Helló, ​London 193 csillagozás

Fejős Éva: Helló, London Fejős Éva: Helló, London

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Lengyel ​Luca huszonkét éves sikeres fotómodell; hónapokra előre betáblázva, telefonjában a világ legjobb divatfotósainak száma, bejárása van a legtrendibb helyekre, és minden vágya, hogy Londonban teljesedjen ki az élete. Aztán… snitt. Egy végzetes éjszakán motorbalesetet szenved, és a csillogás, az álom ezer darabra törik. Hat év éber kóma után csodával határos módon magához tér, de a múlt homályban marad. Mi történt azon az éjszakán? Hová lett a fiú, aki a motort vezette, és akit a szerelmének hitt? Baleset volt, vagy gyilkossági kísérlet? Emlékei útvesztőjében Luca csak lassan és bizonytalanul lépked a fény felé, egykori barátoktól, vélt jótevőktől és kiismerhetetlen rosszakaróktól körülvéve, miközben az ezer darabra tört tükörben már semmi sem az, aminek látszik. Hol van az a pont, ahol még mindent újrakezdhetünk? Ragaszkodjunk-e a régi álmokhoz, vagy álmodhatunk újakat?

Fejős Éva legújabb regényében különleges és megismételhetetlen kalandra hívja olvasóit; a Helló,… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2011

>!
Erawan, Budapest, 2016
488 oldal · ISBN: 9786155469442
>!
Erawan, Budapest, 2016
488 oldal · ISBN: 9786155469435
>!
Ulpius-ház, Budapest, 2013
470 oldal · ISBN: 9789632545387

1 további kiadás


Enciklopédia 4

Helyszínek népszerűség szerint

London · Firenze · Virgin Gorda


Kedvencelte 18

Most olvassa 16

Várólistára tette 51

Kívánságlistára tette 36

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

cicus61 P>!
Fejős Éva: Helló, London

Hát megint bejött, hogy vagy nagyon jó könyvet olvasok az írónőtől, vagy nagyon nem. Hát ez nagyon nem. Zagyvaság volt, sokszor nem értettem dolgokat, egyik dolog ütötte a másikat, megint az jutott eszembe erről a könyvről is, hogy olyan mintha nem az írónő írta volna. A történetnek Londonhoz szinte semmi köze, csak annyi, hogy oda vágyott Luca régóta. A szereplőket nagyon utáltam, Luca kimondottan idegesített. A történet megint jó lett volna, de nagyon nem jól volt megírva, vagy Én vagyok válogatósabb. Kár érte.

Szelén>!
Fejős Éva: Helló, London

Őszintén szólva a második Fejős Éva könyv sem győzött meg engem igazán, bár tagadhatatlanul jobb volt ez a könyv, mint a Dalma című. Nem tudom, de nekem kissé fura, már-már gyerekes olyan szereplőkről olvasni, mint pl Reni vagy Tomi, akik aljasak, gonoszok, rosszindulatúak minden mennyiségben.
Vagy vannak olyan dolgok is a könyvben, amik nehezen hihetőek, lásd Luca szüleit, akik csak úgy kifizetnek egy karibi utat a lányuknak, de ugyanakkor egy lakást nem tudnak fenntartani, ők maguk vidéken élnek, a lányuk mégis felelőtlenül holmi cipőkre csak úgy kidob 300 fontot. Na meg a rumos üzlet…
És miért ez a címe, hogy Helló, London? Amikor játszódik Budapesten, Moszkvában, Virgin Gordán. Arra sem sikerült rájönnöm, hogy van-e igazán valami mély mondanivalója a könyvnek vagy csak szórakoztatni akar. Túl sok mindent akart beleírni szerintem az írónő, nem csak a helyszínekre gondolok, hanem a kómára, béranyaságra, nehéz gyermekkorra, prostitúciós bűncselekményekre, plasztikázásra, modellek életére.
Igaz a mondás, a kevesebb, több.

13 hozzászólás
Or_Sheet>!
Fejős Éva: Helló, London

Büntetés. Két Fejős Éva regény után adtam egy harmadiknak esélyt (persze az előző kettőhöz képest csak évekkel később), mert ugye három a magyar igazság. Na jól kicsesztem magammal. Igazából a könyv közepétől már darálva olvastam, mondatokon csúsztattam át a szemem. Akinek ez a stílus kell, az olvassa. Legalább van a könyvpiacon választék de, én köszönöm szépen, inkább ifjúsági regényeket olvasok 28 évesen, mint Fejős Évát. S nem vele van bajom, csak ez nekem túl egyszerű…

1 hozzászólás
altagi P>!
Fejős Éva: Helló, London

Fejős Éva stílusa az emlékeimben szebb volt, mint ebben a könyvben. Jobb lett volna mindkettőnknek, ha maradunk is annyiban, mert én ezen a könyvön rettenetesen bosszankodtam. Végigolvastam, mert az utolsó oldalig reménykedtem benne, hogy a végén majd ment egy szépet, de nem. Semmi nem derült ki igazán, ami kicsit is érdekelt volna, az nyom nélkül tűnt el a cselekményből.

Barbiianyuja>!
Fejős Éva: Helló, London

Az emberek vagy nagyon szeretik, vagy nem szeretik Fejős Éva könyveit. Én az első körhöz tartozom. Az okot nem tudom. Lehet, hogy jókor olvastam, jó pillanatban, s jól kiválasztott könyvet. Tény: Rajongója lettem.
Ez a könyv is könnyed, szórakoztató, izgalmas, problémákat felvető, sorsokat bemutató és legfőképpen élvezhető. Jó volt az egész napos hajtás után, este Luca sorsát figyelni, s drukkolni, hogy minden jól alakuljon. A végén a megnyugvás helyett, ami egyébként tetszett, késztetést érez az ember arra, hogy folytassa egy másik Fejős Éva regénnyel. :)

Anett_>!
Fejős Éva: Helló, London

És ez is tetszett! Úgy látszik én már csak ilyen mindenevő vagyok. :-) Újfent hozta Fejős Éva a formáját. Több szálon futó esemény, ami külön-külön, később egybefonódva válik érdekessé. :-) Nagyon tetszik, ahogy a végére összeérnek a szálak. És a könyv befejezése… szép lezárás, ami enged sejtetni többet is, hogy mi lesz eddigi ismerőseinkkel. :-) Gépen olvastam, könyvként szerintem 1-2 nap alatt „megettem volna”. :-)

Lilyom>!
Fejős Éva: Helló, London

Nekem nagyon bejött! Olvastatja magát és érdekes szálon fut az összes szereplő élete. Egyedül a végéről hiányoltam, hogy a rosszak jobban elnyerjék méltó büntetésüket. Kikapcsolódáshoz tökéletes!

1 hozzászólás
marilyn_marilyn>!
Fejős Éva: Helló, London

Azt hittem egy újabb regény, ami ugyanarról szól. Klisé, klisé hátán.
Szerencsére kellemesen csalódtam.
Izgalmas, lendületes,letehetetlen.
Mélyen szántó gondolatok beleszőve egy laza történetbe.
Hiába a külcsín, nem tudjuk mi lakozik egy ember belsejében.
Az írónő zseniálisan bánik a szereplőivel.

JoPiTi>!
Fejős Éva: Helló, London

Első Fejős Éva könyvem, amit csak egy kihívás miatt olvastam el, de kellemesen meglepődtem rajta. Egy csöpögős, nyálas könyvre számítottam, ehelyett egy izgalmas, néhol szórakoztató, lendületes, fordulatos könyvet kaptam. Luca és Teri története egy picit komolyabb problémakört is érint, amitől kicsit elgondolkodtatóbbá, nehezebben elengedhetővé vált a történet. A legtöbb szereplő teljesen átlagos, leginkább egysíkú jellem, bár szerethető karakterek. Azt nem állíthatom, hogy kedvet kaptam a Fejős Éva könyvekhez, de elképzelhető, hogy ezek után egyet-egyet még el fogok olvasni.

janka0416>!
Fejős Éva: Helló, London

Bevallom nemsok mindenre emlékszem a műből, kb. fél év olvastam. De ami nagyjából megmaradt leírom nektek.
Borító: 5/3 , szeretnék egyszer egy olyan borítót ami totál elüt a többitől.
Cselekmény: Fülszöveg alapján egy tök jó történetet írt le az írónő. DE! Továbbra is ott tartunk,hogy egyzser erről van szó másszor megint másról. Szívesebben olvastam volna végig Luca történetét, mint a többi már bocsánat értelmetlen,hülyeséget. Luca amnéziája tökéletes keretet adhatott volna a történetnek.
Én személy szerint a mellékes dolgokat a második részbe írtam volna bele.
Szereplők: Velük tulajdonképpen nem volt semmi gond sem. Voltak pozitív szerethető emberkék a könyvben, és utánuk következtek a rossz fiúk/ lányok.
Tulajdonképpen azért adtam négyest a könyvnek,mert egy általános problémát mesél el a nők körében. Aki már olvasta a könyvet az tudja miről beszélek. Nem lövöm le a poént. :D

7 hozzászólás

Népszerű idézetek

Titina>!

Vannak olyan dolgok, amelyekről nem beszélünk, gondolta. A legmélyebb félelmeink csak a mieink. Hozzánk tartoznak, ha akarjuk, ha nem. Hiszen úgysem tud tőlük senki sem megszabadítani.

101. oldal

Csilla_Herczeg>!

Ha egyszer véget ér valami, azt megsiratod, még akkor is, ha utána jobb lesz…

76. oldal

szabszev>!

Mivel még volt ideje az átszállásig, beült az egyik kávézóba, egy tejeskávéra és egy süteményre, és megpróbált kikapcsolni. Talán itt az ideje, hogy elővegye az utazótáskájából azt a könyvet… a Parancsolsz egy kézigránátot? című regényt. Előhúzta a kötetet, és belelapozott.

284. oldal

jmolnar>!

Egyszer egy öreg Mestertől azt kérdezték tanítványai:
-Mester, ha nyitva állna előtted egy ajtó, te belépnél?
A Mester halványan elmosolyodott, és csak ennyit mondott:
-Ha egy ajtó nyitva áll, nem kell belépnem rakta, már benn is vagyok.
-És ha zárt ajtóra lelsz? -kérdezték a furfangos tanítványok.
-Az azt jelentené, hogy jobb nekem idekint.
-És mi van akkor, mester – kérdezte az egyik állandóan kötözködő tanítvány –, ha mindig pont akkor csuknák be az orrod előtt, amikor belépnél?
a Mester ezen elgondolkozott, majd így felelt:
-Akkor, drága barátom, én vagyok az ajtó.

177. oldal

Renáta_Fritz>!

Egyszer az öreg mestertől azt kérdezték tanítványai:
– Mester, ha nyitva állna előtted egy ajtó, te belépnél?
A Mester halványan elmosolyodott, és csak ennyit mondott:
– Ha egy ajtó nyitva áll, nem kell belépnem rajta, már bent is vagyok.
– És ha zárt ajtóra lelsz? – kérdezték a furfangos tanítványok.
– Az azt jelentené, hogy jobb nekem idenkint.
– És mi van akkor, Mester – kérdezte az egyik állandóan kötözködő tanítvány –, ha mindig pont akkor csuknák be az orrod előtt, amikor belépnél?
A mester ezen elgondolkodott, majd így felelt:
– Akkor drága barátom, én vagyok az ajtó.

177. oldal

Szelén>!

… Garantáljuk a diszkréciót.Senki mással nem fog találkozni, csak a szakembereinkkel. És … természetesen azzal a nővel, akit kiválaszt, vagy kiválasztanak.

19. oldal

Judit_1968>!

És bár tudta, ki is volt ő abban a régi életben, hirtelen rájött: talán nem is az emlékeit veszítette el – hanem az érzéseit.

107. oldal

Ági_Marton>!

– Te mindent lassan, ráérősen akarsz csinálni – nem veszed észre, hogy átalszod az életedet?

228. oldal

Letti23>!

– Veled így kerek az élet. A szabálytalanságában szabályos.

421. oldal

Kapcsolódó szócikkek: szabálytalanság
Delena>!

– Luca, mikor menstruált utoljára?
Atyaúristen, gondolta. Akkor hát terhes is. Lőttek a karrierének. Hiába kutatott az agyában, nem jutott eszébe a dátum.
– Talán… júliusban.
– Melyik júliusban?
– Hogyhogy…? Hát 2004 júliusában.
– Most 2010-et írunk.
Elképedve nézte az orvost.
– Viccel velem?
– Nem viccelek. Hat év telt el a motorbalesete óta.

14. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Böszörményi Gyula: Nász és téboly
Anne L. Green: Heather vonzásában
Baráth Viktória: Az igazság nyomában
Baráth Viktória: A főnök 2.
Vavyan Fable: Jégtánc
Ilona Andrews: Magic Burns – Perzselő mágia
Janet Evanovich: Két ravatal
Nora Roberts: A tanú
María Dueñas: Öltések közt az idő
John Marrs: The One – A tökéletes pár