X ​Magazin I/1 (1.) 1 csillagozás

X Magazin tudományos-fantasztikus és ismeretterjesztő havilap – I. évfolyam 1. szám – 1996. december
Ficsor Zoltán (szerk.): X Magazin I/1 (1.)

Álmodtunk ​egy lapról, egy olyan újságról, amiben mindenki, aki a tudomány és a fantasztikum után érdeklődik, megtalálhatja az őt érdeklő témákat. Valamikor az augusztusi szegedi fantasztikus tábor alatt fogalmazódott meg az igény: kell egy lap. Sokan és sokféleképp próbáltak minket lebeszélni erről a vállalkozásról, mi mégis belevágtunk, üres zsebbel de annál nagyobb hittel, lelkesedéssel. Reméljük, magazinunk tetszeni fog minden kedves olvasónknak. Szeretnénk, ha véleményükkel segítenék a lap szerkesztését. Természetesen nem zárkózunk el a fiók alján heverő remekművek közlésétől sem, legyen az novella vagy tudományos, esetleg filozófiai értekezés. Szeretnénk levelezési rovatot nyitni megfelelő számú gráfomon jelentkezése esetén. Terveink közt szerepel a magyar SCI-FI klubok, csoportok bemutatása, rendezvényeik propagálása. Arra kérünk hát mindenkit: bátran írjon szerkesztőségünk címére. A magazinhoz jó szórakozást kívánunk mindenkinek, az erő legyen veletek, az igazság meg úgyis… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 1996

A művek szerzői: Dean R. Koontz, Robert Sheckley, Koltay Gábor, Nemere István, Anthony Sheenard, Isaac Asimov, Vernon L. Brenner, Szélesi Sándor

Tartalomjegyzék


Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

zamil>!
Ficsor Zoltán (szerk.): X Magazin I/1 (1.)

Ficsor Zoltán (szerk.): X Magazin I/1 (1.) X Magazin tudományos-fantasztikus és ismeretterjesztő havilap – I. évfolyam 1. szám – 1996. december

Már jó ideje szerettem volna elolvasni az X Magazint amit a Galaktikához hasonlítanék. Érezni akartam van e különbség, és ha van miben. Őszintén megmondom nagy különbséget nem fedeztem fel, itt is vegyes novellákat lehetett olvasni, különböző íróktól, különböző stílusokból.
A novellák színvonala vegyes volt, volt ami nagyon tetszett, de a zöme a közepes szintet ütötte meg. Amit kiemelnék, és ajánlanék az D.R.Koontz: Mi hárman, Robert Sheckley: A zajtalan fegyver, és Koltay Gábor: Rododendron. Ezek számomra tényleg kuriózumok voltak, egyediek.
Aki szereti a novellákat, bátran kezébe veheti ezt a Magazint is, bár sajnálatos hogy már csak múltidőben létezik.


Hasonló könyvek címkék alapján

Ficsor Zoltán (szerk.): X Magazin II/6 (7.)
Ficsor Zoltán (szerk.): X Magazin II/7 (8.)
Ficsor Zoltán (szerk.): X Magazin II/8 (9.)
Ficsor Zoltán (szerk.): X Magazin II/3 (4.)
Ficsor Zoltán (szerk.): X Magazin III/1 (14.)
Ficsor Zoltán (szerk.): X Magazin II/9 (10.)
Ficsor Zoltán (szerk.): X Magazin II/10 (11.)
Ficsor Zoltán (szerk.): X Magazin II/5 (6.)
Ifj. Veress István (szerk.): Út a csillagokig
Ficsor Zoltán (szerk.): X Magazin II/11 (12.)