Cuba ​Libre 207 csillagozás

Fejős Éva: Cuba Libre Fejős Éva: Cuba Libre

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Egy utazás, ami megváltoztat. Egy tánc, ami felszabadít. Jesús, a kalandos múltú kubai emigráns titokzatos tervet forral… Endrődi Kata „csupán” nyaralni indul Kubába, de egy különös találkozás fontos döntés elé állítja… A tizenkilenc éves Havasi Dalma itthon nem találja a helyét, míg a kubai Aurelio rá nem ébreszti rejtett tehetségére…

Fejős Éva legújabb és eddigi legjobb sikerkönyve ismét egy egzotikus országba repíti el olvasóit; az átutazók és újjászületők, a hazavágyók és otthonkeresők Kubájába, ahol a tánc és a zene, akár a barátság és a szerelem, egy életre összeköt, és egy csipetnyi mágia még a sorsot is átírhatja.

Eredeti megjelenés éve: 2010

>!
Erawan, Budapest, 2015
ISBN: 9786155469312
>!
Erawan, Budapest, 2015
438 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155469312
>!
Ulpius-ház, Budapest, 2013
ISBN: 9789632545363

2 további kiadás


Enciklopédia 10

Szereplők népszerűség szerint

Endrődi Kata · Havasi Dalma


Kedvencelte 21

Most olvassa 15

Várólistára tette 42

Kívánságlistára tette 25


Kiemelt értékelések

Felixa P>!
Fejős Éva: Cuba Libre

Kuba, mint helyszín, és a tánc köré font cselekmény nagyon jó választás. Ez fogott meg leginkább a könyvben, és ennek köszönhetőn tetszett is. Igaz, hogy kissé döcögősen indult, de aztán szerencsére elkapott a lendület és onnantól kezdve egyszer csak minden a helyére került. Maga a történet, illetve a cselekmény szövése egyszerre volt fordulatos és szórakoztató. Majd ahogy haladtam előre az olvasással, egyre jobban erősödött bennem az érzés, hogy szeretnék Kubába eljutni.
A több szálon futó cselekménynek köszönhető, hogy szinte sodródtam a könyvvel és alig vártam egy-egy szünet után, hogy végre újra a kezembe vehessem. A karakterek változatos korosztályi megjelenése is nagyszerű választás volt.
Kikapcsolt, szórakoztatott, elgondolkodtatott és elrepített Kubába…

gybarbii>!
Fejős Éva: Cuba Libre

Jó pár éve már olvastam a Cuba Libret, akkor szerettem bele Kubába, Fejős Évának köszönhetően. Most is ugyanolyan fantasztikus volt visszatérni ebbe a hangulatba, környezetbe, a könyv olvasása közben elhiszed, hogy Kuba tényleg a szabadság és boldogság szigete, ahol bárkinek megváltozhat az élete. :) Ahogy haladtunk előre a történetben, egyre többet gondolkoztam azon, hogy vajon mi is a boldogság… És hogy fel tudjuk-e ismerni az életünkben… Szívesen megismerném ezt az érzést, ezt az önfeledt, boldog életet… Kuba és a salsa mindenképpen felkerült a bakancslistámra! :)

hablaty P>!
Fejős Éva: Cuba Libre

Az imént fejeztem be és latin zenéhez kaptam kedvet. Jó kis kikapcsolódás volt….

vadnarancs P>!
Fejős Éva: Cuba Libre

Fejős Évának ez a könyve jobban tetszett, mint a Mexikói. Igaz, mint minden fejősévás könyvnél ennek is az első pár oldalát újra kellett olvasnom, hogy felfogjam kikről is szól a könyv, de miután ezen túl estem már csak azt vettem észre, hogy 60 oldal van hátra!
A könyveit olvasva mindig az jön ki rajtam (mint világutazón), hogy el akarok menni arra a helyre és ez most sem volt másképp! Holnaptól spórolok, hogy el tudjak menni Kubába! :D

3 hozzászólás
Dittta87>!
Fejős Éva: Cuba Libre

Régóta várakozott a polcomon már, de nem aratott nagy sikert nálam. Vontatott volt a történet, lehetett volna pörgősebb. Dalma karaktere is eléggé zavart. A káromkodások nekem erőltetettek, indokolatlanok benne. Egyedül az tetszett, hogy Fejős Évának ez a könyve is több szálon futott.

Petrus601>!
Fejős Éva: Cuba Libre

Az eleje nem nagyon tetszett. Sem a szereplők viselkedése, sem a váltogatások.
Viszont, ahogy egyre nyíltabbak lettek Dalmáék, már sokkal élvezhetőbb volt.
Reméltem, hogy nem marad végig ilyen, és bejön neki az élet.:) Lehet, hogy nekem is Kubába kéne mennem?:D És végre, egy normális, kerek befejezés,a hol megtudhattam mi lesz….mindenkivel.:) Szeretem az ilyet.
4*

Anett_>!
Fejős Éva: Cuba Libre

Ezt is de szerettem! :-) Egy másik ország, másik világ, másik hozzáállás, amivel lehet élni… akár még jobban is. Fantasztikus élmény volt és a végén minden a helyére került. Merni kell nagyot álmodni és utána megcsinálni! Én is akarom! :-)))

mmária>!
Fejős Éva: Cuba Libre

Nekem ez a Fejős Éva könyv is tetszett. Könnyed, szórakoztató mű, amelynek sikerült egy időre teljesen kikapcsolni, egy másik világba repíteni. Imádom a szereplők élettörténetének kibogozását, örülök minden ismerősnek, drukkolok nekik, s szívesen fogadom az új szereplőket is.

PTJulia P>!
Fejős Éva: Cuba Libre

Egész tűrhető iparosmunka Fejős Évától. Meglepett vele, hogy nemcsak harmincas-negyvenes romokban lévő szinglikről tud írni, hanem van más szál is, amit fel tud dolgozni. Kellemes volt olvasgatni a kubai életről és Jesus filozófiájáról. Azért valahogy jelezni lehetne, hogy ez a könyv -ha nem is szervesen- de folytatása az Eper reggelire-nek meg a Hotel Balinak.

BreeB>!
Fejős Éva: Cuba Libre

Újra olvasás volt.
Nagyon szeretem ezt a könyvet.
Imádom a leírásokat Kubáról. Mindig is vágytam az országba, de a könyv után meg főleg. Egy hónapig csak kubai zenét hallgattam, miután elolvastam.
Szeretem a szereplőket is ebben a könyvben. Dalma az elején kicsit idegesítő, de imádom, ahogy kinyílik a végére. Kata nagyon jófej és nála is szeretem a jellemfejlődést, ahogy felismeri, hogy milyen hibákat vétett, ahogy számot vet önmagával és végül megtalálja a maga útját. Jesús a kedvencem a történetben. Többször megríkatott, amikor az ő szálát olvastam épp. A két kubai fiút is nagyon megszerettem, főleg Aureliót. Pont ilyenek képzelek el egy fiatal kubai férfit, mint ő.


Népszerű idézetek

jmolnar>!

Az álmaink azért vannak, hogy újraálmodjuk őket akkor is, ha összetörtek.

122. oldal

2 hozzászólás
cassiesdream>!

A gyökeret nem szabad erőszakkal kitépni a földből. Nem is lehet.

196. oldal

cassiesdream>!

… abból kell kihozni a legjobbat, ami éppen van.

64. oldal

seeeszti>!

… a jónőségnek semmi köze ahhoz, hogy mit mutat a tükör. A jónőség lényege, hogy belül szabad vagy. És bízol. Magadban, és egy kicsit azért másokban is… érted? Ha viszont nem bízol, akkor mindig frusztrált, görcsös kiscsaj maradsz. Nemhogy táncolni nem fogsz tudni, hanem élni sem. Élni, csupa nagybetűvel!

85. oldal

déjzi>!

Pénz. Pénz, pénz, pénz. Milyen furcsa világ . Bármit megvehetsz, ha pénzed van. Még egy nő szerelmét is.
De a táncot, meg azt a boldogságot, hogy itt élhetsz, Kubában, a tenger közelében, hogy folyton hallod a zenét, és mindig van kivel beszélgetned, hát azt nem veheted meg pénzért, gondolta.

260. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kuba · pénz
déjzi>!

– A [salsa] szabadság és a… valami, ami összeköt. Úgy, hogy csak te tudsz róla, és az a másik, aki veled salsázik. Kapocs két ember között. Kapocs lehet két világ között – spanyolul folytatta. Elhallgatott, aztán továbbfűzte: – Úgy tudom önmagam adni a salsában, hogy mégis a partnerem a fontos. A fontosabb. A salsa… a szabadság, a szenvedély, a bizalom , az öröm tánca.

121. oldal

papeerzsepi>!

A könyv szerzője azt tanácsolja olvasóinak, hogy időről időre vegyenek elő egy zsírkrétás dobozt, és behunyt szemmel szagolják meg a krétát. Mert a krétaillat a gyerekkort hívja elő… a gyerekkori álmokat, vágyakat, reményeket. Amelyekhez vissza lehet találni. Persze csak akkor, ha vissza akarunk találni hozzájuk.

papeerzsepi>!

És ott volt a büfés asszony, tavasztól őszig, aki, ha jó napja volt, nemcsak jégkrémet árult, hanem lángost is sütött. Friss lángost, friss olajban, jó vastagon megkenve tejföllel, megszórva sóval és sajttal. Olykor egy órát is ült nála, a teraszon, miután megette a lángost.

magnetic>!

Ha megérted, amit kérek tőled, jó nő leszel. Mert a jónőségnek semmi köze ahhoz, hogy mit mutat a tükör. A jónőség lényege, hogy belül szabad vagy. És bízol. Magadban, és egy kicsit azért másokban is… érted? Ha viszont nem bízol, akkor mindig frusztrált, görcsös kiscsaj maradsz. Nemhogy táncolni nem fogsz tudni, hanem élni sem. Élni, csupa nagybetűvel!

70. oldal 8. fejezet - (Erawan, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: Havasi Dalma
magnetic>!

… dühítette, ha valaki, aki jól is megélhetné a mindennapjait, ennyire elhagyja magát, és nem tud, vagy nem akar túllépni az őt ért sérelmeken. Aurelio már rég megfigyelte, hogy az ember életét a gondolatai alakítják. Ha a rosszra figyel, akkor csak a rosszat veszi észre maga körül, és az tölti be az egész lényét. …ha valaki dagonyázni akar a rosszban – hát csak tessék, de akkor ne csodálkozzon, hogy nem történik vele semmi jó.

298. oldal 40. fejezet (Erawan, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: Aurelio

Hasonló könyvek címkék alapján

Ruby Saw: Gázt neki, Chiara!
Ruby Saw: Liv Jackson életei
Sue Dylen: Kahlo
Sue Dylen: A római szerető
Leiner Laura: Maradj velem
Leiner Laura: Bábel
Helena Silence: Enigma
Anita Gayn: Azon a nyáron
Király Anikó: Strand, papucs, szerelem
Chanel Cleeton: Jövőre Havannában