A ​háború művészete (A Hadak Útja 2.) (Horka 1.) 23 csillagozás

Fonyódi Tibor: A háború művészete

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A ​szerző azokba a vészterhes időkbe kalauzolja az olvasót, amikor Attila halála után nem sokkal összeomlik a Hun Birodalom, keleten pedig új nagyhatalom csillaga emelkedik az égre, az avaroké. Ötven évvel a sorsfordító események után az Isten ostoraiból ismert Torda táltos jóslatának beteljesítőjeként, titokzatos szkíta harcos érkezik a Kaukázustól északra található Kuma folyóhoz, az agresszíven terjeszkedő Avar Birodalom déli határvidékére. Az Íjásznak hívott férfi feladata, hogy felkutasson, és harcossá képezzen egy serdülő legényt, név szerint Leventét, aki Torda jóslata szerint a hunok szellemiségét képviselő magori nép első horkája (hadura), és Attila legendáktól övezett kardjának méltó örököse lesz. Levente és a szkíta Fokos-mester találkoznak, kezdetét veszi az embert próbáló kiképzés. Mester és tanítványának kapcsolata egészen addig a pillanatig felhőtlenül alakul, amíg Levente belé nem szeret az avar Tsilluverbe (Csillavér), a déli tartományok tudunjának akaratos lányába.… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2002

>!
Kalandor, Budapest, 2002
352 oldal · ISBN: 9638627123 · Illusztrálta: Ábrai Barnabás, Temesi Péter

Kedvencelte 4

Most olvassa 1

Várólistára tette 13

Kívánságlistára tette 9


Kiemelt értékelések

>!
nyolcadikutas
Fonyódi Tibor: A háború művészete

Annyira magával ragadott, hogy el sem tudom mondani. Egy igazi varázslat. A teljes sorozatot olvastam, amiből kiemelkedett ez a második könyv. Önmagában is kerek történet egy páratlanul remek befejezéssel. Magyar mondák, őstörténet és fantasy imádóknak kötelező.

>!
Alumni
Fonyódi Tibor: A háború művészete

2003. Csoportbontott német óránk volt a szomszéd osztályteremben, és én a padon, amelyikhez leültem, megpillantottam ezt a könyvet. Tisztelem a magántulajdont, ezért 2 teljes másodpercig hezitáltam, hogy beleolvassak-e :D (természetesen legalább óvatosan nyúltam hozzá, hisz nemcsak könyv, de nem is az enyém, és nem is azért lett odatéve, hogy rátegyem a mancsomat). A beleolvasásból az lett, hogy a szünetben megkérdeztem a srácot, eladná-e. Eladta, én pedig új kedvencet avattam, és Fonyódi Tibor további köteteit is faltam a sorozatból.
Egyszerűen tökéletes regénynek találtam. Erről a korról még egy történetet sem olvastam, s éreztem a szerző alapos háttértudását, melyből tökéletes arányban merítve mutatta be a korabeli népeket, eszközöket és az egész akkori élet apró-cseprő dolgait. Olvasmányosan, lényegre törően, nem feledkezve el a párbeszédekről (szívügyem). Erős, összetett jellemű, szimpatikus karaktereket alkotott. Alkotásában szerepet kap a sok kaland mellett némi erőszak, néhány bölcs meglátás, számottevő meztelenség, csipetnyi humor és rengeteg intrika, árulás (semmivel sem gyengébb e téren a Trónok harcánál!). A cselekmény nem ülteti le sehol, és mindent megfelelő dózisban adagol. A nagyszerű nevek közül is kiemelkedik Tsilluver aka. Csillavér – vele az élen örök időkre kimetszhetetlen részemmé váltak A háború művészete figurái, s az ő históriájuk.

>!
Odin94
Fonyódi Tibor: A háború művészete

Abszolút 5 csillag! Újraolvasás! Először olyan 2011/2012 környékén került kezembe a kötet, egy gimis osztálytársam jóvoltából, aki karácsonyi ajándék gyanánt adta nekem. Mikor el kezdtem olvasni azonnal magával ragadott a történet és annak hátteréül felépített világ mitikus varázsa. Később szisztematikusan vadásztam a sorozat többi kötetét, az Isten ostorait már az új (Gold Book-os) kiadásban, a többit viszont az eredeti Kalandor kiadós verzióban sikerült beszereznem. Emellett hasonlóan nagy kedvencemmé vált Szélesi Sándor Legendák földje trilógiája is, ami ugyanezen világ mitológiáját dolgozza fel.


A sorozat következő kötete

A Hadak Útja sorozat · Összehasonlítás
Horka sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Gaura Ágnes: Attila koporsója
J. Goldenlane: A jósnő hercege
Bánki Éva: Elsodort idő
Vivien Holloway: Tolvajok kézikönyve
J. Goldenlane: Isteni balhé
Szakács Eszter: Babilon
Hernád Péter: Pannónia Parancsnok
Lilian H. AgiVega: Az elveszett tündérfalu
Spirit Bliss: A múlt árnyai
Nyulász Péter: Kamor