Fiúk ​évkönyve 1969 1 csillagozás

Fiúk évkönyve 1969

A ​Fiúk Évkönyvének eddig megszokott három nagy fejezete – Hazai körkép. Nagyvilág. Innen~onnan – az idén új résszel bővült. Csak fiúknak! – ez áll a fejezet elején. s valóban: olyan írásokat riportokat kötöttünk csokorra benne melyek a 13-16 éves fiatalok legáltalánosabb, gyakran kényes kérdéseire igyekeznek feleletet adni. Milyen pályát válasszak hogyan viselkedjem a lányokkal. s hogyan a felnőttekkel? Mit tegyek, hogy „egyéni” legyek? Hogy verjem el unalmas óráimat, s mit vegyek fel. hogy ízlésesen s mégis „menően” öltözzem? Íme. néhány téma a novellákkal versekkel, karikatúrákkal színesített összeállításból.
Gazdag választékot nyújt a másik három fejezet is. A Hazai Körképben a Hajdúságba s a Hortobágyra látogatunk el, hogy megismerjük e sok romantikával körülvett vidék valódi múltját és jelenét. Majd tágul a látóhatár s a Nagyvilág riporterei segítségével Ciprus szigetet s Írországot járjuk be: felmászunk a Pamírrá: a magyar Afrika-expedíció nyomát követve reszt veszünk… (tovább)

>!
Móra, Budapest, 1968
384 oldal

Kiemelt értékelések

>!
Emmi_Lotta IMP
Fiúk évkönyve 1969

Ezt én nagyon szerettem. Pedig nem is voltam/vagyok fiú! A bátyám könyve volt, majd kiolvasás után nekem ajándékozta. Az 1970-es évek elején olvastam (rongyosra).

>!
Móra, Budapest, 1968
384 oldal

Hasonló könyvek címkék alapján

Fiúk évkönyve 1967
Lengyel Balázs (szerk.): Újhold-Évkönyv 1987/1
Xantus Zoltán (szerk.): Ferencvárosi szél
Nagy Ferenc: Európa üdvözlése
Fenyvesi Félix Lajos: Fekete-arany ősz
Karsza Andi – Molnár Nikolett (szerk.): Tetovált mementó
Kárpáti Petronella: Gyermekláncfű 1.
Borbély Sándor (szerk.): Ő
Pomogáts Béla (szerk.): Doromboló
Edgar Allan Poe: Edgar Allan Poe válogatott művei