Szerelmem ​egy angyal (Szerelmem egy angyal 1.) 249 csillagozás

Federica Bosco: Szerelmem egy angyal

Mia tizenhat éves, cinikus, lázadó, határozott, nem fél szembenézni a kihívásokkal, amit az iskola, az osztálytársak és az elvált szülők jelentenek. Viharos a kapcsolata az anyjával, aki mindennél jobban szereti őt, viszont pasiügyekben eléggé hasznavehetetlen.

Mia, amióta az eszét tudja, egy dologra vágyik: hogy bekerüljön a londoni Royal Ballet Schoolba, a világ legnevesebb tánciskolájába. Csakhogy a felvételi vizsga kegyetlen, a tandíj pedig megfizethetetlen egy egyedülálló édesanyának. És csak hogy az élet még bonyolultabb legyen, a lány titokban őrülten szerelmes a legjobb barátnője bátyjába, Patrickba. A fiú annyira fantasztikus és különleges, hogy már-már nem is tűnik egyszerű halandónak, inkább egy angyalra hasonlít.

Mia sosem hitt abban, hogy egyszer minden álma teljesülhet. Arra pedig pláne nem készült fel, hogy amit a sors egyszer már nekiajándékozott, azt el is veheti tőle.

Eredeti megjelenés éve: 2011

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Libri, Budapest, 2013
464 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633101940 · Fordította: Bíró Júlia

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Mia Foster Benelli · Nina L. Dewayne


Kedvencelte 52

Most olvassa 21

Várólistára tette 197

Kívánságlistára tette 117

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

>!
FairyDust P
Federica Bosco: Szerelmem egy angyal

Istenem… végre véget ért ez a könyv. Napok, sőt hetek óta olvastam, és valahogy soha nem akart vége lenni.
Ez a könyv nevetséges. Először is, milyen anya-lánya kapcsolat ez? 20 oldalanként összevesztek, aztán kibékültek, és ez folytatódott az egész cselekmény során. Nem mondok sokat, ha azt állitom, hogy a könyv 90%-a értelmetlen veszekedés, vagy szimpla nyavajgásról szól. Mi az, hogy nem szól a lányához 1 hónapig? Mi az, hogy nem ismeri el a hibáit a kedves anyuka? Ezt az irónő se gondolta komolyan. Mia karaktere érdekes volt, nagy szimpátiát ébresztett bennem az, hogy kitart és harcol az álmaiért. DE a halálos „szerelme” Pet iránt, valami vicc. spoiler Kicsit se erőltetett, á dehogy. Nincs gondom a romantikával, de a szavak amiket Pat néhol használt erős hányingert váltott ki belőlem. Ennyi kincsem, kicsim, szerelmem stb. becézést a gyomrom nem képes befogadni. Miért nem volt elég egy-egy belőlük, miért kell halmozni? Nina és Carl tök felesleges szál volt, csak azért irta bele, hogy legyenek további oldalak. Többet szerettem volna kapni a balett részéből, de ahhoz úgy tűnik gondolkodni kellett volna, a klisé meg hát megerőltetés nélkül jön. Biztosan nem folytatom a sorozatot.

23 hozzászólás
>!
Orsi999
Federica Bosco: Szerelmem egy angyal

Amikor először olvastam értékelést a könyvről, úgy voltam vele, hogy majd egyszer elolvasom. Akkor még nem tűnt annyira érdekesnek. Amikor utoljára voltam a könyvtárban (még szünet előtt) akkor több könyvet is elhoztam, hogy legyen mit olvasni a szünet ideje alatt. Pont ma néztem, hogy hamarosan vissza kellene vinni és még el se kezdtem. Rögtön neki is kezdtem és eddig le se tudtam tenni.
Imádom a könyvet! Imádom az írónő stílusát!
Nehezen indult be a történet, unalmas volt az eleje. Ahogy haladtunk a történetben úgy egyre jobban megtetszett a könyv. Meg tudtam érteni Mia problémáit a tovább tanulással kapcsolatban, főleg, hogy hamarosan nekem is el kell döntenem, hogy mit szeretnék kezdeni magammal a középiskola után. Amúgy nagyon tetszik az ő személyisége, az egyik barátnőmet jutatta az eszembe, akinek nagyon hasonló a humora és ugyan ilyen szókimondó ő is. Mia egy nagyon erős és kitartó lány. Végig küzdött az álmaiért, bár néha elég nagy hülyeséget csinált. Mia és az anyukája kapcsolata nagyon furcsa. Rengetegszer összevesztek és néha elég sokáig ki se békültek. Mia és Nina kapcsolata pedig még furcsább. Az elején imádtam Ninát szinte még jobban, mint Miát, de utána spoiler egyre kevésbé kedveltem. Patrick pedig tökéletes volt. Mindig tudta, hogy mit mondjon vagy csináljon, hogy megnyugtassa az embereket. spoiler

11 hozzászólás
>!
Nikolett0907 P
Federica Bosco: Szerelmem egy angyal

Nagyon tetszett, egy erős öt csillagos mű.
A vége pedig szívszorító.
Egy sorozat nagyon ígéretes kezdése.

>!
agi89
Federica Bosco: Szerelmem egy angyal

A „spoiler” szövegformázás funkció rendeltetésének megfelelően van használva!

Nem…
Nem.
Nem és nem!

Szívből utálom az összes szereplőt, kivéve spoiler.
Gyűlölöm, hogy spoiler.
És komolyan a pokolba kívánom az írót, amiért ennyire addiktív könyvet írt. Mert kb. az összes negatív érzelmem kiváltotta a történetével és mégis „rákényszerít” hogy folytassam az olvasását.

Nem lesz kedvenc.
Nem ajánlom.
És SOHA nem fogom újra olvasni.

24 hozzászólás
>!
Ferger_Jolcsi P
Federica Bosco: Szerelmem egy angyal

Az élet néha kegyetlenül képes megtörni az embert…
Ez Miával sem volt másképp. Egész életében azért küzdött, hogy meg tudja valósítani a nagy álmát, hogy prímabalerína lehessen. Még a legnehezebb időszakokban is töretlenül haladt előre. Le a kalappal előtte ezért a céltudatosságért és kitartásért. De aztán jött egy kudarcba fulladt szerelem és mindennek vége lett egyszeriben. Rádöbbent arra, hogy az életben minden viszonylagos és mulandó…
A legnagyobb kérdés az, hogy képes lesz-e újra talpra állni és újra élni…
spoiler

2 hozzászólás
>!
Wello_Book
Federica Bosco: Szerelmem egy angyal

Egy nagyon megható történet egy szerelemről, amely tragédiába torkollik. Szomorú, mégis gyönyörű.!*****

>!
christine
Federica Bosco: Szerelmem egy angyal

Ezzel a könyvel még nem is lenne baj, gyerekek. A főszereplő lány táncos, amit imádok, túl rég olvastam olyan témájú könyvet, ami eszméletlenül közel áll a szívemhez. Balett-táncosokról még nem olvastam, a fülszöveg pedig sokat ígért. Na meg, az angyal, ami szép nagyban ott virít a borítón, azt sugallja, hogy én most egy igazi, erős, fájdalmasan jó fantasyt fogok olvasni. Hát nem. Minden reményem szertefoszlott, már az első oldalak elolvasása után.

Először is megjegyezném, hogy ez nem fantasy. Illetve, nem teljes mértékben. Van benne egy kis természetfeletti dolog, sőt mi több, egy eléggé vonzónak titulált pasi kapta meg ezt a nem mindennapi szerepet, mégis úgy érzem, valami nagyon nem stimmel ezzel a könyvvel kapcsolatban.

Először is, a szereplők. Tudjátok, már nagyon-nagyon sokszor elmondtam, hogy nem szeretem kivesézni a szereplőket, mert mindenki máshogy tekint rájuk, ezzel a jellemzéssel pedig picit félrevezetem a jövendőbeli olvasókat. Most viszont muszáj megemlítenem egy-két apró, mégis lényegre törő dolgot, ami felett nem hunyhatok szemet.

Mia. Hűha. De ez a rosszabbik hűha. Hát én… nem, én ilyet sosem akarok. Hisztis, kicsit khm lányos, kicsit sokat akar, kicsit nem kedvelem. Kicsit nagyon. Annyira ellenszenves egy nő, annyira nem bírom, hogy arra nincsenek szavak. Ellenszenves volt. Lényegében meg is értem Ninát, és egyetértek vele… persze nem mindenben, de abban egészen biztosan, hogy eljött az az idő, amikor meg kell szakítsa a köztük lévő kapcsolatot. Azt hiszem, Mia teljes mértékben megérdemelte azt, hogy a barátnője elhagyta őt. Legalább megtudta, hogy milyen is egyedül, amikor senkire sem számíthat, nincs kire támaszkodni. Igaz, így még többet vinnyogott, amitől kifejezetten irtóztam. Mia az a típusú karakter, akit ki nem állhatok, akitől menekülök, akit sosem akarok látni.

Patrick. Picit túl istenítették. Nem védőszent, emberek, csak egy katona, aki a hazájának szentelte az életét. Mégis mindenki annyira dicséri és magasztalja, mintha ő maga lenne Jézus Krisztus. Pedig nem az, sőt, az első kötetben kifejezetten furcsa és… mai szóval élve talán nyomi és gáz.

Nináról nem tudom, mit gondoljak. A könyv első részében még egész normális, kedveltem – ő volt az egyetlen, akit kedveltem, és ez nagy szó! –, aztán átváltott egy khm lánnyá, aki szart mindenre és mindenkire. Felelőtlenné, önimádóvá és önzővé vált, végül meg is utáltam.

Nagyi. Atya isten, ha nekem ilyen nagyim lenne, akkor én lennék a legboldogabb ember. Egészen addig, ameddig nem kezd el parancsolgatni és akarnokként viselkedni, tényleg ő a világ legjobb nagyija. Nem is értem, hogy Mia anyja miért volt rá úgy kiakadva. Semmi oka sem volt rá.

>!
Ciklámen
Federica Bosco: Szerelmem egy angyal

Tetszett a könyv. A címből kiindulva igazi angyalos történetre számítottam, de nem azt kaptam. Ez egy kicsit csalódást okozott. Egy tinikről szóló történet, melyben a főszereplő Mia legnagyobb álma, hogy balerina legyen. Viszont szembe kell néznie, hogy a család anyagi helyzete miatt ez nem biztos, hogy megvalósulhat. Igazi lázadó kamasz, nekem egy kicsit túl szókimondó,önző és néha kíméletlen volt. A balett mellett legjobb barátnője bátyjába szerelemes, melyet titkol mindenki előtt, sőt még undokul is viselkedik a fiúval. Majd megtörik a jég és egy véletlen folytán megvallják egymásnak érzelmeiket.
Patrick nekem túl tökéletes fiú, szerintem ilyen nincs az életben, vagy csak én nem találkoztam ilyennel.
A végére nem számítottam. Végigbőgtem. Nem érhet így véget ez a könyv, nem, nem ,nem .
Nagyon várom a folytatását.

2 hozzászólás
>!
Liliane
Federica Bosco: Szerelmem egy angyal

Maradjunk egy négyesnél.

Mia karaktere cseppet sem tökéletes és folyamatosan nyafog és önző és stb. és vele érdekes módon nem is volt problémám, de Miss Tökéletes Ninát én kifejezetten utáltam.
Nagyon szerettem azokat a részeket, amikor Mia táncol, vagy Patrickkal van, sokkal jobban örültem volna ha ezekből több jut.
Még egy fontos dolog: aki valami fantasy könyvet vár angyalokkal, meg ilyesmikkel csalódni fog, semmi ilyesmi nincs benne. Ezért megtévesztő a fülszöveg és a borító is sajnos.

A négy csillagot főleg az teszi ki, ahogy hatott rám, bár az, hogy pénzkérdéssé teszi Mia jövőjének alakulását az írónő a lány szörnyen hálátlannak és önzőnek tűnik, hogy kitartóan ragaszkodik az álmaihoz és inkább sajnáltam az anyját, minthogy megértettem volna Mia motivációit. Jobb lett volna, ha inkább valami más problémával kerül szembe, pl. önmagában kell legyőzni valamit.


Népszerű idézetek

>!
kissüti

– Négy tesóm van – felelte. – Két bátyám és két húgom.
– Nahát! – kiáltottam fel. – A szüleidnek nem volt tévéjük?

131. oldal

>!
Színek

Egy reggel arra ébredsz, hogy kamasz lettél.
Csak úgy, váratlanul, máról holnapra egy ismeretlen testben találod magad, aki kövérnek tartja magát, mindenkit utál, csak feketét hord, és idejének 84% százalékában az öngyilkosság jár a fejében.

>!
KönyvMoly_1989

– Szerintem, ha az ember rátalál a másik felére, a lelki társára, az igazira, akit neki rendelt a sors, nem kell hozzá semmi extra, hogy kifejezzék egymásnak, mennyire összetartoznak. Elég, mondjuk egy hajgumi, amit a csuklójukon hordanak. Semmi szükség méregdrága ékszerekre . És különben is, semmit sem kell siettetni. Időt kell hagyni a másiknak, hogy kialakuljon a teljes bizalom, és amikor már mindketten tudják, hogy akkor is egymást akarnák, ha ,mondjuk egy teljes évig nem találkoznak, na, akkor beszélhetünk elkötelezettségről. Akkor az ember gyűrű és papírok nélkül is tudja, hogy a másik az övé. Érted? Az övé, és senki másé. Örökre.

384. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mia Foster Benelli
>!
kellyolvas P

Paul eközben – egy pohár borral a kezében – vidáman petrezselymet aprított a pult mellett.

218. oldal

14 hozzászólás
>!
Ferger_Jolcsi P

Az embernek bíznia kell azokban, akiket szeret.

314. oldal

>!
Ferger_Jolcsi P

– Kitalálod, mi a papája foglalkozása?
– Király?
– Ügyvéd.
– Hát, elég közel jártam.

133. oldal

1 hozzászólás
>!
Ferger_Jolcsi P

(…) kábé annyira érzékeny, mint egy aligátor. Hidd el, nem lehet hatni a bűntudatára.

133. oldal

>!
TVera

Nem beszéltem, nem aludtam és nem mosakodtam többé.
A napjaimat a szobámban töltöttem, a fehér falat bámulva. Nem sirtam.
A szívem helyén egy kupac szürke hamu volt.

444. oldal

>!
andibodnár

Lassú halál vár arra, ki nem meri a biztosat feladni a bizonytalanért, hogy megvalósítsa álmát.


A sorozat következő kötete

Szerelmem egy angyal sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kun Mia: A pillangó útja
Brigitte Blobel: Táncból kitűnő – matekból elégtelen
Anne-Marie Pol: Nina álma
Jarmila Dědková: Martina újra táncol
Robin Stevenson: Attitűde
Elena Peduzzi: Balett New Yorkban
Beatrice Masini: Szívügyek
Federico Moccia: A felhők fölött 3 méterrel
Alessandro D'Avenia: Fehér, mint a tej, piros, mint a vér
Mathilde Bonetti: Love Factor