Anya ​randizni kezd 66 csillagozás

Fiona Gibson: Anya randizni kezd

Minek ​neked pasi? Te anyuka vagy!
A több éve elvált Alice tulajdonképpen egyetért fiai keresetlen véleményével. Végtére is jól elvan kamaszodó gyerekeivel, idejét bőven kitölti a róluk való gondoskodás és persze a most induló habcsókvállalkozásának révbe juttatása.
Barátnői azonban határozottan máshogy gondolják: ideje visszatérnie a pasizáshoz! Mivel Alice-nek semmi kedve beszállni az aktív társkeresés mizériájába, elhatározzák, hogy besegítenek.
Mindegyikük kiválaszt az ismeretségi köréből egy-egy figyelemre méltó, független hapsit, és Alice-től csak annyit kérnek: randizzon velük egyet. Három férfi, három vakrandi. Ennyit igazán megtehet az ember a barátnői kedvéért, nem?
Vajon ki lesz a befutó, ha lesz egyáltalán? A házias, kislányát egyedül nevelő fogorvos? Az Alice-nél fiatalabb, jó dumás, szexi sármőr? Vagy épp a szabadúszó újságíró, aki még Párizsba is elhívja? És milyen helyzetekbe keveredik az, akinek nem csupán a randirutinja kopott meg, de a… (tovább)

Eredeti cím: Take Mum Out

Eredeti megjelenés éve: 2014

>!
Lettero, Budapest, 2017
400 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789631276985 · Fordította: Szigethy-Mallász Rita
>!
Lettero, Budapest, 2017
400 oldal · ISBN: 9789631277005 · Fordította: Szigethy-Mallász Rita

Enciklopédia 1


Kedvencelte 1

Most olvassa 4

Várólistára tette 52

Kívánságlistára tette 36

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Bea_Könyvutca P>!
Fiona Gibson: Anya randizni kezd

Ez a könyv egy magamfajta anyukának most igen jólesett. No nem azért, mintha én is randizni akarnék, de nagyon bele tudtam magam élni Alice helyzetébe, aki kamasz fiúk anyukája és több éve egyedül neveli őket, mégha az én helyzetem nem is ugyanez.

Imádtam a könyv humorát, nagyon bírtam Alice-t, aki volt férjének új feleségével szemben csak egy egyszerű anya, akinek nem illik lakáskultúra rovatba a háza, mert mindig lehet találni itt-ott egy felismerhetetlen színű és állagú valamit, aki küzd fiai kamaszodásával, aki sokszor hallja a fiúktól, hogy ciki és gáz, és hogy éhesek, és egyáltalán minek neki férfi, amikor ő anya, és itt vannak neki ők. Tetszett a tökéletlensége, a laza felfogása, amivel az életet szemlélte, miközben mégis nagyon be tudott görcsölni dolgokon.

Egy igazi tavaszi vidámságbomba volt ez a könyv, nagyon jólesett szívemnek, lelkemnek, feldobta a hangulatomat. Könnyedsége ellenére tartalmas és színvonalas, nagyon jól szórakoztam, sokat nevettem és otthon éreztem magam ebben a történetben. És mindamellett, hogy remekül szórakoztam, azért elég komoly témákat vet fel a könyv, amin elgondolkodhattam. Ez igencsak erősítette számomra a könyv élvezetét és értékét. A történet vége is kifejezetten tetszett.

Ajánlom minden randizó és nem randizó anyukának, kamaszokat nevelő anyáknak, sütögető anyukáknak és természetesen minden barátnőnek is. Nagyon jó kikapcsolódás!

Bővebben: http://konyvutca.blogspot.hu/2017/04/fiona-gibson-anya-…

6 hozzászólás
Bleeding_Bride IP>!
Fiona Gibson: Anya randizni kezd

Egyszer volt, hol nem volt, volt egy elvált anyuka, aki egyszer csak randizni kezdett.
Itt a vége, fuss el véle.

Aki azt hiszi, hogy most vicceskedtem, annak szólok, hogy szó sincs ilyesmiről, de nem is fogom spoiler- címkézni, mivel már a címből kiderül minden.
Kis limonádé egy 40 éves anyuka életének egy kis szegmenséről. Sokszor belenyerítettem. Felejtős, egynek elmegy, de pihentetős.

Nefi P>!
Fiona Gibson: Anya randizni kezd

Nem lett volna ez rossz, csak nem lett jó.
Az alapsztori jó, bár nem túl eredeti. A humora, vonalvezetése jó. Csak végül olyan lezáratlan elvarratlan az egész, mintha valaki kitépett volna a könyv végéből vagy 20 lapot. Kikapcsolódásnak jó, némi humorral fűszerezve de ennyi. Nincs benne több.

2 hozzászólás
sztinus>!
Fiona Gibson: Anya randizni kezd

Nem volt annyira szórakoztató, vagy kikapcsoló, mint ahogy vártam. A végére felpörgött, és a két fia is szimpatikussà vàlt, ès furdal a kíváncsisàg kit vàlaszt majd.

2 hozzászólás
bozs>!
Fiona Gibson: Anya randizni kezd

Olyan jól indult, aztán rengeteg fölösleges, unalmas rész és végül mikor már mehetne simán, izgalmasan, érdekesen, pasizósan a történet vége lesz…. El van szúrva….

3 hozzászólás
Barbiianyuja>!
Fiona Gibson: Anya randizni kezd

Elolvastam. Néhol szórakoztató volt, de kicsit elnagyoltnak éreztem. Erre mondanám „langyos limonádé”. A történet vége pedig… Miért, van vége? – kérdezhetnénk.. A könyv külleme kellemes szín-összeállítású, viszont nagyon zavaróak spoiler a szövegben az elütésék, betű, szótag kihagyások. A gyerekek nagyon aranyosak, jól megrajzolt figurák. Tom és a többi pasi a történetben idegesítő, mintha ténylegesen akart volna az írónő kicsit defektes képet alkotni a korunk pasiiról. Talán egy kivétel van Pascal.

Niki_>!
Fiona Gibson: Anya randizni kezd

Újabb olyan történet, ami csak azért landolt a kosaramban a könyvtárban, mert a borítója totál megvett magának. Eleve a címe, hogy Anya randizni kezd, nem kicsit felkeltette az érdeklődésemet – no nem azért, mert én is randizni szeretnék, egy pár hónapos csecsemővel az oldalamon vagy a hátamon amúgy is elég érdekes lenne –, aztán a „hangosan röhögős, mégis szívhez szóló” The Daily Mail ajánlás, meg maga a borító egyszerűsége, lazasága, ugyanakkor bohósága is … na mindegy, szóval olvasni akartam, megvett magának. Meg eszembe jutott az is, amikor én voltam hasonló szituációban, kezdhettem újra randizni tizenakárhány év után, egy kisgyerekkel a nyomomban. Hát igen, azt hittem, hogy Alice közel fog kerülni hozzám, hisz hasonló szituban voltam egykor én is. Egy nagyon vicces Bridget Jonesos sztorira számítottam. … De sajnos annyira nem jött össze.
Egyáltalán nem volt hangosan röhögős fajta sztori. Konkrétan figyeltem, egyszer mosolyodtam el az olvasása közben. Amúgy meg nem volt humoros, inkább teljesen semleges. Annyi lehetőség lett volna ebben a történetben, de Gibsonnak nem sikerült összehoznia. Lehettek volna humoros jelenetek, melyek egyszerre tanulságosak, de szívet melengetőek is. Mondhatjuk, hogy próbálkozott ezekkel, de nem jött össze.
Senki se értse félre, végülis nem rossz. Olyan közepes sztori. Lagymatag, semmilyen, elolvasod, holnap azt se tudod miről szólt. Én többet vártam azért tőle.
Bővebben: http://azajtom.blogspot.hu/2018/01/fiona-gibson-anya-ra…

Annemary>!
Fiona Gibson: Anya randizni kezd

Annyira lelkesen kezdtem olvasni…végre egy nekem való könyv….gondoltam….egy hétköznapi, egyszerű anyuka….valós problèmàkkal….kamaszodó fiúkkal…humoros, szellemes…
Végre nem egy tökéletes élet….és ez a tökéletlenség valós…
De mi a vége?…mert értem én hogy mi lenne, viszont annyira lezàratlan, befejezetlen.
Azért egy jobb véget megérdemelt volna ez a történet, mert így olyan volt, mintha az utolsó oldalt elfelejtették volna nyomtatásba adni….

molybaba>!
Fiona Gibson: Anya randizni kezd

Egy romantikus, enyhe limonádé.
Másban reménykedtem, egy kicsit pörgősebb és izgalmasabb történetben reménykedtem. Bepillantást nyertünk egy anya új randizási próbálkozásaiba, de nem volt túl izgalmas a cselekmény. Nem volt semmi csúcsfordulat, semmi nagy … bumm! Folydogált a történet, de nem volt benne semmi extra.

Kasztana>!
Fiona Gibson: Anya randizni kezd

A fülszöveget olvasva jónak ígérkezett, de elolvasva ez már nem mondható el. A cím már el is mond mindent, az pedig kimondottan fájó, hogy 400 oldalba nem fért bele valamilyen ütős befejezést. Nem volt benne semmi izgalom, egyik esemény követte a másikat és kész. A beharangozó (reklám, jól megírt fülszöveg, szép borító) mind csak arra jó, hogy vedd meg a könyvet és cserébe csak egy gyenge kis limonádét kapsz.


Népszerű idézetek

Annemary>!

Talán miattam van az egész, túl engedékeny vagyok a fiúkkal. Volnék inkább olyan hűvös és távolságtartó, mint velem volt az anyám? Lennie kell itt valamiféle középútnak. Amikor az ember gyerekei kicsik, se vége, se hossza a könyvek, magazinok és baba-mama klubban megismert anyukák jó tanácsainak. Ahogy azonban kamaszodni kezdenek – huss! Épp amikor a legnagyobb szükség volna arra, hogy valaki megmondja, hogyan is kéne csinálni, hirtelen légüres térbe kerül az ember.

Szédültnapraforgó>!

A közhangulat jelentős javulásnak indul, amint letelepedve tömni kezdjük magunkba a tányérjainkon gőzölgő halat és sült krumplit. Röhögcsélünk, beszélgetünk, meglepetés-megállásunk minden örömét kiélvezve. Én pedig ráeszmélek, milyen csodásak tudnak lenni ezek az ötletszerű programok. Az embernek úgy tűnhet, lassanként elveszíti a felnövőfélben lévő gyerekét, aki kitér minden együtt-tanulási kísérlet elől. Ráadásul leginkább úgy gondol a szülőjére, mintha az valami idegesítő pattanás lenne. Aztán jön egy-egy ilyen alkalom, amikor egy csapásra visszaváltozunk családdá. Ilyenkor többé az sem számít, hogy a tulajdon anyám buta kövér libának tart, vagy hogy egyetlen idei randimon röpke négyezer fontért ajánlottak nekem tűrhető arcot. A hangulat tovább fokozódik, amint Edinburgh felé visszaindulva elhaladunk egy tanya mellett, és a srácok visítva röhögnek az ott párosodó disznók láttán. Mindig úgy éreztem, ezekért a pillanatokért érdemes élnie egy szülőnek.

Kapcsolódó szócikkek: közhangulat
gjudit8>!

De van egy kemény mag, akik valamiért nem úgy gondolnak az iskolára, mint egy nagyszerű intézményre némi tanulási lehetőséggel megspékelve, hanem úgy, mint valami olyasmire, ami ellen okvetlenül harcolni kell.

299. oldal

ValerinLanz P>!

– Maga Pascal?
– Így van – az egyik habcsókcsomagocskán lógó címkére pillant. – Maga pedig ezek szerint Cukifalat.
– Igen – mosolyodom el –, de valójában Alice-nek hívnak.

gkmarcsi>!

… a szag alighanem Logan szobájából jön. Szó sincs itt részrehajlásról. Gyanítom csupán, hogy mivel ebből a szobából többnyire ki vagyok tiltva, itt a legvalószínűbb, hogy valami oszlásnak induljon.
Akkor most belépek. Az ajtót kinyitva körülpislogok a félhomályban. Ahogy minden bizonnyal maga David Attenborough is megjegyezné, tulajdonképpen bámulatos, hgoy ilyen zord élőhelyen emberi tevékenység képes kibontakozni.

117-118. oldal

gjudit8>!

Felnőtt életem során mindeddig kerestem a megoldást a lehetetlenre: hogyan érezzük jól magunkat kettesben anyámmal?

157. oldal

gjudit8>!

Valóban van valami hallatlanul élvezetes abban, ha az ember egy lelkes gyermek társaságában járja végig a múzeumot.

160. oldal

Szédültnapraforgó>!

Egyesek olyan hevesen borzadnak a kiskorú hímneműektől, mintha azok nem is apró emberi lények lennének. A kisfiúkat sokan pitbulloknak tartják, akik harapósak és bárhova odapiszkítanak. (Nem úgy, mint a kislányok, akik hétszámra csak csendben színezgetnek meg a mackójukat dajkálják.)

Szédültnapraforgó>!

Kedd estére elkészülnek Clemmie habcsókjai. Hozzá kell tennem, hogy Logan a kisujját se mozdította, hogy segítsen. Fergus tíz percig rakosgatta a celofánzacskókba a parányi, pasztellszínű habpuszikat, de megunta, és odébbállt.
Blake viszont gyöngybetűkkel, igazi szuperhősként gyártotta a címkéket rendületlenül. Elképesztő, hogy tizenhat éves fiú létére olvasható az írása. Tényleg képes volt háromszázszor felírni az apró cetlikre, hogy Cukifalat – kézműves habpuszik, szeretettel a Morgan Hotel vendégeinek. Ezek után azon se lepődnék meg, ha kiderülne, hogy bármikor képes végrehajtani egy bonyolult szemműtétet.

szilvamag P>!

– Tehát habcsókműhelyt szeretne nyitni – firtatja Erika, amikor a konyhámba vezetem.

(első mondat)


Hasonló könyvek címkék alapján

Milly Johnson: Yorkshire puding Klub
Helen Fielding: Bridget Jones babát vár
Catherine Alliott: Én, a férjem és ő
Liane Moriarty: Hatalmas kis hazugságok
Tara Sivec: Csábítások és csemegék
Karen Hawkins: Kalandor
John O'Farrell: A férj, aki elfelejtette a feleségét
Suzy K. Quinn: Egy rossz anya naplója
J. K. Smith: Csak a tested érdekel
Sarah Mason: James hálójában