Kukkantó ​manó és a Kerekerdő titkai 17 csillagozás

Fésűs Éva: Kukkantó manó és a Kerekerdő titkai

Kukkantó manóval ti is bekukkanthattok a Kerekerdő lakóinak izgalmas életébe, ahol Mackó bácsi bölcs nevelése jó útra téríti a rendetlenkedőt, és ahol megtudhatjátok azt is, hogy az őszinteség a legnagyobb bátorság. Együtt játszhattok a mókusgyerekekkel, megismerhetitek az Ordas-bordas farkas és a Kismalac különös barátságát, és ott lehettek mikor az ökörszem mindenkit megnevettet. Végigkísérhetitek a kis erdei manó kalandjait. Kivívja-e magának az erdei tündér elismerését, és a neve bekerülhet-e a Kerekerdő dicsőségkönyvébe…? A válaszokat megtalálhatjátok a könyvben, amit Egri Mónika álomszép tréfás rajzai díszítenek.

„A történetek megtanítják a gyermekeket a helyes viselkedésre, hogy ne ítélkezzünk előre, legyünk őszinték, megértőek, hogy szép, vidám és békés legyen az életünk, mint a Kerekerdő lakóinak. Ajánlom mindenkinek, aki szereti a tanulságos meséket.”
Sass Borbála – gyermekkönyvtáros

Eredeti megjelenés éve: 2014

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

Tartalomjegyzék

>!
Arcus, Verőce, 2014
48 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155402029 · Illusztrálta: Egri Mónika

Kedvencelte 3

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

>!
krlany I+SMP
Fésűs Éva: Kukkantó manó és a Kerekerdő titkai

Hagyományos oldszkúl mesék, amelyek kifejezetten jól esnek a sok újhullámos mese után. A Kerekerdő életének apró eseményeit dolgozzák fel a történetek.
Mesék a bátorságról, az igazmondásról, a szorgalomról, a segítőkészségről és még sorolhatnám. Kedves, bájos, aranyos történetek, amelyek alapértékeket raknak le. Ennyi. Semmi eget rengető nincs ebben a mesekönyvben, semmi kirívó, csak teszi a dolgát és kész.
A rajzok aranyosak, de meg kellett szoknom, mert az első mese rajzai elég furák. Viszont a másodiktól kezdve simogatnivalóak, a katicakisasszonyok frizurája mindent visz.:) És vannak benne mókás képek. Elképzeltem, ahogy a róka a kosarába nagy bőszen szedret szed, vagy ahogy egy zárlatos szentjánosbogarat javítanak éppen. Még az én fantáziám is nekilódult.:)
https://kulturleny.wordpress.com/2015/02/10/kukkanto-ma…

>!
dianna76 P
Fésűs Éva: Kukkantó manó és a Kerekerdő titkai

A Fésűs Éva meseolvasásaim közül eddig ez a legcukibb! Kivétel nélkül mindegyik mese szeretni való. Csupa tanulságos, de nem okító mese. Sőt, az egyikből még egy időjárási népszólást, babonát is megtudhatnak a gyerekek.
Az „Icinke Picinke gyöngysora” állt talán legközelebb a szívemhez. Ebből a meséből megtudhatjuk, hogy nem minden az, aminek látszik, s az is kiderül, hogy nem szép dolog az alaptalan vádaskodás. Ezen kívül olvashatunk a csúfolódásról, hiszékenységről, hiúságról, önfegyelemről és sértődésről is. A lepkés mese nagyon mulatságos volt, s itt megtudhatunk egy fontos dolgot is a fürkészdarazsakról. A kötetből az is kiderül, hogy a bátorság nem egyenlő a hősködéssel, mert már az is bátorságra vall, ha őszinték vagyunk, s bevalljuk az igazat.
Melyik gyermek ne szeretné az állatok köré szőtt meséket, főleg, ha egy manó is akad bennük? Az illusztrációk pedig a sorozatnál már megszokottak: szépek, kedvesek.

>!
Sicc
Fésűs Éva: Kukkantó manó és a Kerekerdő titkai

Tündéri mesekönyv! Az illusztrációk csodásak, a szöveg bűbájos (és még tanulságos is, az apró plusz információkról nem is beszélve…) Csak szuperlatívuszokban tudok róla beszélni!:)

>!
Gabye
Fésűs Éva: Kukkantó manó és a Kerekerdő titkai

Igazi mesésen jó mesekönyv. Bűbájos rajzokkal, és nagyon helyes történetekkel, amik okosan tanítanak és nem nézik hülyének a gyereket. Kedvencem az ökörszemes mese lett, de nehéz választani mert minden történet annyira helyes..És hát az illusztráció már a belső borítóval megvett kilóra..

1 hozzászólás
>!
Jeffi P
Fésűs Éva: Kukkantó manó és a Kerekerdő titkai

Fésűs Évával nekem gondjaim voltak. Talán egy-két éve olvastam tőle mesekönyvet, ilyen egy mese/egy könyv típusúakat. Sem a történetek nem fogtak meg, sem a rajzok. Sőt, azt hiszem a rajzok ki is akasztottak. Minden esetre úgy vagyok, hogy mindenkinek adok egy második esélyt is…néha harmadikat is…meg negyediket is.
Az illusztrációk csoda szépek, Egri Mónika fura stílusban rajzol, de olyan kedvesek a képei. Gyerekkönyvbe illők. Az Ökörszemen még mindig vigyorgok. A történetekkel sem volt gondom. Tanmesék, meg mégsem. Nem szájbarágós és nem bugyuta (és ez sajna 2014-ben kiemelendő…túl sok a bugyuta mese). Tehát tetszettek a történetek, szívet melengető kis könyvecske. A képek meg teljesen passzolnak a történetekhez.
Úgyhogy még átgondolom, hogy Fésűs Évát szeretem-e vagy sem. Egyelőre most pozitívan csalódtam benne. Lehet, hogy amiket olvastam még korai és kiforratlan művei voltak, és azóta megtanult már írni rendesen… :)

>!
Vörös_Brigitta
Fésűs Éva: Kukkantó manó és a Kerekerdő titkai

Szeretem az ilyen igényes, szép meséket. Szerencsére a kisfiam is vevő rá, figyelmesen hallgatja, és aztán beszélgetünk róla :) Igazán szívet melengető volt olvasni. (Ez könyvtári volt, de Az ezüst hegedű megvan itthon, csak még abban kevés az illusztráció, bár lehet, hogy azt is élvezné a majd' 4 éves fiam is).

>!
Papp_Edina
Fésűs Éva: Kukkantó manó és a Kerekerdő titkai

Nagyon nagyon szép, és jó mesekönyv.Mindenkinek ajánlom, igazán kedves, tanulságos, szívet melengető történetek vannak benne. Szerintem ilyen egy tökéletes mesekönyv! A 3 éves kisfiammal nagyon szeretjük.


Népszerű idézetek

>!
Sicc

– Itt volt! – mutatta Icinke-Picinke.
– Most meg itt nincs! – állapította meg nagy komolyan Serény Sün. – Ebből az következik, hogy lopás történt. Ezennel megkezdem a nyomozást.

16. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Josef Carl Grund: A manófalvi manók kalandjai
Kiss Ottó: Szusi apó erdőt jár
Lukács László: A sosemlátott erdő meséi
Alessandro Gatti: Klinkusz és a sárkány könnye
Bálint Ágnes: Megint Mazsola
Kozári Dorka: Marcsi szeretetre vágyik
Bodó Béla: Brumi Mackóvárosban
Harcos Bálint: A Tigris és a Motyó
May Szilvia: A Fásli Utcai Állatkórház
Bálint Ágnes – Németh Ágnes: Kukori és Kotkoda – A nyikorgó daráló és más történetek