Törékeny ​álmok 18 csillagozás

Ferger Annamária: Törékeny álmok Ferger Annamária: Törékeny álmok

Bár az idő gyógyít, nem tudja kitörölni a múltat. Annak lenyomata ott marad a szívben, emlékek formájában. Marynek korán el kellett veszítenie az édesanyját, így az apján kívül nem maradt senkije, az édesanyja emléke pedig lassan elhalványult a gyásszal együtt. De ahogy sok évvel később, az anyai nagybátyjától levél érkezik, Mary élete fenekestül felfordul.
Mary az édesanyjáról egy egészen más képet kap a nagybátyjánál töltött ideje alatt, és hamar arra is rájön, hogy mindvégig hazugságra épült a családja.
Ahogy a lepel lehullik, barátból ellenség, ellenségből barát válik. Valaki, aki mindeddig Mary bizalmasa volt, akiben feltétel nélkül megbízott, elárulja, de vajon lesz Marynek annyi ereje, hogy megbocsásson neki az elkövetett bűnökért?
Minden, amiben Mary hitt, vagy igaznak gondolt egy jól kitervelt hazugság csupán, és minden szál egyetlen egy személynél fut össze: az édesanyjánál.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

Tartalomjegyzék

>!
356 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786150022758
>!
EkönyvBazár, Isaszeg, 2018
420 oldal · ISBN: 9786158110341

Kedvencelte 2

Most olvassa 3

Várólistára tette 14

Kívánságlistára tette 15

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Nikolett0907 P
Ferger Annamária: Törékeny álmok

Jó pár napja gondolkodom, hogy mit is írhatnék erről a kötetről.
Talán az a legjobb ha őszinte maradok és nem kezdek el mentegetőzni.

Kedves Ferger Annamária!

Először is szeretném megköszönni, hogy utazókönyvként volt lehetőségem olvasni a könyvedet.
Mint már tudod, a Néma utazás kötetedet meg is vettem, mert nagyon a szívembe találtál soraiddal.
Alig vártam, hogy olvashassam a regényedet is.
Az első amit meg kell jegyezzek, hogy fantasztikusan írsz. A gondolatid gyönyörűek és pont ezért nagyon nehezemre esik leírni mit tapasztaltam olvasás közben.
Mivel ismétlem nem az írásod minőségével van problémám kérlek ne vedd magadra, de úgy érzem ezt le kell írjam.
Az első ami engem most már teljességgel kiakaszt a betű elhagyások, néhol a személyes névmások beazonosíthatatlansága. Én egyszerűen nem értem, miért nem nézi át senki, mikor egy nagyon jó regény fantasztikussá válhatna, de már egyszerűen rosszul vagyok attól, hogy folyton kizökkenek, mert ilyenekkel találkozom.
A másik pedig amiért vérzik a szívem, de nagyon mérges lettem a regény lezárása, sőt maga a titok kibontakozása. Ennyi volt? Most komolyan erre vártam ennyit? Pár oldal, pár sajnálom? Annak a személyeknek sokkal nagyobb hangsúlyt, bűnt vártam volna, és akkor két sajnálommal el van intézve. Arról nem beszélve, hogy a szerelmi szál rendkívül a szívemhez nőt, és ahogy csavartad a történteket, ahogy egyre jobban húztad az idegeimet, sokszor már azt érezve rosszul leszek, és akkor kapok egy ilyen levezetést és végkifejletet.
Sajnálom, de csalódott vagyok. Még igen csak elfért volna az a plusz harminc oldal….
De tény te így láttad jónak.
Ami a szereplőket illeti Mary – n kívül mindenkit nagyon szerettem.
Igen jól olvasod, én egyszerűen rosszul vagyok ettől a döntésképtelen, gyermeteg gondolkodástól. A végén persze volt jellem fejlődés és már kevésbé morogtam rá, de egyébként nem kedveltem meg sajnos.
Viszont a többiek egytől egyig fantasztikus karakterek, és olyan szívesen olvasnék még róluk. Igen még Kira-t is kedveltem, mert pontosan lehetett érteni miért olyan amilyen.
Tehát a csillagozást is e szerint adtam. A történet alapvetően öt csillag lenne, de a hibák és a levezetés miatt egy csillagot le kellett húzzak.

És most jön a döbbenet, mivel az írásodat nagyon szeretem, az egy példányt szándékomban áll megvenni és ha kérhetem dedikálnád nekem?

Köszönöm még egyszer a lehetőséget.

További sok sikert kívánok!

Szeretettel, egy hűséges olvasód!

2 hozzászólás
>!
Törpillaa
Ferger Annamária: Törékeny álmok

Imádtam. Engem teljesen elvarázsolt az első oldaltól az utolsóig. Lenyűgöző történet Ferger Annamária tollából. Mikor először olvastam a könyv kéziratát, már akkor is tudtam, hogy csodálatos történet lesz belőle. Most, hogy a teljes sztorit elolvastam végképp lenyűgözött. :-) Már az eleje megfogott. Barátságról, családi össze tartásról, szeretetről, titkokról, szerelemről szólt. Tetszett, hogy nem csak gyász, szenvedés, hanem humor is felfedezhető benne. Olykor jókat kuncogtam Maryvel és Eric-el. Nagyon szimpatikus páros voltak nekem egész végig, egyből a kedvenceim lettek. De nem csak ők Sabina is, Tyler is, Valery-t. :-) Nagyon megszerettem őket. Kira-t először sem kedveltem meg, és ez most sem változott meg. Számomra nagyon ellenszenves volt.
Köszönöm szépen @Ferger_Annamária-k, hogy olvashattam ezt a csodás könyvet, a borítóját imádom. Eszméletlenül jól ír, alig várom, hogy a következő könyvét is olvassam. :-) Az első perctől a kedvencem lett. :-) ❤

2 hozzászólás
>!
LadyM
Ferger Annamária: Törékeny álmok

Először is, szeretném megköszönni a lehetőséget, hogy olvashattam ezt a regényt. :)

A történet maga teljesen megfogott. Nagyon tetszett, ahogy felépült a cselekmény, ahogy kezdett kipukkanni a titok-buborék. Ami viszont kicsit csalódás volt, az a túl korai és túl könnyed lezárás. Egy picit lehetett volna még csűrni-csavarni a szálakat, és én megtoldottam volna még a regényt jó pár fejezettel, mert számomra egy kicsit kurta lett a lezárás.
Habár Mary nem igazán az a személyiségtípus, akit megtűrök a közelemben (nem szeretem az ilyen életképtelen embereket), mégsem éreztem zavarónak a karakterét. Nem mondom, hogy időnként nem tudtam volna lecsapni, de összességében nem mondhatnám azt róla, hogy idegesítő főhős. Inkább olyan kis idétlen. De a szereplőgárda még így is rendben volt, ebbe nem tudok belekötni.
Egyetlen dolgot emelnék ki, és bevallom, emiatt vontam le egy csillagot, az pedig a szöveggondozás hiánya. (Vagy, ha történt ilyen, akkor nagy dádá a szerkesztőnek.) Az írónő szépen ír, de helyenként – számomra – kicsit „túl szép”, enyhén mesterkélt, mintha túlontúl törekedne a szépirodalmiságra, ami nehezen fogyaszthatóvá teszi a szöveget. Egy ügyes szerkesztő ezeket a törekvéseket nagyon jól vissza tudja fogni, a megfelelő mederbe tudja terelni a néhol modoros megfogalmazásokat, le tudja tisztítani a keszekusza, időnként túlbonyolított mondatokat.
Ezeket leszámítva viszont egy remek kis történetet kapunk, amiben vannak mélységek és magasságok is, a karakterek kellőképpen érdekesek, a sztori (leszámítva a túl hirtelen lezárást) megfelelő ívben halad.

1 hozzászólás
>!
TiszlaviczMarcsi IP
Ferger Annamária: Törékeny álmok

Maga az ötlet tetszett, habár kicsit klisés is volt. Tetszett a csavar a végén, hogy miként értek össze a szálak Mary anyukájánál.
Amivel gondom volt, az a szereplők életkora és beszédük. Sokkal fiatalabbnak, gyerekesebbnek éreztem őket a koruknál (még a tíz éves Maryt is), és megnyilvánulásaik, tetteik nem álltak össze egységgé a fejemben a korukkal, így nem is tudtam azonosulni velük. Sajnálom.
Sok szereplőt kaptunk, mondanám, hogy sokféléket, de a mellékszereplők nem voltak annyira jól kidolgozva, hogy annyit hozzátegyenek a sztorihoz, hogy emlékezzem rájuk.
Mindvégig volt egy olyan érzésem, hogy van egy mitikus beütése a regénynek, hogy Eric és a családja meg a ház lakói mitikus teremtmények. Nem tudom, miért. Mindenesetre nem rontott az összhatáson, hogy nem lett igazam :)

>!
Alíz_Simon
Ferger Annamária: Törékeny álmok

Utazókönyvként közeledett hozzám ez a könyv, de elég lassan haladtak a továbbküldések… Egyszer csak nagy meglepetésemre és örömömre Annamari elküldte a regényt ebook változatban, hogy minél előbb elolvashassam. Köszönöm szépen a lehetőséget :)
Ebben az elektronikus változatban nekem semmi gondom nem volt a szerkesztéssel. Tetszett a történet felépítése, a rejtélyes utalások, a nézőpont váltások és a lélektani csavar is a végén. Ugyan a főszereplő Mary karaktere lehetett volna erősebb, határozottabb, de Eric személyisége kedves volt, Sabina pedig egyenesen a kedvencem lett.

1 hozzászólás
>!
Xaveri
Ferger Annamária: Törékeny álmok

A könyv tetszett, bár nem kimondottan az én világom. Volt néhány logikai gubanc a dologban, de azért élvezhető a történet, a végén a csavar pedig kimondottan jót tett neki. A borító pedig egyenesen gyönyörű. :)

1 hozzászólás
>!
Erika_Bogár I
Ferger Annamária: Törékeny álmok

A kontúrozatlan világépítés és a sejtelmes hangulat misztikus végkifejletet vetített elő számomra. Bizonytalan voltam az események kor és földrajzi elhelyezésével kapcsolatban, ami nem lett volna probléma, mert szeretem a fantasyt, és ott találkoztam ilyen hatással. A nevek angolszász helyszínekre vittek. A kastély és a báli ruhák miatt először a viktoriánus korba helyeztem el időben a történetet, de az iskolarendszer és a technika bemutatása későbbi kora utalt. Emiatt a két tényező miatt éreztem úgy, hogy urbanfantasy-t olvasok, ami egyáltalán nem lett volna probléma. A történet azonban végül más irányt vett, és egy szövevényes családtörténet bontakozott ki. Tetszett a kastély lakóinak kommunaszerű együttélése. Sabina és Adrian háttér-történetén kívül szívesen olvastam volna még néhány karakter múltjáról vagy akár jelenéről is, mert érdekesek voltak, és kérdések maradtak bennem velük kapcsolatban… A könyv utazókönyvként került hozzám, köszönöm, hogy olvashattam.

3 hozzászólás
>!
Isabel_Rose I
Ferger Annamária: Törékeny álmok

Nagyon tetszett a könyv:) Könnyed nyári kikapcsolódás volt. :) Mivel még friss a megjelenés cselekményleírást nagyon nem szeretnék írni, inkább maradok az érzelmeknél, amit kiváltott belőlem. (Legalábbis megpróbálom. :) )
Mary egy nagyon szimpatikus karakter volt számomra. Olyan jelleme van, amilyen barátnőt én is szeretnék magamnak. Azt hiszem, amilyen ingerek érik őt otthon, teljesen logikus, hogy végül elmegy megismerni a nagybátyját…ráadásul egy kastélyba. (Ez nagyon tetszett, picit meseszerűvé tette nekem a történetet.
Valery a legjobb barátnő, azért tartogatott meglepetéseket, olyat, amire nem számítottam. Az ő személyisége nem feltétlen hasonlít a lányéra mégis jól kijönnek.
Eric szerethető karakter volt…tényleg olyan pasis…Mindent észrevesz és tud, csak sosem jó időben….:D
Számomra az első laptól kezdve izgalmas volt a történet. :) Ajánlom mindazoknak, akik szeretik a rejtélyeket, a csavarokat, finom köntösbe bújtatva.
Remélem, hamar olvashatom az írónő következő regényét is! Ja a borítója pedig gyönyörű.

>!
shieldmaidenwithflowers
Ferger Annamária: Törékeny álmok

Hozzám is utazókönyvként jutott el a kötet, amit nagyon szépen köszönök!
Könnyed, de izgalmas olvasmány volt. Látszott rajta a szerkesztés hiánya, olyankor az igeidő egyeztetés is megbicsaklott egy-egy mondatban. De szerintem ez minden íróval előfordul néha.
Mindamellett, hogy tetszett a történet, voltak azért furcsaságok. Sokszor a szereplők nem a saját koruknak megfelelően beszéltek, a szóhasználat néha nekem idegen volt a tizen-huszonévesek szájából. Biztosan van, aki ennyire választékosan beszél, de lehet, hogy nem mindenki.
De amúgy tényleg egy kellemes történet volt, logikai bukfenc nem volt benne, jól volt felépítve a sztori. Jó volt olvasni, kellemesen ki is kapcsolt. Várom a következő történetet, vagy akár ennek a folytatását :

1 hozzászólás
>!
Eden_Ambré
Ferger Annamária: Törékeny álmok

A történet jó, ám számomra az élményen sokat rontott a szerkesztés hiánya. Zavartak a szóismétlések, fura szókapcsolatok és a túlírás.
A szereplők szerintem nem az életkoruknak megfelelően viselkedtek. Míg a tízéves Mary túl komplexen gondolkozik, a tizennyolc éves énje egy döntésképtelen gyerek. A huszonnyolc esztendős, elvileg felnőtt nő Valeryről ne is beszéljünk. A kastélybeli cukorkalopkodást, mint „izgalmas akciót” pedig meghagytam volna a kis ikreknek.
Számomra furcsa volt, hogy míg az egész város a Davidsonéknál rendezett táncestről beszél, Mary nem tud róla. Pedig nem bicikligumiban él, hiszen a boltban, ahol dolgozik, szintén sok ember megfordul. (Jut eszembe, ha mindenki tudta, hogy ez egy eljegyzési bál is, akkor miért hidalt le a menyasszony?) Mary kis hisztije a vélt kirúgás miatt, aztán ahogy ölelgeti a főnököt, illetve hogy nem is érdekli a kollégája, Mr. Tökély igazi neve négy nap után sem, nagyon gyerekes.
Mary megtudja, hogy van egy rokona, övé a döntés, hogy találkozik-e vele. Ő azonban ahelyett, hogy reálisan végiggondolná, mit nyerhet és veszíthet, húzza az időt. Végül az apja közli, hogy marad, erre ő hopp, juszt is motorra pattan, afféle kislányos durciból. (Ami valószínűleg nem az, csak épp így jött le.) Mary sajnos nem lett a kedvenc karakterem.
Eric szimpatikus, ahogy a többiek is. A múltjának titokban tartását viszont feleslegesnek éreztem. Többször említi a hibáit, ám ez egyre növekvő kíváncsiság helyett a dühömet váltotta ki, „már megint oldalakat siránkozik a nem tudom, min” alapon.
Kapcsolatuk alakulásának bemutatása tetszett, ám Mary buta kérdése nem: „Lehetséges volna, hogy Eric kedvel engem?” Á, dehogy, azért vigyáz rá, beszélget vele, adja oda a kabátját, mert nem bírja, ugye? :)
Több, számomra logikátlan dolgot is találtam. Pl. Adrian dühös Mary apjára, mert miatta lépett le Elizabeth a kastélyból, pár sorral lejjebb meg már azt állítja, ez bizony a nő döntése volt. Most akkor mi a véleménye? Ráadásul el se magyarázza a lánynak a dolgokat rendesen, lelép a félbehagyott sztorival.
Mary azt akarja, hogy Eric mesélje el, mi baja, majd mire a fiú belefog, jön egy „nem kell elmondanod, ha nem akarod.” Tud ez a lány valamiben is dönteni, és amellett kitartani?
Mary fél, hogy Kira beadja a kastély lakóinak a kitalációit, mégsem megy elébe a bajnak, inkább kesereg. Egyetlen rövid beszélgetés Adriannal elsimított volna mindent.
Az ott töltött két hét alatt Mary egyetlen egyszer hívja fel a legjobb barátnőjét, akivel addig sülve-főve együtt volt, az apját pedig egyszer sem. Miért? Hiszen többször is látványosan unatkozott. Olyan, mintha azzal, hogy odaköltözött (ami elvileg nem végleges, legalábbis indulás előtt ez mondta Valerynek), kilépett volna a világból a fura csodabogarak közé.
A napló sem tiszta számomra. Nekünk konkrét nevekkel jelenik meg, míg Mary egyetlen monogramot talál benne. Ez egy elvarázsolt kastély, a nevek meg felszívódtak? :) Miért kell Marynek mindenáron betörni a lezárt szobába, miért nem kérdezi meg Adriant a monogramról? És ismét nem gondol végig semmit, nagy dúrral útnak ered, aztán a cél előtt megtorpan. Olyan, mintha ez a lány sosem gondolkozna. Kár érte, hiszen a történet lenyűgöző lehetne szépen kidolgozott, erős karakterekkel, amilyennek Mary sajnos sosem mutatja magát. Csak van, és sodródik az eseményekkel.
Az apját is nagyon sajnáltam. Mary jól tudja, hogy szereti őt, és szenved a kiderült titok miatt, mégis ott hagyja mindenféle nagy beszélgetés nélkül, még annyit sem ígér, hogy meglátogatja.
A legvégső jelenet Valery szemszögéből azonban kivételesen jóra sikerült, ekkor mondtam azt, hogy na, ez már igen. Egyetlen kis szösszenet, mégis nagyon nagy erő van benne.
Mindent összevetve arra jutottam, hogy az írónő többi könyve is érdekel. Van tehetsége, és biztosan egyre jobb lesz. :)


Népszerű idézetek

>!
penzesliza P

Leginkább az estéket szeretem, a nyugodt feketeséget, ami betakar, elbújtat engem a tekintetek elől.

>!
penzesliza P

Elkapom a pillantásomat a párról, amely pont ekkor megy el mellettem és sajgó szívvel állok fel a padról, ahol eddig ültem. Talán eljön majd az ideje annak is, hogy nem fog összeszorulni a mellkasom a fájdalomtól és a magánytól, amelytől már hónapok óta nem tudok szabadulni.

>!
penzesliza P

– Valahogy nincs most kedvem a hintázáshoz… – suttogom.
– Hogy mi? Csak nem vagy lázas? Még hogy neked nincs kedved a hintázáshoz! Még csak nem is szoknya van rajtad!

>!
penzesliza P

– Mary, hogy akarod leélni az életedet, mondd? A házban akarod tengetni az életedet, míg meg nem öregszel, és csak néhanapján dugod ki az orrod?
– Nem értem mi a bajod! Igenis ki szoktam járni a házból…

>!
Isabel_Rose I

Bárcsak többre lennék hivatott és kevesebbet várnának el tőlem.

166. oldal Törékeny álmok

>!
EkönyvBazár_Kiadó U

Hamar kiderül, hogy semmit sem tehetek, a fiú odaér hozzánk és egy mély meghajlással köszönt minket. Arca érzelemmentes, de biztos vagyok benne, hogy magában jót mulat. Ha nem volnék sokkos állapotban, talán felvilágosítanám, hogy ez a fajta köszöntés legalább száz éve kiment a divatból.

>!
Isabel_Rose I

Eric bizalmat szavazott nekem, és kimondatlanul felajánlotta a barátságát. Ehhez kell tartanom magam.

116. oldal - Törékeny álmok

>!
Christine_Lee

A víz olyan, mint az élet. Fent kell tudni maradni a felszínen, különben elsüllyedsz.

>!
Christine_Lee

Tudtad, hogy a katicabogarakat a középkorban Szűz Máriának szentelték? Azóta a termékenységnek a talizmánja. De azt is hallottam, hogy szerencsét hoz a szerelemben is.


Hasonló könyvek címkék alapján

Jennifer Niven: Veled minden hely ragyogó
John Green: Csillagainkban a hiba
Böszörményi Gyula: Ármány és kézfogó
Renée Ahdieh: Harag & hajnal
Papp Dóra: Tükörlelkek 2.
Hajdú-Antal Zsuzsanna: Utánad
Lana Millan: Raziel
Kiera Cass: The Selection – A Párválasztó
Margit Sandemo: Örvényben
Mary E. Pearson: Az árulás csókja