Fiúk ​évkönyve 1969 1 csillagozás

Fiúk évkönyve 1969

A ​Fiúk Évkönyvének eddig megszokott három nagy fejezete – Hazai körkép. Nagyvilág. Innen~onnan – az idén új résszel bővült. Csak fiúknak! – ez áll a fejezet elején. s valóban: olyan írásokat riportokat kötöttünk csokorra benne melyek a 13-16 éves fiatalok legáltalánosabb, gyakran kényes kérdéseire igyekeznek feleletet adni. Milyen pályát válasszak hogyan viselkedjem a lányokkal. s hogyan a felnőttekkel? Mit tegyek, hogy „egyéni” legyek? Hogy verjem el unalmas óráimat, s mit vegyek fel. hogy ízlésesen s mégis „menően” öltözzem? Íme. néhány téma a novellákkal versekkel, karikatúrákkal színesített összeállításból.
Gazdag választékot nyújt a másik három fejezet is. A Hazai Körképben a Hajdúságba s a Hortobágyra látogatunk el, hogy megismerjük e sok romantikával körülvett vidék valódi múltját és jelenét. Majd tágul a látóhatár s a Nagyvilág riporterei segítségével Ciprus szigetet s Írországot járjuk be: felmászunk a Pamírrá: a magyar Afrika-expedíció nyomát követve reszt veszünk… (tovább)

>!
Móra, Budapest, 1968
384 oldal

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

Emmi_Lotta I>!
Fiúk évkönyve 1969

Ezt én nagyon szerettem. Pedig nem is voltam/vagyok fiú! A bátyám könyve volt, majd kiolvasás után nekem ajándékozta. Az 1970-es évek elején olvastam (rongyosra).

>!
Móra, Budapest, 1968
384 oldal

Hasonló könyvek címkék alapján

Fiúk évkönyve 1967
Varga Katalin (szerk.): Kentaur 2.
Fehér Lajos – Diósdi László – Bertalan István – Keszthelyi Zoltán: Árvíz 1965
Lázár Ervin: Százpettyes katica
Jónás Zoltán – Káelné Kovács Rita (szerk.): Kortárs Hangon ’20
Karsza Andi – Molnár Nikolett (szerk.): Tetovált mementó
Ilgonis Bersons – Karig Sára (szerk.): A lett irodalom kistükre
Kárpáti Petronella: Gyermekláncfű 1.
Beck János – Szépfalusi József – Turi József: Susog a nád
Zirkuli Péter (szerk.): Katalin