Száz ​éjjel vártam (Száz éjjel vártam 1.) 93 csillagozás

Fejős Éva: Száz éjjel vártam

Andi élete egy csapásra megváltozik, amikor a titokzatos fiú, akivel évek óta együtt él, váratlanul félrelép, és ezért a lány szakít vele. Azt tervezi, hogy önsajnálata jeléül egész nyáron egy gumimatracon lebeg majd a délegyházi tavon, és mogyorókrémet majszol, de ezt a tervét is keresztülhúzzák. Andi szeme előtt fényképek kelnek életre, dühkitörései áramkimaradást okoznak, rejtélyes jeleket kap egy másik világból, miközben egy igencsak e világi meglepetés is várja új otthonában – kincset talál az egyik ruhásdobozban. Hová tűnt Alex szinte nyomtalanul a szakításukat követően, miért nem tudja vele tisztázni a múltat Andi? Mi köze a lánynak egy, a világ túlsó felén kitört forradalomhoz? Leszállhatunk-e szabad akaratunkból az érzelmi hullámvasútról?

Fejős Éva új regényének hősei ezekre a kérdésekre keresik a választ. A Száz éjjel vártam rengeteg kalandot tartogat, emellett fordulatokban gazdag utazásra hívja a romantikus történetek rajongóit, sok humorral, érzelemmel és izgalommal.

Eredeti megjelenés éve: 2014

>!
Erawan, Budapest, 2014
426 oldal · ISBN: 9789638982728
>!
Erawan, Budapest, 2014
464 oldal · ISBN: 9789638982735

Kedvencelte 9

Most olvassa 10

Várólistára tette 37

Kívánságlistára tette 38

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

csillagka P>!
Fejős Éva: Száz éjjel vártam

Történt egyszer nagyon régen egy Moly nevezetű olvasós oldalon, hogy kitalálták a közösségi olvasás díjazásának a csúcsát a PLECSNIt. Az elején nagyon kevés kihívás büszkélkedhetett ilyennel, „Fejős Éva olvasás „ a szerencsés kiválasztottak közé került, és nem volt kétséges, rá kell startolni egy elég népszerű magyar írónővel az első kitüntetéseim egyikére, a hideg zuhany a könyv közben ért, nem mondom, hogy rossz, viszont nagyon távol állt a világomtól a benne foglalt életkép. Elolvastam, kipipáltam és azt gondoltam ezzel kapcsolatunk örökre megszakadt, nem volt benne semmi olyan, amit sajnálni kellene. @cappucci és az ő első plecsnit újrázó kihívása felszakította a feledés emlékét, mondjuk nyilvánvaló volt, hogy ha tud bevisz az erdőbe, és onnan nekem kell kibotorkálni :P megtettem és azt hiszem ezzel letudtam a vállalást örökre. (ettől a nőtől soha többet, semmit a kezembe nem veszek)
Évike nem az én íróm, és akkor még nagyon finoman fogalmaztam. Elfogult vagyok negatív irányba, pedig tényleg nem a ponyvával van bajom, aki ismer tudja minden könyvre, stílusra nyitott szívvel és értelemmel tekintek, megpróbálom megkeresni a jót még a SZJG-ben is, és minden művet magához szeretek mérni, nem várok magvas gondolatokat ott ahol arra nem lehet számítani, de legalább akkor szórakoztasson, rágjam le tövig a körmöm vagy mit tudom én, de itt unatkoztam mivel az első ötven oldal után nyilvánvaló a vége. ( tényleg agyi kapacitás romlást éreztem olvasás közben)
Untat és elborzaszt, álságos ahogyan megpróbál trendi lenni, de még az se sikerül neki, nem hiszem és nem tudom elfogadni amit mond.
Kemény leszek, mert nem tudok más lenni, azzal a kitétellel, vannak személyes unszimpátiáim és menthetetlenül bele is játszanak a pontozásba.

tündérrózsa>!
Fejős Éva: Száz éjjel vártam

Nem titok, hogy Éva könyvei közül azokat szeretem legjobban, amiben van egy kis krimi szál is. Többször hangoztattam már, és most is csak ezt tudom mondani.
Ebben pedig, legnagyobb örömömre, akadt belőle.
A Nápolyi vakációt ugyan nem tudta felülmúlni, de imádtam benne Andit és az ő „vörös énjét”. :D
Túl sok meglepetést nem tartogatott a vége, mert azért valljuk be, akinek van egy kis sütnivalója, az hamar rájön az összefüggésekre, de azért jó volt együtt haladni a szereplőkkel, együtt kibogozni a szálakat. Egyértelműen Andi a kedvenc és a „barátnői”, : D de Amirát is nagyon megkedveltem. Azt még nem döntöttem el, hogy a Kölyökhöz hogy viszonyuljak, mert volt egy pont, ahol hatalmasat csalódtam benne. Azóta is haragszom rá amiatt, hiába billenne a mérleg a jó tulajdonságai felé.
Azt hiszem, minimum száz éjjelem van még ezen gondolkodni, amíg újra nem találkozunk és „ki nem engesztel”. :-)
Alig várom már azt a találkát.

hablaty P>!
Fejős Éva: Száz éjjel vártam

Jó kis kikapcsolódás volt! Ajándékba kaptam,és pont egy kicsit zizzent állapotban vettem elő. Teljesen elfeledtette a bosszúságot, izgultam a szereplőkkel, vártam az újabb fordulatot.

Rebbencs>!
Fejős Éva: Száz éjjel vártam

Hát nem is tudom… Leginkább azt, hogy mit is gondoljak.
Mert egyfelől, mikor tavaly először vettem kézbe Fejős Éva regényt azt gondoltam, attól még, hogy nem volt olyan kiemelkedő az élmény, majd egyszer folytatom az írónő munkásságának felfedezését. Nos, ez most jött el, és valami egészen furcsa dolog történt: ami tetszett az előző olvasásnál (Karácsony New Yorkban), az itt nem volt valami jó, amit viszont ott kifogásoltam, az itt átjött.
Úgy értem: előzőleg a stílus nem győzött meg igazán. Olyan fura volt nekem, nem tetszett. Nos, itt ezzel nem volt gondom, ugyanis vitt előre, tetszettek a visszautalások, a poénok, a megfogalmazások és lendületben tartott.
Na, nem úgy a cselekmény. Számomra is enyhén zavaró volt a négy-öt-hat szál, amelyeket követni sem bírtam, az érdekes viszont az az, hogy a végén csak arra tudtam gondolni: mi nem volt ebben tiszta? Érthető, de közben mégis zavaros és furcsa, annyira nem nagy ívű, miközben azért mégis történik valami.
Na, hát ilyen zavaros élményt okozott ez a regény. :D
Ami fura még az az, hogy nem igazán volt kedvem kézbe venni a történetet, nem kötött le túlságosan, az első három napban húsz százalékot olvastam, aztán az utolsó két nap lenyomtam mind a maradék nyolcvanat, szinte szünet nélkül. De nem azért, mert annyira lebilincselt.
Szóval a legjobb szó az az, hogy zavarban vagyok. Nem értem, miért nem volt olyan jó, amikor annyira nem is volt rossz. :D Mindenesetre kíváncsi vagyok a folytatásra és talán egy-két másik FÉ-regényre is, de lehet lassan fogom adagolni, hagyom még kialakulni az összefüggő véleményem.

Kicsibogár P>!
Fejős Éva: Száz éjjel vártam

Sok helyen klisés, sok helyen egyedi történet. Ez az a könyv, ami nagyon lassan indul be, a végére meg felpörögnek az események. Talán ezért is olvastam a nyári ill. a téli szünetben. A borítója nekem tökéletes, részben ezért is olvastam el. Egy könnyed olvasmánynak belefér.

gybarbii>!
Fejős Éva: Száz éjjel vártam

Elég sok rossz véleményt olvastam a könyvről, ennek ellenére nekem nagyon is tetszett! Sokat nevettem Andin, néha pedig úgy éreztem, ellopta a gondolataimat! :)
Én személy szerint szeretem Fejős Éva stílusát, és hogy mindig több szálon fut a cselekmény. Szeretem, hogy a könyvei tele vannak izgalmas pillanatokkal, és hogy végig fent tudja tartani az érdeklődésemet! És szeretem, hogy a karakterek visszaköszönnek több könyvben is! :)

>!
Erawan, Budapest, 2014
426 oldal · ISBN: 9789638982728
liptonella>!
Fejős Éva: Száz éjjel vártam

De csak azért mert az anyámtól kaptam és ő vásárolta, PÉNZT adott érte! Soha többé FÉ!

Barbikönyvek>!
Fejős Éva: Száz éjjel vártam

Hát nekem nagyon nem tetszett :/ Valószínűleg nem is fogok több Fejős Éva könyvet olvasni.
Például engem nagyon zavart, hogy a cselekmény 4-5 szálon futott. Nagyon zavaró volt, sokszor azt sem tudtam hogy ki kicsoda, vagy hogy kivel történnek meg az események. Az első 300 oldalnál nagyon sokszor abba akartam hagyni a könyvet, mert untatott. De nem szeretek könyvet félbe hagyni, ezért megerőltettem magam és folytattam. Egyedül az utolsó 50 oldal volt jó, mert akkorra tisztult ki a kép, hogy ki kicsoda.

l2njpx>!
Fejős Éva: Száz éjjel vártam

Pocsék, gagyi, papír- és pénzpazarlás. Régen írt FE évi 2 pörgős, életmegoldós, de szórakoztató chiclitet, amig egész jók voltak. De mióta maga adja ki a könyveit, nincs kontrollja, és kiad minden baromságot. Ez is mi volt? Egy túl sok CSI-t meg James Bondot néző kislány ámokfutása, aki azt hiszi, tud írni, megkeverve a mindig használt sablonos szereplőkkel. És a nevek! Ryx, Kamzsa, Buli. Most komoly?


Népszerű idézetek

csillagka P>!

– Az, hogy magazinokba fordítok, nem egyenlő a munkanélküliséggel. Például az
egyikbe a horoszkópot is én írom.
– Fordítod – javított ki.
– Nem fordítom, hanem írom. Annyira szar dolgokat ígér a horoszkóp, amiből
fordítanom kell, hogy inkább újat írok.
– Értesz a csillagokhoz?
– Nem én. De jó dolgokat tudok előre jelezni. Imádják a szerkesztőségben a
horoszkópjaimat.
– Szóval hasból írod.
– Ja. De ne aggódj, amiből fordítanom kellene, az meg egy kétéves külföldi
magazin – pontosítottam, nehogy már azt higgye, hogy én vagyok a kókler. Igaz, hogy nem nézek utána a csillagállásoknak, de csupa klassz dolgot ígérek minden
csillagjegynek minden hónapra. A legklasszabbakat általában magamnak, de a Halak ezt meg is érdemlik, ugyebár, mert minden más horoszkóp nagyon rosszul bánik velünk. Ráadásul a főszerkesztő is Halak jegyű, és bármennyire elképzelhetetlennek tűnik is, próbálok gondoskodni a szakmai jövőmről a lapnál.

23-24. oldal

gybarbii>!

Úgy éreztem, valami rohadt nagy gond van velem, és nem akarok férjhez menni meg gyerekeket szülni, csak dobszólókat hallgatni, meg motoron száguldani lobogó hajjal, amíg élek.

76. oldal

gybarbii>!

– Mindig bírtalak vörös hajjal. Ez jó. Meg az is, hogy nincs frizurád.
– Mi az, hogy nincs frizurám?
– Hát hogy nincs beszárítva, kiegyenesítve, hanem ilyen… hullámos. Ahogy megszülettél.
– Kopaszon születtem.

77. oldal

gybarbii>!

Andi hangpostája:

Andikám, utálom, hogy sose veszed fel a telefonodat. Itt az anyád beszél, halló! Hívj vissza. Beadtam a jelentkezésedet egy titkárnői állásra. Tudom, hogy nem egy tanári állás, de legalább nem kell hülyegyerekekkel foglalkoznod. Na jó, mondjuk… nem lehet kizárni, hogy hülye felnőttekkel viszont igen.

352. oldal

gybarbii>!

Aki rocksztárokba meg vadmotorosokba esik bele, az ne csodálkozzon, ha megcsalják.

16-17. oldal

gybarbii>!

De az is ehet, hogy… igen, hogy nagydolga van. A pöcéseknek is lehet nagydolguk. Rettenetesen hangzott, hogy be kell engednem a házba, összefossa a vécémet, és még a bedobozolt pénz sincs biztonságban.

57. oldal

7 hozzászólás
gybarbii>!

Őt egyik tantárgy sem érdekelte, a tanulás, úgy ahogy volt, hidegen hagyta, csak a foci meg a dobfelszerelése hozták lázba, de hát szerencsétlen módon sem a futball, sem a zenekarosdi nem segítette át a bukásveszélyen.

10. oldal

gybarbii>!

Megnéztem, mi az. Hát tényleg megtelt, sőt kezdett kiönteni a pöcegödör. Hamarosan nagy szarban leszek, suhant át az agyamon, és ezt egyszerre értettem szó szerint és átvitt értelemben.

50. oldal

gybarbii>!

– És… milyen halált hal, akit túladagolnak vele? – kérdeztem, csak a miheztartás végett. – Halálra röhögi magát?
Amira bólintott, amit akár igennek is értelmezhettem, és végül úgy határoztam, hogy ez legalább viszonylag jó hír, mármint a többi lehetőséggel összehasonlítva.

383. oldal


A sorozat következő kötete

Száz éjjel vártam sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jud Meyrin: Lowdeni boszorkányhajsza
Megyeri Judit: Holttest az Ambróziában
Anita Boza: Édes borzongás
Jud Meyrin: A múlt bűnei
Anne L. Green: A sötétség fogságában
Borsa Brown: A maffia szívében
B. M. Grapes: Jóslatok hálójában
Carlos Ruiz Zafón: A szél árnyéka / Tűzrózsa
R. Kelényi Angelika: Bűnös örömök városa
R. Kelényi Angelika: A lánynevelde 2.