Az ​orvosi élettan tankönyve 32 csillagozás

Fonyó Attila: Az orvosi élettan tankönyve Fonyó Attila: Az orvosi élettan tankönyve Fonyó Attila: Az orvosi élettan tankönyve Fonyó Attila: Az orvosi élettan tankönyve Fonyó Attila: Az orvosi élettan tankönyve Fonyó Attila: Az orvosi élettan tankönyve

A ​tankönyv első kiadását 1999-ben egy átdolgozott változat követte. Az angol nyelven megjelenő kiadással párhuzamosan készült a harmadik, átdolgozott és bővített kiadás. Két fejezet, az elektrokardiográfia és az energiaforgalom esetében változtak a szerzők (Kollai M. és Fonyó A.). Lényeges változásokon mentek át a jelátvitelről, a táplálékfelvétel szabályozásáról, a vérzéscsillapító mechanizmusokról, a vérkeringésről és a szívműködésről, a veseműködésről és az egyes belső elválasztású mirigyekről szóló fejezetek, de más fejezetekben is megjelentek az új kutatási eredmények. Az eddigieknél bővebben ismerteti a könyv a molekuláris biológia módszereivel nyert eredményeket és a genetikai hibák következtében megnyilvánuló funkcióváltozásokat. A tipográfiai változások valamennyi fejezetben az előzőeknél jobban emelik ki a tartalmat. Nagyobb hangsúlyt kaptak a klinikai utalások, amelyeket színes háttér jelez. Az előző kiadás ábrái (közel 500 ábra) számítógépes feldolgozásra kerültek. Új… (tovább)

>!
Medicina, Budapest, 2014
744 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632265049
>!
Medicina, Budapest, 2013
736 oldal · ISBN: 9789632264646
>!
Medicina, Budapest, 2011
708 oldal · ISBN: 9789632263441

2 további kiadás


Kedvencelte 2

Most olvassa 4

Várólistára tette 11

Kívánságlistára tette 12


Kiemelt értékelések

>!
doresz93
Fonyó Attila: Az orvosi élettan tankönyve

Magam sem gondoltam, hogy így megszeretem az élettant majd, meg ezt a könyvet is. Bár lényegretörésben nem világbajnok, de én pont a mesélős terjengőssége miatt élveztem :))

>!
Emese_Szalai
Fonyó Attila: Az orvosi élettan tankönyve

Hibáktól eltekintve nagyon hasznos könyv. Tényleg átfogó képet ad az élettani ismeretekről. Fél csillag levonás a hibákért (sok az ábrahiba, erre figyeljen, aki ebből tanul!), a másik fél csillag levonás a kacifántos megfogalmazásért vonódott le (eszméletlen mennyire tudja csűrni-csavarni a dolgokat! Persze, hogy mindenki sikítva fut a könyvtől, ha meghallja, hogy Fonyó! És akkor még a terjedelemről ne is beszéljünk!)

>!
Tiraus
Fonyó Attila: Az orvosi élettan tankönyve

Több táblázat, ábra, kevesebb rizsa. Azt hiszem tényleg az ábraanyaga a leggyengébb. De komolyan…Guyton, Boron, Berne-Levy rengeteget magyaráz (nagyon hatékonyan) ábrákon keresztül, ebben tudna a legnagyobbat javulni a kötet.

>!
Schuler_Zsófia
Fonyó Attila: Az orvosi élettan tankönyve

Kiváló könyv, laikusoknak is ajánlom, szépen érthetően le van írva benne az emberi szervezet működése molekuláris szinttől a szervrendszerekig.

>!
queen_of_meds
Fonyó Attila: Az orvosi élettan tankönyve

Szerettem ebből a könyvből tanulni, logikusan felépített, átlátható, és végre egy olyan könyv, ami 95%-ban tartalmazza a vizsgán visszakért anyagot.

>!
Eszter_Kocsis_2
Fonyó Attila: Az orvosi élettan tankönyve

Eléggé részletesen benne van minden, amit sajnos meg kellett tanulnom biológia hallgatói létem miatt. A megfogalmazás sok helyen nagyon körülményes, van ahol kicsit értelmetlen is. Viszont az ábrák és a táblázatosak jók és lényegre törők.

>!
anni_olvas
Fonyó Attila: Az orvosi élettan tankönyve

Na ez borzasztó könyv volt. Alig találtam benne a lényeget, olyan mesét körítettek hozzá. Ha nem lettek volna jegyzetek, ebből nem készültem volna fel, az biztos.

>!
_Vic_
Fonyó Attila: Az orvosi élettan tankönyve

Jól megszerkesztett, logikusan felépített könyv, hasznos ábrákkal, rajzokkal. Szerettem belőle tanulni.


Népszerű idézetek

>!
zördög

Nulla időpontben a membrán két oldala között nincs potenciálkülönbség.

55. oldal (Medicina, 2014)


Hasonló könyvek címkék alapján

Bálint Péter: Orvosi élettan
Fehér Ottó – Mészáros István: A pszichés működés élettana és kórélettana
Ibrahim A. Kapandji: Az ízületek élettana I-III.
Lissák Kálmán: Élettani gyakorlatok és bemutatások
Hársing László (szerk.): Élettan, kórélettan
Eke András – Kollai Márk: Fejezetek az élettan tantárgyból
Kollai Márk – Lénárd Zsuzsanna – Studinger Péter: Élettani gyakorlatok orvostanhallgatók számára
Szél Éva: Az egészséges gyermek fejlődése, táplálása, gondozása
Mándi Barnabás: Anatómia – élettan
Donáth Tibor: Anatómia – Élettan