A ​pormanó újabb kalandjai (Pormanó 2.) 6 csillagozás

Ferenczi Szilvia: A pormanó újabb kalandjai

Ki a titokzatos új manó?
A pormanó és barátai újabb kalamajkába keverednek: a környékükön egy furcsa lény ijesztgeti a gyerekeket, és mindenki orra alá borsot tör. A manók úgy döntenek, maguk veszik kézbe az ügyet, és zseniális tervet eszelnek ki az elkapására.
Ezzel kezdetét veszi az izgalmas üldözés a sötét alagsortól egészen a panelház legtetejéig, a tetőfolyosóig. A kis csapat a veszélyekre fittyet hányva ered a bajkeverő nyomába, sőt, még a szemétledobó csövébe is bemerészkednek. Manórablás, ejtőernyőzés, csúzli és köpőcső párharca – ebben a könyvben mindent megtalálsz, ami egy lélegzetelállító kalandhoz kell.
Vajon sikerrel járnak apró barátaink? Végül megszabadulnak a bosszantó manótól, vagy inkább szert tesznek egy új barátra?
Kalandozz pormanóval Te is!

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
120 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633997628 · Illusztrálta: Ráduly Csaba

Kedvencelte 2

Most olvassa 1

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

>!
CsakSimánDorka
Ferenczi Szilvia: A pormanó újabb kalandjai

Igazából nem sokat olvastam ebből a könyvből, mert főleg Férj olvasta fel a gyerekeknek. Viszont azok a részek, amik rám maradtak nagyon tetszettek. De ami a legfontosabb, hogy a fiúknak nagyon tetszett. Imádták benne az illusztrációkat és jókat kacagtak a manókon.

>!
gab001 P
Ferenczi Szilvia: A pormanó újabb kalandjai

Pontosan ugyanonnan folytatódik a történet, ahol az első rész véget ért. A korábban megismert kis csapat azt tervezi, hogy a gonoszságai miatt megszabadulnak a ledobólakótól. A kivitelezés során azonban számos meglepetés várja őket. Többek között megismerkedhetünk a csatornalakóval is. Ahogy haladunk előre úgy válik egyre érdekesebbé a történet. Igazából csak azt nem értem, hogy miért kell annyira titkolózni a felnőttek előtt, szívesen vettem volna ezzel kapcsolatban egy elfogadható indoklást. A különleges lények mellett az illusztrációk is erősségei a könyvnek. Nagyon szemléletesek. Igényesen kivitelezett mesekönyv nagyobbaknak.

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
120 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633997628 · Illusztrálta: Ráduly Csaba
>!
Media_Addict_Hu
Ferenczi Szilvia: A pormanó újabb kalandjai

Ferenczi Szilvia stílusa kellően lendületes, visz előre a szöveg, és külön tetszik, hogy még a dialógusokban is tanít. Mint amikor elmagyarázzák, hogy mi az aikido: nem tűnik szájbarágósnak, egy poénnal elüti az írónő az egészet, és közben nevetve tanul a gyerek. Szerintem ez a lehető legjobb hozzáállás, ha az ember mesekönyvet szeretne írni.

Bővebben:
» http://sorok-kozott.hu/2017/09/konyvkritika-ferenczi-sz…

>!
PTJulia
Ferenczi Szilvia: A pormanó újabb kalandjai

Nagy pozitívuma a könyvnek, hogy végre lakótelepi gyerekeknek szól, lakótelepi környezetről. A Szeleburdi családon kívül nemigen tudok olyan mesét, ami lakótelepen játszódik, holott rengeteg gyerek mindennapi életét határozza meg ez az életforma.
A mese szerintem tisztes iparosmunka, semmi különösebb tanulság, semmi irodalmi cizelláltság. Van eleje, vége, egy kis íve, de nekem túlzottan zavaros volt. Néha a végefelé se értettük, hogy mit olvasunk, egyes szavakba -főleg a manók neveibe- állandóan beletört a nyelvem. Úgy éreztem, hogy időnként az író meg az illusztrátor is belezavarodnak a sztoriba, pl elvileg Gizi néni elutazik 10 napra, aztán mégis otthon van, ősz, de a képeken barna stb. Az sem tetszett, hogy a gyerekek többször is hazudnak a könyvben, és ez mint teljesen elfogadható, csávából kihúzó megoldás minden esetben.
Pozitívnak tartom azt, hogy nem kellett az első rész ismerete, gyakorlatilag 3-4 oldal után teljes jogúan bekapcsolódhatunk a történetbe, felfoghatjuk az alapfelállást (már, ha a manók nevét sikerül felfogni).

>!
Anikó_74
Ferenczi Szilvia: A pormanó újabb kalandjai

A kisfiam imádta ezt is , mint az első részt . Reméljük lesz folytatás.


Hasonló könyvek címkék alapján

Lázár Ervin: A Négyszögletű Kerek Erdő
Lázár Ervin: Berzsián és Dideki
Bodor Attila: A ló, aki édességet tüsszentett
Alan Alexander Milne: Micimackó
Michael Bond: A medve, akit Paddingtonnak hívnak
Timo Parvela: Ella újabb kalandjai
William Makepeace Thackeray: A rózsa és a gyűrű
Jeremy Strong: Apa szerzett egy aligátort!
Vlagyimir Ljovsin: Nullácska a tengeren
Berg Judit: Rumini