Az ​orvosi élettan tankönyve 33 csillagozás

Fonyó Attila: Az orvosi élettan tankönyve Fonyó Attila: Az orvosi élettan tankönyve Fonyó Attila: Az orvosi élettan tankönyve Fonyó Attila: Az orvosi élettan tankönyve Fonyó Attila: Az orvosi élettan tankönyve Fonyó Attila: Az orvosi élettan tankönyve Fonyó Attila: Az orvosi élettan tankönyve

A ​tankönyv első kiadását 1999-ben egy átdolgozott változat követte. Az angol nyelven megjelenő kiadással párhuzamosan készült a harmadik, átdolgozott és bővített kiadás. Két fejezet, az elektrokardiográfia és az energiaforgalom esetében változtak a szerzők (Kollai M. és Fonyó A.). Lényeges változásokon mentek át a jelátvitelről, a táplálékfelvétel szabályozásáról, a vérzéscsillapító mechanizmusokról, a vérkeringésről és a szívműködésről, a veseműködésről és az egyes belső elválasztású mirigyekről szóló fejezetek, de más fejezetekben is megjelentek az új kutatási eredmények. Az eddigieknél bővebben ismerteti a könyv a molekuláris biológia módszereivel nyert eredményeket és a genetikai hibák következtében megnyilvánuló funkcióváltozásokat. A tipográfiai változások valamennyi fejezetben az előzőeknél jobban emelik ki a tartalmat. Nagyobb hangsúlyt kaptak a klinikai utalások, amelyeket színes háttér jelez. Az előző kiadás ábrái (közel 500 ábra) számítógépes feldolgozásra kerültek. Új… (tovább)

>!
Medicina, Budapest, 2014
744 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632265049
>!
Medicina, Budapest, 2013
736 oldal · ISBN: 9789632264646
>!
Medicina, Budapest, 2011
708 oldal · ISBN: 9789632263441

3 további kiadás


Kedvencelte 2

Most olvassa 3

Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 12


Kiemelt értékelések

Tiraus>!
Fonyó Attila: Az orvosi élettan tankönyve

Több táblázat, ábra, kevesebb rizsa. Azt hiszem tényleg az ábraanyaga a leggyengébb. De komolyan…Guyton, Boron, Berne-Levy rengeteget magyaráz (nagyon hatékonyan) ábrákon keresztül, ebben tudna a legnagyobbat javulni a kötet.

hErkA>!
Fonyó Attila: Az orvosi élettan tankönyve

Lesz még egy félig újraolvasásom, de kétszer elolvastam két nagyon kellemes vizsga miatt.

És azt kell mondanom, hogy egyes részek nagyon barók és segítenek, máskor meg érthetetlen katyvasz az egész.

Sokszor jelentéktelen dolgokat magyaráz oldalakon át, máskor a halál lényeges dolgokat lerendezi két mondat alatt és próbáljam meg valahonnan, más egyetem jegyzeteiből kiszedni, ki vadászni kb.

Aztán, ami az elejétől kezdve az őrületbe kergetett, az volt, amikor elkezd valamiről beszélni, majd a mondat közepén egy oda nem illő vagy 300 oldallal arrébb lévő példát kezd el ecsetelni, de csak félig, közli, hol keressem a másik felét, ahol meg visszautal az előző oldalra. Káosz.

Néha egy téma 20+1 helyen van.

De plusz pont, hogy az ábrák, táblázatok nagyon profik.

anni_olvas>!
Fonyó Attila: Az orvosi élettan tankönyve

Na ez borzasztó könyv volt. Alig találtam benne a lényeget, olyan mesét körítettek hozzá. Ha nem lettek volna jegyzetek, ebből nem készültem volna fel, az biztos.

doresz93>!
Fonyó Attila: Az orvosi élettan tankönyve

Magam sem gondoltam, hogy így megszeretem az élettant majd, meg ezt a könyvet is. Bár lényegretörésben nem világbajnok, de én pont a mesélős terjengőssége miatt élveztem :))

Emese_Szalai>!
Fonyó Attila: Az orvosi élettan tankönyve

Hibáktól eltekintve nagyon hasznos könyv. Tényleg átfogó képet ad az élettani ismeretekről. Fél csillag levonás a hibákért (sok az ábrahiba, erre figyeljen, aki ebből tanul!), a másik fél csillag levonás a kacifántos megfogalmazásért vonódott le (eszméletlen mennyire tudja csűrni-csavarni a dolgokat! Persze, hogy mindenki sikítva fut a könyvtől, ha meghallja, hogy Fonyó! És akkor még a terjedelemről ne is beszéljünk!)

Schuler_Zsófia>!
Fonyó Attila: Az orvosi élettan tankönyve

Kiváló könyv, laikusoknak is ajánlom, szépen érthetően le van írva benne az emberi szervezet működése molekuláris szinttől a szervrendszerekig.

queen_of_meds>!
Fonyó Attila: Az orvosi élettan tankönyve

Szerettem ebből a könyvből tanulni, logikusan felépített, átlátható, és végre egy olyan könyv, ami 95%-ban tartalmazza a vizsgán visszakért anyagot.

Eszter_Kocsis_2>!
Fonyó Attila: Az orvosi élettan tankönyve

Eléggé részletesen benne van minden, amit sajnos meg kellett tanulnom biológia hallgatói létem miatt. A megfogalmazás sok helyen nagyon körülményes, van ahol kicsit értelmetlen is. Viszont az ábrák és a táblázatosak jók és lényegre törők.

_Vic_>!
Fonyó Attila: Az orvosi élettan tankönyve

Jól megszerkesztett, logikusan felépített könyv, hasznos ábrákkal, rajzokkal. Szerettem belőle tanulni.


Népszerű idézetek

zördög>!

Nulla időpontben a membrán két oldala között nincs potenciálkülönbség.

55. oldal (Medicina, 2014)


Hasonló könyvek címkék alapján

Bálint Péter: Orvosi élettan
Fehér Ottó – Mészáros István: A pszichés működés élettana és kórélettana
Ibrahim A. Kapandji: Az ízületek élettana I-III.
Lissák Kálmán: Élettani gyakorlatok és bemutatások
Hársing László (szerk.): Élettan, kórélettan
Eke András – Kollai Márk: Fejezetek az élettan tantárgyból
Kollai Márk – Lénárd Zsuzsanna – Studinger Péter: Élettani gyakorlatok orvostanhallgatók számára
Szél Éva: Az egészséges gyermek fejlődése, táplálása, gondozása
Mándi Barnabás: Anatómia – élettan
Donáth Tibor: Anatómia – Élettan