Házi ​kenyérsütés 4 csillagozás

Géppel, finomat
Fisch Gábor László: Házi kenyérsütés

Már Magyarországon is igen elterjedt a kenyérsütő gépek használata, ám az erről szóló könyv mind ezidáig hiánycikknek számított. Mostanáig legalábbis, mert már kapható a könyvesboltokban Fisch Gábor László: Házi kenyérsütés című munkája. Ez a szép kivitelezésű, fényképekkel bőven díszített könyv tartalmaz minden információt, ami a házi kenyérsütéshez elengedhetetlen. Eligazít a lisztfélék bővülő kínálatában, a tésztakészítés rejtelmei közt, a gépek használatában és megismerünk minden fogást, ami a kenyérsütéshez nélkülözhetetlen. Megtudhatjuk, hol lehet megvenni a hozzávalókat és azt is, hogy mit kell azokkal tennünk. Lépésenként, képekkel illusztrálva mutatja be, hogyan kell elkészíteni a kenyeret, és természetesen kipróbált, biztosan sikeres receptekkel szolgál. Egyaránt megtalálják benne a fehér kenyér kedvelői és a nehéz, sűrű rozskenyérre vágyók a nekik való összeállításokat..

>!
Avex, Százhalombatta
88 oldal · ISBN: 963206996X

Kiemelt értékelések

gjudit8>!
Fisch Gábor László: Házi kenyérsütés

Számtalan recept, jó leírások – könnyedén juthatunk el az olvasásról a sütőig és az érzékszervi próbáig.


Népszerű idézetek

gjudit8>!

Erdélyben minden családnak megvolt a maga kovásza. Akármilyen hihetetlen, a kovászt örökölték: lány az anyjától, egészen vissza messzi századokig. Az örökölt kovászt beletették a kenyér tésztájába, ahol az élesztőbaktériumok életre keltek, és megemelték a tésztát. A megkelt tésztából lecsípett darabot félretették a következő sütésig. Azt mondták arrafelé, hogy nem jó asszony az, aki nem tud a kovászra vigyázni.

10. oldal

gjudit8>!

A parasztliszt nem más, mint a ma teljes őrlésűnek vagy Graham-lisztnek nevezett őrlemény. Tartalmazta a korpát, csírát, magot, így az ebből készült kenyér barnább volt, de sokkal táplálóbb, mint a finomlisztből sütött. A teljes kiőrlésű lisztek élettani hatása is sokkal jobb a fehérliszteknél.

16. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Déri Szilvia: Kovászkaland
Bryan Ford: A kovászműves
Dr. Oetker – A sütés öröme
Michel Roux: Tésztavarázs
Cornelia Schinharl – Sebastian Dickhaut: A sütés alapkönyve
Bártfai László: Bártfai Laci bácsi süteményes könyve
Sudi Pigott: Dobd fel!
Dr. Oetker – Sütés, párolás burokban
Dr. Oetker – Kanalas aprósütemények
Dr. Oetker – Az első süteményeskönyvem