Milu ​a lovagok között (Milu 4.) 21 csillagozás

Finy Petra: Milu a lovagok között

A Most én olvasok!-sorozat elindításával a Pagony régi vágya telje­sült: egy szisztematikusan felépített, pedagógusi szak­érte­lem­­mel megtámogatott kortárs, magyar „olvasni tanulok”-­sorozatot szerettünk volna létrehozni. A Pagony legkiválóbb szerzőit kéri fel a sorozatban való rész­vé­tel­re: minden szerző négy könyvet ír, négy különböző nehéz­ségi szinten. A történetek lazán összefüggnek egymással, de természetesen önállóan is olvashatók. Finy Petra köteteiben a főszereplőink továbbra is Milu, Kamilla, no meg Bátor és Buci, az időutazók! Jártak már Egyiptomban, Görögországban, az indiánok között – a negyedik kötetben a lovagok közé, Artúr király udvarába repíti őket az időfüst. Feladatuk nem kisebb, mint Ginevra királyné kiszabadítása Merficio fogságából.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Most én olvasok! Pagony

>!
Pagony, Budapest, 2016
64 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634102045 · Illusztrálta: Pásztohy Panka

Kedvencelte 1

Most olvassa 2

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

nicosia P>!
Finy Petra: Milu a lovagok között

Nekem az a sorozat eddigi legszebb kötete, de Pásztohy Panka illusztrációit amúgy is nagyon szeretem. Képzeletgazdag a történet, de szerintem a megértéshez szükségesek az előzményei is. A mese aranyos, és érdekes is, a nyelvezete viszont, helyenként túl választékos, legalábbis a hosszabb szövegértéssel bajlódó gyerekeknek, és sok benne a helyesírási hiba. Kevés a történelmi hűség, cserébe viszont érdekes a mese. A sárkányok kifejezetten aranyosak, és egyáltalán nem félelmetesek.

CsakSimánDorka>!
Finy Petra: Milu a lovagok között

Nem olvastam az eddigi kalandokat, mert a könyvtárban jelenleg ez volt bent, viszont a fiúknak nagyon tetszett, mert sárkány igen, rájuk is ragadt az én sárkányimádatomból, hiába, anyja fiai :D, lovagok és harc :D szóval nekik meg volt minden a könyvben, ami fontos. Az már csak hab volt a tortán, mikor meghallották, hogy még varázsolnak is benne, mert, hogy az mennyire menő…mert hogy így mondta a nagyobb fiam! Ja és a legjobb, mikor befejeztem az olvasást az volt azt első kérdése, hogy a mi cicánk és kutyánk nem sárkány, mert akkor ők s tudnának az időben utazni és felkeresni Merlint?! Szóval a fiúk körében nagy sikert aratott ez a kis könyvecske. A többi részét is biztos, hogy fogom keresni.

Millázs>!
Finy Petra: Milu a lovagok között

Hhú, 70%… na, azért nem annyira gáz a helyzet. Szerintem. Persze, sokaknak igazuk van (kevés történelmi ismeret, lehetett volna magyar vonatkozású inkább, pl. Nagy Lajossal), de itt az olvasás megszerettetése az elsődleges cél és arra megfelelőnek találom.
A sorozatból ez az első rész, ami kezembe került, így a házi kedvencekből átváltozó sárkányok és az időutazás kombinációja elégnek bizonyult, hogy elnyerje tetszésemet és „később jó lesz”-polcra tegyem.

siors>!
Finy Petra: Milu a lovagok között

Egy újabb kihívásra olvasott gyerekkönyv. Pásztohy Panka rajzai most is helyesek, kedvesek, de sajnos a történet nem varázsolt el igazán – pedig varázsló volt benne bőven. Persze felnőttként talán nehezebb ráhangolódni a történetre. Ami azonban zavart, hogy több elírás is van a kötetben, ami egy olvasóvá nevelő könyv esetén gondot jelenthet.

berlin>!
Finy Petra: Milu a lovagok között

Nem a legjobb része a sorozatnak, több elírást is tartalmaz és a történet sem magával ragadó.

Kis_Andrea>!
Finy Petra: Milu a lovagok között

Cuki rajzok, aranyos történet, tetszett a gyerekeknek. Egy olvasást mindenképp megér. Tetszett, hogy unisex történet volt. Több nyelvtani hiba is volt benne (rossz ragok), amire azért egy olvasni tanulóknak szóló könyvben igazán oda kéne figyelni!


Népszerű idézetek

nodael>!

A várnép keze helyenként koszos volt, ruhájuk rongyos.

15. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Horváth György: Estvér
Kamarás István: Kereső-mese
Szabó Zsolt: Lili és Lala – Kalandos táborozás
Tarcsai Szabó Tibor: Micsoda város!
Illés Krisztina: A Varjú ikrek története