Múló ​idő 15 csillagozás

Ferger Annamária: Múló idő

A tizennyolc darab novellát tartalmazó kötet rövid történeteket mesél el fájdalomról, csalódásról, és a mindent elsöprő szeretetről, szerelemről. Minden sor mély érzelmet, tanulságot hordoz magában, egyszerű, hétköznapi pillanatokat ragad ki az életből. A gyűjtemény színes hangulatú, egyszerű események csokra, olyan veszteségekről, amelyet minden ember átélhet, és ez által rá is találhat önmagára.

Tartalomjegyzék

>!
88 oldal · ISBN: 9786150044873

Kedvencelte 1

Várólistára tette 24

Kívánságlistára tette 12

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Gorkie P
Ferger Annamária: Múló idő

Pillanatok. Apró, de annál fájdalmasabb pillanatok összessége ez a novellás kötet. Minden történet más és más szereplő, más és más élethelyzete, de mindegyikben közös a magány és fájdalom érzése.
Ferger Annamária nagyon szépen fogalmaz, tökéletesen vissza tudja adni az átélt érzéseket. Olvasás közben láttam magam előtt az adott jelenetet.
Egyhuzamban kiolvasva egy kissé lehúzott, tömény volt egyben ennyi szomorúság és fájdalom. Legközelebb inkább szemezgetek belőle. :) Biztos, hogy lesz legközelebb.
A borító gyönyörű, azonnal megfogott.

1 hozzászólás
>!
Törpillaa P
Ferger Annamária: Múló idő

Imádom. Csodálatos történteket lehet olvasni ebben a novellában, amik egyre jobbak, és jobbak lettek. Igaz egy kicsit sokáig tartott a végére érnem, de így is nagyon élveztem az olvasást. Mostanában egy kicsit elszoktam az ebook olvasásoktól, és kicsit lassan haladtam vele. Ezek a novellák gyönyörűek, és sok féle érzelem megmutatkozik benne, romantika, érzelem, szomorúság, bánat, harag, düh, és még sorolhatnám, amik szebbé teszik. Én imádom az írónő írási stílusát. :-) A borító is nagyon tetszik, jól el lett találva, illik a novellákhoz. :-) @Ferger_Annamária nagyon szépen köszönöm, hogy elolvashattam, és csak így tovább. :-)

2 hozzászólás
>!
Any P
Ferger Annamária: Múló idő

Ez a kis novelláskötet az érzelmek kavalkádja és olyan életszagù, hogy néhány történetnél megijedtem, hogy az írònő titokban megleste néhány mozzanatát eddigi életemnek és ezeket vetette „papírra”.
Egyszerűen, mégis gyönyörűen megfogalmazott gondolatok, igazi felnőtt írás, amivel sajnos a magyar kortárs művek között egyre ritkábban találkozik az ember.
Köszönöm, hogy elolvashattam és remélem, lesz még alkalmam az írònőtől olvasni. Igen, az én szememben így ír egy valòdi írò!

Ui.: A borítò szépsége mellet én sem tudok szò nélkül elmenni. Sajnálom, hogy csak E-könyv… gyönyörű dísze lehetne a polcomnak. :)

3 hozzászólás
>!
gazibla I
Ferger Annamária: Múló idő

Az elején nem gondoltam volna, hogy ennyire fog tetszeni, mert ez a műfaj elég távol áll tőlem, nagyon ritkán szoktam olvasni romantikus történeteket, novellákat pedig még kevesebbet. De nem bántam meg hogy végül elolvastam. Volt benne legalább 4-5-6 olyan történet ami nagyon tetszett. :) Kinek ajánlom ezt a kötetet? Főleg női olvasóknak, mert a legtöbb kis történet női sorsokról, női elmélkedésről szól és női szemszögből íródott. Ami még igazán tetszett benne, hogy a történeteken át érezhető az írónő személyes kötődése a novellákhoz. :) Köszönöm @Ferger_Annamária, hogy elolvashattam ezt a kötetet. :) A borító is zseniális lett. :) :)

1 hozzászólás
>!
beasechoes P
Ferger Annamária: Múló idő

Már régóta szerettem volna elolvasni az írónő novelláskötetét. Köszönöm neki, hogy lehetőséget adott rá, hogy ez meg is valósulhasson. :)
Azért kap tőlem 3,5 csillagot, mert a novellák egy része számomra túl egyszerűnek tűntek. Viszont találtam benne olyanokat is, amik meg teljesen lenyűgöztek: titokzatosak voltak és teljesen a szívemig hatoltak. Egy biztos: nem véletlenül kapta a kötet a Múló idő címet. Ez volt a kedvencem mind közül. Egy kicsit nehéz volt eldöntenem, hogy hány csillagot is adjak, de úgy gondoltam, hogy a fele-fele arány miatt a 3.5 csillag tűnik igazságosnak. Ettől függetlenül az alapötlet, hogy a nők érzelmeire fókuszálva betekintést kaphassunk bizonyos szituációkba pillanatnyi szösszenetként, tetszett. :) Örülök, hogy végre megismerhettem az írónő stílusát, szívesen olvasnék még tőle. :)

>!
Isabel_Rose I
Ferger Annamária: Múló idő

Nem egyszerű értékelnem a kötetet, mivel barátok vagyunk az írónővel, gondolom, nem baj, ha ezt elárulom. De pont ezért tennék egy pár észrevételt. :)
A borító nagyon mutatós de a fehér betűk számomra nehezen látszódtak. Igen, tudom, nagyítsam ki….Viszont egy könyvnék fontos hogy az író és a cím jól olvasható legyen, kiüssön.
A történetek érzelmekkel teltek ez tény. Mindegyiknél érződött a nő és a szép gondolatok átadására való törekvés.
Nem fogok kertelni mostanában kissé érzéketlenebb lettem személyes okokból és néha már egy kicsit sok volt ez a nagyon gondolkodós vonal. Tudom, hogy az írónő sok személyes érzést vitt bele és jól meg is ragadta ezeket, csak nekem volt egy picit sok most….Ez nem feltétlen az ő hibája, csak én vagyok nagyon rossz passzban.
A novellák darabszáma és a szerkesztettsége viszont nagyon szép. Az sem újdonság számomra, hogy az írónő tud írni. :) Mivel tudom, hogy mikkel készül a jövőben, kíváncsian várom a további könyveit. :)

1 hozzászólás
>!
BoneB
Ferger Annamária: Múló idő

Bevallom őszintén a novella nem az én műfajom, nem igazán olvasom őket. Bár a rövidségük miatt plusz pont jár. Szóval ne vegyétek komolyan ezt az értékelést és ne harapjátok le a fejemet, mert nem értek hozzá.

Ami zavar, hogy úgy érzem, hogy ezek a történetek csak kiragadott kis szeletek, nem tudom meg az előzményt, nem tudom, hogy mi lesz a szereplők sorsa, nekem valahogy nem kerek. Közben megnéztem, hogy mi is az a novella (wikipedia): „Cselekménye általában egy szálon fut, és egyetlen sorsfordulat köré épül. Legtöbbször kevés szereplő jelenik meg benne. Lezárására jellemző a csattanó, ám nem túl gyakori.” Ezt hiányoltam, hogy nem egy történetről van szó. Olvastam már ilyen novellát is az jobban bejött.
Apróbb hibák is feltűntek, inkább nyelvtani, de nem vagyok én korrektor, hogy ebbe beleszóljak. Szóval térjünk át magára a műre.

Az utolsó szóig nekem elvont vont, nem tudtam meg belőle semmit. Bocs, de nem vagyok az az érzelgős fajta.
A változás ára már alakult, ott legalább volt egy sztori, igaz sokat nem tudtunk meg belőle.
Csapás erről a történetről nekem valami amcsi film ugrott be és valahogy mérges vagyok a csajra. Bocsi, ha igaz a történet, de belőlem ezt váltotta ki.
Múló idő Vénusz-régi nyár c. slágere ugrott be róla. :)
Nyílvessző áll közénk na ez már az én stílusom, volt benne izgalom. Hát, ha még egy kerek történet lett volna. Tudom, ebben a műfajban ne várjak ilyet. Ugyanígy izgalmas volt a tükrös sztori is.
Két szereplőt nagyon kis naivnak éreztem, a pillangós csajt, akinek nem esett le, hogy ő a 2. pillangó. Meg a festős csajt, aki nem jött rá egyből, hogy csak egymásra kell kenni a két színt. Tudom, hogy a szerelem volt a lényeg, de én már csak ilyen két lábbal a földön járó emberke vagyok.
Várakozás Ha már ilyen „elvont”, akkor az utolsó mondatot nem írtam volna le. Mindenki tudta, hogy mi lesz, bár nem 3 tablettától.
Ikreknél szintén egy-két amcsi film ugrott be, olyan tesók közti cicaharca, féltékenységgel meg, ami kell.

És mielőtt nekem estek. Igen, jó pár szereplő viselkedése, naivitása idegesített, de nagyon sok olyan könyv van, ahol fejbe csapnám a szereplőket, ettől függetlenül a könyv jó. Ez a műről semmiféle következtetést nem von le. Tisztában vagyok vele, hogy itt a mélyebb, belső gondolatokon, érzelmeken van a hangsúly, amit az arra érzékeny emberek nagyon is értenek és tetszik nekik, én ehhez túl realista vagyok. Maradok a thrillereknél.

A borító viszont nagyon bejövős! :)

2 hozzászólás
>!
skrinyar_fanni P
Ferger Annamária: Múló idő

Nagyon szépen fogalmaz az írónő. Tökéletesen vissza tudja adni az átélt érzéseket.


Népszerű idézetek

>!
Törpillaa P

Hiszen te olyan vagy, mint egy őrangyal. Csak ahelyett, hogy másokat mentenél meg, most magadat kell megmentened.

>!
Törpillaa P

Bárcsak olyan láthatatlan lennék, mint amilyennek képzelem magam.

>!
Törpillaa P

– Csak bátran ki kell mondani. Nem szabad félni a válaszoktól.

>!
Törpillaa P

A boldogságom kezdete csak egy karnyújtásnyira van tőlem, és balgaság lenne tőlem, ha nem indulnék el felé.

>!
Törpillaa P

– Ha nem kockáztat az ember, sosem fog sikert aratni!

>!
Törpillaa P

Inkább attól, hogy milyen erőt hordoz magában. Mert egy szóval bármire képesek vagyunk. Pusztítani és építeni egyaránt. A kérdés csak az, hogy mi mire használjuk őket.

>!
Törpillaa P

Talán csak a büszkeség szólt belőlem, és nem akartam, hogy mindenki gyengének tituláljon.

>!
Törpillaa P

Lassú változás ment végbe az életemben, néha talán fájdalmas is, de a vége a lényeg, ami gyönyörű – hisz ezért harcoltam. Mert mindenki azért harcol, hogy a végén jó legyen.


Hasonló könyvek címkék alapján

Jassó Judit: Kaszt
John Green: Csillagainkban a hiba
Scott Stambach: Ivan Iszajenko láthatatlan élete
Polcz Alaine: A halál iskolája
Irvin D. Yalom: A magyar macska átka
Anna Gavalda: Életre kelni
Joanne Harris: Egész évben karácsony
Banana Yoshimoto: Félelmeink
Fekete István: Őszi vásár
Völgyi Anna: Vigyázhatnál a szádra, Laurám!