Rektifikálás 0 csillagozás

Az ipari desztilláció tervezése és megvalósítása
Földes Péter – Fonyó Zsolt: Rektifikálás

A ​desztilláció –, amely a komponensek illékonyságának különbözőségén alapul –, a vegyipar, a kőolaj- és petrolkémiai ipar alapvető és legáltalánosabban alkalmazott művelete.

A könyv tematikájának összeállításakor a szerzők arra törekedtek, hogy a tervezéshez és fejlesztéshez minél több oldalú segítséget nyújtsanak. E törekvések megvalósítására a klasszikus ismereteken kívül figyelembe vették a desztillációs eljárások utóbbi években bekövetkezett fejlődését jellegzetesen befolyásoló új gondolatokat és módszereket.

A könyv célja az, hogy a fejlődő hazai vegyipar igényeinek megfelelően egységes szemléletben ismertesse a rektifikálás műveletének elméletét és gyakorlatát, a fizikai-kémiai alapoktól kezdve az apparatív megvalósításig és a desztilláló rendszerek folyamatszintéziséig. Ennek megfelelően a ma is nélkülözhetetlen klasszikus ismereteken kívül tartalmazza a mű a legutóbbi 10 – 15 év fejlődését tükröző eredményeket, különös tekintettel a számítógépes… (tovább)

>!
Műszaki, Budapest, 1978
438 oldal · keménytáblás · ISBN: 9631021823

Kívánságlistára tette 2


Hasonló könyvek címkék alapján

M. Je. Pozin: Szervetlen sók technológiája
Peter V. Danckwerts: Gáz-folyadék eljárások
Fejes Gábor – Fábry György: Vegyipari gépek és műveletek II.
Horváth Zoltán – Mihalik Árpád – Sziklavári Károly: Elméleti kohászattan
Macskási Levente: Műanyagok előállításának kémiai és műveleti alapjai
Gerecs Árpád: Bevezetés a kémiai technológiába
Fejes Gábor – Tarján Gusztáv: Vegyipari gépek és műveletek
Szentgyörgyi Sándor – Molnár Károly – Parti Mihály: Transzportfolyamatok
K. F. Pavlov – P. G. Romankov – A. A. Noszkov: Vegyipari műveletek és készülékek számítása
Pásztor Gedeon: Kémiai metallurgia