Úton ​hozzád 59 csillagozás

Fejős Éva: Úton hozzád Fejős Éva: Úton hozzád

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

„A ​Villa Blue-ban az ördög lakik” – egyre csak ezt ismétlik a Balázshoz csapódó csinos karibi lányok az egzotikus sziget éjszakai bárjában, csókok és ölelések ritka szüneteiben. A fiatal ügyvéd két napja még álmában sem gondolta volna, hogy Óbudáról ebbe a mesevilágba röpíti sorsa, hogy aztán újabb két nap múlva már egy alföldi falu határában kelljen menekülnie üldözői elől.

Balázs és újdonsült asszisztense, Lea nemcsak egy litvérvári vállalkozótól, hanem a karibi szigeten élő ördögi dollármilliomostól is különös megbízást kap, és nem sejtik, hogy hamarosan Hongkongban menthetik az életüket, mert merénylők járnak a nyomukban.

Talán az összekovácsolódásnak e nem mindennapi formája az oka, hogy a szerelmi csalódásból csak lassan gyógyuló Balázs – akinek a szívét még a tüzes karibi lányok sem dobogtatták meg – másképp kezd nézni útitársnőjére. Lea múltja azonban titkokat rejt…

Fejős Éva ezúttal is mesterien szövi a szálakat, az olvasó egyszerre merülhet el… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2015

>!
Erawan, Budapest, 2015
534 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155469244
>!
Erawan, Budapest, 2015
532 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155469244
>!
Erawan, Budapest, 2015
414 oldal · ISBN: 9786155469251

Enciklopédia 1


Kedvencelte 4

Most olvassa 7

Várólistára tette 30

Kívánságlistára tette 28

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

tündérrózsa>!
Fejős Éva: Úton hozzád

Sokszor mondom azt, hogy mindig az aktuális könyv a kedvencem. Itt most nem. Nagyon szerettem ezt a történetet is, de számomra nem tudta felülmúlni a November lányát. Még úgy sem, hogy a kettőt nem lehet összehasonlítani.
Úgy tűnik, mostanában nagyon vágyom az izgalomra, mert ennél a regénynél is azt éreztem, mint az előző olvasmányomnál, hogy lassan akar beindulni. Aztán persze ez is felpörög, és már ülök is Balázzsal a repülőn. Szeretem az E/1-ben írt történeteket, mégis egy kicsit fura volt, hogy az egyik fő vonalat Balázs gondolatain keresztül ismerhetem meg. Hamar szimpatikus lett, de az én ízlésemnek kicsit sokat káromkodott. Habár én is tudok csúnyán beszélni ( :P ), a regényben legtöbbször oda nem illőnek éreztem ezt.
Kedvencem Lea és Li lett, de örültem Olivér és Ilonka felbukkanásának is, még ha csak kevés időre tűntek is fel a színen. Tudom, le kéne végre erről kattannom, de nem bírok elmenni szó nélkül amellett, hogy Endrődinek persze ide is be kellett furakodnia. Szerencsére csak pár pillanat erejéig tűnt fel, de most sem sikerült megkedveltetnie magát velem. Azt hiszem, ez már nem fog változni. Szerencsére nem is rajta volt a hangsúly, hanem egy sokkal komolyabb dolgon. Volt itt zsarolástól kezdve, korrupción át, gyilkossági kísérletig minden. Nagyon érdekes (és bicskanyitogató) témát boncolgat a könyv, és rossz dühítő belegondolni, hogy akár a közvetlen közelünkben is megtörténhetne mindez. És talán meg is történik… (de én ehhez kicsi vagyok).
Remélem, fogunk még Balázzsal és Leával találkozni. Én várni fogom őket.

Pandalány P>!
Fejős Éva: Úton hozzád

Kezdjük az elején: a borító engem elvarázsolt. Az eddigi rengeteg FÉ-könyv közül ez a legszebb borítójú szerintem, pedig vannak még kedvenceim. A történet magával sodort, izgalmas volt, ugyanakkor mégsem lett kedvenc ez a történet úgy, mint a Mert nekünk szeretnünk kell egymást. Szerintem elég lett volna egyetlenegy főszál, Balázs és Lea ténykedése a litvérvári ügyben, nem lett volna feltétlen szükség több szemszögből megírni a cselekményt. Szerettem olvasni a hongkongi részeket, az utazást, ezek mindig szuper jók Éva könyveiben. Egyik szereplő sem idegesített (persze a gonosz polgármesteren kívül xD), és örülök, hogy a téma a környezetszennyezés volt, érdekesnek találtam.
Szívesen olvastam volna még tovább Lea és Balázs szerelmi történetét, akár egy novella formájában is.

Juca P>!
Fejős Éva: Úton hozzád

Fordulatos volt a cselekmény. Furcsa volt, hogy férfi a főszereplő, de sikerült jól megformálni Balázs karakterét. Endrődi ebben a részben is feltűnt. Tetszett, hogy Fejős Éva is „szerepelt” a könyvben a kiadós ügy kapcsán. Egyedül a telefontöltő folyamatos felemlegetése volt számomra idegesítő a történetben.
A Tesco-szatyros jelenetet akár filmre is lehetne vinni, nagyon leleményes volt.

erta>!
Fejős Éva: Úton hozzád

Nem olvastam még Fejős Éva regényt, most megtörtem a jeget.
Nekem tetszett ez a szórakoztató, pörgős, több szálon futó magyar, kortárs, romantikus krimi. Volt benne minden, család, barátok, szerelmek, környezetvédelem, nyomozás, gyilkosság, utazás. Olvastatta magát a könyv, mindig kíváncsian vártam a következő szál folytatását.
Fogok még az írónőtől olvasni.

klaratakacs P>!
Fejős Éva: Úton hozzád

A könyvön látszik, hogy a környezetvédelem szál nagyon laposan körüljárt, sőt a nagy magyar valóságot is sikerült elég jól bemutatnia. Talán túlságosan is, politikai kriminek viszont gyenge, de ezzel a szállal kicsit eltér- jó irányban – a megszokott FÉ könyvektől. A másik sztori, a kínai kislány viszont nekem nagyon tetszett!
Balázs és Lea aranyosak, de főleg a lány nem igazán fogott meg. Sokadszorra találkozom az ő kapcsolatához hasonló történettel, de még mindig nem értem meg, miért nem tesz valamit?
Összességében erős négy csillag.

happy_moly>!
Fejős Éva: Úton hozzád

Amikor elkezdtem olvasni a könyvet, akkor még nem hittem, hogy ennyire jó lesz a könyv. Pozitívan csalódtam benne, de ahogy a csillagok száma is mutatja eléggé lehúztam, mert megdöbbenve làttam, hogy a könyvben idönként találhatóak csúnya kifejezések is. A könyvben megtalálható a romantika a krimi és egy fajta útleírás. Egy nyaraláshoz tökéletes kikapcsolódàst nyújt.

3 hozzászólás
Meguliuna>!
Fejős Éva: Úton hozzád

Fejős Éva eddig vagy megfogott vagy inkább eltaszított a történeteivel. Eddig három könyvet olvastam tőle, ezért választottam ezek mellé egy negyediket. Jelen esetben egy, a szerzőnőtől eddig nem tapasztalt új műfajt sikerült a kezembe vennem az Úton hozzád c. regény olvasása során. Meglepődtem először, hogy a szerzőnő ezzel a műfajjal próbálkozik, de mindeképpen kíváncsi voltam a már mgszokott, több cselekmény szálon futó romantikus történetek mellett egy krimire is. Bár ez esetben sem maradt el a már jól megszokott stíuls, mégis sokkal gazdagabbnak éreztem ezt a történetet. Végig lekötött, nagyon tetszett a cselekmény vezetése, bár a végét egy picit elkapkodottnak érzem, ezért is vontam le végül egy fél csillagot tőle. A szereplők többsége rendkívül szerethető volt, az események logikusan követték egymást. Nekem összességében tetszett. ezek alapján tervezek a jövőben még Fejős Éva történeteket olvasni, bár örülnék még nagyon hasonló történetnek az írónőtől.

Málnika P>!
Fejős Éva: Úton hozzád

Az Úton hozzád Fejős Éva talán eddigi legpörgősebb regénye.Kifejezetten tetszett, hogy ezúttal egy férfi a főszereplő, a fiatal ügyvéd, Balázs karaktere igazán szerethetőre sikerült.

minett>!
Fejős Éva: Úton hozzád

….amúgy nem rossz:) Te természetesen Fejős Évás, mi más is lehetne, vannak benne kicsit felnagyított és eltúlzott dolgok, lásd a külföldről jött megbízást magát, illetve az egész Hajagos történetet, hogy tulajdonképpen semmi értelme nem volt megbíznia Balázst, de összességében pörgős, jól megírt regény. Tetszett, lekötött, jók a karakterek is.

KataFruzsinaD>!
Fejős Éva: Úton hozzád

Magával ragadó, fordulatos történet. Én személy szerint szeretem, hogy egy-egy izgalmasabb rész felvezetése után új fejezet kezdődik, fokozza az élményt. :) Azt pedig kifejezetten bírom, amikor egy korábbi könyv szereplője egy pillanat erejéig felbukkan.


Népszerű idézetek

tündérrózsa>!

– Teljesen őrült vagy. Miért nem hiszed el, hogy történhetnek veled jó dolgok?

126. oldal

5 hozzászólás
tündérrózsa>!

– Az unikornis egy ló, igaz? – suttogja Bozsó. Janka válaszol:
– Aha, és van szarva. A játékboltokban lakik, plüss formában jött le a földre.

131. oldal

Pandalány P>!

Egy-két éjszaka. Tehát: beköltözött. Egy vadidegen. Az irodámba. Szíves párnával és pöttyös kakaósbögrével.

98. oldal

tündérrózsa>!

Az élet néha olyan dolgokat hoz, amelyekre nem vagyunk felkészülve.

312. oldal

2 hozzászólás
tündérrózsa>!

– Az ünnepek adnak keretet az életünknek […]

302. oldal

tündérrózsa>!

– Úgy izgultam értetek – hüppögi, és Leát is megölelgeti.
– Mikor? – érdeklődöm.
– Hát amikor láttam a tévében… és nem is szóltál.
– Anya, akkor már nem kellett izgulnod. Szándékosan nem szóltam, hogy ne borulj ki. Tegnap már nem volt miért izgulnod.
– De én visszamenőleg is izgultam, te nagyokos!

505. oldal

Ács_Milán>!

Anyám elve, hogy nem szedethet a pácienseivel fölöslegesen olyan cuccot, amit ő maga is ki nem próbált. Eredetileg pszichológus, szexuálpszichológus, de végül elvégezte az orvosit is, és pszichiáter lett, leginkább a gyógyszerek iránti gyűlölettel vegyes vonzalma miatt.

28. oldal

Kapcsolódó szócikkek: orvos
BataHelga>!

Itt még a levegő is más, tisztább, és úgy érzem, hogy fejbe vág.
— Ez Hongkong ősi része. Itt van egy csipetnyi varázslat is.

395. oldal

BataHelga>!

A hongkongiak ritkán vacsoráznak otthon, mint Li-től megtudtam, ezért mi is egy hagyományos kínai étteremben ülünk, egy elég nagy hodályban, ahol a piros és az arany színek dominálnak. Az asztalok kör alakúak, a székek kárpitozása szintén arany és vörös. Érkezésünk után lassan kezd megtelni a helyiség. Li telepakoltatta az asztalunkat kis tálakkal, bennük mindenféle ismeretlen és fura ételek, középen forgatható a rész, és mindegyikből illik enni.

351. oldal

Pandalány P>!

Leával a csillagkompon, a star ferryn, aztán az emeletes villamoson utazunk. Fogjuk egymás kezét, mint egy szerelmespár, akik kikapcsolódni utaztak ilyen messzire. Összevillan a szemünk, csókot váltunk, nem engedjük el egymás kezét, néha magamhoz húzom a derekát, amikor senki sem figyel, benyúlok a pólója alá, nevetünk, suttogunk egymás fülébe, együtt kóstoljuk meg az utcai árusnál a fene tudja, milyen sült húsdarabokat, beleérintjük a mártásba, aztán egymás szájába adogatjuk, jesszusom, hogy milyen régen volt részem ebben az érzésben, és mekkora hülye vagyok, hogy tudtam e nélkül élni. De hát amikor éppen magamhoz térek a kábulatból pár másodpercre, akkor az is tudatosul bennem, hogy ahhoz, hogy átéljem ezt az érzést, kellett valaki, aki váltja belőlem.

444-445. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Szabó Tünde: Rácsok
R. Kelényi Angelika: Szédítő Balaton
Böszörményi Gyula: Nász és téboly
Baráth Viktória: Az igazság ára
Megyeri Judit: Csontvázak a szekrényben
Kopácsi Krisztina: Sötét gondolatok
Jud Meyrin: A múlt bűnei
Palotás Petra: Szárnyaszegett pillangók
Anita Boza: Édes borzongás
Borsa Brown: A maffia szívében