Transylvanian ​Cookbook 1 csillagozás

100 recipes from my childhood in the heart of Transylvania
Florin Muresan: Transylvanian Cookbook

Florin ​Muresan is an usually gifted artist. He painted, lived and loved in Milan, Prague and Bucharest, everywhere with the same, insatiable, Victorian, frenzy. I say Victorian because he is the son of a small town called Victoria, which used to be the only city in Central Europe without a church but with an Olympic-size swimming pool. And insatiable is his innocently contagious passion for creams, colors, juices and sauces which he transfers to us without a sense of guilt.
This nem Radu Anton Roman – a Romanian culinary writer born in Fagaras, a few kilometers from Victoria- (in)filtrates the top of Romanian gastronomy by means of his copious imagination, not literary but visually, surprising us all with this exceptional anthology of recipes expressing his joy of life.
„Scoverzi” (Donuts), „Zacusca”, White Sour Soup with Lettuce, Meatballs, the best soft Stuffed Eggs in Central Europe, „silver-tusked” wild boar Sausages, Quince Jam and the ontological Slice of Bread… (tovább)

>!
224 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789730207026

Kiemelt értékelések

BakosJuci>!
Florin Muresan: Transylvanian Cookbook

Florin Muresan: Transylvanian Cookbook 100 recipes from my childhood in the heart of Transylvania

Nyaralásból szoktam szakácskönyveket hazahozni, mert jó emlék, és érdekes próbálkozás utána otthon megpróbálni elkészíteni azt, amit anno kint ettem. Jó ok, nem pont Erdény a legnagyobb kihívád ebből… Szóval a könyv: minden tekintetben nagyon tetszik.
Szépek a képek. Sok kép van. A leírások egyértelműek. Az ételek az egyszerűtől (zsíros kenyér vegetával) a nagyon bonyolultig terjednek (ide nem tudok példát, de van ebben minden). Van benne süti, leves, főétel, disznótoros… igazán színes a paletta.
Párom és családja erdélyi, így azért van sszerencsém belekóstolni az ottani ízvilágba – és azt kell mondanom, hogy a könyv elég jól tükrözi.
Nem bántam meg, még a borsos ára ellenére is az egyik kedvenc szakácskönyvem.

>!
224 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789730207026

Hasonló könyvek címkék alapján

Horváth Zoltán György: Székelyföldi freskók a teljesség igényével
Miklós Bánffy: They Were Counted
Elemer Bako – William Sólyom-Fekete: Hungarians in Rumania and Transylvania
Jean-Claude Gautrand: Brassaï: Paris
Philippe Ribeyrolles (szerk.): Brassaï: Paris
Jonathan Roper (szerk.): Charms, Charmers and Charming
Sándor Kányádi: There is a Land
Zakariás Erzsébet: Janovics
Zágoni Balázs: The Treasure Book of Cluj
Anthony Gall: Kós Károly műhelye / The Workshop of Károly Kós