Hotel ​Bali 382 csillagozás

Fejős Éva: Hotel Bali Fejős Éva: Hotel Bali

Négy barátnő: Dóra, Gabi, Szilvi és Judit. Tizenévesen Budapesten, egy mámoros és tragédiába torkolló buli után fogadalmat tesznek, hogy elhagyják az országot. Máshol kezdenek új életet, ahol a múlt nem éri el őket. Megesküsznek: tizenhét év múlva újra találkoznak… A sors négyüket a négy égtáj felé veti: Dóra a földi paradicsomban, Bali szigetén köt ki, de ott is csak élete szerelmére gondol. Szilvi titokban regényt ír, melyben barátnőinek is fontos szerep jut, Gabi két sikeres férfi között őrlődik, Judit pedig megszerzi magának azt a pasit, akiről korábban csak csendben álmodozott… Tizenhét év telt el, közeledik a nagy találkozás… Vajon megtalálták a boldogságot? Elárulhatják-e egymást a barátok a szerelemért? Mit rejt a titokzatos közös múlt, és van-e feloldozás?

Eredeti megjelenés éve: 2008

>!
Erawan, 2014
330 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155469169
>!
Ulpius-ház, Budapest, 2013
ISBN: 9789632544205
>!
Ulpius-ház, Budapest, 2010
336 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632541792

1 további kiadás


Enciklopédia 1


Kedvencelte 26

Most olvassa 20

Várólistára tette 49

Kívánságlistára tette 25

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Trudiz P
Fejős Éva: Hotel Bali

Első könyvem az írónőtől.
Könnyed, érdekes történet, kedvelhető szereplőkkel, több helyszínen. Kedvelhető :)

>!
deardurr
Fejős Éva: Hotel Bali

Ismét a „fél csillag, mert betűk vannak benne”-kategória.
Azt lehetett már az elején sejteni, hogy nem lesz valami nagy durranás, de hogy ennyire ne legyen semmi tartalom benne… ehhez már tehetség kell. Unalmas volt. Nagyon, nagyon unalmas. Azok a leírások meg, hogy mennyire flancolnak, kifejezetten idegesítőek voltak. Jah, nem flancolnak, hanem ők tényleg így élnek!!! Csak én ezt itt nem tudom felfogni, itt Magyarországon, mert ez akkora sz@r hely, hogy itt semmi se mozdul előre, csak külföldön lehet a kis senkiből valaki.Na, mindegy. Idegesítő, rossz könyv. Egy haszna volt számomra; megfogadtam, hogy nem olvasok el ilyet többé. Nem Fejős Évát, hanem ilyen tudvalevőleg rossz könyvet. Soha! Úgy legyen!

4 hozzászólás
>!
utazolany I
Fejős Éva: Hotel Bali

Fejős Éva: Hotel Bali című regényét éppen a címe miatt választottam. Mindig is érdekelt ez a világ, reméltem, hogy valamennyire megismerhetem legalább egy regény sorain keresztül. Aztán kiderült, hogy Bali legfeljebb a kiindulópontja lesz egy utazásnak, mégsem „keseredtem el”. Nem zavaró, hogy ez a regény folytatása egy másiknak, az írónő kitért a részletekre, így hamar fel lehet venni a fonalat. Érdekelt, hogy egy rosszul elsült este, a lelkiismeret-furdalás végérvényesen összekuszálja-e valakinek az életét. A végére beindul a sztori, főként a történet mögötti tartalom fogott meg benne.

>!
MigléczPanni
Fejős Éva: Hotel Bali

Ennél bárgyúbb könyvet még soha nem olvastam.

>!
Andi_T I
Fejős Éva: Hotel Bali

Emlékszem, fülszöveg alapján rögtön megtetszett a könyv, és alig vártam, hogy elolvashassam. Végül talán 2009 nyarán lehetőségem adódott rá.
De nem hozta azt, amit vártam.
Alapjában véve szeretem a hasonló könyveket, ahol valami „sötét” titok lappang. Itt azonban nem volt számomra túl hihető a csavar.

>!
Kovács_Mesi
Fejős Éva: Hotel Bali

Félve kezdtem neki, mert A mexikói egyáltalán nem tetszett. Nem tudtam mit várjak ettől a könyvtől, de ez teljesen magával ragadott. A két könyvet összehasonlítva az az érzésem, mintha nem is egy szerző alkotta volna. Nagyon tetszett, hogy mindenki szemszögéből kaptam egy kicsit. Ilyen alapsztorival rendelkező könyvet még nem olvastam, viszont jó volt. Bár a befejezést jobban ki lehetett volna bontani.

>!
Matisyahu
Fejős Éva: Hotel Bali

Brahiból olvastam el, hogy lepontozhassam – igyekeztem még a könyvtáros néni pillantását is elkerülni. A könyv nehézkesen indul be és időnként borzasztóan sablonos, az írónő stílusa ingadozik egy tiniregény és az ezoterikus életmód-könyveké között, a (szereplők szájába adott) káromkodásai pedig – véleményem szerint – borzasztó öncélúak. Ennek ellenére a könyvet nemcsak olvashatónak, de kifejezetten izgalmasnak találtam, noha a szereplők kevéssé szerethetők (ahogy Audr_ey is írta: túlságosan hasonlítanak egymásra), a cselekmény pedig több helyen irreális. Az ötlet jó, a kivitelezés jóval gyengébb, végső konklúzió: szeretném nem szeretni, de bizony tetszett.

>!
szmelus 
Fejős Éva: Hotel Bali

Egy könnyű kis nyári olvasmányt kerestem, már több éve ott volt a polcomon. De nekem most kellett elolvasnom. Már tudom miért. Tényleg a gyorsan olvasás közé tartozik. Szeretem mikor egy történett több szálon fut és úgy bontakozik ki a történet. Jelenelg nem a történet fogott meg, hanem a mögöttes tartalom. Mindenkinek lehetnek rossz döntései az életben, (mégha akkor ott nem is az volt), de ha ebbe beleragad, akkor nem élhet teljes életet!

>!
Zseraldina 
Fejős Éva: Hotel Bali

Ennél unalmasabn könyvet még nem olvastam. Az ötödik oldalnál abba akartam hagyni, de mivel a volt szomszédommal összeültünk egy héten egyszer megbeszélni a könyveket, elolvastam. Rengeteg benne a szóismétlés, nincs cselekmény ami érdekes lenne. Egy szituációt leír többször. Eldöntöttem tőle ez volt az első és utolsó könyv, amit olvastam.

2 hozzászólás
>!
Gotti
Fejős Éva: Hotel Bali

Első Fejős Éva könyv, amit elolvastam. Ilyenre soha nem adnék ki pénzt, de mivel kölcsönkaptam (kéretlenül), úgy gondoltam, miért ne…Látszott már a borítón, hogy nem lesz nagy agymunka.:-)
A történet elképesztően nagy durranás akar lenni, közben nagyon sablonos, kb. 40 oldal után ki lehet találni, hogy mi a titok…Nincsenek benne karakterek, a 4 főszereplő nagyon hasonló, mai trendi csaj, a pasi meg izmos, okos stb., szóval meglepetésre e tekintetben sem kell számítani. Helyenként a szereplők szájába adott káromkodások, pedig szinte fájtak, annyira oda nem illőek, szükségtelenek. Végig az volt az érzésem, hogy ilyen színvonalú regényt majdnem bárki tudna írni…
A műfaj tehát szép magyar szóval élve „ultralight”, de mivel ebben a műfajban járatlan vagyok, könnyen el tudom képzelni, hogy kiemelkedik sorstársai közül.
Nyáridőre, semmittevés mellé, agylazításképpen ajánlható legfeljebb.

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Frank_Spielmann I

Azt hitte, azt képzelte, azt remélte, sőt biztos volt benne….

1

7 hozzászólás
>!
baroness

Tizenhét másodperc. Mindössze ennyi ideig kellene összpontosítanod a vágyadra, tisztán, hittel, boldogan, várva, hogy beteljesüljön. És akkor be is fog teljesülni. Minél többször tizenhét másodpercig gondolsz rá, annál közelebb lesz hozzád. És a végén elérkezik

>!
Ciccnyog ISMP

Dóra néha eltűnődött azon, hogy nem kellene-e pszichológushoz fordulnia, de igazából nem látta értelmét, mert az okot, a problémák gyökerét maga is ismerte.

1

5 hozzászólás
>!
Ciccnyog ISMP

De míg az egyik álma megvalósult, a másik örökre elveszett. Ennyibe került, ez volt az ára.

1

2 hozzászólás
>!
Ciccnyog ISMP

Nem, ő biztosan nem szeret bele úgy, hogy teljesen elveszítse a fejét, és ki legyen szolgáltatva egy ilyen nőcsábásznak.

2

4 hozzászólás
>!
_noémi

Arra gondolj, hogy megvan, amire vágysz. Ne a vágyad hiányára gondolj, hanem képzeld el, hogy megvan, amire vágysz. Mert addig, amíg csak a vágyad hiányát érzékeled, amíg szüntelenül ez jár az eszedben, nem leszel boldog.

>!
cassiesdream

Félelemmel eltelve nem lehet semmit se csinálni.

116. oldal

>!
Ciccnyog ISMP

Eleinte mosolyogtak, aztán nevettek, végül rosszkedvűek lettek.

1

7 hozzászólás
>!
Frank_Spielmann I

…csak akkor ment Pestre, ha rákényszerült. Valahányszor megérkezett Ferihegyre, összeszorult a gyomra. Nem beszélve arról, mit érzett, amikor Angyalföldön járt…

1

3 hozzászólás
>!
cassiesdream

Mikor jó egy döntés? Csak utólag derül ki.

9. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Lakatos Levente: A hatalom szabályai
Lakatos Levente: Aktus
Benina: Mindig és Soha
On Sai: Apa, randizhatok egy lovaggal?
Tiszlavicz Mária: Duplacsavar
Lakatos Levente: Szeress jobban!
Róbert Katalin: Szelídíts meg!
Tavi Kata: Táncvarázs
Ruby Saw: Pillangó-hatás
Anne L. Green: Viharos érzelmek