Közigazgatási ​jog – Általános rész I. 1 csillagozás

Fazekas Marianna (szerk.): Közigazgatási jog – Általános rész I.

Az ​ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Közigazgatási Jogi Tanszékének gondozásában 2006-ban jelent meg utoljára tankönyv a közigazgatási jog általános részéről. Azóta az államszervezetben, a jogrendszerben, a közigazgatási szervezetben és működésben olyan horderejű változások mentek végbe, melyek a korábbi tankönyveket elavulttá tették. Ez a tankönyv – szakítva az előző általános részi tankönyvek szerkezetével – egy tankönyvsorozat része, ahol külön kötetekben jelenik meg a közigazgatási szervezeti és közszolgálati jog, valamint a közigazgatási hatósági eljárásjog. Az új tankönyvekben az alapvető és – már amennyire ez a közigazgatási jogban egyáltalán lehetséges – időtálló ismeretek összefoglalására törekszünk. Ezért a tételes jog ismertetése helyett nagyobb teret kapnak a nemzetközi összehasonlító ismeretek, valamint a közigazgatási jog dogmatikai alapjai. A tankönyvsorozat minden kötete hosszabb-rövidebb fejezeteket szentel a vonatkozó uniós szabályozás, valamint az uniós tagállamok… (tovább)

>!
ELTE Eötvös, Budapest, 2014
362 oldal · ISBN: 9789633121924


Kiemelt értékelések

>!
Tigi_Giti
Fazekas Marianna (szerk.): Közigazgatási jog – Általános rész I.

Az egyik legjobb tankönyv, átlátható és könnyen tanulható. Kár, hogy amint megszárad a rajta festék, már hatálytalan is, és az is, hogy nincs kész a második kötete, mert az jelentősen elősegítené a vizsgafelkészülést.

Az ára a többi ÁJK-s tankönyvhöz hasonlóan horribilis, de azokhoz a kötetekhez tartozik, amiket érdemes megvenni, mert tényleg használhatóak.


Hasonló könyvek címkék alapján

Józsa Zoltán: Változó közigazgatás
Lőrincsik Péter: Közigazgatási eljárási ismeretek
Lőrincz Lajos: Közigazgatási eljárásjog
Szekeresné Makra Ibolya: Közigazgatási és jogi ismeretek
Fazekas Marianna – Hoffman István – Nagy Marianna – Rozsnyai Krisztina – Szalai Éva: Közigazgatási hatósági eljárási jogeset- és példatár
Halász Iván: A nemzetközi migráció és a közigazgatás
Fazekas Marianna (szerk.): Közigazgatási jog – Különös rész
Bencsik András (szerk.): Közigazgatási jog – Különös rész
Gerencsér Balázs Szabolcs – Gyurita Erzsébet Rita – Lapsánszky András – Mudráné Láng Erzsébet – Patyi András – Varga Zs. András: Közigazgatási hatósági eljárásjog
Chronowski Nóra – Rózsás Eszter (szerk.): Alkotmányjog és közigazgatási jog