A ​mexikói 182 csillagozás

Fejős Éva: A mexikói Fejős Éva: A mexikói

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Galántai Zsófi úgy érzi, célba ért. Sikeres a munkájában, és végre összeköltözhet szerelmével. Aztán jön egy furcsa, szégyenteljes, mégis emlékezetes éjszaka egy messziről jött idegennel, és Zsófi jól felépített élete összeomlik. Mindent hátrahagyva elindul a mexikói után, aki titokzatos jeleket hagy neki szerte a világban… Szerelem? Kalandvágy? Zarándoklat? – vajon mi hajtja a magyar lányt egyre egzotikusabb tájak, egyre veszélyesebb kalandok, és önmaga számára is ismeretlen énje felé?

Mi ad több muníciót a lelkünknek: ha bátran kilépünk megszokott és talán megunt életünkből, vállalva a kockázatot, hogy veszítünk, vagy ha vágyainkat elnyomva éljük mindennapjainkat? Merre vezet az utunk? Hol jobb: útközben vagy „célba érve”? Fejős Éva, aki eddigi négy regényével több mint százezer olvasót hódított meg, ismét új bestsellerrel örvendezteti meg rajongóit. A mexikói krimibe illő izgalmakat és igazi lélektani drámát ígér.

Eredeti megjelenés éve: 2010

>!
Erawan, Budapest, 2016
418 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155469336
>!
Erawan, Budapest, 2016
418 oldal · ISBN: 9786155469343
>!
Ulpius-ház, Budapest, 2013
ISBN: 9789632545356

1 további kiadás


Kedvencelte 14

Most olvassa 12

Várólistára tette 52

Kívánságlistára tette 24

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

konyvolvaso >!
Fejős Éva: A mexikói

Egész jól kezdett kibontakozni a történet,érdekelt és lekötött merre haladnak az események. Jó volt a szakácsverseny és ezután már meg is volt a csúcs de ekkor már elég is lett volna, már nem hiányzott a folytatás. Így egy kicsit túlnyúlt. A vége már erőétetett volt. Sokszor a kevesebb a több.

gybarbii>!
Fejős Éva: A mexikói

Kövezettek meg, de én imádtam!
Szerettem Lucindát, nagyon magával ragadott a története. Az elvesztés fájdalma, a megbocsátás utáni megkönnyebülés, az újbóli megnyílás miatti szorongás, egy szerettünkért való aggódás… ezek mind-mind olyan érzések, amelyek ott vannak a mindennapjainkban, és nekünk is meg kell küzdenünk velük…
A másik szálon pedig ott van Zsófi, aki egyszer csak úgy dönt, hogy lelép a jól megszokott (és sikeres) életéből, hogy megismerhesse önmagát, és új kalandok elé nézhessen. Zsófi életében (és ahogy láttam, itt az értékelések között is) szinte mindenki bírálja és elítéli a döntését. Feladta a biztos munkáját, a párkapcsolatát, elszakadt a családjától és a barátaitól, elindult egy teljesen új és ismeretlen úton… Lehet, hogy ez így egyszerre soknak, merésznek és meggondolatlannak tűnik, de én megértem őt, ugyanezt tettem másfél évvel ezelőtt… Nyilván voltak (és vannak is) nehéz pillanatok, de megtanultam, hogy harcolnom kell önmagamért, kiállnom a véleményem, az érzéseim és az életem mellett, nem csinálhatok csak azért dolgokat, mert ezzel másokat teszek boldoggá… Tényleg nem könnyű a nulláról újrakezdeni, de egy percig sem bántam meg, és tudom, hogy szinte senki nem érti körülöttem, miért is őrültem meg ennyire, de életem legjobb döntése volt! (Igen, még a veszteségek elszámolása után is…)
Kedves Éva! Köszönöm az élményt és a bizonyságot, hogy nem ment el az eszem… :)

pwz I>!
Fejős Éva: A mexikói

Egy kiránduló kalandjai Fejős Éva világában – ez lennék én :D
Hozzám hasonlóan sokan vannak, akik csak egy „kirándulást” tettek a Fejős-könyvek világába. Ez leginkább onnan mérhető le, hogy az értékelés mellett náluk hiányzik a csillagozás, nem érzik felhatalmazva magukat, hogy másfajta stílusokon nevelkedett énjükkel minősítsék az ilyen könyveket :)! Lelkük rajta :)! No de, én merészebb vagyok. A saját szemszögemből merek „csillagozni”! :D
„4,5? Nem lesz az egy kicsit sok?” – kaptam az első visszajelzést. (Provokatív módon előbb csak csillagoztam, aztán megnéztem, hogy ki hogyan reagál erre! Bár vannak, akik kivárnak, akik már ismernek :D, akiknek volt részük a pwz-féle megvezetésben… :D)
Akkor nézzük:
Jelentem, bármilyen hihetetlen, vannak ilyen emberek a mai magyar valóságban, mint Galántai Zsófia. Azért írtam „ember”-t és nem „nő”-t, mert van a férfiak között is ilyen kóborló! Na, abból van aztán a sok! (pl. én) ;D
Aztán ezek az élethelyzetek is lehetnek valósak. Van benne „cset”; telefon a legjobb barátnőnek a hotelszoba WC-jén ücsörögve, miközben a kedves a szobában szunyál; e-mail váltás; turistától ellopott pénz, kezüket széttáró rendőrökkel; nyugalom szigetei; furcsa családi helyzetek, stb. Szóval aki még nem élt át ilyet, az biztosan úgy tekint rá, hogy ez blőd, kamu, ilyen nem létezik. Pedig de, létezik. (Személyes érintettség okán mondom: létezik ez a világ…)
Mostanában Iain M. Banksen edződött agyam :) minden további nélkül vette a sok szálon futó eseményeket.
A szóhasználat sokszor távol van az irodalmias stílustól, de itt nem is ez a lényeg. Van ahol túlírt, van ahol jó közbeszúrások vannak. Valójában a mai világ egy romantikus-rózsaszín, forgatókönyvbe illő történetével találkozik az olvasó. Abszolút látom magam előtt a képeket és a párbeszédeket a narrációval együtt. Vigyázat, nehogy meglepődjetek, ha ezt a történetet egyszer majd filmen viszontlátjátok :D! Kicsit latin-amerikai szappanopera magyar verziója ez. Megy előre a történet, azzal sincs baj.
Ha valaki volt ezeken a helyeken (Lisszabon, Sesimbra, Barcelona, London, Antalya, Mexikó, vagy akár bármelyik spanyol nyelvű latin-amerikai ország), tud azonosulni az itt olvasható élethelyzetekkel, ami nem egy rossz pont. Nekem megy, én voltam… :)
Szóval, olvasható! Kell ennél több? Ha igen, akkor viszont mást kell olvasnod, szigorúan! :D :D :D

33 hozzászólás
rnekovacseme>!
Fejős Éva: A mexikói

Nagyon örülök, hogy a végére értem. Túlzottan vontatott vontatott volt. Nem értettem, hogy mi a kapcsolat a két főszereplő között. Nem volt semmi felvezetés, már az első oldalom belecsaptam a lecsóba. Többet vártam ettől a könyvtől. A legjobb jóindulattal kap 4*.

Vhrai P>!
Fejős Éva: A mexikói

Ez a könyve nem sikerült túl jól az írónőnek. A főszereplőt nagyon nem kedveltem, és sokszor nem életszerű dolgok voltak leírva. Valamint én a szereplők múltját is hiányosnak találom.

Bővebben: http://libellum.blog.hu/2017/01/02/fejos_eva_a_mexikoi_192

serengeti P>!
Fejős Éva: A mexikói

Flow élmény ("nembíromletenni" érzés): 5
Stílus (írói): 5
Ötlet (eredetiség): 5
Tartalom (mondanivaló): 3
Hitelesség (könyv világának átélhetősége): 3
Érzelmek (ábrázolása): 4
Izgalom: 5

Nahátszóval, lélektani dráma az nem volt, de azért kellemes élményt adott a könyv. Fejős Éva remek író, nagyon kedvelem a stílusát. Eredeti ötletből született a történet, ami egy fiatal nő útkeresésének és önmagára találásának történetét dolgozta fel, amolyan road movie-szerű regény formájában. A tartalom átlagosan kidolgozott, a mondanivaló nagyjából átjut az olvasóhoz. Hitelesség szempontjából nem nagyon meggyőző, de a könyv világa azért jól átélhető. Fejős érdeme a szereplők érzelmeinek alapos ábrázolása. A történet mindvégig izgalmas, érdekfeszítő.

rókatündérlizi P>!
Fejős Éva: A mexikói

Igazi út keresős könyv. Mindenki életében vannak olyan pontok, amikor azt érzi, minden kesze-kusza körülötte,semmi sem úgy alakult, ahogyan tervezte, szerette volna. És vannak, akik gondolnak egy merészet és mindent elengednek, hadd tisztuljon minden. Drasztikus megoldás, ugyanakkor működőképes lehet. Még akkor is, ha eközben mandinerben közlekedik eleinte az ember ezen az új úton. A falakhoz ütközés ugyan felhorzsol, ám tisztul a kép és szépen lassan magára talál az illető. Arra a valakire, aki ott legbelül él.

Az út, amelyen végigvezeti az írónő Zsófit és bennünket is, coelhoi gondolatokat, képeket és megoldásokat szül.

vadnarancs P>!
Fejős Éva: A mexikói

Ez volt az első Fejős Éva könyvem, de nem az utolsó!
Először nem volt szimpatikus Zsófi, hogy úgy ott hagyta az életét. De ahogy bejárta a félvilágot, olyan érzés volt mintha én is ott lettem volna! (egyben kijött rajta a buszozási, vonatozási, repülési és hajókázási lázam… hjajj milyen régen is voltak már azok..)
Kedvet kaptam, hogy elutazzak ezekre a helyekre! :)

5 hozzászólás
Delena>!
Fejős Éva: A mexikói

Regény kezdetén, mikor elkezdte az írónő a második szálat, bevallom kicsit átugrottam, mert nem kötött le, mert még akkor nem is sejthettem, hogy mikor fog a kettő száll egymáshoz kapcsolódni.
Galántai Zsófit egy merész, néha kicsit agyalágyultnak ismerhetjük meg, mert mindent maga mögött hagyva elindul az ismeretlenbe, egy olyan férfi után, akivel egy mámoros éjszakát töltött együtt. Sok kalanddal teli útja során jár Portugáliában-ahol meggyűlik a baja a kagylóval-, Barcelonában-ellopják a pénzét, Londonban-belekerül egy valóságshowba, Antayában-megtanul főzni, majd Mexikóba megy. Kezdetben csak az a bizonyos mexikói jár a fejében, de később rájön, hogy a mexikói is csak egy jel volt, annak a jele, hogy változtatnia kell az életén, ami meg is történik. Poligámista Pablo helyett, már egy Rafa nevű mexikói társaságában érzi jól magát és közelebb kerül a főzéshez, minthogy az korábban hittük volna.
Várom már a következő művét, a Cuba librét.

Manawydan>!
Fejős Éva: A mexikói

Kíváncsi voltam egy Fejős Éva regényre, így nekiláttam. Nem is tudom mit írjak róla. Annak jó volt, amire íródott, végülis elment.
A főszereplő egy 35 év körüli leányzó, aki belevágott a carpe diem üzemmódba, és ez aztán különféle lehetetlen kalandokba sodorta „az igazi” megtalálása reményében. Volt egy rész, amelynél nem tudtam elvonatkoztatni Gordon Ramsey Pokol konyhája című valóságshow-jától, de az írónő szinte meg sem próbálta az eltérést. Nem értem miért kellett annyi fejezetet ennek szentelni és igazából a 61 éves mexikói Lucinda története is felesleges volt.
Azt be kell vallanom, hogy néha nem tudtam követni ki kihez beszél, gyakori volt az egyes szám első és harmadik személy váltakozása mondhatni egy bekezdésen belül. Azért elolvastam…..


Népszerű idézetek

gybarbii>!

– A szabályok nagy része arra való, hogy leszarjuk őket.

136. oldal

cs_cintia>!

Las palabras no significan nada – csúszott ki a száján, amit Pedrótól tanult, ezer évvel ezelőtt, egy antalyai szállodában. A szavak semmit sem jelentenek.

397. oldal

konyvolvaso >!

Lucinda nem is akarta elfojtani a mosolyát.

133. oldal

jmolnar>!

– Lucinda, a cinizmusod mögött ott rejtőzik a szeretni való, meztelen éned.

404. oldal

jmolnar>!

Sosem gondoltam, hogy ilyen is lehet valakivel. Együtt. Egy fedél alatt.
Nem lakni – hanem élni.

405. oldal

Anett_>!

Percek telhettek el, de nem látta maga előtt öt évvel későbbi önmagát. Üres lenne a vágytérképe…? Ha igen, az sem zavarta. Kinyitotta a szemét, és újra a szikrázóan áttetsző cseppköveket nézte. Már majdnem megfordult, hogy kiússzon, amikor rájött: tetszik neki ez a hely, ahol nem sürgetik a holnapot. Ahol a ma fontosabb, mint a holnap. Ahol a mostnak van igazi értelme, és nem a majdnak.
Maradt még egy kicsit, a tó felszínén lebegve.

390. oldal

konyvolvaso >!

Alighogy megvette a repülőjegyét, megérkezett sms-ben a bankkártyaegyenlege.

Delena>!

"Mikor szerettelek nagyon,
azt hittem, hogy ami van itt lent,
a földet, az eget, a Mindent
beléje zárhatom.
Most látom ezt a nagy hibát,
szenvedsz te, és én felnyögök.
Nem fér el egy egész világ
a homlokod mögött."

78. oldal

konyvolvaso >!

Bort ivott hozzá, előtte és utána meg tequilát kért.

33. oldal

konyvolvaso >!

Szerencsére nem szandálos volt, mert – bár Lucinda nem volt naprakész a férfidivatban – azt ki nem állhatta.Férfi nem jár szandálban.

33. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Farkas Andrea: A Főnök ajánlata
B. E. Belle: Megtörtek
Abby Winter: Leomló falak
Hajdú-Antal Zsuzsanna: Utánad
Borsa Brown: A szárd szikla
Tomor Anita: Veled egy szigeten
Ruby Saw: Gázt neki, Chiara!
Nina Collins: Örökre szól
R. Kelényi Angelika: Barcelona, Barcelona
Leitner Lili: Az azúr bicikli