Csajok (Csajok 1.) 235 csillagozás

A Vénuszlakók mindennapjai
Fejős Éva: Csajok Fejős Éva: Csajok Fejős Éva: Csajok

Szögezzük le mindjárt: ez nem regény. Csupán egy nagyon könnyed sorozat, ha úgy tetszik: „szappanopera” olyan kérdésekről, amelyek foglalkoztatják a mai nőket, de amelyeket legfeljebb csak a legjobb barátnőikkel beszélnek meg. Három nő, egy férfi: Hanna, Móni, Flóra és Márk. Barátok. Mindannyian „vénuszlakók”, és mindannyian a fantáziám szüleményei. Csetlenek-botlanak az életben, szeretnek és viszontszeretik őket, néha csalódnak, néha szárnyalnak – mint bármelyikünk. Fejős Éva

Eredeti megjelenés éve: 2009

Tartalomjegyzék

>!
Erawan, Budapest, 2016
368 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155469374
>!
Erawan, Budapest, 2016
ISBN: 9786155469381
>!
Ulpius-ház, Budapest, 2013
ISBN: 9789632544212

1 további kiadás


Kedvencelte 8

Most olvassa 21

Várólistára tette 43

Kívánságlistára tette 18

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Esmeralda P>!
Fejős Éva: Csajok

Fejős Éva: Csajok A Vénuszlakók mindennapjai

Baszki. Fasza. Te vagy a legfontosabb. És ezt mondd is meg. A férfiak az erős, öntudatos, önálló akaratú nőket szeretik, világos? A kiskutyák akkor is cukik, ha a falra szarnak. Lényeg a pink. Ha ezt a nő komolyan is gondolja, és így él, akkor szánom.
Ja, és szerinte az ideális, irigylésre méltó nagymama nyolcvan évesen fehérneműboltnak álcázott szexshopot vezet , tűsarkúban jár és miniben, és párkapcsolati tanácsadó könyvet ír. Hát, én inkább egy Miss Marple- féle nagyira vágyom. A tanácsait is meghallgatnám…

Ez kihívás volt. Elég.

214 hozzászólás
eme P>!
Fejős Éva: Csajok

Fejős Éva: Csajok A Vénuszlakók mindennapjai

Az úgy történt, hogy egyszer volt, hol nem volt a Molybirodalomban egy kihívás, melynek jutalma egy rózsaszín ruhás királylányos plecsni és nem is fél, hanem egy egész molykirályság – mert túlélted, és kedvedre olvashatsz tovább.
Nos, akkoriban számos bátor moly vállakozott a hétfejű sárkánnyal* való megmérettetésre, és bár ziláltan, megviselten és néha zavart elmeállapotban, de győzedelmesen vehette át a méltán megérdemelt kitüntetést. Jómagam tologattam magam előtt a feladatot, nem, nem korántsem gyávaságból, csak kényelemből meg más kihívásokkal és egyéb könyves kedvtelésekkel való elfoglaltságból. Most azonban, lassan a lehetőség lejárta felé közeledve, összeszedtem magam, és elindultam megkeresni a magam sárkányát, hogy elnyerhessem az utolsó kitüntetések egyikét. (Hogy miket meg nem tesz egy-egy elvetemült moly.)
Találkoztam is egy hétfejű sárkánnyal (valójában csak négy feje volt – három nőnek, egy férfinek nézett ki, de inkább négy csaj volt az, ami felért hét sárkányfejjel is, higgyétek el nekem), tüzet okádott, mars- és vénuszbéli lángcsóvák törtek ki torkaiból és találkoztak egymással ezen a szegény Földön. Még jó, hogy itt legalább van víz…**
Szóval, találkoztam a rettenetes sárkánnyal, és a józanság vízágyújával felszerelkezve (?) bátran elindítottam az ostromot. Volt harc rendesen, mert bár az elején sárkányunk minden feje, anticipálva a harc során kialakuló összevisszaságot, illedelmesen bemutatkozott, később mégis olyan összevisszaságban rontottak nekem, hogy legtöbbször fogalmam nem volt, honnan jön a láng, és épp ki ellen harcolok. Olyan zűrzavar lett hirtelen körülöttem, hogy belebódultam. Mert hiába a több fej, ha a törzs egy – nem is lehetett megkülönböztetni őket, egyformán fújtak, egyformán haraptak – és egyformán tartottak egy kis cigiszünetet, mikor épp beleuntak a szerepbe. Hogy ne beszéljek a sminkszünetekről vagy shoppingolásról és egyéb csajos elfoglaltságokról. Mert, mint kiderült, csajsárkány volt a lelkem, aki most, harc közben mind a hét, pardon négy feje összes szemével királyfiakra kacsingatott, egyetlen óriási szíve értük dobogott, miattuk sóhajtottak óriási párafelhőket a tűzszünetekben pinkre rúzsozott ajkai. Az elején csodálkoztam, azt hittem valami vicc, netán valami újkori meseparódiát játszik itt ez a sárkánycsaj nekem, néha határozottan éreztem ezt, de aztán rá kellett jönnöm, hogy ez bizony hóttkomoly. Na, ettől a pillanattól kezdve már én nem voltam az. Elkezdtem hahotázni, de úgy, hogy még az öreg bugyiárus, tűsarkúban tipegő, sokat tapasztalt sárkánynagyi sem tudta mire vélni a dolgot, a sárkánylány kis kutyusa pedig ijedtében azonnal kigyógyult falrakakilós szokásából. Mert rájöttem ám, hogy a lehető leghatásosabban fegyver, amit bevethetek, az a nevetés. Taktikám be is vált, a sárkány legyőzetett, de még ezután jött a meglepetés. Kivégzett ellenfelem fölé hajolva látom, hogy hát, baszki, hol a sárkány? Hol a hét fej? De még négy sem. Csak egy vámpí.. izé… Vámpika. Nesze neked, gondoltam, ebből a meséből sem fogsz kacsalábon forgó várra valót keresni pont Székelyföldön. Legfeljebb Mexikóban. Ha lefordítja valaki spanyolra.
Apropó… Tud valaki közületek spanyolul?

* Több is volt belőlük, ebből a fajtából szám szerint huszonöt.
** Bár, ha jól hallottam, mintha a Marson is fölfedeztek volna valamit az utóbbi időben. De az már egy másik mese.

28 hozzászólás
Nikolett0907 P>!
Fejős Éva: Csajok

Fejős Éva: Csajok A Vénuszlakók mindennapjai

Nem olvastam még az írónőtől, de most kicsit el is ment a kedvem az ismerkedés terén.
Gondolom nem ez volt a legjobb alkotása, vagy igen?
Lazának akart tűnni, de nagyon mellé ment.
Borzasztó sablonos és idegesítőek voltak a karakterek.
Egy szenvedés volt végig olvasni.

10 hozzászólás
jeno>!
Fejős Éva: Csajok

Fejős Éva: Csajok A Vénuszlakók mindennapjai

Lányok, hölgyek, asszonyok, nők! (A „csajok” megszólítással ez után a könyv után nem kívánok senkit dehonesztálni.) Nyugtassatok meg, hogy Fejős Éva nem reprezentatív mintavétellel dolgozik!

Nem értettem, hogy miért kihívás elolvasni egy Fejős-regényt. Ettől a perctől fogva már tudom…

Csak azért értékeltem felül két csillaggal, mert ha nem veszem komolyan, akár néhány oldalát paródiaként még élvezni is lehet.

u.i.: „Baszki!” :)

1 hozzászólás
mdmselle I>!
Fejős Éva: Csajok

Fejős Éva: Csajok A Vénuszlakók mindennapjai

Nem hinném hogy szükség lesz külön szöveges értékelésre, ez itten mindent elmond a regényről:

„– Zsoltika elment a kosárlabdapályára, hogy játsszon a társaival. Öröm és várakozás töltötte el, hogy láthatja újdonsült barátját, Vámpikát. De csalódnia kellett: Vámpika nem volt ott. És tudjátok, miért? Mert még nem szállt le az éj. Vámpika pedig nem mutatkozhat nappal, mert porrá ég a napon. Csakhogy ezt Zsoltika nem tudta…”
(idézet a könyvből)

De tényleg, a karcban és kommentjeiben már mindent elmondtam, több nem maradt:
http://moly.hu/karcok/104272

70 hozzászólás
Kerol>!
Fejős Éva: Csajok

Fejős Éva: Csajok A Vénuszlakók mindennapjai

Még sosem adtam egy csillagot egy könyvre, de ez nagyon fájt. Pedig a Bangkok tranzitot, meg a Hotel Balit szerettem. Jó, nem kiemelkedő írások, de néha jól esett egy kis limonádét is olvasni. Ez a könyv viszont nem szólt semmiről, merő cukiságbomba és picsogás volt az egséz. Néha-néha felkaptam a fejemet egy-egy érdekfeszítőnek tűnő momentumnál, hogy aztán két mondattal később lelohadjon az érdeklődésem, mert lelőtték a poént. Nagyon gyorsan olvastam, mert nagyon gyorsan be akartam fejezni.

3 hozzászólás
MuseMortal>!
Fejős Éva: Csajok

Fejős Éva: Csajok A Vénuszlakók mindennapjai

Az első és egyben az utolsó könyv, amit a kezembe vettem Fejős Évától. Nálam teljes mértékben leszerepelt a Csajokkal. Bár megértem, miért ennyire népszerű olyan széles körben: ahogy ír, azt még a hülye is megérti, és olyanoknak is való.

1 hozzászólás
PatyiMoly>!
Fejős Éva: Csajok

Fejős Éva: Csajok A Vénuszlakók mindennapjai

Az első Fejős Éva könyvem volt. És hogy ezután fogok e még olvasni tőle? Biztosan :)
A könyv vidám, pozitív hangvételű, igazi, valóságos történetekkel, amelyek akár velük is megtörténhetnek. Hanna, Móni, Flóra és Márk folyamatosan küzdenek álmaik megvalósításáért, szerelmeik megtartásáért, vagy épp szerelmük megtalálásáért.
Mind a négyük külön történettel, más életúttal rendelkezik, ám szerencséjükre egymásra találtak, így folyamatosan segítik egymást a mindennapokban.
Lányoknak szerintem egy tökéletes olvasmány! :)
Hogy mégis miért kapott fél csillaggal kevesebbet? A történet jó, az írói stílus is tetszett, és bár tényleg megfogó, átélhető regényről van szó, mégsem volt rám akkor hatással, mint más regények.
Kicsit bővebb értékelésért pedig katt ide: http://patyimoly.blogspot.hu/2013/09/a-venusz-lakok-min… :))

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2009
382 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632542393
gybarbii >!
Fejős Éva: Csajok

Fejős Éva: Csajok A Vénuszlakók mindennapjai

Igazi csajos könyv, bár úgy látom, itt a Molyon nagyon megosztó értékelések és csillagozások születtek… Szerintem nagyszerű kikapcsolódás, kicsit más, mint a többi FÉ könyv, bár itt is adott a többszereplős-többnézőpontos felállás, és be kell vallanom, én ezt imádom a legjobban Fejős Éva könyveiben. A fejezetek nagyon rövidek, egy-két oldalasak, ami például tökéletes a tömegközlekedéshez (amíg Pesten éltem, jópárszor előfordult, hogy mentem pár plusz megállót a busszal vagy a metróval…), vagy ha éppen csak pár perced van olvasni, mondjuk a postán sorbanállás közben! :)
A Csajok története szerintem izgalmas volt, 3 (+1) barátnő és Márk történetét olvashattuk, volt itt minden, csalódás, szerelem, házasság, válás, exek, zsarolás, életképtelen és életképes spermiumok, kutyák, vámpírok, Univerzum, agykontroll, vonzás törvénye… amúgy ezekben sosem hittem, de lehet, hogy el kellene kezdenem pozitívan gondolkodnom… :)

Galambdúc>!
Fejős Éva: Csajok

Fejős Éva: Csajok A Vénuszlakók mindennapjai

Egy csillagot szinte mindig adok az erőfeszítésért. Most sincs ez másként.
Irodalmi értéke nincs a könyvnek, nem is ilyen elvárásokkal álltam neki, hisz már volt bennem egy jó adag előítélet a nő magazinba írt cikkei és tévés megszólalásai nyomán. Az egész egy merő párbeszéd, megtűzdelve közhelyekkel és némi trágársággal. Sablonos szereplők raja, és ami a legbosszantóbb, ha FÉ-t olvas az ember, hogy semmi eredeti nincs a leírt sorokban. Ezt az olvasó még meg is bocsátaná, mert nem ez az első eset, de még csak nem is szórakoztató, egyszer nem görbedt mosolyra a szám (nem biztos, hogy az én hibám). Amiért mégis végigrágtam rajta magam: meg akartam fejteni a nő titkát (az író előtagot szándékosan hagytam le).
Nem kell mindig mindennek mélyenszántó gondolatokkal tele lenni, de jó, ha valamiben megcsillan egy kis szín vagy izgalom, netán egy kis eredetiség.

11 hozzászólás

Népszerű idézetek

Bogas P>!

Néha már otthon is lapos sarkú cipőt veszek… lehet, hogy kezdek öregedni?

Fejős Éva: Csajok A Vénuszlakók mindennapjai

13 hozzászólás
Cheril>!

– Azért írhatnál egy könyvet a mai nőknek. Borzasztó, hogy az üzletben nekem kell őket megtanítanom arra, hogyan tartsák meg egy férfi szerelmét.
– Hogyan? – csúszott ki Flóra száján
– Sose add oda teljesen magad – felelte. – És tanuld meg a férfi nélkül is jól érezni magad. Hadd jöjjön rá, hogy önálló egyéniség vagy, érdekes, értékes, magabiztos nő, akiért újra és újra meg kell küzdenie. Ne borulj a lába elé. Ne mutasd ki folyton a szerelmedet. Önmagadat tartsd a legfontosabbnak ne őt. Ha van önérzeted, ha van önálló véleményed, akkor sosem fordul el tőled.

58. oldal Csajok – A Vénuszlakók mindennapjai

Fejős Éva: Csajok A Vénuszlakók mindennapjai

4 hozzászólás
Bogas P>!

– Légy a feleségem.
– Hányok.
– Látom. Hozzám jössz?
– Hagyjál hányni… Nem.

Fejős Éva: Csajok A Vénuszlakók mindennapjai

3 hozzászólás
Éva_Katonáné_Szabó>!

Mondd meg neki, mit szeretnél. Tudod, a férfiak nem mentalisták. Halvány gőzük sincs, mit várnak tőlük a nők. A szavakból értenek.

307. oldal, 60. fejezet - Csajok (Ulpis-ház Könyvkiadó, 2009)

Fejős Éva: Csajok A Vénuszlakók mindennapjai

jeno>!

– Nem baj, hogy bukott írónővel szeretkezel?
– Nem. Hamarosan sikeres lesz. Mondjuk, Mexikóban.
– Már látom is magam előtt, ahogy a mexikói ifjúság zabálja Vámpika történetét.

326. oldal

Fejős Éva: Csajok A Vénuszlakók mindennapjai

2 hozzászólás
Papírtigris>!

-Mondjuk, gáz van a cégénél…
-Az van, persze – bólintott Móni.
-Ja, persze, mondod te úgy, mint ami mellékes. Elmesélem, mi játszódik le ilyenkor a férjedben: „Ajjaj, baj van a céggel, ha nem teszünk valamit, eladósodunk, csődbe megyünk, és azon túl, hogy a szakmámban kudarcot vallok, otthon is csődöt mondok. Belebukom az egyetlen fontos feladatomba: abba, hogy eltartsam a feleségemet, meg a gyerekemet, akiket mindennél jobban szeretek. Ki kell találnom valamit. Úgyhogy most jó mélyre behúzódom a barlangomba, és addig ki sem jövök onnan, amíg nem találom meg a megoldást, hogyan tudok úrrá lenni a problémáimon. ” Ezért vonul el tőled, ezért érzed úgy, hogy a lelke nem jön haza. Mert nem akar terhelni a bajával, nem akarja, hogy gyengének lásd, és amúgy sem tudsz segíteni rajta ebben a pillanatban. Inkább elássa magát a barlangjában, aztán egyszer csak megtalálja a megoldást, és előjön. Újra társalog majd veled, újra otthon lesz a szíve és a lelke is, nem csupán a teste.

63. oldal

Fejős Éva: Csajok A Vénuszlakók mindennapjai

Bogas P>!

– Mi akarsz lenni?
– Tudod, hogy királylány vagyok – felelte a srác, és csendesen kuncogott.

Fejős Éva: Csajok A Vénuszlakók mindennapjai

9 hozzászólás
zsofigirl>!

Amúgy, Flóra: mire jutottál a múltkor az agykontrollos relaxációddal, a tanácsadóiddal?
– Aludtam egy jót.
– És mi volt a válasz?
– Negyvenkettő. De mi a kérdés?
– Ezek megőrültek, már megint valami idióta olvasmányélményüket hozzák be poénként a társalgásba – nézett Móni Hannára.

52. oldal

Fejős Éva: Csajok A Vénuszlakók mindennapjai

Éva_Katonáné_Szabó>!

– Ebben a cudar télben is tűsarkúban jár?
– Nő vagyok, nem? Mégsem hordhatok bakancsot –

Fejős Éva: Csajok A Vénuszlakók mindennapjai

Éva_Katonáné_Szabó>!

Mindegy, hogyan döntesz, de úgy tedd, hogy jól érezd magad tőle.

24. oldal, 2. fejezet (Ulpius-ház Könyvkiadó, 2009)

Fejős Éva: Csajok A Vénuszlakók mindennapjai


A sorozat következő kötete

Csajok sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Baráth Viktória: Az igazság nyomában
Raana Raas: Hazatérők
M. G. Brown: Bimbózó Rózsaszirmok
Faludy György: Pokolbeli víg napjaim
Csernovszki-Nagy Alexandra: Lina múltja
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény
Gaura Ágnes: Attila koporsója
J. Goldenlane: A jósnő hercege
J. Goldenlane: Pokoli balhé