Minibocs 32 csillagozás

Fésűs Éva: Minibocs Fésűs Éva: Minibocs

Fésűs Éva meséi közt Csupafül után talán a legkedveltebb mesefigura a kis növése miatt Minibocsnak csúfolt medvekölyök. Erről szól a következő részlet a mesekönyv elejéből:

Már megint csúfolták! És nem is akárhogyan. Valamelyikük kitalált egy dalt, azt énekelték, de úgy, hogy zengett tőle az egész Köröskörül Erdő:

Hajlik a fűszál,
pici maci sétál!
Törpeszuper dörmögő,
elkerülte az eső,
hihihi, hahaha,
mint a mákszem, akkora!

A könyvet Szekeres Erzsébet rajzai teszik feledhetetlenné.

Eredeti megjelenés éve: 1989

Tagok ajánlása: 5 éves kortól

>!
Kairosz, Budapest, 2019
116 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789636629786 · Illusztrálta: Szekeres Erzsébet
>!
Kairosz, Budapest, 2006
120 oldal · keménytáblás · ISBN: 9639642916 · Illusztrálta: Bátki László
>!
Szent István Társulat, Budapest, 1990
120 oldal · ISBN: 9633604931 · Illusztrálta: Bátki László

1 további kiadás


Kedvencelte 4

Most olvassa 1

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 14


Kiemelt értékelések

tgorsy>!
Fésűs Éva: Minibocs

Nekem kicsit didaktikus meg habos-babos. Nekem Móra Ferenc, Benedek Elek, Lázár Ervin az etalon.

SzTEtti>!
Fésűs Éva: Minibocs

Nagyon imádtam!!!! Annyira kis cukik! *.*
Imádtam Minibocsot, hogy olyan kis furfangos. Csúnya dolog a csúfolódás, de ez a gúnyvers is olyan mosolyogtató! A kedvencem Házahuzi bácsi volt, a csiga. Házahuzi a csiga. :D :D De Sündörgő Sünné asszonyság, Torzon-Borz Úr, Brummantóék, és a többiek is haláliak voltak. Egy csokorba szedve mindet magamhoz ölelném! Kivéve persze Szertesörtét, a vaddisznót.
Nagyokat nevettem, mosolyogtam, nosztalgiáztam. Ez egy tipikus retró mesekönyv. Néha olyan jók a régi mesék. Persze ez sem „olyan” régi, hiszen pontosan egyidős velem. :D
Szerettem benne minden tanulságot. Egy kis csokibonbon volt ez nekem a mai esős, szeles, szürke napra. :)

Attila_Saw>!
Fésűs Éva: Minibocs

Rég mulattam már ilyen jól.
Igazán kalandos, humoros és szórakoztató mesét olvashattam, amely igen sokszínű szereplőgárdával rendelkezik. Bátran ajánlom mindenkinek, kicsiknek, nagyoknak, akik szórakozásra vágynak.

klaratakacs P>!
Fésűs Éva: Minibocs

Furcsa, de Fésüs Éva könyvei valahogy kimaradtak gyerekkoromban. Most láttam, mennyi könyve van, a Minibocs alapján már sajnálom, h nekem, így a gyerekemnek is kimaradt.
A Minibocs sok rétegű könyv, kalandos, humoros, felnőtt humorral, szól csúfolódásról, hiszékenységről, kiszolgáltatottságról, szeretetről. Mindezt száz oldalban, gyönyörű szövegezéssel, amit olyan jóízűen lehet olvasni. Élmény volt.
Ajánlani 5-8éveseknek ajánlanám, akár felolvasva, akár önállóan megismerve.

Annamarie P>!
Fésűs Éva: Minibocs

Aranyos kis mese, mint Fésűs Éva többi meséje. Számomra az ő neve garancia.
A történetben érdekes volt, hogy 8 éves fiam mennyire izgult a mackó családért, szinte rettegett Szertesörtétől, pedig tévés meséken is edzett gyerekről van szó! Éppen ezért néha nem lehet ott befejezni a mesélést, mint azt eseleg előre elterveztük, hanem tovább kell mesélni.

9 hozzászólás
eeszter>!
Fésűs Éva: Minibocs

Gyerekkoromból kimaradtak Fésűs Éva könyvei – talán akkoriban még nem volt annyira ismert szerző. Pedig szerintem akkor is szerettem volna, mert az állatmesék voltak a kedvenceim mindig is. Most gyerekeimnek olvasgattam ezt a kötetet, és minden sorát imádtam. Nekünk a másik kiadás van meg, így kíváncsi lennék Bátki László illusztrációira is, a borítókép alapján szerintem az közelebb állna hozzám.

Molybaba>!
Fésűs Éva: Minibocs

Remek! Csodás!
Rövid fejezetek, izgalmas és magával sodró cselekmény. A kisgyermekek is könnyen bele tudják élni magukat a főhős szerepébe. A szereplők egyediek, találók és szerethetők. Van jól megformázott jó és rossz, akik a végén érdemeik szerint kapnak jutalmat vagy büntetést. Nem sablonos, se egyszerű, mégsem túl bonyolult vagy nyakatekert.
Ajánlom :)

Selly I>!
Fésűs Éva: Minibocs

Fésűs Éva valamiért kimaradt a gyermekkoromból, legalábbis amennyire vissza tudok emlékezni rá. Nem rémlik, hogy sok műve meglett volna, inkább a magyar és egyéb nemzetiségű népmesékért voltam úgy odáig.

Örülök, hogy polcrendezgetés közben a kezem ügyébe került. Nagyon aranyos kis könyv, tetszett a szóhasználata, és magával a történettel, a cselekménnyel is elégedett voltam. Csak ajánlani tudom. Az illusztrációkkal néhol nem igazán voltam kibékülve, itt-ott kicsit „ridegnek” hatottak, de ez valószínűleg csak az én butaságom…

Papírtigris>!
Fésűs Éva: Minibocs

Egy kedves, tanulságos, felnőttek számára is élvezetes állatmese. Fésűs Éva igazán jól tudott mesét írni. Egyedül az illusztrációkkal nem voltam kibékülve.


Népszerű idézetek

imma P>!

– És nem is írt nektek a mackópapád?
– Télen nem lehet levelezni, mert nincs levél! – oktatta ki a bocs a mókust. – Most meg már hiába lesi Brummantó anyu mindennap az erdei postásokat, sohasem hoznak egyebet, csak a jánosbogár-számlát.

10-11. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Marék Veronika: Boribon házikója
Tóth Eszter: Tavaszi ébredés
Petrőczi Éva: Berni maci
Radvány Zsuzsa: Brumi és Barni kalandjai
Pádár Éva – Nagy Emese: Micimackó és barátai
Disney – Micimackó mesegyűjtemény
Marék Veronika: Télapó és ezüstmackó
Vázsonyi Endre: Rémusz bácsi meséi
Kormos István: Vackor világot lát
Stefanie Dahle: Nincs mitől félni!