A ​siker ára – Japán 6 csillagozás

Ferber Katalin: A siker ára – Japán Ferber Katalin: A siker ára – Japán

E kötet négy év munkája: bevezetés a japán társadalom működésébe. Jómagam is bevezetésnek tekintem ezeket a fejezeteket, hiszen egy monográfia ugyan impozánsabb, de öt év tokiói tartózkodás ehhez még mindig kevés.
1993. március 16-án érkeztem a japán fővárosba, meghívott egyetemi tanárként, s az első héten megfogalmazott kérdésem most is érvényes: miért más a japán gazdaság működése, mint a többi fejlett országé?

>!
Syllabux, 2014
ISBN: 9786155296635
>!
132 oldal · puhatáblás · ISBN: 9630496674

Várólistára tette 11

Kívánságlistára tette 12


Kiemelt értékelések

szigiri>!
Ferber Katalin: A siker ára – Japán

Bár a könyv sokkal speciálisabb témákkal (gazdaság, oktatás, vállalatirányítás) foglalkozik, mint A felkelő nap árnyéka, de ebben a kötetben is igen érdekes dolgok derültek ki Japánról számomra. Ajánlom mindenkinek akit érdekel ez a furcsa sziget.

ReniK>!
Ferber Katalin: A siker ára – Japán

Rengeteg benne az ismétlés, majdnem minden második oldalon átvesszük az előtte lévő „anyagot”. Itt jegyezném meg: számtalanszor van használva a „macskaköröm” (okkal-ok nélkül). Amúgy elgondolkodtató mű, de – lehet, hogy csak nekem tűnt úgy – árad belőle a sok esetben nem is nagyon titkolt megvetés, lenézés, mind az ország, mind maga a japánnép ellen.


Hasonló könyvek címkék alapján

Arthur Golden: Egy gésa emlékiratai
Tanizaki Dzsunicsiró: A kulcs
Raana Raas: Árulás
Raana Raas: Hazatérők
Raana Raas: Kiszakadtak
Raana Raas: Az ogfák vöröse
Krasznahorkai László: Az ellenállás melankóliája
Márai Sándor: Az igazi
Nagy Lajos: Képtelen természetrajz