Vadvilág 32 csillagozás

Fiona Wood: Vadvilág

„Lebilincselő ​történet az igaz barátság fontosságáról."
Booklist

A Vadvilág frissítő, szívhez szóló ifjúsági regény az első szerelemről, a barátságról és a be nem illeszkedésről. Két merőben eltérő szemszögből ismerjük meg a történetet. Az egyik mesélő a rút kiskacsából lett hattyú, Sibylla (Sib), a másik az új lány, Lou, aki nemrég veszítette el a barátját egy tragikus balesetben.
A Vadvilág egy középiskolai osztály erdei iskolai története, ahol túlélési és tájékozódási technikákat tanítanak nekik, és ahol megismerhetik a valódi életet az iskola falain kívül. Miközben Sib igyekszik kideríteni, hányadán is áll új, népszerű barátjával és féltékeny legjobb barátnőjével, Lou pedig azért küzd, hogy túlélje a mindennapokat, ez a páratlan páros felismeri, mi – és ki – számít igazán.

„Sib és Lou felváltva mesélnek, így bensőségesen mutatják be az ismeretlen, rideg környezetbe való beilleszkedésért folytatott harcot. Hangjukban érezni az őszinteséget, a… (tovább)

Eredeti mű: Fiona Wood: Wildlife

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
GABO, Budapest, 2015
344 oldal · ISBN: 9789634060338 · Fordította: Szabó Luca

Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Holly · Lou · Michael · Sibylla


Kedvencelte 4

Most olvassa 5

Várólistára tette 59

Kívánságlistára tette 48

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
Szimirza P
Fiona Wood: Vadvilág

Egy csillaga borítóé, egy mínusz csillag a megtévesztésért…Sokkal vidámabbra, pörgősebbre számítottam, ehelyett eléggé túldramatizált, és helyenként mélabús volt.

>!
omam
Fiona Wood: Vadvilág

Újabb csodás könyvtári könyv!
Egy ideig csak olyan „lapos” élményeim voltak a könyvtárral kapcsolatban, mert mindig valami olyat fogtam ki, ami nem adott semmi újat, nem volt benne semmi különös. De ez!
Először a könyvesboltban láttam, a borítója fogott meg, de nem akartam megvenni, mert nem tudtam, mire is számítsak, az írót sem ismertem, és mástól sem hallottam róla. Amikor viszont megláttam a könyvtárban, rögtön leszedtem a polcról, és biztos voltam benne, hogy akkor én ezt most elolvasom.
Azt hittem, valami kis „lightos” nyári regény lesz, ami csak egyszerűen kedves, de nem elgondolkodtató, nem nehéz témájú. Ehhez képest ez igenis egy komoly könyv.
A történetet ketten mesélik: Lou és Sib.
Lou egy okos, kiegyensúlyozott, de kicsit kocka lány. A barátja, Fred halála után befordul, és azért megy el a táborba, hogy kicsit kimozduljon. Naplót ír, benne az érzelmeivel, a véleményével a Bennet-házban lévő lányokról, az egész táborról, úgy mindenről.
Sib is értelmes, de hagyja magát kicikizni. Időnként ez okozza a problémákat, főleg, hogy ott van az arrogáns „legjobb barátnője”, Holly, aki mindig mindenbe beleüti az orrát, olyannyira, hogy csoda, hogy le nem törik. Beleszól Sib Bennel való kapcsolatába, mindig megszívatja, és egészen undorítóan (erre már csak ez a szó van) viselkedik. Sibylla pedig hagyja magát, és megpróbál jó képet vágni az egészhez. Időnként már legszívesebben pofon vágtam volna, hogy lássa már normálisan a helyzeteket! Ne olvadjon el annyira Bentől, aki egyáltalán nem is tiszteli őt! Szóljon már vissza Hollynak!
Azokat a részeket jobban szerettem, amikor Lou mesélt, mert nekem ő szimpatikusabb volt Sibyllánál, nem agyalta túl a dogokat. Ezért sajnáltam, hogy az író neki kevesebb részt „szentelt”. Sibyllának sokkal több rész jutott.
A végén mindenki rájön, mi – és ki – az igazán fontos. Egyetértek a fülszöveggel.

>!
Edina_Varga
Fiona Wood: Vadvilág

Ez a könyv nem fogott meg. Olvastam, de mit is? érzem ezt a végén. Volt mondandója, de nem jött át igazán. A szereplőkkel semvtudram azonosulni. Lehet mégis csak „öreg” vagyok a hasonló könyvekhez. Nem bírom már a csitris hisztiket, túl agyalásokat…

>!
Indie P
Fiona Wood: Vadvilág

Nekem tetszett az Írónő stílusa, a karaktereit is jól alakította ki. Ennek a korosztálynak a
problémáiról, útkereséséről, és barátságok alakulásáról olvashatunk. A két lánnyal együtt sok dolgot élünk meg, és élünk át a történet során. Az első csók, az első szerelem, az első együttlét :) csalódások, egy szeretett személy elvesztése. Mondhatni út önmaguk megismeréséhez. Igazán olyan dolgok amivel mindenki szembe nézett már élete során.
Bővebben a blogunkon:
http://konyvjelzobloog.blogspot.hu/2015/10/fiona-wood-v…

>!
Alessana
Fiona Wood: Vadvilág

Elég vegyes érzelmeim voltak a könyvnél..
Együtt tudtam érezni a velem egykorú szereplőkkel, át tudtam érezni a gondalataikat :)

>!
Éva_Kovács
Fiona Wood: Vadvilág

Nekem tetszett,bár már kicsit régen olvastam.A stílus megkapó.Nyári olvasmánynak tökéletes . Kint a kertben olyan volt,mintha én is egy ilyen iskola keretein belül zajló táborban lettem volna.Emlékszem,ez volt az első könyvem a Gabo Kiadó-tól.

>!
Ashriver
Fiona Wood: Vadvilág

Határozottan aranyos volt. Bár már nem az én korosztályom, de jó volt visszatérni, újra tininek lenni, még ha csak egy rövid ideig is. Sibylla egy naiv lányka, akit néha megráztam volna már, hogy álljon ki önmagáért és ne engedje, hogy bárki is így bánjon vele, főleg ne a „legjobb” barátnőnek nevezett valaki. Lou egy belevaló kocka, akinek a szarkasztikus humora megegyezik az enyémmel, bár én állítólag súlyosabb eset vagyok..khm…khm… :D kár, hogy ilyen kevés oldal jutott neki, többet olvastam volna az ő szemszögéből.
Fiona Wood jól megírt története, fogok még olvasni tőle, ebben biztos vagyok.

>!
Szofi_15
Fiona Wood: Vadvilág

A borító nagyon megtévesztő. Egy nyárias könnyed történetre számítottam, és helyette egy melankólikus könyvet kaptam. Ami a legjobban bántotta a szememet, hogy sok rész elég csúnyán lett megfogalmazva. Megfordult a fejemben, hogy talán az író így akarja visszaadni egy-egy szereplő jellemét. Mert mikor Lou szemszögéből írt, az egészen jó volt. A szereplők nagy jellemváltozáson mennek keresztül,( a legtöbben pozitív irányba) ami lendített a történeten. Az erdei iskola ötlete, szerintem tök jó. A karakterek jellemét jól vissza tudta adni az írónő- egyediek voltak.

>!
Kelemen_Hanna P
Fiona Wood: Vadvilág

Kellemes, felejthető könyv, tisztességes tanulsággal, kedvelhető karakterekkel és egy tényleg totál idegen világgal: az amerikai nyári táborokéval.

>!
Dóriღ
Fiona Wood: Vadvilág

Lenyűgözött!
Rengeteg olyan gondolat, felvetés volt a könyvben, ami már az én fejemben is megfordult, és egyetértettem vele. Olyan érzésem volt olvasás közben, hogy nahát, más is gondolkodott már ezen?!
A váltott szemszöget nagyon szeretem, de ebben a könyvben nem volt annyira jól megoldva, mert sokszor nem tudtam, hogy akkor most melyik lány is mesél. Tetszett, hogy megismertük a szereplőket több oldalról is, hogy mindkét szemszögből megvizsgálhattuk őket.
Szerintem ebben a könyvben fontosabb volt maga a gondolat, mint a cselekmény. Mégis egy izgalmas történetet kaptunk, amivel mindannyian tudunk azonosulni, bele tudjuk élni magunkat.
Ami nem tetszett, az a könyv kötése: nem lehet nagyra kinyitni és ezért kényelmetlen az olvasás.
Ez az írónő tényleg ért a fiatalok nyelvén.
Nagyon tetszett, csodálkozom is, hogy miért nem népszerűbb ez a könyv!


Népszerű idézetek

>!
omam

Én tényleg igyekszem a jelenben élni, de nem megy túl jól.

19. oldal

>!
omam

Ma reggel, gazolás közben megkérdeztem tőle, tetszik-e neki valaki. Azt felelte: – A fiúk hülyék, úgyhogy megvárom, amíg férfivá érnek, és majd akkor foglalkozom a kérdéssel.

1 hozzászólás
>!
omam

De ha nincs veszély, nincs kockázat, akkor az nem is szerelem, nem igaz?

>!
omam

Kérdezzük meg a szomorúságtól: – Szomorúság, van kedved velem maradni?
Hülye kérdés.
A szomorúságot már becsomagoltam.

>!
Naniii

Most már biztos vagyok benne, hogy a srác szociopata. Vagy valami másik pata. Esetleg pszichopata.

178. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lou
>!
I_luv_Krisztián

A kakaó aranyat ér errefelé, kereskedni is lehet vele.

110. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lou
>!
omam

Néha neked fogok írni, Fred, de néha magamnak. Néha csak leírom, amit látok, mert ha körmöm félholdját látom az égen… azt helyetted is látom.

>!
omam

Jót fog tenni nekem. Ez parancs.
Jó lesz újrakezdeni.
Jó lesz kimozdulni.
Jó lesz új embereket megismerni.
Jó lesz a környezetváltozás.
Jó lesz megerősödni.

>!
omam

– Mi a számod, Sibylla? – kérdezi.
– Harmincöt. És a tiéd?
– Negyvenkilenc. Szerettem volna prímszámot kapni, de hát ez nem kívánságműsor.

2 hozzászólás
>!
omam

A szeme se rebbent, Fred. El tudta viselni. Megfogta a kezemet, és a két meleg tenyere között tartotta. Ott ült velem, és fogta a kezemet, és átvett egy kicsit a fájdalmamból. éreztem, ahogy beáramlik a testembe az együttérzése, és mohón szívtam magamba. Addig fogalmam sem volt róla, mekkora szükségem van rá, hogy beavassak valakit.


Hasonló könyvek címkék alapján

Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény
Cassandra Clare: Üvegváros
Richelle Mead: A halál csókja
Anita Gayn: Senkinek sem kellesz!
Lilian H. AgiVega: Az elveszett tündérfalu
Rebecca Donovan: Elakadó lélegzet
Sarah Dessen: Figyelj rám!
L. M. Montgomery: Ezüst Erdő úrnője
Leiner Laura: Bábel
Maros Edit: Hűvösvölgyi suli 5.