Téged ​akarlak (A felhők fölött 3 méterrel 2.) 9 csillagozás

Federico Moccia: Téged akarlak

„Hát ​itt vagyok. Visszatértem. Róma. Fiumicino, hogy pontos legyek. A kijárat felé tartok. Kilépek az üvegajtón, és az utcára jutok. Előttem taxik sorakoznak. De abban a pillanatban valami furcsa érzés fog el. Mintha valaki figyelne. Hirtelen megfordulok. Semmi. Nincs rosszabb, mint amikor vársz valamit… De nem történik semmi.”
Egy kérdéssel búcsúztunk Steptől: „Visszajutok-e valaha oda, ahol kizárólag a szerelmesek élnek, három méterrel a felhők fölé?” És a válasz hamarosan megérkezik. Ugyanis semelyik történet sem ér valójában véget. És néha úgy folytatódik, ahogyan sosem képzelted volna. Step elutazott, és hazatérni készül. Rájön, hogy soha semmi sem ugyanolyan, mint ahogyan magad mögött hagytad. Vagy jobban mondva, ahogyan emlékszel rá. Minden megváltozik és felfedi igazi arcát. Step megtanulja, hogy a szerelemben nem mindig tudjuk, mit is akarunk valójában. Még akkor sem, amikor annyira magabiztosnak gondoljuk magunkat.
Federico Moccia közvetlen és határozott… (tovább)

Eredeti mű: Federico Moccia: Ho voglia di te

Eredeti megjelenés éve: 2006

>!
Ciceró, Budapest, 2017
550 oldal · ISBN: 9789634320487 · Fordította: Szabó Anita
>!
Ciceró, Budapest, 2017
550 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634320463 · Fordította: Szabó Anita

Kedvencelte 3

Most olvassa 1

Várólistára tette 23

Kívánságlistára tette 31

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

>!
Űrlény
Federico Moccia: Téged akarlak

Ez jó volt. Határozottan jobb, mint az első rész, bár Step neve még mindig zavar sajnos a film után. Azért a könyv is nagyon sok izgalmat tartogatott, másképp képzeltem Gint a könyv alapján, mint amilyen a filmben volt, de határozottan ő lett a kedvencem.
Egy könyv arról, hogy több személyt szerethetünk egyszerre, de az elsőt mindig másképp fogjuk. Melyiknek jobb lenni vajon: első, második vagy sokadik szerelemnek?
(Lesz 3. rész?)

2 hozzászólás
>!
pevike 
Federico Moccia: Téged akarlak

Nemrég láttam egy kritikát, ami egy film hibájának azt rótta fel, hogy a setting sokkal nagyobb hangsúlyt kap, mint a sztori. Pont ugyanezt éreztem ennél a könyvnél. Szerintem 100 oldalba simán belefért volna az a kevés történet, ami ebben van, viszont Róma városa, a motorozás, az éttermek és még csomó minden részletesen kifejtve 560 oldalban. Ami nem lenne baj, ha az első kötetben nem pont ugyanez lett volna. Ráadásul a sztori egyes elemei is hasonlítanak az első kötetre. A másik a szerkezete. Ma már nem divat, hogy valaki normális rendszerben írjon könyvet?? Kicsit unom, hogy minden második könyv, amit olvasok, ugrál az E/1, E/3 között, itt még azzal is megfejelik, hogy az egyik sorban a fiú beszél, a másik sorban minden átmenet nélkül a lány. Minek?? Ez mégis kinek jó?? De hogy valami jót is mondjak, amiért végül mégis kapott három csillagot: örömmel vettem, hogy leszámol a klisével, hogy spoiler Gőzöm sincs, mi lehet a folytatásban, de kezdem úgy érezni, hogy nem is érdekel – ahogy már a filmek sem nagyon.


Népszerű idézetek

>!
Ninovics

Nincs rosszabb, mint amikor vársz valamit…De nem történik semmi.

21. oldal

>!
Ninovics

Némán tovább öltözködöm. Rámeredek. Én? Hogy én megharagudnék? Most, hogy már nem vagy többé? Hogy haragudhatnék meg?

503. oldal

>!
Ninovics

– És milyen volt?
– Te meg én… három méterrel a föld alatt!

517. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Luca Di Fulvio: Álmok bandája
Luca Di Fulvio: A lány, aki megérintette az eget
Elena Ferrante: Briliáns barátnőm
Alessandro D'Avenia: Fehér, mint a tej, piros, mint a vér
Licia Troisi: Az új birodalom
Cristina Caboni: A parfüm titkos útjai
Federica Bosco: Maradj velem, angyal
Borsa Brown: A maffia szívében
Sveva Casati Modignani: Éjféli uzsonnák
Sveva Casati Modignani: Tangólecke