Narratívák 7. (Narratívák 7.) 1 csillagozás

Ennek a könyvnek nincsen fülszövege.

Fenyvesi Kristóf – Kiss Miklós – Thomka Beáta (szerk.): Narratívák 7. Elbeszélés, játék és szimuláció a digitális médiában
Főképp a kötet második felét tanulmányoztam és olvastam el: A narratológiától a ludológiáig. A ludológia viszonylag új tudományterület, általában véve a játékokat vizsgálja, speciálisan meg a számítógépes játékokat írja le. A videojátékok tudományos vizsgálata az utóbbi pár évben hatalmas változáson ment keresztül, a vizsgálat szerepe az erőszakos minták tanulmányozásától elmozdult egy olyan irányba, hogy elismeri ennek a médiumnak a legitimitását. Az előadásomhoz választott két tanulmány a játékok narratív szerepéről és a játéktervezők, mint narratív építészek hasonlatának levezetéséről szólt. Mindkettő nagyon érdekes volt számomra, hiszen jómagam is nagy játékos vagyok, és jó volt olvasni némi mögöttes tartalmat is.
![]() | Kisantal Tamás (szerk.): Narratívák 8. Elbeszélés, kultúra, történelem |
- Polyák Gábor: Médiapolitikai szöveggyűjtemény ·
Összehasonlítás - Kricsfalusi Beatrix – Kulcsár Szabó Ernő – Molnár Gábor Tamás – Tamás Ábel (szerk.): Média- és kultúratudomány ·
Összehasonlítás - Müllner András: A császár új ruhája ·
Összehasonlítás - Bogdán Mária – Feischmidt Margit – Guld Ádám (szerk.): „Csak másban” ·
Összehasonlítás - Milián Orsolya – Odorics Ferenc (szerk.): Retro ·
Összehasonlítás - Kulcsár Szabó Ernő – Szegedy-Maszák Mihály (szerk.): Tanulmányok Kosztolányi Dezsőről ·
Összehasonlítás - Hansági Ágnes – Hermann Zoltán (szerk.): Újragondolni a romantikát ·
Összehasonlítás - Bónus Tibor – Kelemen Pál – Molnár Gábor Tamás (szerk.): Intézményesség és kulturális közvetítés ·
Összehasonlítás - Keszeg Anna – Vaderna Gábor (szerk.): Prima manus ·
Összehasonlítás - Mész Lászlóné – Zemplényi Ferenc – Szegedy-Maszák Mihály – Veres András – Horváth Iván – Bojtár Endre – Szörényi László (szerk.): Irodalmi szöveggyűjtemény III. ·