Bangkok, ​tranzit 329 csillagozás

Fejős Éva: Bangkok, tranzit Fejős Éva: Bangkok, tranzit

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Bangkok. Ölelő, forró, egzotikus város, ahol a múlt és a jövő összekapcsolódik, és ahol bármi megtörténhet; és meg is történik. Hét ember sorsa keresztezi egymást ebben a metropoliszban. Hét ember, hét kereső, akiknek ez a város talán az utolsó állomás. Vagy az első egy új élet felé? A sikeres üzletember, a körülrajongott fotómodell, az örök outsider férfi, a családanya, aki hirtelen elveszít mindent, a kiváló orvos, aki nem tudta megadni azt, amire a nő vágyott, egy madám, és a kiskorában örökbe fogadott bájos lány. Miért éppen ők heten? Miért érkeztek egy időben Bangkokba? Hihetünk-e a véletlenekben?

Eredeti megjelenés éve: 2008

>!
Erawan, Budapest, 2014
364 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789638982773
>!
Erawan, Budapest, 2013
236 oldal · ISBN: 9789638982780
>!
Ulpius-ház, Budapest, 2013
ISBN: 9789632544199

2 további kiadás


Kedvencelte 14

Most olvassa 17

Várólistára tette 48

Kívánságlistára tette 22

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
h_orsi P
Fejős Éva: Bangkok, tranzit

Nehéz szülés volt, de végül sikerült időben végeznem a könyvvel. Így utólag úgy látom kicsit túl sok reményt fűztem a történethez.
Túl sok benne a szereplő, a név, a szenvedést, a limonádé és túl kevés tényleges történés. Egyszerűen nem akart összeállni sehogy sem a kép. Vártam valamilyen nagy csavarra vagy legalább arra, hogy élvezhetővé váljon a történet, de sajnos ezek elmaradtak.
Ennek ellenére úgy érzem, hogy fogok még az írónőtől olvasni. Nem a régebbi könyvei közül, mert azokról tényleg rettenetes vélemények keringenek az interneten. Egyenlőre tanácstalan vagyok, de várom az ötleteket! ;)

Bővebben: http://konyvkoktel.blogspot.com/2016/06/fejos-eva-bangk…

7 hozzászólás
>!
sztinus P
Fejős Éva: Bangkok, tranzit

Szembe megyek az árral, de ez vagyok. Azért kap 4 csillagot, mert többet kaptam, mit vártam. Nekem tetszettek a főszereplők, az életútjaik, az spoiler. Túl depis könyveket olvastam előtte, ez pont visszabillentette a mérleget egyensúlyba. Persze nem szaladok a többi írásáért, de maga kategóriájában nem a legalja.

6 hozzászólás
>!
eme P
Fejős Éva: Bangkok, tranzit

A Csajok után igazi felüdülés. Komolyan. Rózsaszín borítós könnyed ponyvaregények emlékét idézi… Azok a régi szép idők! :D
Na jó, viccet félretéve, tényleg sokkal emészthetőbb kötet az előzőnél. Klasszikus limonádésablonokra épülő kereséstörténet. Benne van minden, amire szükség van a műfajban – halálos betegség, elveszített gyerek(ek), házassági válság, magány, étkezési rendellenesség (önmagát gyerekében megvalósítani szándékozó anya miatt), celebség, biológiai szüleit kereső gyerek, régi szerelmét kereső dúsgazdag üzletember, nyugalmát nem lelő anya, depressziós férj ésatöbbi, mindez öt-hat főkarakterbe sűrítve. A helyszín Bangkok, a cselekményvezetés egyik lényeges eleme a véletlen. A több szálról induló történet a keleti város nyüzsgésében bontakozik ki, mely során az elbeszélő romantikus hollywoodi filmek mintájára bogozza ki a gubancokat, és simítja egymás mellé a szálakat. Mint ahogy az lenni szokott, szinte mindenki mindenkivel kapcsolatban volt/van/lesz, közvetve vagy közvetlenül, a végére pedig olyan happy end kerekedik, hogy az már túl kerek is, ha lehet ilyet mondani.

9 hozzászólás
>!
Ács_Milán 
Fejős Éva: Bangkok, tranzit

Örülök, hogy a végére értem… szenvedtem, unatkoztam, de nagyon.
Sem a történet, sem a szereplők nem fogtak meg. Ha már a szereplőknél tartunk, túl sokan voltak. Egyiket sem sikerült igazán megismerni, megszeretni meg pláne. Számomra elég személytelen volt mindenki. Mire valakiről sikerült megtudni egy morzsányinál több információt, már ugrottunk is egy másik szereplőre. Sokszor azt sem tudtam, hogy akkor most ki kivel van és kinek a történetét olvasom.
Sikerült megint egy olyan regénybe belefutnom, amit legszívesebben félbehagytam volna.
Felejthető történet, felejthető szereplőkkel. Sajnálom az időt, amit erre a könyvre pazaroltam.

7 hozzászólás
>!
cskantor
Fejős Éva: Bangkok, tranzit

Ajándékba kaptam, magamtól nem olvastam volna el, ha zene lenne, azt mondanám, „háttérzajnak jó”.

2 hozzászólás
>!
Ananiila
Fejős Éva: Bangkok, tranzit

Első Fejős olvasmányom.
Az alapötlet tetszik: 6 különböző ember érkezik az európai ember számára egzotikusan idegen Bangkokba, és néhányuk útja keresztezi is egymást. Mindegyikük élete valamiért kisiklott. Érzik, hogy valami hiányzik ahhoz, hogy boldog életet éljenek. Mindannyian keresnek valamit, ők maguk sem tudják, hogy mi az. Úgy gondolják Thaiföldön magukra találhatnak. Számukra Bangkok egy tranzit, csak egy állomás, a múlt és a jövő között.
Sajnos a kidolgozás már kevésbé jó. A karakterek nem különülnek el markánsan, ettől sokáig kevertem őket. A könyv felénél már lehet tudni a végét, ettől elveszik az izgalom. Túl sok a véletlen találkozás és nagyon elvarratlan a vége.
Az előzetes várakozásaimat ugyan felülmúlta, de így is csak egy közepes alkotás. Egyszer el lehetett olvasni, de az írónő egy másik könyvének megismerésére nem kaptam ihletet tőle.
Bővebben:
http://ananiila.blogspot.hu/2014/04/fejos-eva-bangkok-t…

>!
Rézangyal
Fejős Éva: Bangkok, tranzit

Csak ennyit tudok mondani: http://moly.hu/kommentek/1132672
Mintha egyhuzamban végig kellett volna néznem a Sex és New York minden részét, vegyítve a 1980-as évektől napjainkig megtalálható összes szerelmes filmmel, plusz Danielle Steel teljes életművét megtaláltam alig pár oldalban. Nagyon fáj.

6 hozzászólás
>!
baritimi
Fejős Éva: Bangkok, tranzit

nyári strandolós könyv. nem kell benne elmerülni, inkább a vízben :)

>!
Miss_Mila P
Fejős Éva: Bangkok, tranzit

Hát ez úgy egy jóindulatú közepes.
Nyilván sejtettem, hogy nem a kedvenc kategóriám ez a könyv. Kölcsön kaptam, és eleve nem akarok semmit úgy megítélni, hogy nem olvastam.
Maga a sztori amúgy szerintem egész jól ki van találva. Na nem teljesen, de néhány rész jól kigondolt. Rengetegen vannak, akik keresnek valamit. A múltjukat, ami nem hagyja őket nyugodni. Az izgalmat, a bevállalósságot, amit egész életükben elkerülte őket. A nyugodt, egészséges életet, ami eddig nem adatott meg. Szóval vártam, hogy mindezek jól kibontakozzanak, és tudjam élvezni ezt, akár a való életből is vehető dolgokat.
De a kivitelezés már közel sem tetszett ennyire.
Az első száz oldalon alig vártam, hogy túlverekedjem magam. A borzasztóan hosszú bevezetés, az iszonyúan hosszú leíró részek… Mikor percekig egy fekete hajról kell olvasni, vagy arról, valós időben, hogyan készülődik valaki, na az sok volt. Vagy épp mit evett, de ezt is hosszú mondatokba írva. Kit érdekel, milyen pergős rizst evett valami rákkal?
Jelző mérgezést kaptam, ez nem vitás. Ehhez igen komoly szinonímaszótár kellett, hogy ennyiféle jelzőt tudjon az ember használni, bármire, még mondjuk arra is, hogy hogyan vette magára, a milyen farmert valaki.
A karakterek sokszor annyira kidolgozatlanok voltak viszont, mert csak a szemükről és hajukról kaptunk hosszas ecsetelést, hogy frankón összekeveredtem, hogy most akkor ki David, Simon és Paul.
A vége… Nincs is igazán vége. Minden kétségek közt maradt, aminek lenne is értelme, ha nem azt vártam volna a könyvtől, hogy pont a kétség, a keresés megoldódik valahogy.
Szóval sokkal, sokkal jobban meglehetett volna ezt az egyébként egész jó elgondolást írni… Csak maga az alapötlet miatt, 3 csillag.


Népszerű idézetek

>!
Miss_Mila P

– Eddig csak statiszta volt saját életében, most főszereplővé kell válnia!

142-143. oldal (Ulpius-ház Könyvkiadó, 2008)

>!
baroness

Légy kiváncsi és befogadó. Ne utasíts el semmit anélkül, hogy kipróbáltad volna.

>!
Papírtigris

A lemondás és a mértékletesség tesz szabaddá. Annak megértése, hogy a fájdalom nem véletlen. Magadban kell olyan harmóniát teremtened, amely által szabaddá válsz.

>!
Miss_Mila P

– Ne féljen semmitől, ne ijedjen meg, menjen bátran előre, tárja ki a szívét az itteni élmények előtt.

143. oldal (Ulpius-ház Könyvkiadó, 2008)

>!
zsofigirl

… a keresők jutalma, hogy néha rátalálnak valamire, persze nem arra, amit keresnek, de talán valami érdekesebbre, izgalmasabbra, sejtelmesebbre…

>!
Sansa I

Mivel Dennis nem csupán háziorvos, hanem pszichológus is volt, Paul nem ámult el a fura ajándék láttán. Először ugyan tévedésre gyanakodott, aztán viccesnek találta barátja ajándékát. Később rájött az értelmére. Nagyon ötletes, ám kegyetlen ajándék volt.

39

10 hozzászólás
>!
zsofigirl

Amit keresel, azt először önmagadban kell megtalálnod.

>!
Ács_Milán 

– Abba fog maradni a menstruációd – mondta neki egyik nap Klára, a pszichológus.

74. oldal

>!
tulipanfa

Akkor úgy érezte, ez a boldogság. Látni a két embert, akit szeret – kettejüket, akik szeretik egymást és őt.

276. oldal

>!
Molu

Meg kellene élnie minden napot, érti, nem csak úgy hagyni, hogy teljen az idő.

144


Hasonló könyvek címkék alapján

Emri Nóra: Szerelmem, Kefalónia
Papp Diána: Bodza Bisztró
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény
On Sai: Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál
Róbert Katalin: Szívből, színből, igazán
Raana Raas: Elágazó utak
Raana Raas: Az ogfák vöröse
Máté Angi: Mamó
Spiró György: Fogság
Lilian H. AgiVega: A Bermudák királynője