A ​Waffen SS története 10 csillagozás

Földi Pál: A Waffen SS története

Ami ​az ókori perzsa hadseregben a Halhatatlanok különleges alakulata, a nagy Rómában a Pretoriánusok válogatott csapata, vagy Napóleonnak az Öreg Gárdája volt, azt jelentette Hitler Harmadik Birodalmában a Waffen SS (Fegyveres SS). Ez az ezüst halálfejet és fekete egyenruhát viselő elit gárda azonban harckészségben, vitézségben, a vezér iránti hűségben felülmúlta elődeit. Csak úgy, mint az emberi élet iránti megvetésében.
A Waffen SS alakulatait ott látjuk a második világháború legvéresebb csatáinak gyújtópontjában, Harkov és Rosztov elfoglalásában, a demjanszki és a cserkaszi katlanok poklában, Narva védelmében és a normandiai harcokban csak úgy, mint az 1944-es decemberi, ardenneki halálroham élén. De ugyanakkor, ezek az egységek felelősek a harcmezőn elkövetett atrocitásokért, az ő kezükhöz tapad Le Paradis, Varsó, Oradour vagy Maldémy áldozatainak vére. Az sem mentheti őket, hogy a „kilengések” kétségtelenül a csata hevében történtek és gyakran az ellenség által… (tovább)

>!
Anno, Budapest, 1999
316 oldal · ISBN: 9639199044

Kedvencelte 1

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 3


Hasonló könyvek címkék alapján

Walter G. Scott: A legendás Me–262, a Viharmadár
Adam Makos – Larry Alexander: Felettünk a csillagos ég
John Keegan: A parancsnoklás álarca
Robert Capa: Kissé elmosódva
Kurt Rieder: A II. világháború repülőgépei
Karl-Dietrich Wolff: A III. Birodalom páncélos hadműveletei
Kurt Rieder: Waffen-SS a II. világháborúban
Karl-Dietrich Wolff: A III. Birodalom tábornokai
Somogyi Győző: Hungarian Soldiers in the World Wars 1914–1918, 1939–1945 / A világháborúk magyar katonái 1914–1918, 1939–1945
Zicherman István: A T–34-es története