Vain (The Seven Deadly 1.) 19 csillagozás

Fisher Amelie: Vain Fisher Amelie: Vain Fisher Amelie: Vain Fisher Amelie: Vain

If you’re looking for a story about a good, humble girl, who’s been hurt by someone she thought she could trust, only to find out she’s not as vulnerable as she thought she was and discovers an empowering side of herself that falls in love with the guy who helps her find that self, blah, blah, blah…then you’re gonna’ hate my story.

Because mine is not the story you read every time you bend back the cover of the latest trend novel. It’s not the “I can do anything, now that I’ve found you/I’m misunderstood but one day you’ll find me irresistible because of it” tale. Why? Because, if I was being honest with you, I’m a complete witch. There’s nothing redeeming about me. I’m a friend using, drug abusing, sex addict from Los Angeles. I’m every girlfriend’s worst nightmare and every boy’s fantasy.

I’m Sophie Price…And this is the story about how I went from the world’s most envied girl to the girl no one wanted around and why I wouldn’t trade it for anything in the world.

>!
390 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780988812512 · ASIN: 0988812517
>!
Theoklesia, 2013
392 oldal · ISBN: 9780988812512
>!
390 oldal · ASIN: B00ATRCQV0

1 további kiadás


Kedvencelte 8

Várólistára tette 15

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

>!
_Eriii
Fisher Amelie: Vain

Ohhh, hát ez nagyon nagyon tetszett. Izgalmas, fordulatos, és gyönyörű. Az eleje egy kicsit lassú, itt ugyanis megismerhettük Sophiet, hogy mennyire egy $@!% királynő. Megismertük a szüleit, akiket nagyon de nagyon gyűlöltem, szóval már vártam, hogy mikor kapja Sophie az élettől a pofont. Újból beleestem abba a hibába, hogy elolvastam egy jó pár értékelést a GR-n,és le tudtam szűrni a dolgokat, de ez nem vett el az olvasás élményéből, mert így is nagyon szerettem. Szóval nem fogom lelőni a poént, de érdemes elolvasni, mert nagyon nagy mondanivalója van.
Imádtam, mert rámutat, hogy az élet nem csak habos torta. A kerítés túloldalán vannak olyanok kiknek ha tudunk segítsünk. Rámutat, hogy legyünk boldogok, és adjunk hállát azért amink van, ne akarjunk többet, mind amennyit elbírunk……Ajánlom nagyon….

4 hozzászólás
>!
pveronika 
Fisher Amelie: Vain

Vannak könyvek amelyek azért kerülnek fel a „kedvencek polcára”, mert annyira szeretni valóak és magukkal ragadóak, és vannak olyan kötetek is amelyek olyan szinten rengetik meg a világomat, hogy még az utóhatások alatt is azon kapom magam, hogy visszatartom a lélegzetemet. Ez a könyv határozottan az utóbbi kategóriába tartozik. Szívbemarkoló és felkavaró volt, ugyanakkor hihetetlenül izgalmas és letehetetlen is. Nem fogok hazudni. Az elején nem tetszett a történet. Utáltam a főszereplőt, a mellékszereplőket, a lány szüleit. Az egész olyan volt mint valami LA-ben játszódó Gossip Girl, gazdag, manipulatív ribikkel. Már majdnem ott tartottam, hogy félreteszem, amikor Sophie világa hirtelen a feje tetejére áll és innentől kezdve egyszerűen nem tudtam abbahagyni az olvasást, vagy ha muszáj volt is, akkor is folyton ezen a történeten gondolkoztam.

Nem tudtam, hogy miről fog szólni a könyv, hiszen a fülszöveg nem árul el semmit, így többet én sem fogok. Aki akarja úgyis elolvashatja más értékelését amiből kiderül, de aki szeretné ugyanazt az élményt megkapni amit én, ne olvasson, utána csak vágjon bele! Egyszerűen hihetetlen ez a könyv, még most is alig tudom összeszedni a gondolataimat. Nagyon szép mondanivalója volt a történetnek és tényleg arra késztet, hogy az ember átgondolja a világot, ami körülötte van. Ez a könyv kicsordította a könnyemet, megmosolyogtatott és elgondolkodtatott. Csodálatos élmény volt. Tényleg mindenkinek teljes szívemből ajánlom!

A cím hihetetlenül találó. A kötet egy sorozat része, amelynek mindegyike a Hét főbűn közül jár körbe egyet: Vain, Greed, Fury, Lust, Idle, Binge, Envy. (Ebből még csak a Vain, Greed és a Fury jelent meg.)

Egy picit bővebben: https://veronikasreaderfeeder.wordpress.com/2015/08/07/…

3 hozzászólás
>!
esztikriszti
Fisher Amelie: Vain

Na igen, ez nem egy szokványos YA könyv, a cselekmény helyszínét tekintve sem. Adott egy hiú, önző, elviselhetetlen páva akit az első nem is tudom hány oldalon keresztül legszívesebben megtéptem volna. A helyzeten javított a családi háttérkép, és a saját felismerése is (ördögi kör stb.), innentől kezdve szimplán csak utáltam. Ami miatt nagyon megszerettem a regényt, az a helyzetváltoztatás utáni ábrázolások, főhősnőnk jellemfejlődése, és a végkifejlet amihez nem jutunk el olyan egyszerűen. Nekem ez a történet egy kerek egész, rámutat a világ néhány elhanyagolt problémájára úgy, hogy közben nem próbál szépíteni a rossz dolgokon. Biztosan el fogom olvasni a következő részt.

2 hozzászólás
>!
Sonja
Fisher Amelie: Vain

Nagyon nagy meglepetés volt nekem ez a könyv. Ne higgy a fülszövegnek – az semmit nem árul el a történetről ténylegesen. Persze lehet, hogy ez nem is baj. Ez egy nagyon jól megírt történet arról, hogyan jön rá az ember arra, hogy értékes, s hogy a szeretetnek mekkora hatalma van, hogy akkor is lehet boldog, ha nincs semmije. Élveztem, nagyon. Mindenkinek, aki a most divatos YA könyveket szereti- csak ajánlani tudom. Talán nem annyira üt ki, mint a Hopeless, A nyugalom tengere, Az elakadó lélegzet – de legalább annyira jó történet ez is.

>!
Treacle
Fisher Amelie: Vain

Vannak olyan könyvek, amik úgy mellkason vágnak, hogy nem csak a lélegzet szorul beléd, de hirtelen azt sem tudod, hogy hol vagy. Mintha kihúzták volna a talajt a lábad alól. Mintha az egész eddigi életedet csukott szemmel élted volna, és most látsz először. Tudom, hogy ezek hatalmas szavak, de tényleg mióta befejeztem a könyvet, egy kis gondolat ott motoszkál a fejemben, és követeli, hogy figyeljek rá, hallgassam meg.

A fülszöveg alapján ez lett volna az utolsó könyv, amitől ezt a hatást vártam volna. Sophie Price tipikusan az a lány, aki ugyan valóban irigylésre méltó a külseje miatt, de tudod, hogy messzire kell kerülnöd, ha nem akarsz az áldozatává válni. Semmit nem jelentenek számára a barátságok, az ígéretek, ott szúr hátba és aláz meg, ahol csak teheti. Egyszerűen igényli, hogy epekedjenek utána, hogy kihasználja az embereket, hogy a szépség és a pénz adta hatalmát fitogtassa.
Szinte forr az olvasó vére, ahogy olvassa a lány történetét, mert annyira dühítő, hogy valaki a befolyását így használja. A könyv elején szívem szerint többször megrángattam volna Sophie-t, hogy nézzen már magába. Helyettem viszont ott volt a nagybetűs Élet, ami még épp időben olyan pofont adott a főszereplőnknek, hogy az elől nem lehetett kitérni.

Nem megyek bele a történetbe, mert pont az teszi ilyen nagyszerűvé a könyvet, hogy nem tudni, mi vár az olvasóra. Persze, az első shock factort követően kiszámítható a történet folyása, de addigra már annyira beszippant a könyv, hogy nem érdekel, hogy kilométerekről látszik a befejezés. Mindezt olyan példaértékű szereplőkkel és olyan valós, kevéssé ismert problémák boncolgatásával kelti életre az írónő, hogy végül az olvasó is magába néz, és elgondolkozik az életén.

A geometrikus borító meg valami gyönyörűség. Muszáj beszereznem a polcomra!

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
pveronika 

The shortest distance between two points is the line from me to you.

>!
pveronika 

Freedom is just that. Absolutely no restrictions. I abandoned myself to every whim I felt. Every want I fulfilled and every disire was quenched. I wanted for nothing.
Except attention.

>!
pveronika 

"Your heart is startlingly beautiful, Sophie,” he stated after a brief moment of fixed gazes.

7 hozzászólás
>!
pveronika 

He was breathtaking. Breathtakingly sexy. Breathtakingly beautiful. Breathtakingly real. Just breathtaking.

>!
pveronika 

No one can know sincere happiness, Sophie, without first having known sorrow. One can never appreciate the enormity and rareness of such a fiery bliss without seeing misery, however unfair that may be.

>!
pveronika 

Finally, his face relaxed then both his palms rounded my back and up my shoulders, fisting both my braids. (…)
“It’s the favorite part of my day.”
My eyes opened lazily. “What do you mean?” I whispered.
“When you undo them and run your hands throughout the waves. That’s my favorite part of the day.”

>!
pveronika 

“You may have misery,” she continued, ignoring my plea, “you may lose hope in the sorrow of an unplanned life but as long as you have faith and trust in adoration, in affection, in love, that sorrow will turn to happiness. And that is a constant, dear.”

>!
pveronika 

Vanity’s a debilitating affliction. You’re so absorbed in yourself it’s impossible to love anyone other than oneself, leaving you weak without realization of it. It’s quite sad. You’ve no idea what you’re missing either. You will never know real love and your life will pass you by.

(első mondat)

>!
_Dany_ 

„What? No argument?” He only rolled his eyes.
„No, seriously. No argument? No telling me 'you've got this' or dismissing me? I must confess, I suspect I'm living in an alternative universe.” I pretended to check out the window. „Nope, pigs aren't flying.”

>!
pveronika 

I was well-traveled, yes, but they aren’t lying when they say home is where the
heart is.


A sorozat következő kötete

The Seven Deadly sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Ilona Andrews: Magic Slays
Jennifer L. Armentrout: Origin (angol)
Katie McGarry: Pushing the Limits
Colleen Hoover: Losing Hope
Tiffany Reisz: The Saint
Colleen Hoover – Tarryn Fisher: Never Never
Jane Austen: Pride and Prejudice
Kelly Oram: Cinder & Ella
Jay Crownover: Rule (angol)