Azurro 18 csillagozás

Finy Petra: Azurro

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Képregényeken, ​mangákon, fantasyken felnövő gyerekek kedvence lehet Finy Petra új könyve, amelyből egy fordított mesevilág különös lényei lépnek-másznak-repülnek elő. Azurro, az átlátszó testű légbőlkapott a felhők közt lebegő Prizmapoliszból indul Végtelenvilág körüli útjára, pedig semmi kedve elmenni és hőssé válni. Inkább randevúját tervezgetné az Üveghegyen innen szíve virágnyelvű hölgyével, Zilonával. Ám a világot meg kell menteni, mert Kroll, a drágakövek bűvöletében élő smaragdkobold magának akarja a senkiföldi drágakőmezőt. Megkezdődik a hajsza: kinek a smaragdokért, kinek a varázslények megmentéséért.
A kifordított mesevilágban azonban mindenki másmilyen, mint amilyennek gondolnánk. Felegúton vagy az Újperenciás-tenger partján csak abban reménykedhetünk, hogy az eddig méltatlanul mellőzött jóságos vasorrú boszorka, a megrogyott önértékelésű, többre hivatott kurta farkú kismalac vagy a legújabb kori felhőkarmolók is a jók pártján állnak.
Finy Petra szellemes… (tovább)

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
General Press, Budapest, 2010
148 oldal · ISBN: 9789636431822 · Illusztrálta: Dömsödi Zsolt

Kedvencelte 2

Most olvassa 1

Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 4

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Sheeana>!
Finy Petra: Azurro

Nem is tudom, hol kezdjem. Lehetett volna belőle jó könyv, de több sebből vérzik. Mese vagy fantasy? Rengeteg kitalált lény, jó ötletek: fantasy, de mind csak pár tulajdonsággal felskiccelt: mese. Faék egyszerű cselekmény, történetvezetés: mese. Mindenki megy valamiért valahova, ez eléggé kusza, mert mire odaér, kettő pillanat alatt elintézi azt a nagy horderejű dolgot, amiért jött és már indul is máshova: mese. A nyelvi lelemények, ferdítések nekem szórakoztatóak voltak, de nem tudom a célközönségnél mennyire ülnének.
Az egész inkább egy nagy ötletbörzének tűnik. Ezután kellett volna leülni, és megírni a könyvet.

deardurr >!
Finy Petra: Azurro

Érdekes világot tár elénk ez a fantasy, de én nem érzem magam otthon benne.
A hátlapon azt írták, 8 éves kortól ajánlják, de én nem vagyok biztos benne, hogy 8 évesen élveztem volna. Lehet, hogy a bátyám igen, ő a mai napig ennek bűvkörében él.
A vége egyszerűen túl hirtelen volt számomra, és mivel semmit nem tudunk erről a világról, kissé erőltetettek voltak a magyarázatok (mint az CSI-ban vagy a Gyilkos elmékben az indítékok és a gyilkos személyiségének magyarázatai), de ha talán jobban elővezeti bővebb leírásokkal, akkor tisztábban látja az olvasó is később…
Az kifacsart elnevezések, viszont ötletesek, viccesek voltak. Az illusztráció be-nem-jövős.

vikiniki2>!
Finy Petra: Azurro

Alapvetően azért kezdtem el olvasni, mert a fülszöveg alapján nagyon érdekelt, hogy vajon tényleg a képregényeken felnövő gyerekek kedvence lehet-e ez a könyv. Röviden, nem. A hasonlatok és a képi világ kidolgozottsága néhol túl pontos, de a legtöbbször elenyésző. Egy tényleg fantasyken és képregényeken felnövő gyereket ez a könyv nem lenne képes lekötni, sőt elég nagy eséllyel nagyon unalmasnak tartaná. Előbb adok majd az kisöcsém kezébe Lázár Ervint, mint ezt.

aliggaz>!
Finy Petra: Azurro

A sok negatív vélemény ellenére nekem tettszett.
A gyerekeimnek egyszer biztosan elfogom olvasni.
Nem képregény az biztos. Minusz két csillag, azért mivel brutálisan el lehet tévedni a nevek kavalkádjában. Az iluszráció átlagon felüli.

wilwaren>!
Finy Petra: Azurro

Aranyos. A sztorinak sok értelme nincsen és Azurro a legbénább főhős szerte-e mesevilágon, de én élveztem. Főleg az ötletes lények és a szépen kibomló szóvirágok miatt (konkrét szóvirágok és átvitt értelműek is nyílnak itt). Jól keveredik a kitalálatlan mesehősök változatos és színes világa a magyar népmesei elemekkel és igazából sosem tudhatod, hogy milyen őrületet kapsz a következő sorban. Regényként nem annyira nagy szám, de mondatonként élvezve a hibbantságokat és szókiforgatásokat nagyon jó élmény.
Óhh, és az illusztrációk igazán szépek!

Ramada>!
Finy Petra: Azurro

Ez egy mese az idősebb gyerekeknek, se több se kevesebb.
Kicsit kikapcsolja az ember agyát.

Cetti94 P>!
Finy Petra: Azurro

Nem hiszem el, hogy így mellényúltam… Jó lett volna, vicces lett volna, érdekes és pihentető, de ott van az a fránya „ha”… Pedig sok mindent ki lehetett volna hozni ebből a meséből, de túl sűrű volt, és nagyon könnyű volt belezavarodni. Először a címe fogott meg, majd a borító teljes egészében, és az ajánlás is nagyon becsapott. Szerettem volna szeretni ezt a történetet, de sajnos nem ment. :(

Lahara IP>!
Finy Petra: Azurro

Gondban vagyok, ugyanis a felvonultatott lények serege, az illusztrációk és a borító megérné az öt csillagot. De! A történet szörnyen kusza. Értem az utazásmotívumot, a kisebb poénokat, de mégsem értem, miről szól ez a könyv. Fantasy lenne? Ahhoz kiváló ez a sok kitalált lény. De sok elem miatt inkább mese. Agyon van bonyolítva. Ej, de magyartalan mondat! Mindent részletesen megmagyaráz. Lehet, hogy fölösleges? Vagy nagyon tudományos, túl az, elveszti a varázsát. És némely szó sem illik bele, mesefigura helyett, szebb az, hogy meselény. Míg a lények jól el-és ki vannak találva, a helyszínek egy része szürke és ötlettelen. Legalábbis a neve. Új-perenciás tenger, Meseföld, Senkifölde, két kacsalábon forgó palota. Ezek jól hangzanak, de bugyutává teszik az egészet.
És untam olvasni. Tizenévesen szerettem bele a mangákba, pár évvel később a fantasykbe, tehát akár célközönség is lehetek. Én szoktam hinni a fülszövegnek. De mégsem. Ez esetleg annak tetszene, akinek ez az első ilyen jellegű könyve, és soha életében nem olvasott még más fantasyt vagy fantasy elemekkel tűzdelt meseregényt. Pont.

hinodranzer>!
Finy Petra: Azurro

Azok a nyelvi csavarok… és a szép rajzok…
Fantázia van benne, meg kell hagyni, de kusza, nagyon kusza. Két nap alatt kiolvastam, mégis belegabalyodtam. Azért egy élménynek megfelelt! :)

Bolda>!
Finy Petra: Azurro

10 éves korig ajánlott.Mese világ,hülye ötletek,gyerekes…….de nekem nem jutott volna eszem ilyen sztori úgyhogy pár pontot kapott


Népszerű idézetek

Ninácska P>!

– Ez egy ilyen ölelkezős nap, úgy tűnik.

103. oldal

5 hozzászólás
Ninácska P>!

– Először tűvel bökdösöl, aztán pedig kővel simogatsz.

74. oldal

Ninácska P>!

– Minek fecséreljük az időt erre? A végén még mindannyian itt veszünk!

89. oldal

Ninácska P>!

– Te vagy a legkedvesebb vasorrú bába, bármit is írjanak azok a fránya mesekönyvek.

97. oldal

Ninácska P>!

– Nem láttál még Üveghegyet, vagy mi a szösz?

50. oldal

1 hozzászólás
Ninácska P>!

– Mondtam már, hogy nem iszom beléd.

72. oldal

Ninácska P>!

– Ez nem is igaz. Én szívesen beszélgetnék veled. Szereted például a felhőket?

63. oldal

Ninácska P>!

– Mit kerestek itt, szerencsétlenek?

73. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Nyulász Péter: Kamor
Geronimo Stilton: A barátság ereje
Bombicz Judit: Csodák könyve
Böszörményi Gyula: Rúvel hegyi legenda
Neil Gaiman: Szerencsére a tej
Matt Haig: A lány, aki megmenti a karácsonyt
J. K. Rowling: Bogar bárd meséi
Magyar Katalin: Jeripusz
Bódai-Soós Judit: Petya, Matyi és a duliánok
Tomcsik Nóra: A hercegnő és a sárkányok dala