Bangkok, ​tranzit 361 csillagozás

Fejős Éva: Bangkok, tranzit Fejős Éva: Bangkok, tranzit

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Bangkok. Ölelő, forró, egzotikus város, ahol a múlt és a jövő összekapcsolódik, és ahol bármi megtörténhet; és meg is történik. Hét ember sorsa keresztezi egymást ebben a metropoliszban. Hét ember, hét kereső, akiknek ez a város talán az utolsó állomás. Vagy az első egy új élet felé? A sikeres üzletember, a körülrajongott fotómodell, az örök outsider férfi, a családanya, aki hirtelen elveszít mindent, a kiváló orvos, aki nem tudta megadni azt, amire a nő vágyott, egy madám, és a kiskorában örökbe fogadott bájos lány. Miért éppen ők heten? Miért érkeztek egy időben Bangkokba? Hihetünk-e a véletlenekben?

Eredeti megjelenés éve: 2008

>!
Erawan, Budapest, 2014
364 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789638982773
>!
Erawan, Budapest, 2013
236 oldal · ISBN: 9789638982780
>!
Ulpius-ház, Budapest, 2013
ISBN: 9789632544199

2 további kiadás


Kedvencelte 16

Most olvassa 16

Várólistára tette 53

Kívánságlistára tette 24

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

h_orsi P>!
Fejős Éva: Bangkok, tranzit

Nehéz szülés volt, de végül sikerült időben végeznem a könyvvel. Így utólag úgy látom kicsit túl sok reményt fűztem a történethez.
Túl sok benne a szereplő, a név, a szenvedést, a limonádé és túl kevés tényleges történés. Egyszerűen nem akart összeállni sehogy sem a kép. Vártam valamilyen nagy csavarra vagy legalább arra, hogy élvezhetővé váljon a történet, de sajnos ezek elmaradtak.
Ennek ellenére úgy érzem, hogy fogok még az írónőtől olvasni. Nem a régebbi könyvei közül, mert azokról tényleg rettenetes vélemények keringenek az interneten. Egyenlőre tanácstalan vagyok, de várom az ötleteket! ;)

Bővebben: http://konyvkoktel.blogspot.com/2016/06/fejos-eva-bangk…

7 hozzászólás
eme P>!
Fejős Éva: Bangkok, tranzit

A Csajok után igazi felüdülés. Komolyan. Rózsaszín borítós könnyed ponyvaregények emlékét idézi… Azok a régi szép idők! :D
Na jó, viccet félretéve, tényleg sokkal emészthetőbb kötet az előzőnél. Klasszikus limonádésablonokra épülő kereséstörténet. Benne van minden, amire szükség van a műfajban – halálos betegség, elveszített gyerek(ek), házassági válság, magány, étkezési rendellenesség (önmagát gyerekében megvalósítani szándékozó anya miatt), celebség, biológiai szüleit kereső gyerek, régi szerelmét kereső dúsgazdag üzletember, nyugalmát nem lelő anya, depressziós férj ésatöbbi, mindez öt-hat főkarakterbe sűrítve. A helyszín Bangkok, a cselekményvezetés egyik lényeges eleme a véletlen. A több szálról induló történet a keleti város nyüzsgésében bontakozik ki, mely során az elbeszélő romantikus hollywoodi filmek mintájára bogozza ki a gubancokat, és simítja egymás mellé a szálakat. Mint ahogy az lenni szokott, szinte mindenki mindenkivel kapcsolatban volt/van/lesz, közvetve vagy közvetlenül, a végére pedig olyan happy end kerekedik, hogy az már túl kerek is, ha lehet ilyet mondani.

9 hozzászólás
sztinus>!
Fejős Éva: Bangkok, tranzit

Szembe megyek az árral, de ez vagyok. Azért kap 4 csillagot, mert többet kaptam, mit vártam. Nekem tetszettek a főszereplők, az életútjaik, az spoiler. Túl depis könyveket olvastam előtte, ez pont visszabillentette a mérleget egyensúlyba. Persze nem szaladok a többi írásáért, de maga kategóriájában nem a legalja.

6 hozzászólás
Kokuszka>!
Fejős Éva: Bangkok, tranzit

Már hosszú évek óta várta a sorát ez a könyv, hogy végre elolvassam. Bevallom, kicsit megriasztott, hogy elég alacsony százalékon áll itt az értékelése a Molyon, de szerencsére alaptalan volt a hezitálásom, mert nekem határozottan tetszett. Igaz, kb. a 100. oldalnál azért aggódtam, hogy még mindig nincs meg a hét kereső, mely a könyv címoldalán szerepelt, de azért csak meglett mindenki.
Ettől eltekintve engem nem zavart a sok szereplő, viszonylag hamar belerázódtam a történésekbe, off pörgős volt, érzelemdús, kalandos, teli élettel. Egész biztosan nagyon különleges, misztikus Bangok városa, ha tehetném, egyszer szívesen ellátogatnék oda (is).
Biztosan fogok még a jövőben olvasni az írónőtől.

Cs_N_Kinga>!
Fejős Éva: Bangkok, tranzit

Most tettem le a kezemből elolvasva a könyvet. Őszinte leszek, megértem miért áll 70% alatt a könyv meg nem is. Mert igen elég kusza az eleje. Csak kapkodtam a fejem ki-kicsoda? De mire megtudtunk volna valamit valakiről, vagy beindult volna a történet, ugrottunk is át egy másik szereplőre. A másik, ami nekem nem tetszett, mire kiderült számomra ki-kicsoda, bár leírva nem volt, én végig tudtam mi lesz a vége. Mégis vártam, mert ugye sokszor nem is a cél, hanem a megtett út a fontos. Azért a legtöbb romantikus könyv ugyanarról szól, valaki valakit megszeret valamiért. De a lényeg a hogyan, miért és mi lesz a kapcsolatból, bár ez ritkábban van már leírva. A szürke hétköznapokat már nem írják le. Na de el is tértem a lényegtől. Itt engem idegesített, hogy én már tudom, de Ők miért nem???? Túl sokáig jutottunk el a ….., maradjunk annyiban a végére.
A jó az volt benne, hogy könnyen olvasható, egy nyári, vagy laza délutáni/esti olvasmánynak aki a romantikus könyveket szereti, egyszer elmegy. Nálam is egyszer olvasós volt.

Ács_Milán>!
Fejős Éva: Bangkok, tranzit

Örülök, hogy a végére értem… szenvedtem, unatkoztam, de nagyon.
Sem a történet, sem a szereplők nem fogtak meg. Ha már a szereplőknél tartunk, túl sokan voltak. Egyiket sem sikerült igazán megismerni, megszeretni meg pláne. Számomra elég személytelen volt mindenki. Mire valakiről sikerült megtudni egy morzsányinál több információt, már ugrottunk is egy másik szereplőre. Sokszor azt sem tudtam, hogy akkor most ki kivel van és kinek a történetét olvasom.
Sikerült megint egy olyan regénybe belefutnom, amit legszívesebben félbehagytam volna.
Felejthető történet, felejthető szereplőkkel. Sajnálom az időt, amit erre a könyvre pazaroltam.

7 hozzászólás
gybarbii P>!
Fejős Éva: Bangkok, tranzit

Úgy vettem észre, hogy az emberek Fejős Éva könyveit vagy szeretik, vagy eléggé leszólják… Én a rajongók közé tartozom, mindig nagyon kikapcsolnak a könyvei. Korábban már többet is olvastam, de most eljutottam egy olyan pontra az életemben, amikor úgy érzem, hogy pontosan ezekre a történetekre van szükségem, úgyhogy arra gondoltam, elkezdem elölről az írónő könyveit.
Annak idején a Bangkok, tranzit nekem kimaradt, most olvastam először, és nagyon jó volt újra visszacsöppeni FÉ világába. Több szálon futó cselekmény, több szereplő és nézőpont, és ahogy a végén a szálak találkoznak… tipikus Fejős Éva felépítés, én nagyon szeretem!
Tetszett a történet, tetszettek az emberi sorsok, a fejlődések, a keresések… Tetszett Bangkok, korábban sosem éreztem késztetést arra, hogy ellátogassak Thaiföldre, de úgy érzem, most felkerült a bakancslistámra. Nagyon tetszett, ahogy az írónő bemutatta a várost, valószínűleg egy olyan oldalát is megismerhettük, amit az átlag turisták inkább kihagynának… De én éppen ezért szerettem bele! Teljesen elvarázsolt a város és a könyv is! :)

2 hozzászólás
kuliga P>!
Fejős Éva: Bangkok, tranzit

Szerencsére viszonylag rövid idő alatt olvastam ki, mert ez a könyv nem egy leteszem, mást olvasok/csinálok és majd később folytatom. Az eleje a sok szereplő és történet szálak miatt kusza, koncentrálni kell, hogy ki-kicsoda. Mire belejön az ember és kezdené élvezni az olvasást, akkor meg uncsi lesz, mert túl egyértelmű a vég. Talán a legjobb Bangkok ebben a könyvben, bár nem jártam ott, hogy megítéljem, de elég sok mindent megtudhatunk a rejtélyes ázsiai városról.

serengeti P>!
Fejős Éva: Bangkok, tranzit

Flow élmény ("nembíromletenni" érzés): 5
Stílus (írói): 5
Ötlet (eredetiség): 5
Tartalom (mondanivaló): 3
Hitelesség (könyv világának átélhetősége): 3
Érzelmek (ábrázolása): 4
Izgalom: 5

Nagyszerű élményt adott a könyv, alig bírtam letenni. Fejős Éva remek író, nagyon kedvelem a stílusát. Eredeti ötletből született a történet, ami több, eleinte egymástól függetlennek tűnő szereplő végül egymásba fonódó élettörténetét dolgozta fel, olvasmányos, regényes formában. A tartalom átlagosan kidolgozott, a mondanivaló nagyjából átjut az olvasóhoz. Hitelesség szempontjából nem nagyon meggyőző, de a könyv világa azért jól átélhető. Fejős érdeme a szereplők érzelmeinek alapos ábrázolása. A történet mindvégig izgalmas, érdekfeszítő.


Népszerű idézetek

Mrs_Mila>!

– Eddig csak statiszta volt saját életében, most főszereplővé kell válnia!

142-143. oldal (Ulpius-ház Könyvkiadó, 2008)

baroness>!

Légy kiváncsi és befogadó. Ne utasíts el semmit anélkül, hogy kipróbáltad volna.

Papírtigris>!

A lemondás és a mértékletesség tesz szabaddá. Annak megértése, hogy a fájdalom nem véletlen. Magadban kell olyan harmóniát teremtened, amely által szabaddá válsz.

Mrs_Mila>!

– Ne féljen semmitől, ne ijedjen meg, menjen bátran előre, tárja ki a szívét az itteni élmények előtt.

143. oldal (Ulpius-ház Könyvkiadó, 2008)

zsofigirl>!

… a keresők jutalma, hogy néha rátalálnak valamire, persze nem arra, amit keresnek, de talán valami érdekesebbre, izgalmasabbra, sejtelmesebbre…

Sansa I>!

Mivel Dennis nem csupán háziorvos, hanem pszichológus is volt, Paul nem ámult el a fura ajándék láttán. Először ugyan tévedésre gyanakodott, aztán viccesnek találta barátja ajándékát. Később rájött az értelmére. Nagyon ötletes, ám kegyetlen ajándék volt.

39. oldal

10 hozzászólás
zsofigirl>!

Amit keresel, azt először önmagadban kell megtalálnod.

Ács_Milán>!

– Abba fog maradni a menstruációd – mondta neki egyik nap Klára, a pszichológus.

74. oldal

tulipanfa>!

Akkor úgy érezte, ez a boldogság. Látni a két embert, akit szeret – kettejüket, akik szeretik egymást és őt.

276. oldal

Molu P>!

Meg kellene élnie minden napot, érti, nem csak úgy hagyni, hogy teljen az idő.

144


Hasonló könyvek címkék alapján

Farkas Andrea: A Főnök ajánlata
Bauer Barbara: A fényfestő
Vi Keeland: Egomániás
Papp Diána: Most élsz
Kevin Kwan: Kőgazdag ázsiaiak
Abbi Glines: Ha esélyt adnál
Borsa Brown: A szárd szikla
R. Kelényi Angelika: Barcelona, Barcelona
Hajdú-Antal Zsuzsanna: Visszatérünk
Nicholas Sparks: Az utolsó dal