Már Magyarországon is igen elterjedt a kenyérsütő gépek használata, ám az erről szóló könyv mind ezidáig hiánycikknek számított. Mostanáig legalábbis, mert már kapható a könyvesboltokban Fisch Gábor László: Házi kenyérsütés című munkája. Ez a szép kivitelezésű, fényképekkel bőven díszített könyv tartalmaz minden információt, ami a házi kenyérsütéshez elengedhetetlen. Eligazít a lisztfélék bővülő kínálatában, a tésztakészítés rejtelmei közt, a gépek használatában és megismerünk minden fogást, ami a kenyérsütéshez nélkülözhetetlen. Megtudhatjuk, hol lehet megvenni a hozzávalókat és azt is, hogy mit kell azokkal tennünk. Lépésenként, képekkel illusztrálva mutatja be, hogyan kell elkészíteni a kenyeret, és természetesen kipróbált, biztosan sikeres receptekkel szolgál. Egyaránt megtalálják benne a fehér kenyér kedvelői és a nehéz, sűrű rozskenyérre vágyók a nekik való összeállításokat..
Házi kenyérsütés 4 csillagozás
Kiemelt értékelések
Fisch Gábor László: Házi kenyérsütés Géppel, finomat
Számtalan recept, jó leírások – könnyedén juthatunk el az olvasásról a sütőig és az érzékszervi próbáig.
Népszerű idézetek
Erdélyben minden családnak megvolt a maga kovásza. Akármilyen hihetetlen, a kovászt örökölték: lány az anyjától, egészen vissza messzi századokig. Az örökölt kovászt beletették a kenyér tésztájába, ahol az élesztőbaktériumok életre keltek, és megemelték a tésztát. A megkelt tésztából lecsípett darabot félretették a következő sütésig. Azt mondták arrafelé, hogy nem jó asszony az, aki nem tud a kovászra vigyázni.
10. oldal
Fisch Gábor László: Házi kenyérsütés Géppel, finomat
A parasztliszt nem más, mint a ma teljes őrlésűnek vagy Graham-lisztnek nevezett őrlemény. Tartalmazta a korpát, csírát, magot, így az ebből készült kenyér barnább volt, de sokkal táplálóbb, mint a finomlisztből sütött. A teljes kiőrlésű lisztek élettani hatása is sokkal jobb a fehérliszteknél.
16. oldal
Fisch Gábor László: Házi kenyérsütés Géppel, finomat
Hasonló könyvek címkék alapján
- Déri Szilvia: Kovászkaland 91% ·
Összehasonlítás - Bryan Ford: A kovászműves ·
Összehasonlítás - Dr. Oetker – A sütés öröme ·
Összehasonlítás - Michel Roux: Tésztavarázs ·
Összehasonlítás - Cornelia Schinharl – Sebastian Dickhaut: A sütés alapkönyve ·
Összehasonlítás - Bártfai László: Bártfai Laci bácsi süteményes könyve ·
Összehasonlítás - Sudi Pigott: Dobd fel! ·
Összehasonlítás - Dr. Oetker – Sütés, párolás burokban ·
Összehasonlítás - Dr. Oetker – Kanalas aprósütemények ·
Összehasonlítás - Dr. Oetker – Az első süteményeskönyvem ·
Összehasonlítás