A ​vadász és vizslája 2 csillagozás

Félix Endre: A vadász és vizslája

A ​vizsla szoktatásáról a Nimród Vadászujság hasábjain írtam le gyakorlati eljárásomat. Jelen munkámban is rá fogok térni, de mielőtt belekezdenék, szükségesnek tartom, hogy a vizslával való vadászatról beszéljek, hogy annál érthetőbbé tegyem a szoktatás módozatait.

A fiatal vadászt az öreg vadász tanítja meg vadászni. A fiatal vizslás az öreg vizslástól sajátítja el azt a modort, melyet a vizslával való bánásmód megkíván. Minél jobb mestere volt a növendéknek, annál nagyobb élvezetet nyújt a vizslázás.

Én ezen könyvemet fiatal vizslásoknak írom, akik nem fogják rossz néven venni, hogy tapasztalataimat okulás céljából javukra feljegyzem. Azonban kérem az öreg vizslásokat is, hogy ők is vessenek bele egy pillantást. Nem okulás céljából, hanem azért, ha észreveszik munkámon, hogy rosszul nevelem a fiatalokat, – tegyenek velem úgy, mint azzal a fiatal vadásszal, aki az első nyulat lövi.

Ha azonban metódusomat jónak látják, intsék a kezükben levő fiatalságot… (tovább)

>!
Franklin-Társulat, Budapest, 1929
88 oldal

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

Vizsla>!
Félix Endre: A vadász és vizslája

Hasznos olvasmány nem csak vizslásoknak.
A könyv leírja azokat az alapelveket amiket a kutya nevelése során követnünk kell. Felhívja rá a figyelmet, hogy a kutyával következetesnek kell lennünk, mert maga a kutya is következetes (sok emberrel ellentétben).

loz>!
Félix Endre: A vadász és vizslája

Tulajdonképpen ez egy oktatókönyv, használati utasítás vizslákhoz, de van benne jó pár anekdota és amúgy is érdekesnek találtam a technikai részeket is. Kutyásoknak, kutyás vadászoknak biztos hasznos is, én pedig jól szórakoztam.


Hasonló könyvek címkék alapján

Bőhm István: A hannoveri véreb
Diezel Emil – Mika Károly: Vadászebek
Carl Tabel: Tizenhárom legjobb kutyám
Czifferszky István: A sete bárány és a kuvasz
Kolossy Gábor: Betyár, a magyar vizsla
Carl Tabel: A mindenes vadászkutya
Louis Pergaud: Miraut kutya nem eladó
Bernd Krewer: A csülkös vad utánkeresése
Id. Jilly Bertalan – Ifj. Jilly Bertalan: A vadászkutyák idomítása
Ősi Zsolt: Vizsláskönyv