November ​lánya 63 csillagozás

Fejős Éva: November lánya

Noémi ​élete tizenkilenc éves korában, nem sokkal az érettségije után hullik darabokra. A lány, ahelyett, hogy a rendezői szak hallgatójaként élné az egyetemisták életét, kénytelen elhagyni a szülői házat, egy kölcsönlakásban húzza meg magát – és a saját életének rendezését veszi a kezébe.
A gyerekkorában elkényeztetett egyke most eldönti, hogy mindent megtesz azért, hogy szülei ismét boldog családban élhessenek, és az őket ért igazságtalanság után is talpra állhassanak. A lány bosszút esküszik az apja társai ellen, azok ellen a rafinált férfiak ellen, akik a családot tönkretették…
Noéminek a bosszúhoz nincs sok eszköze, hiszen elszakadt a korábbi életétől, már nincsenek mellette azok a „barátok”, akik régebben egyetlen szavára ugrottak… Ott van viszont a számítógépzseni Lábics Zozó, még a gimiből, aki tartozik egy szívességgel a lánynak, és ezt most Noémi be is hajtja rajta… Azt viszont egyikük sem gondolja, hogy milyen nagyszabású és megdöbbentő ügybe… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2014

>!
Erawan, Budapest, 2014
344 oldal · ISBN: 9786155469091
>!
Erawan, Budapest, 2014
458 oldal · ISBN: 9786155469084

Kedvencelte 3

Most olvassa 7

Várólistára tette 32

Kívánságlistára tette 21


Kiemelt értékelések

>!
Timcsibaba77
Fejős Éva: November lánya

Akkor most én leszek a sorban a kilógó láncszem, aki nem fog hanyatt esni ettől a történettől. Nem mondom, hogy rossz könyv volt, mert Fejős Éva rajongó vagyok, és mindent, amihez hozzá tudtam férni, elolvastam már tőle, de valahogy ez a könyve nem fogott meg. Az eleje nagyon jó volt, pergős lendületes, aztán valahogy fenn akadt a story, valahol a könyv vége felé kapott újra életre, megint belendültek az események, a vége meg már mese szerű megoldásba torkollt. Egy nagyon csajos, limonádé volt, de inkább a szórakoztatás a célja, semmint a fejtörés, szerintem lényegét tekintve az írónőnek.
Nagy szerelmem, és egyetlen mozzanata a könyvnek egyik kedvenc helyem Argentína, a tangó hazája, ami miatt végig olvastam a történetet. A tánc, ami behúzza az érdeklődőket, magába szippant, nem enged. Egy lassú társas séta, ami férfi nő bizalmán alapszik, egymásra való odafigyelés, és a férfi vezetésén múlik. Mint az élet. Vagy tudunk egymásra figyelni, vagy nem. Ez van a párkapcsolatoknál is, ha a férfi nem tud irányítani, vezetni, és a nő nem bízik meg eléggé párjában, nem akarja őt követni, akkor kártyavárszerűen bizony össze dőlhet a szerelem.
Fejős Éva megspékelte egy kis színezett valósággal a könyvét, mert nem elképzelhetetlen teljesen a története, gyógyszermaffia, ember kísérletek, amik persze elvetve a nagyvilágban zajlanak, ha szemet hunyunk felette, ha nem ez a valóság.
Azért szeretem még többek közt a könyveit, mert itt is mozzanatról mozzanatra életet kaptak az oldalak, Argentínát el tudta az olvasó képzelni, láttam az eseményeket.
Közérthető, friss fiatalos nyelvezete, stílusa miatt korhatár mentes szinte minden írása, mert legyen az fiatal mondjuk 14 éves, vagy 60 éves, bárki számára könnyed önfeledt kikapcsolódást nyújt történeteivel.
De nekem most ez a krimi szál ellenére is csak három csillagot ért. Elnézést kérek a rajongóktól. Kíváncsi leszek a kimaradt, többi írására is.

>!
Kovaxka P
Fejős Éva: November lánya

Soha rosszabb könyvet ne olvassak! Van sztorija, jó karakterei, ritmusa, helyszíne: Fejős Éva tud és szeret írni. Talán ezért hosszabb is a kelleténél, bár a mellékszálak színesek, és a mellékszereplők lényegesen érdekesebbek a főhősöknél. A „jössz nekem eggyel” kicsit kevés nekem ahhoz, hogy valaki egy bűnügybe másszon bele segítőként, és törvényt szegjen. Noémi semmilyen, Lábics Zozó (ezt a nevet! :() meg túl ideális, még felnőttnek is. Ezekért járt a pontlevonás, viszont nagyon tetszett, ahogy a kiadói világról, a sajtóról ír ironikusan a szerző: látszik, hogy jól ismeri. Összességében: szórakoztató volt, de nem izgultam halálra magam.

>!
Pandalány P
Fejős Éva: November lánya

Az idei első igazi őszi olvasmányom volt ez a könyv, nagyon jó választásnak bizonyult. Bár a könyv elején még hó esett, de aztán egyszer csak a napsütötte Buenos Airesben találtam magam és a lehető legmesszebb került az eső és a hideg.
Nagyon jó könyv, izgalmas, fordulatos & amolyan jellegzetes „fejősévás” hangulatú. Lehet,hogy azért is, mert az írónő könyveiben általában ugyanazt a betűtípust szokták használni, ez olyan érzést kelt bennem,mintha visszatérnék mindig Éva világába annak ellenére,hogy minden könyve természetesen más-más történet. Nagyon szeretem, hogy itt-ott, ebben a könyvben is megjelennek olyan szereplők, akiket más regényéből már ismerek. Ladányi Nikit különösen kedvelem, illetve Noémi nagy kedvencem lett. Örülnék, ha valamelyik későbbi regényében ismét olvashatnék róla.
Fejős Évától kissé szokatlan volt számomra a krimi műfaja, ugyanakkor meglepett, mert a történet utolsó harmada hihetetlen izgalmas volt. Faltam az oldalakat & nagyon kíváncsi voltam,hogyan alakul a főhősök sorsa. Noémiért és Lábicsért kimondhatatlanul izgultam, az Obelisco téren zajló jelenetet végig lélegzetvisszafojtva olvastam. Érdekes volt ez a gyógyszerhamisítós sztori, a nyomozás, a kis részletek végül összeálltak egy egész képpé.

>!
estyty
Fejős Éva: November lánya

Az eddigi legjobb Fejős Éva regény. Nagyon tetszett a cselekménye, a szálak összefonódása. Szuper!!

>!
Anett_
Fejős Éva: November lánya

Alapvetően szeretem Éva írásait, de most valahogy nem tudott magával vinni annyira a történet, mint azt szerettem volna és nehezemre esett a sok szemszög összesimogatása fejben.

>!
Málnika 
Fejős Éva: November lánya

Igaz, egy évvel a megjelenés után, de így is nagy élmény volt novemberben olvasni a November lánya című regényt. :)
Furcsa volt krimit olvasni Fejős Évától, igaz, a megszokott állandó nézőpont váltás miatt a stílus valójában nem változott sokat. Izgalmas, lendületes, fordulatos regény, amelyből nem hiányozhatnak a régi kedvenc szereplők sem. A kedvencem Noémi lett, akivel együtt izgultam az utolsó lapokig.

>!
dynamail
Fejős Éva: November lánya

Ahogy haladunk az időben, egyre jobbak az írónő könyvei, ez szinte letehetlen volt. Jó volt a cselekmény, a felépítés, a karakterek. Gratulálok:-)

>!
katalins
Fejős Éva: November lánya

A szokásos „fejőséva élmény” most krimiben. Kellemes olvasmány, de semmi különös. Most pont erre volt szükségem.

>!
monalisa
Fejős Éva: November lánya

Nagyon izgalmas könyv, alig bírtam letenni. Eddig még ilyen eseménydús regényt nem is olvashattunk Fejős Évától. Összességében a Mert nekünk szeretnünk kell egymást jobban tetszett, de a November lánya is a legjobbjai közé tartozik egyértelműen.

>!
baroness
Fejős Éva: November lánya

Egyik legjobb Fejős Éva regény amit olvastam. Izgalmas, olvasmányos történet. Voltak benne dolgok amik nem tetszettek: például Lábics Zozó neve (akit ráadásul egyfolytában csak Lábicsként említettek) . A Nikis-Nagyis mellékvonal pedig úgy ahogy van ki is maradhatott volna, ez szerintem csak karakterszám növelésnek került bele. Maga a történet tetszett.


Népszerű idézetek

>!
Timcsibaba77

Egy halvány csíkos inget viselt, nyakkendővel, és egy barna bőr, könyökfoltos fekete vászonzakó feszült rajta.

286. oldal

>!
molke P

(…) vajon észrevehető változást jelentene-e a magyar politikában, ha egyeseket ezzel a készítménnyel kezelnének? Hiszen a többségen már így is jelentkeztek az elmebaj tünetei, pártállástól függetlenül, (…)

429. oldal, 16.

1 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Bleeding Bride: A téboly kertje
Böszörményi Gyula: Leányrablás Budapesten
Lakatos Levente: Aktus
Vavyan Fable: Ki feküdt az ágyamban?
Tara Monti: Fianna
Vavyan Fable: Sárkánykönny
Vavyan Fable: Jégtánc
Tar Sándor: Szürke galamb
Vavyan Fable: Vis Major
Szabó Tünde: A hacker