A ​furfangos nyuszi 14 csillagozás

Fésűs Éva: A furfangos nyuszi

Fésűs Éva újabb történetei a Kerekerdő szélére, a Meserétre hívnak benneteket. Oda, ahol a furfangos nyulak átjárnak a rókák eszén, ahol Tüske Böske, a sündisznó inkább hisz Rászedi Rókának, minthogy bízna a barátaiban. A Meserét lakóitól megtanulhatjuk, hogyan segítsünk annak, aki bajba jutott – akármilyen is a viselkedése –, hogy a hazugság csak újabb hazugságot szül, és hogy mindenért meg kell dolgozni.

"A meséken keresztül a gyerekek könnyedén megtanulhatják az alapvető illemszabályokat, a figyelmes, segítőkész viselkedést, valamint azt, hogy fontos a bizalom, önmagunk megbecsülése és az őszinte barátság.
Ajánlom minden szülőnek és gyereknek, aki szereti a tanulságos és mégis humoros állatmeséket."
Sass Borbála
gyermekkönyvtáros

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Arcus, 2016
40 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155402135 · Illusztrálta: Antal Gábor

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

Trudiz>!
Fésűs Éva: A furfangos nyuszi

8 mese vár a gyerekekre.
Meseszép nyelvezettel megírt, tanulságos, furfangos kis történetek váltják egymást, melyekben leginkább a nyulak és a róka játszotta a főszerepet.
A mókás, beszédes nevek közül Szaladiné, Tüske Böske, Neszepisze és Rászedi tetszett leginkább. :)

dianna76 P>!
Fésűs Éva: A furfangos nyuszi

Aranyos kis állatmesék, melyekben van némi tanulság is, de valahogy ez most nekem nem volt az igazi. Az elején annyira átmentünk nyulasba, Húsvétba, hogy azt hittem végig ez lesz a középpontban. Aranyos volt a Tüsszentős mese, bár kicsit furcsa volt a vége. Átlapozva a következő oldalra meglepődtem, hogy az már egy újabb történet. Szóval az a te, az olvasó/hallgató akar lenni. Nekem nincs bajom a náthás barátokkal, csak használjanak zsebkendőt, mossanak kezet, és felejtsék el a valós puszit. Az utolsó mese is tetszett, és nekem kicsit a Tücsök és Hangya sztorijára hasonlított.
Az illusztrációk kedvesek voltak igazából, de nekem jobban tetszettek a sorozat előző köteteiben megjelenő, Egri Mónika rajzok.

>!
Arcus, 2016
40 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155402135 · Illusztrálta: Antal Gábor
Hintafa P>!
Fésűs Éva: A furfangos nyuszi

Kedves, és bájos állatmesék, sok tanulsággal, érhető üzenetekkel a gyerekeim szerették. Időnként enyhe déjá vu érzésem, de mivel nem én vagyok a célközönség, így ez talán nem is csoda. Az illusztrációkkal viszont nem vagyok kibékülve. A színek kellemesek, de a figuráknak néhol eléggé kifacsarodott a szájuk, fura a perspektíva. Ennél jobbat vártam volna, de a közönségemet ez sem zavarta.

szabszev>!
Fésűs Éva: A furfangos nyuszi

Hihetetlenül aranyos nyuszis mesék az ovis korosztály számára. Én ideális húsvéti könyvnek mondanám, hiszen több mese is nyulakról szól. Az egyik festi a legszebb húsvéti tojást (mint megtudtam, a szivárvány eső után lecseppenő színeiből), a másik nadrágot varrat a rókának, a harmadik túljár a róka eszén. Igazi friss, tavaszi mesék, barkával, tojásokkal, húsvéttal. A legjobban talán a rigó és a darázs meséje tetszett, mert a darázs a jótettet nem megköszönte, hanem viszonozta. És ez sokkal többet ért, mint egy gyorsan odavetett köszönöm. Keresni fogom a könyvtárban Fésűs Éva mesekönyveit!

1 hozzászólás
Millázs>!
Fésűs Éva: A furfangos nyuszi

Minden története aranyos, érdekes és mozgalmas. Nem túl hosszúak, de nem is rövidek. Állatmesék rólunk felnőttekről, gyerekekről.

berlin>!
Fésűs Éva: A furfangos nyuszi

Nem ez lesz a kedvenc könyvünk Fésűs Évától, de így is nagyon tetszett.


Népszerű idézetek

Trudiz>!

– Mégiscsak segíteni kell azon, aki bajba került, akármilyen is a viselkedése!

Trudiz>!

A festéket a szivárvány eső után lecseppenő színeiből keverte, gyöngyharmattal hígította, tavaszi széllel rázta össze, lepkeselátta virágkehelyben.

Trudiz>!

Valamikor meserégen, szöcskejárta Meseréten Nyuszi Palkó festette a húsvéti hímes tojást.

(első mondat)

szabszev>!

A Kerekerdő rókája pocakot eresztett. Akkorát, hogy már egyetlen kerítés hasadékán sem fért át, ami a falusi baromfiudvarokba vezetett.

A furfangos nyuszi

szabszev>!

A Kerekerdő falánk rókája (…) még aznap idegen vidékre költözött. De az is lehetséges, hogy annak a kis verébnek van igaza, amelyik azt híresztelte róla, hogy bánatában jelentkezett az állatkert igazgatójánál, mert ott élete végéig teljes ellátást kaphat.

A furfangos nyuszi


Hasonló könyvek címkék alapján

Vázsonyi Endre: Rémusz bácsi meséi
Rigó Béla: Vuk
Fekete István: Vuk
Nógrádi Gábor: Kengu elrablása
Walt Disney – Robin Hood / Csipkerózsika / 101 kiskutya
Jean de La Fontaine – Sarah Albee: A kakas és a róka
Beatrix Potter: Kacsa Jolán kalandjai
Ljuba Stíplová: Kisállatok esti meséje
Walt Disney – Bambi
Laura Driscoll: Toppancs barátra lel