Bűntény ​a Dunán 3 csillagozás

Fiala Borcsa: Bűntény a Dunán

A ​Kecskés-szigeten mostanában igazán szokatlan és rejtélyes dolgok történnek. A nádi billegetők eltűnése, furcsa nyomok az iszapban, egy holttest a sziget közelében…
Hogy nem hallottál még a Kecskés-szigetről? Sem Bona Petiről és fantasztikus álomfejtő képességéről? Akkor épp ideje, hogy megismerd Petit, a Veréb ikreket és Mirit! Pest kis szigeteinek a felderítése közben ugyanis egy izgalmas és rejtélyes bűntény kellős közepébe csöppennek.
Fiala Borcsa kalandregényének szereplői briliáns csapatmunkával derítik fel a szövevényes esetet. A kalandos nyomozás közben pedig az is bebizonyosodik, hogy nincs olyan étel, amit ne dobna fel egy kis ketchup.

Fiala Borcsa a wmn.hu főszerkesztő-helyettese, újságíró, blogger. A Szerinted?! című ifjúsági regény és az Egy cirkuszigazgató mindennapjai című vicces anyunapló szerzője. Két kamasz gyerek anyukája és egy fekete nudlikutya odaadó szolgája. Szíve mélyén örök kisfiú, a gyomra magasságában pedig megrögzött… (tovább)

>!
Kolibri, Budapest, 2017
296 oldal · ISBN: 9789634371878
>!
Kolibri, Budapest, 2017
296 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634370789

Most olvassa 1

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 4

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
KönyvParfé P
Fiala Borcsa: Bűntény a Dunán

Nagyon szeretem Borcsa írásait, leginkább az tetszik benne, hogy olyan szókimondó és zizi. Amikor megspékeli a wmn-es cikkeit egy-egy finom étellel, akkor aztán tényleg kész vagyok tőle. Ebben a könyvben viszont nem jött át az az átütő erejű Borcsa, akit annyira csípek. Szórakoztató és izgalmas volt a történet, de úgy éreztem, a végére oda lett a lendület. Túlságosan hamar lezárult a nyomozás, pedig annyira olvastam volna még.
Bővebben: http://konyvparfe.blog.hu/2017/10/17/fiala_borcsa_bunte…

>!
Baráth_Zsuzsanna MP
Fiala Borcsa: Bűntény a Dunán

Ifjúsági gasztrokrimi. Ilyen sem volt még. Na de mégis mit vártunk Fiala Borcsától, valami konvencionális könyvet? Elfogultságot kell bejelentenem, a szerző az egyik kedvenc íróm a WMN.hu-n (amely véleményem szerint jelen pillantaban a legszínvonalasabb női online magazin), Szentesi Éván és D.Tóth Krisztán kívül, nagyon szeretem a karcosan egyedi stílusát. a gasztromániájáról nem is beszélve. Két teljesen különböző műfajú könyv (Szerinted?, Egy cirkuszigazgató mindennapjai – Anyaság, rocks!), megérkezett az első „igazi” alkotás, amely nem blogalapokon nyugszik, hanem egy teljes egészében kidolgozott történet, karakterépítéssel, és mindennel, ami ezzel jár. Nos, az eredmény rendkívül szórakoztató és izgalmas lett, de azért vannak még gyerekbetegségei, időnként megbicsaklik az események sodró lendülete és a történet íve is döcög picit, valamint egy kicsit haloványra sikeredett a bűnügy megoldása, de a gasztrorészek elég rendesen kárpótolnak ezekért a kisebb kellemetlenségekért. Lekváros palacsinta hegyek segítik a kis nyomozók szürke agysejtjeinek felturbózását, de akad itt gőzölgő vigaszkakaó extra adag színes pillecukorral a tetején, parmezános omlett, és rengeteg finom falat, olyan ínycsiklandozóan leírva, hogy olyan neked is kell majd. Kicsit csikorog még ugyan a technika, de a fantáziával nincs gond, ahogyan az érdekes karakterekkel sem, a Fiala-féle poénos szövegekkel szintén, egy picit feszesebb szerkesztés viszont elkelt volna szerintem. Nagyon úgy néz ki, mintha ekézni akarnám ezt az alapvetően nagyon jó kis könyvet, de egy picit csalódott vagyok, Borcsában ennél több van, de hát egyszer mindent el kell kezdeni, a krimiírást is. Ahhoz képest, hogy az írónő először próbálkozik a műfajjal, remekül összerakta a sztorit, a karakterek is működnek, de egy kicsit még túl sok a sallang, majd tisztul még a stílus. Nem született remekmű, de egy jó kis gasztrokrimi igen, amely tökéletes kikapcsolódást tud nyújtani, mindenképpen érdemes elolvasni ezt a könyvet, nemcsak a gyerekeknek, hanem a felnőtteknek is.
A teljes kritika itt olvasható:
http://smokingbarrels.blog.hu/2017/09/29/konyvkritika_f…


Hasonló könyvek címkék alapján

Bíró Szabolcs: Elveszett csillagok
Dan Brown: Angyalok és démonok
Karen Marie Moning: Keserű ébredés
Lőrincz L. László: A föld alatti piramis
Lőrincz L. László: Haragos vizeken I-II.
Tracy Chevalier: A kék szűz
George Mann: Mechanikus London
George Cooper: Magánügy
Vivien Holloway: Tolvajok kézikönyve
Berg Judit: Rumini