A ​felhők fölött 3 méterrel (A felhők fölött 3 méterrel 1.) 108 csillagozás

Federico Moccia: A felhők fölött 3 méterrel Federico Moccia: A felhők fölött 3 méterrel

"A nap éppen most kel fel, gyönyörű reggel van. Babi iskolába tart, miközben Step még nem tért aludni az előző éjszaka óta. Ez a nap is úgy indul, mint a többi. Legalábbis amíg egymás mellé nem kerülnek a piros lámpánál. Ettől kezdve semmi sem lesz már ugyanaz.”
Babi gazdag szülők gyermeke, kiváló tanuló, igazi „jókislány”, míg Step „nehézfiú”, aki állandóan keresi a veszélyt, folyamatosan harcban áll mindennel és mindenkivel, illegális motorversenyeken vesz részt. Két különböző világhoz tartoznak, mégis egymásba szeretnek.
A felhők fölött 3 méterrel-t egy kis római kiadó adta ki, majd évekig fénymásolatokon terjedt, így vált kultuszregénnyé az olasz főváros fiataljainak körében. Sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy két filmadaptáció is készült belőle.

Eredeti mű: Federico Moccia: Tre metri sopra il cielo

Eredeti megjelenés éve: 1992

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Ciceró, Budapest, 2018
520 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634320470 · Fordította: Szabó Anita
>!
Ciceró, Budapest, 2014
520 oldal · ISBN: 9789634320531 · Fordította: Szabó Anita
>!
Ciceró, Budapest, 2014
520 oldal · ISBN: 9789635398942 · Fordította: Szabó Anita

Kedvencelte 19

Most olvassa 26

Várólistára tette 151

Kívánságlistára tette 137

Kölcsönkérné 9


Kiemelt értékelések

>!
brigi11 P
Federico Moccia: A felhők fölött 3 méterrel

Még tegnap este befejeztem és azóta is csak mosolygok meg sóhajtozok. Megrohantak az emlékek, kristálytisztán látom magam előtt azt a balatoni nyarat, amikor még a piros úttörő nyakkendőt cseréltünk el, kötöttük a nyakunkba, csuklónkra, tettük éjszaka a párnánk alá. Látom a tábortüzet, emlékszem ugyanígy próbáltam kiszökni éjszaka a lépcsőházba. Apukám kissebb szívinfarktus kíséretében ugyanígy hívta meg sörözni az IGAZIT. És lányos anyaként ugyanígy látom magam előtt a jövőmet is. Ahogy majd titkolóznak előttem, falaznak egymásnak, és egy-egy csíny után borzasztóan büszkék lesznek egymásra, mert valljuk be titkon minden tini álmodozik egy ilyen szerelemről, még akkor is ha pontosan az lesz a vége ami Babival és Steppel történt.
A filmet nem láttam, és nem is fogom megnézni, helyette inkább megyek és megnézem a Házibulit és sóhajtozok még egy párat.
Ez a könyv egy darab az életemből és egyértelműen az idei év legnagyobb kedvence.

3 hozzászólás
>!
Evelena
Federico Moccia: A felhők fölött 3 méterrel

Azok közé tartozom, akiket Mario Casas egyetlen mosollyal is képes meghódítani. Míg meg nem jelent magyarul a történet, abban a tudatban voltam, hogy ez ízig-vérig spanyol történet, így nagyon meglepődtem, mikor kiderült, hogy olasz, és hogy hogyan is terjedt el egyre szélesebb körben az olvasók között. Annyira vártam rá, hogy elolvashassam, a megjelenés után szinte rögtön szaladtam a könyvesboltba megvenni, ezért sajnálom, hogy nem azt kaptam, amire áhítoztam. Sok volt a hosszas leírás, sok a szomorúság…
A filmhez képest eléggé mást kapunk, Step és a banda persze szórakoztató, de veszélyes, egyik napról a másikra életmódot folytatnak.
Step egy tipikus dögös, motoros pasi….. de számomra nem teljesen olyan, amilyen a filmes karakter.
Babi nekem a filmben sokkal szimpatikusabb volt, mint itt. Olyan begyöpösödött, kellett neki Step, hogy megértesse vele, hogy másképp is lehet élni, hogy nem csak a kötelességek mozgatnak mindent.
Mégis volt benne egy kicsi a film hangulatából, és ezért megérte elolvasni.
A tengerparti háznál játszódó jelenetek voltak, amik visszaadták ezt a hangulatot és ezeket nagyon élveztem.

>!
sztinus P
Federico Moccia: A felhők fölött 3 méterrel

Olasz hàzibuli fíling.
Csak nèha durva ès sok volt az olasz Matyiő.
De tinilánykènt megértem a rajongást.
A motor viszont nagyon veszèlyes sport ám!!!

3 hozzászólás
>!
Lanore P
Federico Moccia: A felhők fölött 3 méterrel

Ez sajnos nagy csalódás volt… sokkal többet vártam tőle, de őszintén szólva kb. 350 oldalig teljesen unalmas volt, nyoma sem volt a filmben látott pörgősségnek, izgalomnak, feszültségnek. Babi már a filmverzióban is furcsa volt nekem, itt a lapokon pedig méginkább unszimpatikus lett, a jókislány-rosszfiú ellentét túlságosan kiélezett volt. A vége miatt mégis megérdemli a 3 csillagot, az utolsó 100 oldalon már visszatért az ismerős érzés, hogy szorítok nekik, hogy azt szeretném, ha boldogok lennének… de ennek ellenére is úgy érzem, össze lett csapva a lezárás. Kár érte.

8 hozzászólás
>!
ƨɔɴом
Federico Moccia: A felhők fölött 3 méterrel

Gyanitom titkot nem fogok elarulni azzal, hogy Mario Casas csibeszes mosolyat es vad indulatait vartam Step baratunktol. Am egyedulallo esettel volt dolgom, mert bar eloszor a filmet lattam (joparszor), abszolut nem az ott szereplok jelentek meg a fejemben.
A tortenet vaza sokban nem ter el az ott latottaktol. Egy dusgazdag, prud es a vegtelensegig merev csaj belecsoppen egy olyan vilagba, ami bar a termeszetetol idegen, megis vonzza, ha masert nem is, de a hon ahitott rosszfiu miatt biztos. Eloszor bevallom baromi sok volt nekem az, amivel a regeny inditott. Az iro igyekezett minden apro kis szalat, minden szereplot tuzetesen bemutatni, es tette ezt ugy, hogy volt bizony olyan resz, ahol vissza kellett lapoznom, hogy most kirol vagy mirol is van szo. Valahol a konyv egyharmadanal kezd tisztulni a kep, egyfelol, mert addigra mar mindenkit ismerunk, masfelol pedig, mert ekkor kezdodik Babi es Step igazi kalandja.
Szamomra Babi egy nem kulonosen szimpatikus karakter, es ezen sajnos az sem tudott segiteni, hogy Step valamelyest kirangatta a megszokott kis eletebol. Stepet es a haveri tarsasagat viszont nagyon kedveltem, es kulon kedvenceim voltak azok a reszek, ahol Step visszaemlekezik a megismerkedesuk korulmenyeire.
Igazabol mindenkinek ajanlom a konyvet, aki egy kicsit is szerette a filmet, mert nem fog csalodni, akkor plane nem, ha egy humoros, szorakoztato es romantikus kis olvasmanyra vagyik. :)

7 hozzászólás
>!
gybarbii
Federico Moccia: A felhők fölött 3 méterrel

Már a filmváltozatot is imádtam, bármikor szívesen megnéztem, pedig én aztán tényleg nem vagyok az a nagy tv-nézős típus… És itt kell megjegyeznem, hogy engem egyáltalán nem zavartak a változtatások, sőt, talán könnyebben el is tudtam helyezni az egészet Olaszországban.
Imádtam a könyvet, a fiatalok történetét, a barátságot, a szerelmet… Habár Babi-t sem a filmben, sem a könyvben nem kedveltem igazán, Step-ért odavoltam (de hát ki nem???), és mindig is egy ilyen szerelemről álmodoztam… Szeretem a motorokat, a sebességet, a szabadságot, a könyvet olvasva újra átélhettem egy kicsit ezeket…
A könyv olvasása közben igazi érzelmi hullámvasúton éreztem magam, és habár nem igazán tudnám megmagyarázni a miértjét, de nekem valami nagyon különlegeset jelent ez a történet…

>!
Lulma
Federico Moccia: A felhők fölött 3 méterrel

Azon kivételes alkalmak egyike, amikor a film sokkal jobbra sikerült. Ott tömörebben, lényegre törőbben oldották meg az egészet és ha valami nem is tetszett, akkor is még ott volt Mario Casas, akire ránéztem és azt mondtam, oké, miatta megéri végigülni az összes részt.
Mind a könyv, mind a film jól hozza a Babi és Step (filmben "H") világa közti ellentétet. Talán a könyv jobban kiélezi, mert részletesebben mutatja be a gazdag, sznob lányka és az agresszív motoros srác életét, több kalandot láthatunk, ám sok kis epizódot már feleslegesnek éreztem a regényben. A könyvben indokoltabbnak éreztem a szakításukat, nekem személy szerint Step nem lett a szívem csücske, sokkal taplóbb mint a filmben. Bár Babi sem túl szimpatikus – egyszerűen mindkét fél a végletek embere – valamilyen szinten egyet értettem a Steptől való viszolygásával, ez a durva, erőszakos társaság valóban elrettentő a legtöbb lány számára.
A filmet ajánlom, már többször láttam és tényleg izgalmas, romantikus, borús délutánokra mindig jó program, a könyvet viszont ezúttal nem tudtam megszeretni.
Bővebben: http://lulmakonyv.blog.hu/2016/11/02/federico_moccia_a_…

>!
mcborzaska
Federico Moccia: A felhők fölött 3 méterrel

Annyira vártam, hogy magyarul olvashassam. Amikor megtudtam, hogy nálunk is megjelenik alig hittem el. Nekem egy kicsit csalódás volt a könyv. Lehet egy minimálisan hozzátartozik az is, hogy a borító nem tetszik, míg az olaszon ott virít Riccardo Scamarcio <3 Eredetiben sokkal jobban tetszett. Magyarul nem adta vissza az eredeti hangulatát, pár kifejezést nem így fordítottam volna le. Aki teheti, olaszul olvassa!
http://moly.hu/ertekelesek/1224105

>!
Ancsúr
Federico Moccia: A felhők fölött 3 méterrel

Jó hogy láttam a filmet, mert nem biztos, hogy a könyv után nem biztos, hogy kedvem lett volna belenézni a filmbe, ami nem mellesleg az egyik kedvencemmé vált a zenéivel együtt.
Ez a könyv borzasztó volt olyan szempontból, hogy nem tudtam megállapítani, hogy most akkor melyik szereplőpárosé, szereplőé a vezérszál, amihez az összes többi csak becsatlakozik, hogy „élvezhetőbb” legyen a történet. Mert ugyan mondjátok már meg nekem, hogy mégis kit érdekel, hogy Dani annyit lóg a telefonon a barátnőivel? Vagy az, hogy Step hogy járt régebben a motoros műhelyben? Vagy az, hogy Babi szülei mit csinálnak egy sznob szülőkkel teli kártyapartin? Szerintem senkit se. Ezek a melléktörténetek abszolút nem járulnak ahhoz, hogy ez a könyv olyan siker legyen, mint pl. a belőle készült film.
A másik meg az, hogy mi történt a szereplők nevével? H mióta Step, illetve fordítva? Vagy Babi barátnője mióta Pallina? Ja, és ha már Babinál tartunk: hála égnek, hogy a filmbéli Babi nem olyan elkényeztetett csitri, mint a könyvben, mert a hajam kihullt volna, ha ezt kellett volna hallgatnom nem is tudom, hogy hány óráig.
Na, szóval engem nem nyert meg ez a könyv, de a filmet rongyosra fogom még nézni. Ezt már most tudom. :)

2 hozzászólás
>!
zsebibaba007
Federico Moccia: A felhők fölött 3 méterrel

Filmhez képest nekem csalódás volt. Pedig volt, hogy szó szerinti mondatokat vett át a film, mégis nekem ez most kevés volt. De le a kalappal a filmrendezők előtt, mert könyvhű lett. Nagyon is :)


Népszerű idézetek

>!
KiMO

– Ne aggódj! Én tudom, hova megyünk, ahol nem zavar senki. Már sokszor voltunk ott, csak akarni kell.
Babi reményteli pillantással nézett rá.- Hol?
– Három méterrel a felhők felett, ahol a szerelmesek laknak.

489. oldal

1 hozzászólás
>!
No_Exist

Jellemző, ha nincs szükséged szívességre, mindenki örömmel a rendelkezésedre áll.

414. oldal

>!
KiMO

-Fékezz! Nem akarok meghalni. Már ott van a szemem előtt, mit olvasok majd a holnapi újságban. Fiatal lány meghalt egy rendőrségi üldözésben. Fékezz, kérlek!
– De ha meghalsz, hogy olvasol újságot?

248. oldal

>!
No_Exist

„Felnőni annyi, mint nem menni többé kétszázzal”

168. oldal

>!
Csoszi

– Remekül nézel ki, drágám! – A nappaliban egy rikító színűre festett hajú nő a barátnője felé fordult, vette a lapot és elmosolyodott. – Hogy csinálod?
– Szeretőt tartok.
– Ó, valóban? És mivel foglalkozik?
– Plasztikai sebész.

72. oldal

>!
Csoszi

Mi a jó abban, ha az embernek nővére van, ha sosem mesél el semmit?

272. oldal

>!
Csoszi

– Hé, te szép szőke, kell egy fuvar?
– Hé, te randa disznó, kell egy pofon?
A fickó Stepre pillantott, aki hirtelen köztük termett. Megértette, hogy itt egy jó csaj helyett csak pofonokat kaphat.

113. oldal

>!
KiMO

Trágya! Nem hiszem el. Te, nyakig trágyában. Ez túl szép! Ez csúcs!

259. oldal

>!
Csoszi

A magániskolákban az a szép, hogy mindent egyszerűen meg lehet oldani. Az egyetlen kérdés az, hogy „mennyire” egyszerűen.

403. oldal


A sorozat következő kötete

A felhők fölött 3 méterrel sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Federica Bosco: Maradj velem, angyal
Alessandro D'Avenia: Fehér, mint a tej, piros, mint a vér
Mathilde Bonetti: Love Factor
Loredana Frescura – Marco Tomatis: A világ a te szemeddel
Licia Troisi: Idhunn fája
P. D. Baccalario: Century – A Tűz Gyűrűje
Révay József: Aranygyűrű
Pierdomenico Baccalario: Az első kulcs
Irene Adler: A skarlátvörös rózsa rejtélye
Paola Zannoner: Célvonal