Multikulturalizmus 1 csillagozás
Ennek a könyvnek nincsen fülszövege.

Saussure szerint semmilyen értelemben sem vagyunk a nyelvben kifejezett állítások vagy jelentések „szerzői”. A nyelvet csak úgy tudjuk jelentések létrehozására használni, ha a nyelv szabályain és kultúránk jelentésrendszerein belül helyezkedünk el. A nyelv társadalmi és nem egyéni rendszer.
66. oldal, Stuart Hall: A kulturális identitásról

A nemzeti kultúrák néha hajlanak arra, hogy visszaállítsák az órát, és visszahátráljanak abba az „elveszett időbe”, amikor a nemzet hatalmas volt, kísértést éreznek, hogy visszaállítsák a múltbeli identitásokat.
71. oldal, Stuart Hall: A kulturális identitásról

…az identitás bizonyos idő alatt végbemenő tudat alatti folyamatok során alakul ki, nem születik velünk a tudattal egy időben. Egysége mindig képzeletbeli, „imaginárius”. Sohasem lesz teljes, mindig „folyamatban van”, mindig „alakul”.
65. oldal, Stuart Hall: A kulturális identitásról
- Feischmidt Margit (szerk.): Erdély-(de)konstrukciók ·
Összehasonlítás - Fellegi Borbála: Út a megbékéléshez ·
Összehasonlítás - Laki Ildikó (szerk.): A fogyatékossággal élő fiatal felnőttek társadalmi integrálódásának esélyei és lehetőségei a mai Magyarországon
Összehasonlítás - Csepeli György: A meg nem gondolt gondolat ·
Összehasonlítás - Huszár Tibor (szerk.): A magyar értelmiség a 80-as években ·
Összehasonlítás - Bokor Ágnes: Depriváció és szegénység ·
Összehasonlítás - Angelusz Róbert: A láthatóság görbe tükrei ·
Összehasonlítás - Czike Klára – Csizmady Adrienne – Ligeti György – Rózsavölgyi Adél: Minden másképp van ·
Összehasonlítás - Gombár Csaba – Hankiss Elemér – Lengyel László (szerk.): És mi lesz, ha nem lesz? ·
Összehasonlítás - Pressing Lajos – Szakács Ferenc: Az MMPI-próba új magyar standardja ·