Kesztyűs ​kézzel (Sisterhood 1.) 38 csillagozás

Fern Michaels: Kesztyűs kézzel

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A ​szórakoztatóan izgalmas sorozat első darabja egy csapat különleges nő nyomába ered, akik elhatározzák, hogy lépésről lépésre kivívják a maguk igazát. Nikki Quinnt felfoghatatlan csapás éri, amikor legjobb barátnője, Barbara egy cserbenhagyásos gázolás áldozata lesz, a gázoló ráadásul diplomáciai mentességet élvez. De míg Nikkinek ott van a munkája és a szereleme – a helyettes államügyész Jack Emery –, addig Barbara anyjának, Myrának semmi nem marad, amiért érdemes lenne élnie. A bosszúvágy és a harag poklában vergődve Myra már-már egészen elemészti magát, amikor… egy nap a tévéhíradóban megpillantja Marie Lewellent, akinek a lánya egy gyilkosság áldozata lett. Az asszony saját kezébe veszi a bíráskodást, és lelövi a lánya gyilkosát. Myra fejében ekkor megszületik a gondolat, és egy hónap múlva Nikkivel összetoboroznak egy női csapatot, amelynek tagjaiban egyvalami közös: kivetette őket magából az amerikai igazságszolgáltatási rendszer. A lesújtott lányok azonban nem törnek meg,… (tovább)

Megjelent Angyalok – Hétvégi harcosok címmel is.

Eredeti cím: Weekend warriors

>!
Álomgyár, Budapest, 2017
300 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155692550 · Fordította: Laik Eszter
>!
Álomgyár, Budapest, 2017
300 oldal · ISBN: 9786155692567 · Fordította: Laik Eszter

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 29

Kívánságlistára tette 13


Kiemelt értékelések

vikcs>!
Fern Michaels: Kesztyűs kézzel

Bővebben a blogomon: https://konyvmaniablog.blogspot.hu/2017/07/fern-michael…

"Őszintén… ez a könyv egyáltalán nem azt nyújtotta, amit én vártam tőle a borító és a fülszöveg alapján. Hogy mit vártam? Egy kis könnyed, romantikus, kisvárosi lányokról szóló könyvet, tudjátok, mint például a Született feleségek című sorozat. Igen ám, de itt is voltak benne gyilkosságok, meg egyéb finomságok. És amikor beindul a sztori, akkor konkrétan lesokkolódtam, és párszor visszaolvastam a sorokat, hogy biztos, hogy jól olvastam?? Biztos, hogy az van odaírva, amit én látok?? És igen…az volt.

Szóval jelen van itt szinte minden… nehéz életek, párkapcsolatok, barátságok, nyomozás, akció, egy „kis” brutalitás. Néha kicsit furcsálltam is, mert voltak benne valótlan történések, mint például, hogy egy rakat összeszedett nő, akik előtte aránylag normális életet éltek, azok hirtelen ilyen szuperhős szerű, titkos ügynökök lesznek, akiknek könnyen megy a cselszövés, és az ellenség kicselezése, és hogy mindig egy lépéssel a hatóság előtt járjon.

A hibák ellenére egészen élvezhető kis könyv volt, tetszettek a szuper kütyük amelyekkel végrehajtották a nyomozást, valamint izgultam, hogy a férfi, aki le akarta őket buktatni, nehogy rájöjjön a „küldetésükre”. Kikapcsolódást nyújt a hosszú hétköznapokra, szórakozást az ücsörgéssel töltött percekhez. "

1 hozzászólás
Pandalány P>!
Fern Michaels: Kesztyűs kézzel

Már az első oldalakon éreztem, hogy ez a stílus, a történet pörgése nagyon magával ragadó lesz. A csodás borító és az ígéretes fülszöveg elsőre felkeltette érdeklődésemet és kíváncsian vetettem bele magam a könyv olvasásába.
Sok nő, kevés férfi…vajon ebből mi sül ki? :D Nos, annyit mondhatok, hogy csak pupilláztam, amikor olvastam, mit is eszelt ki ez a sok nő együtt, milyen megtorlást akarnak az ellenük elkövetett bűntettekért. Hú, rendesen meglepődtem, hogy ezt véghez vitték! Mindenesetre örülök, hogy azért férfi karakterek is kerültek a történetbe, és nemcsak azok, akiken bosszút álltak.
A könyv egyik mozgatórugója a pénz. Nos, ezt azért tekintem annak, mert túl sok mindent, túl könnyen megold. Ami egyrészt jó, hiszen így a tervek kivitelezését segíti, másrészt nagyon valóságtól elrugaszkodottá teszi a történetet. Összességében engem ez nem zavart, de nem tudok elmenni mellette szó nélkül (ezért vontam le egy csillagot).
Nagyon ígéretes sorozatkezdés, kíváncsivá tett és valószínűleg érdekel a következő rész is majd, ha elhozza a kiadó. Nagyon jó stílusban ír az írónő, tetszett a történet fordulatossága, és a karakterek is.
Bővebben: http://pandalanyolvas.blogspot.hu/2017/08/kesztyus-kezzel.html

Nono_ >!
Fern Michaels: Kesztyűs kézzel

Az egész sztori az Ocean's 8 – Az évszázad átverése című filmre hajazott. Legalábbis nekem végig az járt eszemben.
Különböző nők, akik sosem találkoztak előtte, összeállnak egy közös cél érdekében.
A hatalmas különbség a film és e között a könyv között az volt, hogy a filmet már kétszer láttam, míg ezt a könyvet hamar ledaraltam de alig vártam, hogy vége legyen. Egy szereplőt se kedveltem meg és izgulni sem tudtam értük. :/

Dávid_Debreceni>!
Fern Michaels: Kesztyűs kézzel

Fern Michaels. Hát én nem gondoltam volna, hogy egy majdnem teljesen nőies krimi ennyire gyorsan és ennyire határozottan nyeri el a tetszésem. A Sisterhood egyszerű mégis nagyszerű alkotás. Hiszen ki ne hallott volna olyan törvényen kívüli dolgokról ahol már az igazságszolgáltatás nem segített vagy nem segíthet. Az első rész tökéletesen beledob minket a sűrűjébe, ennek az egésznek. Főleg úgy, hogy egyszerre figyelhetjük meg Myra Rutledge totális mélypontjának elérését lánya halála után. Majd az abból kivirágzott testvéri köteléket hat nő között. Mindet egy cél vezeti. De igazából már az első könyv hét nő, hét apró történetét mutatja be. S az indokot amiért egybegyűltek. Mondhatni, az ember mindenkivel képes együttérezni, miközben a könyv óhatatlanul mellékesen futtatja a Nikki Quinn Jack Emery szálat ami plusz izgalmakat ad az egészbe.

A krimi része lebilincselő, mégis könnyed és szórakoztató. Ahogy az első áldozat élete kibontakozik úgy vártam minden lappal arrébb menve, hogy vajon mi lesz a tökös kamionos bosszúja. Igazából pergő, mégis könnyed könyv lett az első rész. Tényleg mint egy nagy születésnapi torta. Az ember mindenből kapott egy kicsit. Persze borítékolható volt a sajátos igazságszolgáltatás a végén. De maga a könyv mégis lassan szívott magába. Hagyta, hogy végigéljünk minden fájdalmat és örömet egyszerre. Zseniális volt amíg olvastam. S rávett, hogy kelljen a második része is. Abban sem csalódtam.

Dia21>!
Fern Michaels: Kesztyűs kézzel

Egy érdekes morális kérdéseket felvető, de egy minimalista regénnyel van dolga az olvasónak, ha a Sisterhood sorozatot a kezébe veszi. A Kesztyűs kézzel egy egyszerű krimi, mely gyors cselekménye miatt hamar kiolvasható és élvezhető, de az írónő helyében én még egy kicsit ráfeküdtem volna a lelki vívódásokra, hogy egy komolyabb hangvételű regény válhasson belőle. Így egy egy-délutános, izgalmas kis krimi lett belőle.

Teljes értékelésemet itt találod: https://konyvek-regenyek-vilaga.blogspot.hu/2017/10/fer…

kinga133>!
Fern Michaels: Kesztyűs kézzel

Összefog egy csapat nő, hogy igazságot szolgáltasson az őket ért igazságtalan, „sorscsapásokért” (nemi erőszak, cserbenhagyásos gázolás, HIV-fertőzés, stb.), mivel a bíróságon a bűnösök vagy megúszták, vagy egyszerűen tárgyalásig sem jutott az ügyük. Ez a könyvsorozat, ha jól láttam 32. résznél tart és én ezennel ezzel az elsővel ki is szálltam az igazságosztók csapatából. Nem mondom, hogy nincs benne jó rész, úgy a 170 oldal után el is kezdődött. De ebben minden van, paranormális dolgokon át kütyükig, hogy csak néz az ember. Mondjuk egy érdekes dolgot megtudtam, hogy mindenre létezik már fesztivál lásd. Herefesztivál, évente megrendezik Montanában. A férfiak letolják a nadrágjukat és az intim testrészeiket értékelni lehet. Hát hajrá, akit ez érdekel! :-) (Testicle Festival)

5 hozzászólás
Boszika87>!
Fern Michaels: Kesztyűs kézzel

Ez nagyon jó kis történet volt:)
Kölcsön könyv,így már folyamatba van egy saját példány és a következő rész is:)
Amikor a nők összefognak:)))
Pörgös, izgalmas kis misztikummal:)))

Eryka93>!
Fern Michaels: Kesztyűs kézzel

"Egy ideje már szemeztem ezzel a könyvvel. Az utóbbi hetekben nem egyszer jött szembe velem a különböző blogokon, rákényszerítve ezzel, hogy átböngésszem a róla írt értékeléseket. Találtam köztük hideget-langyosat, meleget nem nagyon, ennek ellenére felkeltette a figyelmemet. Egyébként is, szerettem volna közelebbről megismerkedni a kiadóval, mivel eddig egyetlen Álomgyáros regényt sem olvastam, ezért is döntöttem a Kesztyűs kézzel mellett. Az eredmény azonban eléggé… érdekes lett.

Igencsak vegyes érzelmeket ébresztett bennem ez a könyvecske. Egyrészt tetszett, másrészt viszont az írónő néha kicsit átlépte a realitás határát. A szellemesdivel eléggé kiverte nálam a biztosítékot. Az a rész enyhén szólva is túl lett játszva számomra, nem bántam volna, ha egy az egyben kimarad belőle. Az oldalakon keresztül tartó, irgalmatlanul hosszú párbeszédek is zavartak eleinte, hiszen alig van köztük leírás, ami megszakítaná őket, így olyan volt, mintha egy végtelen szóáradatot zúdítottak volna rám a szereplők. Ám amikor túllendültem a kezdeti nehézségeken, azt vettem észre magamon, hogy egyre jobban élvezem a sztorit. A feszültséggel egyenes arányban nőtt a kíváncsiságom, hogy mi fog ebből végül kisülni. A Kesztyűs kézzel egy unalmas délután remek kikapcsolódást nyújt. Fern Michaels gondoskodott róla, hogy pörögjenek ez események, és egy percre se legyen megállás."

Bővebben a blogon:
https://lapozzbeleblog.blogspot.hu/2017/10/fern-michael…

Judy22>!
Fern Michaels: Kesztyűs kézzel

A főszereplő lányok, nők nem kaptak igazságszolgáltatást, elégtételt, az őket ért sérelem, bántás, erőszak, gyilkosság, szerettük elvesztése miatt. Saját kezükbe veszik az irányítást és nem bánnak „kesztyűs kézzel” az elkövetőkkel szemben.
A nők bosszújánál semmi sincs erősebb és szórakoztatóbb sem. A könyv igazán érdekes és izgalmas is, jól meglovagolja ezt. Bár nem hibátlan könyv.
Továbbiak: https://adrikonyvmoly.blogspot.hu/2018/01/fern-michaels…

Betonka_Wass>!
Fern Michaels: Kesztyűs kézzel

Igazat szól a fülszöveg: izgalmas és szórakoztató, bár vannak hiányosságai a történetnek. De ennek ellenére kedvelhető.
Jöhetnek a folytatásai szépen sorban, és van belőlük bőven

Bővebben: http://betonkabulija.blogspot.com/2017/06/fern-michaels…


Népszerű idézetek

vikcs>!

Az emlékeid nem törölheted ki, mindig veled maradnak.

222. oldal

vikcs>!

Nem tudjuk megmenteni a világot, és nem tudjuk helyrehozni a szörnyűségeket, amelyek velünk történtek, de bosszút tudunk állni önmagunkért.

48. oldal

vikcs>!

Az emberek szeretnek az életük „pillanatairól” beszélni, a különleges élményekről, amelyeket sosem felejtenek el.

12. oldal

vikcs>!

Borzalmas volt a dugó a Massachusetts Avenue-n, de ebben a napszakban mindig elviselhetetlen.

(első mondat)

vikcs>!

Ő volt az oka, az egyetlen oka, amiért volt értelme felkelnem reggel. Az egyedüli igaz szerelem az életemben.

59. oldal

vikcs>!

Csak azért, mert az igazság behunyja a szemét, nem jelenti azt, hogy én is becsukom az enyém.

65. oldal


A sorozat következő kötete

Sisterhood sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Stephenie Meyer: A Vegyész
Kristen Ashley: A vadember
Jason Matthews: Vörös veréb
Julie James: Az a gyanúm, szerelem
Julie Garwood: Szívtipró
Vince Flynn – Kyle Mills: A túlélő
Sidney Sheldon – Tilly Bagshawe: A vakmerő
Janet Evanovich: A négy fejvadász
Dot Hutchison: Pillangók kertje
J. A. Redmerski: Megölni Sarait