Rapandi ​és az elveszett szobor (Rapandi 1.) 3 csillagozás

Fisch Gábor László: Rapandi és az elveszett szobor

A meseregény szereplői 9-10 év körüli fiúk, akik orvosi javaslatra néhány téli hetet vidéken, egy gyermeküdülőnek berendezett kastélyban törlenek. A négy főhős már az első napon számos varázslattal szembesül és egy eleven varázslóval is találkoznak. Nagy meglepetésükre Rapandi, az egyik nagy varázslócsoport vezetője kéri a segítségüket az ellopott Vimpáci Madonna-szobor felkutatásában. És ezzel elképesztő, csodákkal teli kalandok sora veszi kezdetét…
Vajon sikerül-e megtalálni az elveszett szobrot, és lecsillapodnak-e a varázslók világában dúló harcok? Segít-e a fiúknak Urmilla, a darázs-méretű, kék tündér, és tényleg a varázslók beépített embere-e a kastély portása?
Egy biztos: a főszereplők életre szóló kalandokkal és élményekkel lesznek gazdagabbak a mese végére.

Eredeti megjelenés éve: 2015

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Magyar Napló, Budapest, 2015
68 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155195259 · Illusztrálta: Bányay Anna

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

bagie P>!
Fisch Gábor László: Rapandi és az elveszett szobor

Egy kicsit a Pogány Madonna gyerekkiadásának tűnt… legalábbis nekem folyamatosan ez a film ugrott be. Először nagyon meglepett, amikor rájöttem, hogy valamikor az úttörő időszakban játszódik a történet… a második kötet olvasása után kiderül, hogy a 1960-as években…Érdekes, hogy 201X-ben a régi kalandokról olvashatunk…az egész történelem így visszatekintve már olyan irracionálisan mesés…

dianna76 P>!
Fisch Gábor László: Rapandi és az elveszett szobor

Habár levették a könyvet a Merítés-díj listáról, azért, ha már nálam van a könyvtárból, elolvastam. Azt kell mondjam, jól tettem. Nem is gondoltam volna, hogy ennyire leköt majd, s végig izgalomban tart.
Sajnos nem tudtam az író életrajzának utána nézni, de kíváncsi lettem volna rá, hogy Ő e a főszereplő Gábor. Annyit mindenesetre megtudtam, hogy neki is van egy öccse, és a segítő, bajban megjelenő figurát (aki akár Rapandi is lehetne) pedig még gyermekként, a képzeletének világa hívta elő. Ezt a képzeletbeli figurát elevenítette meg felnőttként, a kiskamaszoknak szóló meseregényében. A helyszínül választott kastély pedig valóban létezik Röjtökmuzsajon, ahogy a Vimpáci Madonna szobor és legendája is, pont úgy, ahogy a könyvben is leírta Fisch Gábor László. Azt hittem ez a kastély az író gyermekkorában valóban egy tüdőszanatóriumként működött, de nem. Annyit viszont sikerült kiderítenem, hogy valaha egészséges gyermekeket üdültettek ott.
Az izgalmakon, varázslatokon, és rejtélyeken túl, egy kis múltat is adott a könyv. Fekete-fehér tv, csak egy csatorna, hétfőként adásszünet, gyufacímkegyűjtés, s ugye a sok sok friss levegőn való játék, mert bizony nem volt elektronika, ami a lakásban tartson.
Egy valamivel volt bajom, az illusztrációkkal. Azok valahogy nem!! Minden alak kissé félelmetes volt. Miért csak szeme van mindenkinek, még a négy fiúnak is? Talán az illusztrációkkal szerették volna kicsit izgalmasabbá, félelmetesebbé tenni a könyvet. Hát… nálam csak csillagmegvonást eredményezett.
Egy valami hagyott bennem kérdést. Gábor valóban tbc-s volt-e, s ha igen, meggyógyult?

szabszev>!
Fisch Gábor László: Rapandi és az elveszett szobor

Nagyon tetszett, kicsit a gyerekkoromat és az akkor látott filmeket juttatta eszembe. Nagyon tetszett az alapötlet Rapandival, a varázslóval és a röjtökmuzsaji kastéllyal. Nagyon élveztem végig a történetet és izgultam, hogy minden jóra forduljon. Még a hatévesem is szinte falta a Betűket és szerinte is szuper a könyv!
Az illusztráció viszont…. Szörnyű és néha még inkább félelmetes is. Ezeknek a gyerekeknek csak szemük van?! És az is inkább zombi-szerű. Vagy nem is tudom. De egy ennyire jó könyvnek hogy lehet ennyire sz* az illusztrációja?! Nem találtak mást?! Szóval a képekre max 1 csillagot adnék…

1 hozzászólás

A sorozat következő kötete

Rapandi sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kertész Edina: A rejtélyes kulcs
Szabó Magda: Tündér Lala
Varró Zsuzsa – Varró Dániel: Áfonyka
Limpár Ildikó: Emlékek tava
Bosnyák Viktória: Tündérboszorkány
Bombicz Judit: Csodák könyve
Rosie Banks: Csillagfényes kaland
Elisabetta Gnone: Ég veled, Fairy Oak!
Wanda Coven: Garabonci Gréti és a sütisütő verseny
Rosie Banks: Varázskutya