Karácsony ​New Yorkban 218 csillagozás

Fejős Éva: Karácsony New Yorkban Fejős Éva: Karácsony New Yorkban Fejős Éva: Karácsony New Yorkban

„Egy tinédzserkori fellángolás, egy viharos éjszaka – ennek köszönheti az életét az immár majdnem tizennyolc éves Martin. A fiú apja nem más, mint az ismert amerikai énekes, aki összehívja egy nagyszabású születésnapi partira egykori és mostani szeretteit. Martin anyja, Lina azóta lezárta lelkében a régi kalandot, ám egy sokkoló felfedezés hatására – és persze a fia miatt – mégis elfogadja a meghívást. Egy tizennyolc éves srác, Martin, aki él-hal a zenéért, bár még senki sem tudja, igazán tehetséges-e, egy harminchat éves trendkutató, Lina, akinek egy csapásra összeomlik és újra felépül az egész világa, egy hetvenéves, önző rockzenész, aki szeretni tanul… és az ő szeleburdi, zenei vénával megáldott, hangos családja… Karácsonyozni, ünnepelni gyűlnek össze New Yorkban, és a találkozás mindannyiuk életét megváltoztatja.” (Fejős Éva)

Eredeti megjelenés éve: 2011

>!
Erawan, Budapest, 2015
472 oldal · ISBN: 9786155469367
>!
Erawan, Budapest, 2015
468 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155469350
>!
Ulpius-ház, Budapest, 2013
ISBN: 9789632546711

1 további kiadás


Enciklopédia 2


Kedvencelte 17

Most olvassa 17

Várólistára tette 52

Kívánságlistára tette 51

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Belle_Maundrell >!
Fejős Éva: Karácsony New Yorkban

Életem első Fejős Éva könyve. Mondanám, hogy micsoda mérföldkő, de egyelőre nagyon úgy érzem, hogy az utolsó is ez lesz, annyira nem bírtam.
A karácsonyi téma miatt olvastam el, és a rocksztáros vonal is érdekelt, de nem váltotta be a hozzá fűzött reményeimet. Ez nem több, mint egy sablonos, nyálas romantikus regény. Bármelyik Júlia vagy Romana füzetben megállná a helyét, ha kidobnánk az internetes kommenteket, ami jól megrövidítené. Komolyan nem értem, mi értelme volt ezeknek az oldalszám növelésén kívül, mivel teljesen érdektelenek, és valahogy nem hoz lázba, hogy egy nemlétező énekesről vagy dalról olvassak megjegyzéseket. Meg amúgy is, ki akar kommenteket olvasni? *tücsökciripelés*
Karácsonyi hangulatot még nyomokban sem tartalmazott, és a New York-i atmoszféra sem jött át. Ha ez alapján az egy könyv alapján kéne megítélnem Fejős Évát – de nem akarok messzemenő következtetéseket levonni –, akkor nem is érteném, hogy lehet írónak nevezni valakit, akinek ennyire csapnivaló a stílusa. Végtelenül irritáló az egész, a szegényes szókincs, az erőltetett szleng és bölcselkedés az élet nagy dolgairól, az ismétlések és a borzalmas párbeszédek. Szerintem még életemben nem láttam olyan könyvet, ahol a dialógusokatt oldalakon keresztül csak gondolatjelekkel jelölték, sehol semmi megjegyzés, hogy „mondta xy”, vagy valami, hogy esetleg meg lehessen különböztetni a beszélőket. Nekem egy idős után gőzöm sem volt, hogy éppen ki ontja magából a bölcsességeket.
A karakterek katasztrofálisak, a vén kujon rocksztár a szakajtónyi gyerekkel kifejezetten visszataszító, főleg ha belegondolok, hogy Martin anyja lehetett vagy tizenhét, ő meg ötvenkettő, amikor a drága gyermek megfogant. Persze Lina hiába jár már a harmincas évei közepén, agyilag minden bizonnyal megragadt azon a szinten, ugyanis elképesztő baromságokat tesz és csupa rossz, önző döntést hoz. Egy kétgyerekes anyától valahogy nem ezt várnám. spoiler Minden nagyon romantikusnak meg álomba illőnek van lefestve, de nekem csak az jött le, hogy minden szereplő borzalmas, önző ember, aki nem törődik mások érzéseivel. spoiler Egyáltalán nem tudtam a szereplők mellé állni.
Martin meg ott van a világ legidegesítőbb tizenéveseinek listáján, az biztos. Ő se látszott tizennyolcnak, és az agyamra mentek a nevetséges eszmefuttatásai és az irritáló szóhasználata. Életemben nem hallottam még, hogy jézusfény, mint jelző, de nem is szeretném. Van amúgy ilyen szó, vagy csak az írónő ötölte ki? Mert rettenetes. És hogy mit evett Virágon… mondjuk összeillenek, mindkettő egyforma szellemi szinten van.spoiler
A történet kiszámítható kliséhalmaz, még a kommenteket beleszámítva sem értem, hogy lehetett ezt eddig húzni. Rögtön az elején nyilvánvaló, hogy mi lesz a vége.
A befejezés pedig teljesen semmitmondó, de őszintén szólva nekem nem is hiányzik, hogy részletezve legyen, úgyis csak az idegeimre ment volna vagy halálra unom magam.
Kár volt erre vesztegetni az életemet, de legalább megtanultam, hogy óvakodjak Fejős Évától.

6 hozzászólás
AnneLGreen I>!
Fejős Éva: Karácsony New Yorkban

2019 december Olvass Anne L. Greennel kihívás keretében olvatam.
Nagyon kíváncsian kezdtem neki Fejős Éva regényének, hiszen annak idején faltam a könyveit. Imádtam az Eper reggelire, Hotel Bali, Bankok tranzit, Cuba Libre könyveit.
A Karácsony New Yorkban elolvasása után kicsit vegyes érzelmeim voltak. Sajnos számomra nem tudta megteremteni a karácsonyi hangulatot, de még a télit sem igazán. Ez picit rontott az élményen. (Talán, mert karácsonyi könyvnek olvastam, vagy csak nem voltam jó passzban). Nem tudott minden karakter közel kerülni hozzám, de egy-kettőt azért igazán megszerettem.
Ám az, hogy ez a regény nem lett a kedvenc Fejős Éva regényem, nem jelenti azt, hogy ez volt az utolsó könyv, amit az írónőtől olvastam. Még van pár kiszemelt történet, amit szeretnék megismerni.

zuna19>!
Fejős Éva: Karácsony New Yorkban

Egy picit sem éreztem magam ünnepi hangulatba a könyv olvasása közben.
Ez az első könyvem az írónőtől és eléggé csalódás volt. Próbát teszek egy másik könyvvel is tőle, hátha csak ez a történet nem fogott meg igazán. Remélem sokkal jobb lesz és olvashatom tovább az írásait, mert a könyvtárban rengeteg könyve van meg.
A karakterek többségét nagyon nem szerettem meg a könyvben, talán Mary-Ann és Nicholas volt szerethető szereplők számomra. Az alaptörténet, amit a fülszövegben olvastam nagyon jó, de nem csak erről volt szó benne és eléggé sok szereplő külön-külön gondolatmenete is eléggé fárasztó és unalmas volt.

Barbiianyuja>!
Fejős Éva: Karácsony New Yorkban

Igazi karácsonyi „mese”. Nagyon élveztem, drukkoltam. Jól szórakoztat. Nekem tetszett, s a végén bizakodtam abban, hogy minden tökéletesen fog alakulni, mert csak így lehetséges. :-)
És sikerült……..

koan12>!
Fejős Éva: Karácsony New Yorkban

Úgy gondoltam, hogy ezt a könyvet majd nagyon gyorsan, egy-két nap alatt elolvasom és közben jól szórakozok, kikapcsolom az agyam. Nos, nem így lett, a könyvet viszonylag sokáig olvastam, nem szórakoztatott, nem kötött le. Olyan érzésem volt, hogy ifjúsági regényt olvasok. A felénél rájöttem, hogy ez mégiscsak egy nőknek szóló „csöpögős” történet. Egy történet, aminek nincs vége, amit továbbgondolkodhatunk. Vagy esetleg az írónőben felmerült a folytatás megírása?
Számomra ez olyan könyv, amit ha elolvas az ember, becsukja és egy-két napon belül elfelejti.

Szabcsiika>!
Fejős Éva: Karácsony New Yorkban

Karácsonyi hangolódás gyanánt olvastam el a könyvet, csak sajnos a karácsonyi hangulat elég erőteljesen hiányzott belőle! Emiatt szomorú vagyok, a történet egy limonádé, kicsit néhol számomra kusza volt és nem mindig tudtam ki kivel van. Egyszeri olvasásnak megfelelt, az ötlet nem volt rossz, de ha karácsonyi hangulatot szeretnék, nem ehhez a kötethez fogok nyúlni.

Rebbencs>!
Fejős Éva: Karácsony New Yorkban

Első könyvem Fejős Évától és hát nem győzött meg annyira.
Már régebben is érdekeltek az írásai, de annyira nem, hogy sürgősen kézbe vegyem őket, most, hogy egyen túl vagyok, azt kell, hogy mondjam, nem érzem azt a késztető vágyat, hogy további könyveit is olvassam, de hát ki tudja? Azért nem zárom ki a lehetőségét.

Érdekes elgondolású történet, tele egzotikumokkal (karácsony, New York, sztárélet, szerelem) még sem nyújt áttörő élményt. Elsősorban azért nem, mert a karakterek között alig akad kedvelhető, egyik idegesítőbb, mint a másik, de legalább van egy-kettő, aki kedvelhető.
Számomra Martin és az ő nézetei (pláne, hogy E/1-ben is beszélt) nagyon idegesítő volt, nem igazán kedveltem meg a karaktert, de az apját sem. Wayne humora tök jó volt, de körülbelül ez az egyetlen olyan dolog, amit értékelni tudtam benne. A bánásmódja a nőkkel nem kicsit volt sértő.

A történet viszont aranyos, jó elgondolású és biztos vagyok benne, hogy sokkal jobban tetszett volna, ha nem ilyen szereplőkkel van megtöltve.
A szerző stílus meg érdekes volt, mert egyszerre volt olvasmányos, másfelől pedig erőltetett.Szóval még nagy kérdés, hogy olvasok-e még a jövőben az írónőtől, így elsőre nem igazán fogott meg, de nem is taszított el teljesen, ez igaz.

Bleeding_Bride IP>!
Fejős Éva: Karácsony New Yorkban

Vannak azok a tipikus amerikai filmek, mint a pite meg társai. Ami 90 perc relax, kis humor, kis romantika, nagy egymásra-találás, heppi end s avval annyi. Kikapcsolod s elfeleded a címét is.
Na ez tipikusan az az eset regényben.
(viszont filmben elmegy az internetes kommentek hosszas felolvasása, de hogy oldalak voltak ezzel megtöltve… hát rémes)

pingvin1>!
Fejős Éva: Karácsony New Yorkban

Nagyon tetszett, jó kis könyv volt!
Jól időzítettem, pont az ünnepek alatt olvastam és ma szilveszterkor fejeztem be amikor a történet egy része befejeződött…. de szerencsére jött a befejezés, ami csak sejteti a végét, de ami csak jó lehet :-)))
Kedvencem lett, jó volt olvasni!

vadnarancs P>!
Fejős Éva: Karácsony New Yorkban

Szeretem Fejős Éva könyveit. Igaz egyszerre nem viszem túlzásba, hagyok a könyvek között egy kis időtt, hogy „ülepedjen” feldolgozzam az eseményeket, a tájakat, helyeket ahova elbarangol minket. Pont a könnyed, laza stílusa és a több szálon futó cselekménye miatt szeretem olvasni könyveit.


Népszerű idézetek

cassiesdream>!

… ha valami megtörtént, azon már nem lehet változtatni, inkább azt nézzem, mit lehet tenni, hogy jól jöjjek ki belőle.

265. oldal

5 hozzászólás
cassiesdream>!

Még ha fél is az ember, csak akkor tudhatja meg, milyen a boldogság, ha beleugrik.

473. oldal

cassiesdream>!

– A szerelem az szerelem. Nincs mit megfejteni rajta, mert úgysem lehet megfejteni. Engedd, hogy megtörténjen, ennyi.

307. oldal

zuna19>!

Mindenki a saját univerzumának központja.

228. oldal

zuna19>!

– (…) Szerinted mi megy a tévében?
– Például úgy lehet megtudni, ha bekapcsolnád. De ha tippelnem kell…
– Akkor…?
– Télapó a nagyapám.
– Vagy A Télapó nyugdíjba megy…?
– Vagy Elütött a rénszarvas.
– Titkos rénszarvasfarm északon.
– A kis karácsonyfa nagy utazása.
– A kirabolt Mikulás-szán.
– Karambolozó rénszarvasok.
– Az eltűnt karácsony nyomában.
– Karácsonyi mese.
– Igazából szerelem.
– Igazából szerelem.

245. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Igazából szerelem
Panni777>!

… rájöttem, hogy a csajok hullámvasúton utaznak, érzelmi hullámvasúton, és még élvezik is az utazást. Önfeledten száguldoznak fel és le, és közben a srácok dermedten nézik ezt a sok zuhanást és felfelé iramodást.

88. oldal

cassiesdream>!

– … A dalaim … nem slágerek. Gondolatokat, vágyakat ébreszthetnek az emberben, talán szeretnéd is újra meghallgatni őket, de nem fogod rögtön fütyülni a dallamukat.
– És miért nem? Egy kicsi hiányzik hozzá … csak egy kicsi. És ez benned van.
– Ez olyan, mintha azt mondanád egy írónak, hogy „hatásosabban” fejezzen be egy-egy fejezetet. Biztos, hogy a szakmai tudása meglenne hozzá, de bele van építve egy gát … Hogy azt azért mégsem … Értsék meg őt úgy, ahogy ír. Nem fog hatásvadász elemeket belerakni a könyvébe, csak azért, hogy megkönnyítse az olvasást.

358. oldal

cassiesdream>!

Fura dolog ez a vágy… Ahogy jön, úgy el is múlik. De amikor benned van, hajt előre, …

149. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Guillaume Musso: Holnap
Rachel Cohn – David Levithan: Dash és Lily – Kihívások könyve
André Aciman: Nyolc fehér éjszaka
Mary Alice Monroe: Déli karácsony
Rosie Blake: Hygge szerelem
Susan Wiggs: Megtalált álmok
Debbie Macomber: Tizenkét nap karácsonyig
Catherine Anderson: Szélbe írt sorok
Sarah Morgan: Gyere haza karácsonyra!
Mandy Baggot: Egy karácsonyi csók