A ​gyermek 135 csillagozás

Fiona Barton: A gyermek

Miközben ​London rehabilitáció alatt álló részén lebontanak egy régi házat, a munkások egyike sok éve eltemetett parányi csontvázra bukkan. Kate Waters, a tapasztalt újságíró megsejti, hogy a felfedezés mögött figyelmet érdemlő sztori lappang. Összeüt egy cikket a lapja számára, de teljes tanácstalanságában csak arra képes, hogy feltegyen egy kérdést: Ki az építési területen talált csecsemő?
Miután Kate kutakodni kezd, azzal szembesül, hogy a szálak egy bűncselekményhez vezetnek, mely évtizedekkel korábban megrázta az országot. Egy kisbaba eltűnt egy kórház szülészetéről, és soha nem került elő. A lesújtott szülők azóta sem tudták túltenni magukat a veszteségükön.
De a történetnek ezzel nincs vége, és Kate – házról házra járva – egyre mélyebben alámerül a környék hajdani lakóinak múltjában. Hamarosan azon kapja magát, hogy várakozása ellenére három asszony titkainak lett ismerője, és egyre többet vívódik, vajon mit szabad nyilvánosságra hoznia, és mit nem.

(tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2017

>!
XXI. Század, Budapest, 2017
352 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155638664 · Fordította: Tomori Gábor
>!
XXI. Század, Budapest, 2017
350 oldal · ISBN: 9786155638671 · Fordította: Tomori Gábor

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Emma Simmonds · Kate Waters


Kedvencelte 4

Most olvassa 11

Várólistára tette 144

Kívánságlistára tette 94

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

Bea_Könyvutca P>!
Fiona Barton: A gyermek

Az özvegy után Fiona Barton ismét egy kiváló történettel örvendeztetett meg bennünket. Nagyon vártam már ezt a könyvet, és azt kell mondanom, hogy megérte a várakozást. Az ember, jelen esetben én, óhatatlanul is összehasonlítja Fiona előző könyvével ezt a történetet, jobb-e, másabb-e, mint az volt.

Kiváló, fordulatokban gazdag történet volt, átszőve érzelmekkel telített női sorsokkal, egy határozott, mégis együttérző újságírónő nyomozásával, tökéletes karakterekkel, fordulatokkal, meglepetésekkel és egy nagyszerű befejezéssel.
Bővebben: http://konyvutca.blogspot.hu/2017/12/fiona-barton-gyermek.html

Niitaa P>!
Fiona Barton: A gyermek

A teljes értékelés elérhető a blogomon:
http://niitaabell.blogspot.hu/2017/12/fiona-barton-gyer…

„Kellett valami, ami kiránt a megszokott kategóriákból, s erre A gyermek tökéletesen megfelelt. Pont azt kaptam tőle, amit szerettem volna, sőt még azon is felül teljesített. Akik sok krimit olvasnak, biztosan már az első pár oldal alatt ki fogják találni, hogy mi az egész történet kulcsa, de számukra is ugyanolyan élvezhető marad az utolsó oldalig, hiszen Fiona Barton olyan óvatosan és leleményesen csavarja a szálakat, hogy ez a párszáz oldal csak úgy elhussan. Az ember leül, és azt veszi észre, hogy ráesteledett, illetve, hogy a könyvből már majdnem elfogytak a lapok. Nem volt benne semmi rémisztő, a feszültséget a gondolkodásra késztetéssel éri el. S tényleg, végig kattogott az agyam, hogy vajon kié lehet az a picuri baba, akit megtaláltak az építkezésen. Vajon hogyan kerül Alice és Emma a képbe? Rengeteg titokra fény derül, nem csak a fő kérdésre. A gyermek egy igazán remek krimi, kifejezetten igényes munka. Nincsen sehol elkapkodva, s végig logikus felépítés jellemzi. Ajánlanám mindenkinek, aki ki akar törni a hétköznapok monotinátásából, s azoknak is, akik egy kis agytornára vágynak. Túlságosan kevés figyelmet kap ez a remek könyv! Olvassátok, nem fogjátok megbánni!”

tmezo P>!
Fiona Barton: A gyermek

Esküszöm megőszültem, mire elolvastam. Iszonyúan lassú, és én az ilyenekkel mindig bajban vagyok. DE a nagy titok nem hagyott nyugodni. Volt a végén csattanó, viszont nem tudott olyan módon felizgatni, hogy feledni tudjam a sok oldalnyi unatkozást. Ilyen NA VÉGRE! érzésem volt, amikor megkaptam a válaszokat.
Kitárgyalta alaposan a 4 szereplő életét, egyiknél másiknál elég messze visszanyúlt az időben, de a jelenben meg oly keveset haladtunk. Az elején bumm, jön a felfedezés, spoiler és utána csak kerülgetjük, körbejárjuk, nem történik semmi. Nem minden érdekelt, amit olvastam. Emma kínlódását sokáig nem tudtam hová tenni, nem találtam a helyét a történetben. A labilis állapotát sem igazán értettem.
A könyv utolsó harmada volt kicsit mozgalmasabb: végre jöttek a válaszok. Kate az újságíró, elég jól utána ment mindennek, és végül mindenki tett hozzá valamit a történethez, elmondta a maga „kis” titkát.

1 hozzászólás
EssentialHencsi P>!
Fiona Barton: A gyermek

Az özvegy után Fiona Barton maradt a kitaposott úton, és felépítésében hasonló könyvvel rukkolt elő. Négy főszereplőnk van, négy szemszögből olvassuk a könyvet, ezért ismét kiszámítható a végkifejlet, de ez mit sem von le a könyv értékéből. Egyedül a vége lett egy icipicit nyálaskás, de az annyira nem számottevő, hogy még fél csillagot sem kell levonni miatta.

smetalin>!
Fiona Barton: A gyermek

Lassú víz, partot mos! Ez jellemzi az írónő könyveit, sajnos nem tudok rá több csillagot adni, hisz nem lepett meg a végkifejlettel. A sajátossága az írásának az, ahogy ábrázolja a szereplőket, mélyen és behatóan megismerjük őket, minden részletet feltár előttünk ahogy haladunk a könyvben. Közel senki nem kerül az olvasóhoz, de nem hiszem hogy ez lenne a szándéka, mint embereket mutatja be nekünk. Jelen esetben egy csecsemő holttestre bukkannak egy építkezés során, ezáltal ismerhetünk meg több nőt, és persze egy újságírót is, aki a nyomába indul a felfedezésnek. Kinek milyen kötődése van a szomorú eseményhez.

Kovaxka P>!
Fiona Barton: A gyermek

Nem volt rossz olvasmány, de másfél hónap után már alig emlékszem rá, aminek nem örülök. A négy szemszög miatt érdekes gyorsan olvasható, engem főleg az oknyomozó újságírás fogott meg benne. Kissé kiszámítható és a vége sem az én szájízem szerint való, de vannak benne váratlan fordulatok és a női sorsokat is szépen kibontja. Barton jól ír és a karakterei is rendben vannak, kiemelkedik az átlagból.

dagikám>!
Fiona Barton: A gyermek

Szerintem izgalmas,idegtèpő volt vègig,hogy akkor most kihez is tartozik az előkerült gyermek holtteste. Eleinte fèltem,hogy most ebből mi fog kisülni,kicsit katyvasz volt az eleje. A vègère pedig tetszett a csavar,amivel ki is derült a rejtèly. Az volt a hunyò,akire nem is szàmìtottam.

Kókuszka >!
Fiona Barton: A gyermek

A 27 éve eltemetett csecsemő csontvázának megtalálása felszínre hozza a fájdalmas múltat. Három női sors útját követhetjük, lassan, fokozatosan megismerve jellemüket, titkaikat. Ebben Kate Waterst újságíró van segítségünkre. Karakterében ott van az éveken át újságíróként dolgozó írónő is. A történet nyomasztó és sok kérdést felvet. Vannak dolgok, amik örökre kihatnak életünkre. Mindezt könnyen követhető, olvasmányos stílusban kapjuk.

ggizi P>!
Fiona Barton: A gyermek

Nagyon lassan indult be. Persze végig ott volt a levegőben, hogy ez messze nem egy egyszerű történet lesz, ha végre letisztulnak a szálak, de amíg odáig eljutottunk, hogy egyáltalán érdekes legyen, majdhogynem unalmas volt. 4 szemszögön át követtük az eseményeket – pontosabban az állapotot, mert történés nem sok volt a riporternő nyomozásán kívül. A végére kezdett izgalmassá válni a dolog és felpörögtek az események mikor végre a szereplőknek is leesett, hogy más irányból kéne közelíteni egyes pontokat, de mindez már nem tudta eléggé feledtetni velem a történet kissé vontatott felépítését.

Zanit>!
Fiona Barton: A gyermek

Egyből bele a közepébe, rögtön a könyv elején beindulnak az események.
Azért adok rá csak 4 csillagot, mert a könyv felétől lehetett tudni, mi történt valójában.
Hogy miért spoiler Illetve volt egy elszólás is spoiler
Örültem volna, ha ezek csak később derülnek ki, bár azt el kell ismernem, hogy így is izgalmas volt.

5 hozzászólás

Népszerű idézetek

Judit_Sike P>!

Mindenesetre az ő bűnei az én bűneim. Mit szoktak mondani az öreg házaspárok? Ami a tiéd, az az enyém. De az én bűneim… nos, azok az enyémek.

_Katie_ P>!

Ne keressük a bajt. Mert a baj végül úgyis mindig megtalál bennünket, nemde?

Kapcsolódó szócikkek: baj
_Katie_ P>!

Ha az igazságot a hallgatás helyettesíti,
akkor a hallgatás hazugság.

JEVGENYIJ JEVTUSENKO

Judit_Sike P>!

Szóval, születésnapokon és karácsonykor fel szoktuk hívni egymást, meg ilyesmi. Ez egy rutincselekvés, ami lehetővé teszi számunkra, hogy ne az érzelmeink, hanem a naptár segítségével tartsuk a kapcsolatot.

Judit_Sike P>!

– Szia, Kate. Megtisztelve érzem magam – mondta, és a hangjában nyoma sem volt gunyorosságnak. Ó, istenem, mindjárt azt fogja mondani, hogy szereti a cikkeimet.
– Szeretem a cikkeidet – közölte Joe.

Kapcsolódó szócikkek: Kate Waters
Judit_Sike P>!

Mindig a „jogász” szót használta – „az ügyvédek középkorú, pocakos férfiak, akik adásvételekben működnek közre” – mondta nekem.

Judit_Sike P>!

Azelőtt néha, amikor kettesben voltunk, Jude azt mondta nekem, hogy szép vagyok. De nem voltam az… nem vagyok az. Aki szép, annak fényes a haja, hosszúak a szempillái, és rózsás az arca – mint Judenak. Nekem barna, göndör hajam volt, aminek nem akaródzott lesimulnia, és tésztaszerű arcom. Utáltam az arcom.

Judit_Sike P>!

Sor került némi ártatlan csókolózásfélére az ifjúsági klub mögött, a Jackie-loen olvasottak mintájára, de szívesebben írtam sóvárgásról és elképzelt szeretőkről. A történeteimben biztonság volt. És kevesebb nyál.

tmezo P>!

A probléma az, hogy a titkok idővel önálló életre kelnek.

22. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Emma Simmonds · titok

Hasonló könyvek címkék alapján

S. J. Watson: Amnézia
S. J. Watson: Mielőtt elalszom
Paula Hawkins: A lány a vonaton
Paula Hawkins: A víz mélyén
Peter May: Vesztegzár
Daniel Cole: Rongybaba
S. J. Watson: A másik én
Helena Silence: Ezüsthíd
Dennis Lehane: Viharsziget
Gillian Flynn: Holtodiglan