Közigazgatási ​jog – Általános rész III. 1 csillagozás

Fazekas Marianna (szerk.): Közigazgatási jog – Általános rész III.

Az ​ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Közigazgatási Jogi Tanszékének gondozásában 2006-ban jelent meg utoljára tankönyv a közigazgatási jog általános részéről. Azóta az államszervezetben, a jogrendszerben, a közigazgatási szervezetben és működésben olyan horderejű változások mentek végbe, melyek a korábbi tankönyveket elavulttá tették.
Ez a tankönyv – szakítva az előző általános részi tankönyvek szerkezetével – egy tankönyvsorozat része, ahol külön kötetekben jelenik meg a közigazgatási szervezeti és közszolgálati jog, valamint a közigazgatási hatósági eljárásjog. Az új tankönyvekben az alapvető és – már amennyire ez a közigazgatási jogban egyáltalán lehetséges – időtálló ismeretek összefoglalására törekszünk. Ezért a tételes jog ismertetése helyett nagyobb teret kapnak a nemzetközi összehasonlító ismeretek, valamint a közigazgatási jog dogmatikai alapjai. A tankönyvsorozat minden kötete hosszabb-rövidebb fejezeteket szentel a vonatkozó uniós szabályozás, valamint az uniós… (tovább)

Tartalomjegyzék

>!
ELTE Eötvös, Budapest, 2013
346 oldal · ISBN: 9789633121771


Kiemelt értékelések

>!
Tigi_Giti
Fazekas Marianna (szerk.): Közigazgatási jog – Általános rész III.

Gyorsan értékelem, még mielőtt a vizsga eredménye rányomná a bélyegét a véleményemre :-)

Az első kötethez hasonlóan szerintem ez is az egyik legjobb tankönyv az ÁJK-n. Sajnos vannak benne hatálytalan részek, amiket nehéz kihagyni/észrevenni, de ez szinte minden könyvnél így van.

Jól tanulható, logikus rendben felépített tananyag, a kiemeléseknek köszönhetően könnyen át lehet tekinteni a bekezdéseket. A keresést megkönnyítené egy tárgymutató, vagy ha a részletes tartalomjegyzék nem a fejezetek elején lenne, hanem a könyv elejében.

Nagyon bántja a szememet a félig latinul, félig magyarul írt szakkifejezések sorozata, ha már latin megfelelők szerepelnek, akkor a teljes kifejezést latinul kellene írni szerintem.


Hasonló könyvek címkék alapján

Fazekas Marianna (szerk.): Közigazgatási jog – Általános rész I.
Lőrincsik Péter: Közigazgatási eljárási ismeretek
Józsa Zoltán: Változó közigazgatás
Gyergyák Ferenc – Bende-Szabó Gábor: Közigazgatási szakvizsga – Általános közigazgatási ismeretek II. modul: Jogalkotási és jogalkalmazási ismeretek
Temesi István – Linder Viktória: Közigazgatási szakvizsga – Államigazgatás
Lőrincz Lajos (szerk.): Közigazgatási jog
Fazekas Marianna (szerk.): Közigazgatási jog – Különös rész
Kiss Eliza: BorJogász
Halász Iván: A nemzetközi migráció és a közigazgatás
Juhász Zoltán: Az általános közigazgatási rendtartás