Biológia ​II. 9 csillagozás

Ember, bioszféra, evolúció
Fazekas György – Szerényi Gábor: Biológia II. Fazekas György – Szerényi Gábor: Biológia II. Fazekas György – Szerényi Gábor: Biológia II.

Hosszú ​szünet után végre megjelent egy olyan, a biológia alapjait is tartalmazó mű, amely nem hiányozhat egyetlen biológiával foglalkozó szakember és laikus polcáról sem.
A több évtizedes oktatási tapasztalattal rendelkező magyar szerzők munkája nem címszavak szerint haladó lexikon, hanem fejezetekre tagolt enciklopédia, mely magában foglalja az általános és középiskolai ismeretanyagot, ugyanakkor messze többet tartalmaz, mint a gimnáziumi biológiai tananyag. A szakmai igényességgel, közérthető stílusban megfogalmazott tudnivalók megértését több mint 1500 ábra segíti. A kötetekben való eligazodást a mintegy 5500 címszót tartalmazó tárgymutató könnyíti meg. A könyv felöleli a biológia legfontosabb elméleti (biokémia, rendszertan, szervezettan, élettan, mikrobiológia, ökológia, genetika, evolúció, etológia) és alkalmazott részterületeit (egészségtan, orvoslás, növénytermesztés, állattenyésztés, környezet- és természetvédelem, védett növények és állatok), közben érinti a… (tovább)

Tartalomjegyzék

>!
Scolar, Budapest, 2022
592 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789635094660
>!
Scolar, Budapest, 2015
578 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632445694
>!
Scolar, Budapest, 2009
578 oldal · ISBN: 9789632440804

2 további kiadás


Kedvencelte 2

Most olvassa 4

Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 24


Kiemelt értékelések

funkypigeon>!
Fazekas György – Szerényi Gábor: Biológia II.

Alapos, precíz, pontos és részletes. Szinte mindent megtalál benn az ember, amire kíváncsi a biológiával kapcsolatban. Igaz kicsit borsos ára van, de aki elkötelezte magát e nagyszerű tárgy mellett, annak nem hiányozhat a polcáról. Mielőtt megvásároltam volna, számos netes oldalt végigböngésztem, s valamennyi helyen nagyon meg voltak elégedve ezzel a kötettel és a másikkal is. Hogy a szerzők megkönnyítsék a monoton, egytömbbű szövegek feldolgozását, remek ábrákkal, diagramokkal és táblázatokkal tűzdelték tele a könyveket, s ez a vizuális típusokat (mint én :) sem rettenti el a hatalmas mennyiségű anyagtól. Ha ezt a két könyvet úgy ismered, mint a tenyered, garantáltan ötösre írod meg az emelt szintű biol érettségidet, de ez mind a szorgalom és az elkötelezettség kérdése is. Akik még tutibbra akarnak menni, azoknak a mozaikos könyvek átfutását is ajánlom, főleg a kettő érettségizőset, meg természetesen az órai jegyzeteket / powerpointos összeállításokat sem szabad elhanyagolni, főleg, ha olyan szuper biosztanárod van, mint nekem. :-)
Érettségi után mindenképpen update-elem ezt a kis véleményt. :-)
———————————
És igen, ahogy írtam, frissítem is a véleményt. :-) Elég pontom gyűlt össze, hogy felvegyenek általános orvos szakra, és köszönhetem ezt ennek a nagyszerű könyvnek is. :-)

5 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Lénárd Gábor: Biológia 12.
Gál Béla: Biológia 11.
Szirmák Szilárdné: Anatómia fodrászok számára
Endes Pongrác: Pathologia I-II.
Vincente Muedra Baixauli – Marcello Negri: Anatómia
Lénárd Gábor: Biológia 10.
Sebőkné Orosz Katalin: Biológia érettségi 2.
Lénárd Gábor: Biológia 11.
Jámbor Gyuláné – Vízvári Albertné: Természetismeret 6. osztály
Halász Tibor – Jámbor Gyuláné – Vízvári Albertné: Természetismeret 5.