Bébi. ​Bumm! 18 csillagozás

Jesszus, szülni 40 fölött?
Fejős Éva: Bébi. Bumm!

"Negyvenkilenc ​voltam, amikor megszületett az első és nyilvánvalóan egyetlen gyermekem, Linda.
Bár környezetem felkészített rá, hogy szinte minden ismerősnek, sőt idegennek is lesz valamilyen reakciója a hírrel kapcsolatban, talán még engem is meglepett, hogy milyen mennyiségben kaptam hideget-meleget.
Ez a könyv az én verzióm, de nemcsak a saját sztorimat mesélem el benne, hanem hiszek abban, hogy segíteni tudok másoknak is a gondolataimmal.
Ha nem is tudom megoldani, hogy mindenki, aki szeretne, anyává válhasson, de bízom benne, az olvasóim céljainak eléréséhez kellő inspirációt nyújthatok."
Éva


Őszintén a kései teherbe esésről, gyermekvárásról, az első hónapokról együtt.
Fejős Éva új könyve egy személyes, naplószerű írás élete legutóbbi igen fontos eseményéről, gyermeke születéséről. Őszinte és humoros vallomások, történetek gyerekvárásról, nevelésről, a mindennapokról. Egyfajta reflexió a sokakat foglalkoztató témára: a negyven… (tovább)

>!
Erawan, Budapest, 2017
250 oldal · ISBN: 9786155652288
>!
Erawan, Budapest, 2017
250 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155652271

Kedvencelte 1

Most olvassa 2

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 6

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
viharmacska P
Fejős Éva: Bébi. Bumm!

Fejős Éva: Bébi. Bumm! Jesszus, szülni 40 fölött?

Eskü' előítéletmentesen vettem kézbe, a téma érdekelt, és hallottam már olyat, hogy Fejős mint csajos újságíró egész ügyibevaló, csak a regényírást hanyagolná.
Döbbenetes, hogy valaki, aki huszonöt éve a tollából él, így fogalmazzon, meg az is, hogy többezres olvasótábora legyen. Én meg az előbb levittem öreganyám papírjait a szelektívbe, majndem bedobtam ezt is, csak könyvtári volt.
Gondoltam, az újságíró a pokolban is meg a babaágynál is újságíró, kicsit körbejárja a témát, de csak magáról írt, hogy ő mekkora tündérkeresztanyja a bátorításra szoruló népeknek, és milyen kis ügyesen leszarja mások véleményét, mekkora tenger- és plázaimádó, és micsoda egy szőke csitri ötvenévesen is. És még ezt is rengeteg ismétléssel.
Egy szónak is száz a vége (sic! sőt: sicc!): ez a könyv pont olyan hulladék, amilyen béna a címe és ocsmány a borítója.

9 hozzászólás
>!
Timcsibaba77
Fejős Éva: Bébi. Bumm!

Fejős Éva: Bébi. Bumm! Jesszus, szülni 40 fölött?

Bárhogy is, kinek tetszik, vagy épp nem tetszik, én könnyekig meg vagyok hatódva, hogy őszintén írt az írónő kicsit magáról. És nem másról, nem fantáziálva, nem egy szokványos regény mellék, vagy egyik szereplőjeként „kamuzva, mellébeszélve”, hanem kicsit riport ízzel megírta a gyermekvállalását, mekkora gond, és lelki évődés, az anyaság. Anyává válni. Ha nem hagyjuk rá az életre ezt a csodát, hanem úgymond „túlagyaljuk”, akkor bizony könnyen lemaradhatunk erről a csodáról. Persze, rengeteg mögöttes tartam húzódhat a háttérben, mert ugyebár, van aki bárhogy is szeretné, akkor sem lesz babája. Mert meddő, vagy a férje, párja görcsöl, vagy nem megfelelő a biológiai adottsága….De lényegét tekintve sok igazságot mond el, és egyben jó tanáccsal is látja el az olvasót, hogy soha sem késő bízni, hinni, és akarni. Kicsit ki kell lépni a komfort zónánkból, ha változtatni szeretnénk az életünkön. És kényelmi zóna az is, ha belesüppedünk a tehetetlenség fotelébe, hagyjuk a dolgokat elrohanni mellettünk. Ezt én is bizton állíthatom, hogy ha az ember célt téveszt, soha se fog révbe érni. Valahol legbelül tudni kell, mit is akarunk elérni. Persze elérhető magaslatokat kell kitűzni….
A művészet is valami ehhez hasonló, soha nem szabad beérni a kevéssel, és az éppen csak -kal, mindig fel kell tenni a mércét, azt a bizonyos lécet. És mondhat akárki akármit, nem szabad foglalkozni az emberek véleményével, mert mindenki a SAJÁT életéért, Önmagáért felelős. A sorsunk a MI kezünkben van. Persze, ez a gyerekvállalásos dolog sok kérdést von maga után, mert az élet annyi mindent produkál. Van aki szeretne babát, csak épp az egzisztenciája, pénze nincs meg hozzá, vagy épp az apuka…De azt mondom, hogy bárhogy is.. de valahol tervezni kell mindenkinek, mert az élet rövid.
Nekem tetszett ez az őszinte vallomás, írása magáról Fejős Évának.

>!
tündérrózsa P
Fejős Éva: Bébi. Bumm!

Fejős Éva: Bébi. Bumm! Jesszus, szülni 40 fölött?

Mindig jó egy kicsit „bepillantani a kulisszák mögé”. Én személy szerint kedvelem, ha saját élményeit, tapasztalatait meséli el, mintha beszélgetnénk, vagy épp a naplóját olvasnám el, és nem „hivatalos” hangnemben. Számomra érdekes volt, és volt, ahol jókat derültem (vásárlási láz). Kicsit több vicces, parázós, vicces-parázós sztorit szívesen olvastam volna még a mindennapokból.

>!
Niki_
Fejős Éva: Bébi. Bumm!

Fejős Éva: Bébi. Bumm! Jesszus, szülni 40 fölött?

Mire számítottam az elolvasása előtt? Őszinte tapasztalatokra azzal kapcsolatban, hogyan élte meg az írónő közel az ötvenhez a várandósságát, majd a kezdeti időszakot egy csecsemővel. Nem akartam szirupos, tündi-bündi, szivárványos sztorit olvasni, mert azért nem csak ilyen ez a két időszak.
És hogy megkaptam-e, amire számítottam? Igen. Az írónő annak ellenére, hogy végig mindenhez elég optimistán állt, leírta a nem csak szirupos valóságot is, aminek nagyon örültem.
Az tény és való, hogy néha azért éreztem egy kis sziruposságot benne, de el birom képzelni, hogy valakinek tényleg olyan klassz, gondtalan élete lehet, mint neki. Lehet, hogy a pozitív gondolkodás az alapja ennek vagy csak a baromi nagy szerencse.
Bővebben: http://azajtom.blogspot.hu/2018/04/fejos-eva-bebi-bumm.html

>!
kratas P
Fejős Éva: Bébi. Bumm!

Fejős Éva: Bébi. Bumm! Jesszus, szülni 40 fölött?

Ha lehet mérni ezt valahogy, akkor azt mondanám, hogy a könyv kb. 60%-a tetszett.
Tetszett adott részeknél az őszintesége és az, hogy helyén van a szíve a szerzőnek. Sajnos azt kell mondanom, hogy nagy bátorság kell ahhoz, hogy valaki a témával kapcsolatos könyvet készítsen és hatalmas elismerés jár azért, mert több oldalon keresztül védi azokat, akik akarnak gyereket és azokat is akik nem. Ez a két tábor elég rendesen tud csatázni, ezt napi szinten tapasztalom.
Ami viszont nagyon nem tetszett, az a mesét átszövő állandó spiritualitás. Nem érdekel. Se a meditációs, se a karma, se a zen. Kis mértékben elfogadom, mert hozzátartozhat a szemléletünkhöz, de nem kell azért ezt állandóan emlegetni.

>!
Juca P
Fejős Éva: Bébi. Bumm!

Fejős Éva: Bébi. Bumm! Jesszus, szülni 40 fölött?

Fejős Éva ebben a könyvében őszintén ír a gyermekvállalásról és az idáig vezető útról. Sőt nemcsak a gyermekvállalás a téma, az csupán a fő irányvonal. Minden, ami az éppen aktuális életszakaszában jelentkezett, megmutatkozik a könyvben. Például arról is ír, ami az Ulpius Kiadó és közte történt, és arról, hogyan született meg az Erawan Kiadó. Igazán informatív volt, és jó volt olvasni, hogyan jutott el végre egy nyugalmasabb időszakhoz az életében.
A terhesség alatti repülés számomra félelmetes gondolat, szóval a könyv alapján levontam a következtetést, hogy én ilyenbe nem vágok bele (már csak azért sem, mert életemben még csak egyszer repültem, nem vagyok rutinos). Az megnyugtató, hogy neki és a babának sem lett semmi baja.
Tetszett, hogy más emberek történeteit is megismerhettük a könyvből, számomra ez inkább azt jelezte, hogy segítő szándékkal íródott, és nem önajnározás.
Jó volt olvasni a tapasztalatokról és tanácsokról, valamint az „énidő” fontosságáról is.

>!
Evelyn_Carnahan
Fejős Éva: Bébi. Bumm!

Fejős Éva: Bébi. Bumm! Jesszus, szülni 40 fölött?

Elgondolkodtatott és inspirált a könyv!

>!
boglarka0908
Fejős Éva: Bébi. Bumm!

Fejős Éva: Bébi. Bumm! Jesszus, szülni 40 fölött?

Tetszett, hogy leírta, vele mi hogyan történt. Viszont nekem túl összecsapottnak tűnt a könyv.

>!
adri156
Fejős Éva: Bébi. Bumm!

Fejős Éva: Bébi. Bumm! Jesszus, szülni 40 fölött?

Sajnos nullás csillag nem volt, ezért kellett felet adnom.


Népszerű idézetek

>!
BHelga

…….racionális alapja van – és működik.
Vagyis: találd meg a pillanatban a jót, és ne félj, ne szorongj a jövőtől, mert az még tényleg a jövő, és egyáltalán nem biztos, hogy van okod félni tőle. És ne bánd azt, ami a múltban, akár tegnap nem sikerült.

71. oldal

Fejős Éva: Bébi. Bumm! Jesszus, szülni 40 fölött?

>!
tündérrózsa P

(…) itthon még a baráti körüket is úgy kell szelektálniuk egy idő után, hogy legyenek gyermektelen párok közöttük, mert a családosok gyakran megjegyzéseket tesznek, még a legjobb barátnők is. „Mit tudhatsz erről, hiszen nincs is gyereked!” (…) És onnan látják, hogy ez a társadalom nem fogad el semmi mást, csak a hagyományos, „gyerekes” családmodellt, hogy még a legközelebbi hozzátartozóik, barátaik száján is kicsusszan akaratlanul egy-egy rosszízű megjegyzés.

126. oldal

Fejős Éva: Bébi. Bumm! Jesszus, szülni 40 fölött?


Hasonló könyvek címkék alapján

Leda Schwartz: A harmadik szerető
Doris Lessing: Az ötödik gyerek
Romain Gary: A virradat ígérete
J. Nozipo Maraire: Zenzele
Lugosi Viktória: Dafke
Tomor Anita: Helló újra, kedves exem!
Galgóczi Dóra: Megszülethettél volna
Orhan Pamuk: A piros hajú nő
Charlotte Worgitzky: Meg nem született gyermekeim
Sara Maitland: Jeruzsálem lánya