasnom a többit is. Remek és alapos mű, nagyon sok munka van benne. Tisztelet az írónak. Remélem lesz alkalmam a többi Hadak útja könyvet is elolvasnom. Ajánlom mindenkinek!

Odin94>!
Fonyódi Tibor: A horka

Méltó folytatása az Ármány énekének! Mikor először olvastam, rögtön A háború művészete után kerítettem rá sort, mert a sorozatból az Ármány énekét sokáig – és végül igen kalandos úton – tudtam beszerezni. :D Levente sorsa erőteljes irányt vett, az átváltozása elég durva volt.

Noro >!
Fonyódi Tibor: A horka

Ami az Ármány énekéből kimaradt. Úgy érzem, ebből a két részből kis ügyeskedéssel egyet kellett volna faragni, illetve kihagyni a szereplők szájába adott hadászati, néprajzi és történelmi kiselőadásokat.


A sorozat következő kötete

A Hadak Útja sorozat · Összehasonlítás
Fekete Horka sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Acsai Roland: Regény a csodaszarvasról
Szép Zsolt: Kárpát Walzer
Fróna Zsófia: Démonok közt
Szakács Eszter: A nulladik zsebuniverzum
J. Goldenlane: A jósnő hercege
Bánki Éva: Elsodort idő
Hestia Potter: Legendary – Szövetség
Benyák Zoltán: Az idő bolondjai
Mészöly Ágnes: A királyné violája
Ashley Carrigan: Halál és Gloria