A ​korán ébredő csiga 1 csillagozás

Fecske László: A korán ébredő csiga

A négy évszakot körbeölelő történet egy kis csigáról szól, aki a tél közepén hirtelen felébred álmából. A segítségére egy téli szállást kereső kisegér siet, akivel a csiga hamar barátságot köt. Az izgalmakban bővelkedő történetekben sok új barát csatlakozik a csigához, akik együtt kelnek útra egy jobb élet reményében, és sok-sok megpróbáltatást leküzdve jutnak el céljukig. A mese üzenete: a barátság fontossága. Mert a jó barátok együtt mindenre képesek.
A megszemélyesítés, az emberi tulajdonságokkal való felruházás mosolyt csal az arcukra kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Az évszakokat felölelő történetek Fecske László meséjében a természet világából ihletődtek, melynek képi világát Kőhalmi Adél illusztrációi teszi még teljesebbé, színesebbé.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Szülőföld, 2018
112 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155847219 · Illusztrálta: Kőhalmi Adél

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

>!
dianna76 P
Fecske László: A korán ébredő csiga

Mi tetszett benne?
A meseregény átível egy teljes éven, és évszakonként fejezetekre lett bontva. Nincs benne sok szereplő, így könnyen követhetőek a történések. A mesébe beleszőtte a szerző a természetet, és nem túl hivalkodóan adagolja az ismereteket az állatokról. A történetek kedvesek, tele szeretettel, barátsággal. Mindezek mellett szolid izgalomban sincs hiány.

Mi nem tetszett?
Kezdetben nem is figyeltem az esetleges hibákat, de valahogy elkezdte a szememet kiszúrni egyik másik. A szóhalmozásokon spoiler, és félreütéseken még átlépek, de a hibás mondatvégi írásjeleken nem tudok. Mint pl. az óhajtó, vagy kérdő mondat végén lévő pont, ill. a felszólító és kijelentő mondatok kérdőjellel való lezárása: spoiler Nyilván én is tévedek írás közben, de egy mesekönyvben ne hemzsegjenek az ilyen hibák! A valamennyijükön szóba ugye csak félreütésként került bele a „j” betű? Az altestről (amivel nem sikerült megtapadnia) nekem más ugrott be, nem a csiga alsó része. Ami egyébként hasláb, de felőlem tapadókorongnak is írhatták volna. Csak altestnek ne, könyörgöm!

Maga a történet, a cselekményszál tényleg nem volt rossz, főleg, hogy a tűzön-vízen át barátság áll a középpontban. Egy szerethető, laza kis állatos kaland kerekedett ki belőle. Az illusztrációk azon része, melyek természeti képet, az állatokat jelenítik meg, szépek. Az emberábrázolás már nem annyira tetszett.

>!
Szülőföld, 2018
112 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155847219 · Illusztrálta: Kőhalmi Adél

Népszerű idézetek

>!
dianna76 P

– Megmenteni valakit, s aztán a barátoddá fogadni, csodálatos érzés – mesélte a „korán ébredő” csiga, s Csuszira nézett közben. – A barátok nagyon fontosak az életünkben. Csakis egymást segítve tudunk igazán boldogan élni. S az élet úgy szép, ha tele van élményekkel.

110. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Zelk Zoltán: A három nyúl
Bálint Ágnes: Mazsola és Tádé
Csukás István: Pom Pom meséi – Szegény Gombóc Artúr
József Attila: Altató
Móricz Zsigmond: A török és a tehenek
Zelk Zoltán: Mese a legokosabb nyúlról
Fésűs Éva: Az ezüst hegedű
Csukás István: Sün Balázs
Marék Veronika: Boribon és a hét lufi
Marék Veronika: Kippkopp a fűben