Fáy Gyula (szerk.)

Biztonság ​és hit 0 csillagozás

Fáy Gyula (szerk.): Biztonság és hit

Az ​olvasó Bukovics István az elmúlt kétévi – többnyire máshol még nem publikált – tanulmányait tartja kézben. Ez a néhány tanulmány még nem indokolná egy rövid antológia kiadását, de a Szerző tudományos pályafutásának ívében egy figyelemre méltó mellékág volt megfigyelhető. Minden bizonnyal, a Wesley János Lelkészképző Főiskolán végzett oktatói szakvezetői tevékenységének is köszönhető, hogy a szerző figyelme a hittudomány kérdései felé fordult. Ez az érdeklődés azonban továbbra is a természettudós, biztonságtudományi – többnyire a saját maga által kidolgozott – módszereket és szemléletet alkalmazva történt.
„Új tudományág született” – mondta 2008. december 11-i akadémiai pohárköszöntőjében Michelberger Pál akadémikus. Ezen a napon dr. Bukovics István nyugalmazott tűzoltó vezérőrnagy, egyetemi tanár – a magyar tűzoltóság történetében elsőként – sikeresen megvédte „A természeti és civilizációs katasztrófák paradigmatikus elmélete” című MTA doktori értekezését. Bár dolgozatai… (tovább)

>!
318 oldal · ISBN: 9786155048098

Hasonló könyvek címkék alapján

Bolberitz Pál: Győzedelmes hit
Bajkán László – Berze Nagy János – Bősz Imre Ádám – Grandpierre Attila – Koszecz Sándor – Makoldi Sándor – Pap Gábor – Szakács Attila – Szántai Lajos: „Aki nem hiszi, járjon utána”
Nancy Leigh DeMoss: Séta Istennel
Benkő Ágota – Vértesaljai László (szerk.): Eötvös hite
A Bibliáról a Biblia Évében
Pierre Teilhard de Chardin: Hit az emberben
Szabó Ferenc: „Csillag után”
Nemeshegyi Péter: Fecskeszemmel
Rokay Zoltán (szerk.): Egység a különbözőségben
Raana Raas: Hazatérők