Törékeny ​álmok 32 csillagozás

Ferger Annamária: Törékeny álmok Ferger Annamária: Törékeny álmok

Bár az idő gyógyít, nem tudja kitörölni a múltat. Annak lenyomata ott marad a szívben, emlékek formájában. Marynek korán el kellett veszítenie az édesanyját, így az apján kívül nem maradt senkije, az édesanyja emléke pedig lassan elhalványult a gyásszal együtt. De ahogy sok évvel később, az anyai nagybátyjától levél érkezik, Mary élete fenekestül felfordul.
Mary az édesanyjáról egy egészen más képet kap a nagybátyjánál töltött ideje alatt, és hamar arra is rájön, hogy mindvégig hazugságra épült a családja.
Ahogy a lepel lehullik, barátból ellenség, ellenségből barát válik. Valaki, aki mindeddig Mary bizalmasa volt, akiben feltétel nélkül megbízott, elárulja, de vajon lesz Marynek annyi ereje, hogy megbocsásson neki az elkövetett bűnökért?
Minden, amiben Mary hitt, vagy igaznak gondolt egy jól kitervelt hazugság csupán, és minden szál egyetlen egy személynél fut össze: az édesanyjánál.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

Tartalomjegyzék

>!
356 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786150022758
>!
EkönyvBazár, Isaszeg, 2018
420 oldal · ISBN: 9786158110341

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Eric Key · Mary · Sabina · Ty


Kedvencelte 2

Várólistára tette 15

Kívánságlistára tette 14

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Ferger Annamária: Törékeny álmok

Jó pár napja gondolkodom, hogy mit is írhatnék erről a kötetről.
Talán az a legjobb ha őszinte maradok és nem kezdek el mentegetőzni.

Kedves Ferger Annamária!

Először is szeretném megköszönni, hogy utazókönyvként volt lehetőségem olvasni a könyvedet.
Mint már tudod, a Néma utazás kötetedet meg is vettem, mert nagyon a szívembe találtál soraiddal.
Alig vártam, hogy olvashassam a regényedet is.
Az első amit meg kell jegyezzek, hogy fantasztikusan írsz. A gondolatid gyönyörűek és pont ezért nagyon nehezemre esik leírni mit tapasztaltam olvasás közben.
Mivel ismétlem nem az írásod minőségével van problémám kérlek ne vedd magadra, de úgy érzem ezt le kell írjam.
Az első ami engem most már teljességgel kiakaszt a betű elhagyások, néhol a személyes névmások beazonosíthatatlansága. Én egyszerűen nem értem, miért nem nézi át senki, mikor egy nagyon jó regény fantasztikussá válhatna, de már egyszerűen rosszul vagyok attól, hogy folyton kizökkenek, mert ilyenekkel találkozom.
A másik pedig amiért vérzik a szívem, de nagyon mérges lettem a regény lezárása, sőt maga a titok kibontakozása. Ennyi volt? Most komolyan erre vártam ennyit? Pár oldal, pár sajnálom? Annak a személyeknek sokkal nagyobb hangsúlyt, bűnt vártam volna, és akkor két sajnálommal el van intézve. Arról nem beszélve, hogy a szerelmi szál rendkívül a szívemhez nőt, és ahogy csavartad a történteket, ahogy egyre jobban húztad az idegeimet, sokszor már azt érezve rosszul leszek, és akkor kapok egy ilyen levezetést és végkifejletet.
Sajnálom, de csalódott vagyok. Még igen csak elfért volna az a plusz harminc oldal….
De tény te így láttad jónak.
Ami a szereplőket illeti Mary – n kívül mindenkit nagyon szerettem.
Igen jól olvasod, én egyszerűen rosszul vagyok ettől a döntésképtelen, gyermeteg gondolkodástól. A végén persze volt jellem fejlődés és már kevésbé morogtam rá, de egyébként nem kedveltem meg sajnos.
Viszont a többiek egytől egyig fantasztikus karakterek, és olyan szívesen olvasnék még róluk. Igen még Kira-t is kedveltem, mert pontosan lehetett érteni miért olyan amilyen.
Tehát a csillagozást is e szerint adtam. A történet alapvetően öt csillag lenne, de a hibák és a levezetés miatt egy csillagot le kellett húzzak.

És most jön a döbbenet, mivel az írásodat nagyon szeretem, az egy példányt szándékomban áll megvenni és ha kérhetem dedikálnád nekem?

Köszönöm még egyszer a lehetőséget.

További sok sikert kívánok!

Szeretettel, egy hűséges olvasód!

5 hozzászólás
Törpillaa P>!
Ferger Annamária: Törékeny álmok

Imádtam. Engem teljesen elvarázsolt az első oldaltól az utolsóig. Lenyűgöző történet Ferger Annamária tollából. Mikor először olvastam a könyv kéziratát, már akkor is tudtam, hogy csodálatos történet lesz belőle. Most, hogy a teljes sztorit elolvastam végképp lenyűgözött. :-) Már az eleje megfogott. Barátságról, családi össze tartásról, szeretetről, titkokról, szerelemről szólt. Tetszett, hogy nem csak gyász, szenvedés, hanem humor is felfedezhető benne. Olykor jókat kuncogtam Maryvel és Eric-el. Nagyon szimpatikus páros voltak nekem egész végig, egyből a kedvenceim lettek. De nem csak ők Sabina is, Tyler is, Valery-t. :-) Nagyon megszerettem őket. Kira-t először sem kedveltem meg, és ez most sem változott meg. Számomra nagyon ellenszenves volt.
Köszönöm szépen @Ferger_Annamária-k, hogy olvashattam ezt a csodás könyvet, a borítóját imádom. Eszméletlenül jól ír, alig várom, hogy a következő könyvét is olvassam. :-) Az első perctől a kedvencem lett. :-) ❤

2 hozzászólás
gazibla IP>!
Ferger Annamária: Törékeny álmok

Örülök hogy a kezembe került ez a történet, mert bár nem vagyok túl nagy romantika rajongó, de a legjobb időben jött ez a könyv az életembe. Vannak még apróbb hiányosságai a történetnek, néha kicsit idegennek tűntek számomra a szereplők reakciói egy egy helyzetben. De ennek ellenére élvezhető a könyv. Szerintem ez a könyv egy jó kezdet és ennél csak még jobb írásokat fogunk kapni ezután az írónőtől. Köszönöm Annamari! :)

1 hozzászólás
penzesliza>!
Ferger Annamária: Törékeny álmok

Amikor elkezdtem a könyvet olvasni azt hittem, hogy nehezen fogok a végére jutni. Egy bizonyos pontig nem is történt semmilyen nagyobb dolog, de a Törékeny álmokat kiolvasva rájöttem, hogy ez a jó pár fejezet igenis kellett az elejére. Másképp nem lenne kerek, és egész ez a történet.

Mary nyolc évvel ezelőtt vesztette el az édesanyját, és már ő maga sem emlékszik, hogy ki is volt valójában az anyja. Miután levelet kap a nagybátyjától az élete egyik pillanatról a másikra megváltozik. Ráadásul ott az a fiú, aki állandóan a hintában ül, és a lány pontosan az ablakából rálát… Egy idő után hamar kiderül, hogy a kettőnek köze van egymáshoz, és a múltból olyan dolgok derülnek ki, amire Mary álmaiban sem gondolt volna, ahogyan mi olvasók sem…

Huh! Az elején el nem tudtam képzelni, hogy ebből a történetből mi fog kikerekedni, de a vége felé én már hangosan mondtam, hogy ezt nem hiszem el, hogy ez hihetetlen. A történetben mindig vannak elrejtett kis mondatok, amik a végén értelmet kapnak, és az olvasó csak ájuldozik, hogy mi történik itt, hogy nem vehette észre ezeket.
Az első pár fejezettel ugyan nem voltam kibékülve, mert mint említettem kicsit nehezen bírtam haladni, de utána úgy felpörögtek az események, hogy csak kapkodtam a fejemet. Az orrom előtt voltak bizonyos dolgok, de csak találgatni tudtam. Már mindenfélét gondoltam a történettel kapcsolatban, és végül még is egy teljesen más végkifejletet kaptam.
Fogtam a fejem, és el sem tudtam képzelni, hogy ez eddig nekem miért nem esett le. Úgy érzem, hogy Ferger Annamária egy kicsit megtévesztett, pedig minden előttem volt, ahogyan Marynek is.
Néhol akadtak szóismétlések, és szerintem bizonyos kis részek feleslegesek voltak, de én még így is élveztem a könyv olvasását. Ahhoz képest, hogy az írónő első regénye szerintem baromi jól megírta, és nekem – már most – az állam a padlón landolt.
A végén egy percig el kellett gondolkodjak, picit sajnálom ezt a befejezést, de összességében egy hihetetlen jó megoldás volt.
A Törékeny álmok egy kacifántos, hihetetlen, de mégis valahol egy aranyos történet. Csak ajánlani tudom, aki szereti az ifjúsági történeteket! ❤
Teljes bejegyzés, képekkel » https://mindenamikonyvek.blogspot.com/2019/08/ferger-an…

2 hozzászólás
Szyszyyy IP>!
Ferger Annamária: Törékeny álmok

Kicsit nehezen haladtam a sztorival.
Ennek a legfőbb oka az, hogy elég nagy olvasási válságban szenvedek. Egyszerűen semmivel sem haladok. :/
A másik pedig az, hogy nehezen rázódtam bele a történetbe.
Eléggé hosszan bontakozik ki a cselekmény. Ráadásul több szálon fut és több szemszögéből láthatjuk az eseményeket.
Eleinte se Mary, se Eric nem nyert meg magának.
Szerencsére ez szépen fokozatosan megváltozott. Érdekelt, hogy mi lesz velük és szurkoltam értük.
Deeee engem sokkal jobban érdekelt a múltbéli szerelmesek viszonya. Mindig vártam, hogy róluk olvashassak. :D
A könyv csattanói engem megleptek. Egyikre se számítottam.
Az írónő nagyon szépen fogalmaz.
Sokszor úgy éreztem, hogy egy szépirodalmi könyvet olvasok. :)
Összességében kellemes olvasmány volt és örülök, hogy elolvashattam. *-*

Két dolgot megjegyeznék, amik kifejezetten furcsák voltak nekem. (Habár ezek inkább csak az én hülyeségeim. XD)
Nehezen szoktam meg, hogy mindenki azt mondja „apám” és „anyám”, amikor megszólítja a szülőt. Nekem ettől nagyon régimódiasnak hatott az egész.
A másik amit megjegyeznék: 4 napja egy helyen dolgozik az új munkatársával, de nem tudja a nevét.
Oké, hogy nem volt neki szimpi a pasi, de alap, hogy az új kollégának bemutatkozunk és megkérdezzük, hogy mi a neve. Ha már a főnök elmulasztotta bemutatni őket egymásnak…

1 hozzászólás
LadyM>!
Ferger Annamária: Törékeny álmok

Először is, szeretném megköszönni a lehetőséget, hogy olvashattam ezt a regényt. :)

A történet maga teljesen megfogott. Nagyon tetszett, ahogy felépült a cselekmény, ahogy kezdett kipukkanni a titok-buborék. Ami viszont kicsit csalódás volt, az a túl korai és túl könnyed lezárás. Egy picit lehetett volna még csűrni-csavarni a szálakat, és én megtoldottam volna még a regényt jó pár fejezettel, mert számomra egy kicsit kurta lett a lezárás.
Habár Mary nem igazán az a személyiségtípus, akit megtűrök a közelemben (nem szeretem az ilyen életképtelen embereket), mégsem éreztem zavarónak a karakterét. Nem mondom, hogy időnként nem tudtam volna lecsapni, de összességében nem mondhatnám azt róla, hogy idegesítő főhős. Inkább olyan kis idétlen. De a szereplőgárda még így is rendben volt, ebbe nem tudok belekötni.
Egyetlen dolgot emelnék ki, és bevallom, emiatt vontam le egy csillagot, az pedig a szöveggondozás hiánya. (Vagy, ha történt ilyen, akkor nagy dádá a szerkesztőnek.) Az írónő szépen ír, de helyenként – számomra – kicsit „túl szép”, enyhén mesterkélt, mintha túlontúl törekedne a szépirodalmiságra, ami nehezen fogyaszthatóvá teszi a szöveget. Egy ügyes szerkesztő ezeket a törekvéseket nagyon jól vissza tudja fogni, a megfelelő mederbe tudja terelni a néhol modoros megfogalmazásokat, le tudja tisztítani a keszekusza, időnként túlbonyolított mondatokat.
Ezeket leszámítva viszont egy remek kis történetet kapunk, amiben vannak mélységek és magasságok is, a karakterek kellőképpen érdekesek, a sztori (leszámítva a túl hirtelen lezárást) megfelelő ívben halad.

1 hozzászólás
zsanna525>!
Ferger Annamária: Törékeny álmok

A történet tetszett,a borító nagyon szép,csak a szerkesztési hibákkal voltam gondban .
Köszönöm,hogy utazókönyvként eljuthatott hozzám!!

1 hozzászólás
Attila_Saw>!
Ferger Annamária: Törékeny álmok

Nagyon kíváncsian álltam neki a könyv olvasásának, hiszen ismertem már a Szerző egyik alkotói oldalát, ahol verses formában fejezte ki magát, ám a prózai tehetségéből csak mostanra sikerült betekintést nyernem. Mielőtt belekezdenék a történet véleményezésébe, le kell szögeznem, hogy a könyv borítója nagyon gyönyörűre sikeredett.
A szereplőkkel kapcsolatban vegyes érzéseim vannak. Mary viselkedése néha az elején számomra kicsit idegesítő volt, de ahogy haladtam a történésekkel, úgy éreztem már minden tettével és gondolatával együtt tudok érezni. A legjobb barátnőjét először nagyon aranyos, kis szeleburdinak könyveltem el, ám a végére, amint kiderült a nő kora, valamiért tökre furcsának találtam a tinis stílusát. A kastélyban lakók közül két személyt emelnék ki, akikről külön szólni szeretnék. Az egyik karakter Adrian, aki számomra egy kicsit furcsa karakter volt. Melegszívű, magányos emberként jellemezték, és azzal az indokkal hívta magához Maryt, hogy jobban megismerhesse és bepótolhassák az elvesztegetett perceket, ehhez képest az egész könyvben kb két kezemen meg tudom számolni hány oldalt töltöttek együtt csevegve. Több közös jelenetet vártam volna tőlük. A másik karakter pedig Sabina, mert ő nőtt a legjobban a szívemhez.
A könyv nagyon erős kezdést kapott, úgy át tudtam szellemülni, mintha velem történt volna meg a szörnyűség. Utána sajnos kicsit gyengébbnek éreztem, és úgy gondoltam egy ideig, hogy az erős kezdést nehéz lesz ismét megütni. Valójában ugyanaz a szint nem is érkezett el, de végül azon kaptam magam, hogy éveztem a történet olvasását. Néha nem tudtam eldönteni, mire fog kilyukadni a könyv. Valamikor olyan érzésem volt, mintha aranyos kis limonádét olvasnék, olykor azt hogy egy szerelmes regényt olvasok, de volt olyan is, amikor a lélektani vonala miatt teljesen máson éreztem a hangsúlyt.
A végéből sajnos nem mindegyik rész jött át. Leginkább a Valery-s részt emelném ki, számomra az a szál kicsit kidolgozatlannak tűnt. Emellett nem éreztem kereknek a történetet, amikor befejeztem a könyv olvasását.
Megjegyzem, találtam benne nyelvtani, illetve gépelési hibákat, továbbá logikai bakikat, amik leginkább az időbeli meghatározásokban voltak jelen. Példaként szeretném megemlíteni azt a jelenetet, amikor megjegyzik, hogy 2 óra az út valahova, ám mégis sokkal később értek oda a szereplők, ahhoz képest, mikor indultak el. A másik megmaradt példa, amikor Mary járkált a kastélyban, és azt mondta magának, hogy simán felhozhatja mentségeként, hogy eltévedt, hiszen csak pár napja tartózkodik ott, aztán nem sokkal később azt láttam leírva, hogy 2 hete szállt meg ott.
Összességében élveztem a könyv olvasását,kíváncsi vagyok az Írónő későbbi szerzeményeire. Márpedig azért, mert az írási stílusa nagyon szép, és a történet legvége kívül szerintem nagyon összeszedetten és szépen felépítve alkotta meg a világát.

1 hozzászólás
Miyako71 P>!
Ferger Annamária: Törékeny álmok

Köszönöm a szerzőnek, hogy olvashattam ezt a könyvét. Ígéretes próbálkozás egy magyar szerzőtől, és mint ilyen nagyon örülök ennek a könyvnek. Jó látni, mennyi magyar íróban van tehetség, jó olvasni a szárnypróbálgatásaikat, vagy éppen az érettebb műveiket.
A Törékeny álmok egy jó alapokra építő, izgalmas, kellemesen romantikus történet, ami azért magán viseli a gyerekbetegségek nyomait. A néhány nyelvtanilag hibás mondat mellett spoiler ami legjobban zavart, az az időbeli és ténybeli következetlenségek. spoiler
Ezekkel együtt a könyv olvastatta magát, felkeltette az érdeklődésem a szereplők iránt, akiknek a jellemrajza többnyire jól sikerült. Nekem a problémáik néha felfújtnak hatottak, de lehet, csak azért mert kétszer annyi idős vagyok (vagy több :)), mint a szereplők, így másként viszonyulok ezekhez a dolgokhoz.
Elismerés viszont a könyv befejezésért. Ott arculcsapásként ért a fordulat. Az utolsó sor pedig szép lezárása a történetnek.
Kedves Írónő, folytassa mindenképpen az írást!

1 hozzászólás
Isabel_Rose I>!
Ferger Annamária: Törékeny álmok

Nagyon tetszett a könyv:) Könnyed nyári kikapcsolódás volt. :) Mivel még friss a megjelenés cselekményleírást nagyon nem szeretnék írni, inkább maradok az érzelmeknél, amit kiváltott belőlem. (Legalábbis megpróbálom. :) )
Mary egy nagyon szimpatikus karakter volt számomra. Olyan jelleme van, amilyen barátnőt én is szeretnék magamnak. Azt hiszem, amilyen ingerek érik őt otthon, teljesen logikus, hogy végül elmegy megismerni a nagybátyját…ráadásul egy kastélyba. (Ez nagyon tetszett, picit meseszerűvé tette nekem a történetet.
Valery a legjobb barátnő, azért tartogatott meglepetéseket, olyat, amire nem számítottam. Az ő személyisége nem feltétlen hasonlít a lányéra mégis jól kijönnek.
Eric szerethető karakter volt…tényleg olyan pasis…Mindent észrevesz és tud, csak sosem jó időben….:D
Számomra az első laptól kezdve izgalmas volt a történet. :) Ajánlom mindazoknak, akik szeretik a rejtélyeket, a csavarokat, finom köntösbe bújtatva.
Remélem, hamar olvashatom az írónő következő regényét is! Ja a borítója pedig gyönyörű.


Népszerű idézetek

penzesliza>!

Leginkább az estéket szeretem, a nyugodt feketeséget, ami betakar, elbújtat engem a tekintetek elől.

penzesliza>!

Elkapom a pillantásomat a párról, amely pont ekkor megy el mellettem és sajgó szívvel állok fel a padról, ahol eddig ültem. Talán eljön majd az ideje annak is, hogy nem fog összeszorulni a mellkasom a fájdalomtól és a magánytól, amelytől már hónapok óta nem tudok szabadulni.

penzesliza>!

– Nem-nem! De szívesen felelevenítem neked a történteket – mosolyog Sabina a körömlakk ecsetével felém intve.
– Áh, arra semmi szükség!
– Miért, mi történt? – néz ránk csillogó szemekkel Mary.
– Az úgy történt…
– Sabina! Ne merd elmondani! – szólok rá játékos szigorúsággal. A lány csak rám mosolyog, majd szeme sarkában engem figyelve Mary felé fordul.
– Mivel először ki akartam próbálni, hogy milyen színe van a lakknak, egy potenciális áldozatot kerestem, akin kipróbálhattam. És micsoda véletlen, pont Ericre esett a választásom.
– Na, ne!!! – hőköl hátra Mary hatalmas vigyorral az arcán.
– De bizony! Egy hónapig ott virított a körmén a rózsaszín lakk! Képtelen volt leszedni, pedig már mindennel próbálkozott. Persze a körömlakklemosót gondosan eldugtam előle – teszi még hozzá.

Kapcsolódó szócikkek: Eric Key · Mary · Sabina
penzesliza>!

– Valahogy nincs most kedvem a hintázáshoz… – suttogom.
– Hogy mi? Csak nem vagy lázas? Még hogy neked nincs kedved a hintázáshoz! Még csak nem is szoknya van rajtad!

Aniza IP>!

– Ne törődj senkivel! Úgy cselekedj, ahogy a szíved diktál.

44. oldal

1 hozzászólás
penzesliza>!

– Na, milyen, kicsi lány? – fordul hátra a volán mögül Sabina.
– Kényelmes – válaszolom, bár legszívesebben azt mondanám, hogy rémes.

Kapcsolódó szócikkek: Mary · Sabina
penzesliza>!

– A francba! Ez nem lehet igaz! Nekem be kell oda jutnom, hát nem érti meg ez a rusnya ajtó?! – morgok.

penzesliza>!

Ujjaim sercegve lapozzák át az oldalakat és a közepe táján egy új naplóbejegyzésen akad meg a szemem. Mohón falni kezdem a lapokat és elmerülök a nő világában, szenvedésében, míg kintről beszűrődik a szél süvítésének hangja és az eső halk koppanásokkal verni kezdi az ablaküveget.

penzesliza>!

– Mi az? – emeli meg az államat gyengéden, hogy a szemembe nézhessen. Arcát jól láthatóan megvilágítják a gyertyák fényei.
– Azt hiszem, végre megtaláltam a helyemet itt, a kastélyban.

penzesliza>!

– Mi a bajod, bátyó?
– Az, hogy nevelhetetlen vagy! Meg kellene végre tanulnod, mit jelent engedelmesnek lenni! – mondja Toby.
– Utálom, ha megmondják nekem, hogy mit csináljak! – kel ki magából a fiú.
– Akkor már ketten vagyunk! – mosolygok Ty-ra, aki eddig a pillanatig észre sem vett. Zavar kúszik az arcára, ahogy figyelmét felkelti az ismeretlen hang a teremben, majd szemével végigpásztázza a termet, hogy aztán megállapodjon a tekintete rajtam. Szemei kikerekednek, ahogy tekintete lejjebb siklik az arcomról a dekoltázsomra.
– Az anyja!

Kapcsolódó szócikkek: Mary · Ty

Hasonló könyvek címkék alapján

John Green: Csillagainkban a hiba
Marni Bates: Rocksztárt kaptam karácsonyra
Leiner Laura: Akkor szakítsunk
Jennifer Niven: Veled minden hely ragyogó
On Sai: Apa, randizhatok egy lovaggal?
Leiner Laura: Egyszer
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény
Leiner Laura: Maradj velem
Leiner Laura: Bábel
Papp Dóra: Tükörlelkek 2.